• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ortodontik Tedavi Öncesi ve Sonrası (Resimli)

tek dişi eksikgillerden biri de benim :) boşluğu kapatmak için koyulan geçici dişten sonra :)
Eki Görüntüle 647138

cnm senın tedavin ne zaman bıtıyor benden 2 ay falan sonra taktırmıssın sanırım benımde sendekı tek eksık dişten 2 si eksik önler birleştiyanlarda acılmaya başladı hatta baya acıldı ama gecıci diş takmadı henuz sölesemmiki :))))

cnm senın tedavin ne zaman bıtıyor benden 2 ay falan sonra taktırmıssın sanırım benımde sendekı tek eksık dişten 2 si eksik önler birleştiyanlarda acılmaya başladı hatta baya acıldı ama gecıci diş takmadı henuz sölesemmiki :))))

valla doktor söylemiyo bi türlü ne zaman bitireceğini.son randevumda implant yapcak olan doktorla görüştüm geçici dişin yarısı kadar daha boşluk açın dedi benim doktoruma uyuz oldum o kadar büyük diş mi olur :25: gittiğimde yine konuşucam ama.sen de sor doktoruna dişi ben isyan etmiştim artık öyle takmıştı :)

enggon merhaba. özel mesaj atamıyorum yeni olduğumdan. baya vakit geçmiş sen bunları paylaşalı ama dişlerin benimkine çok benziyor. çekimli tedavi yapılmış gördüğüm kadarıyla. ben de üstten 4 numaralı dişlerimi çektirip tel takacağım haftaya. su an ne durumda dişlerin memnun musun? bosluklar ne zaman kapandı?

benim dişlerimde böyleydi.sende de yan kesiciler eksik.benim köpek dişlerinden önce bosluk bırakıldı yan kesıcılerın yerıne diş yaptırılacak

evt bnmde ımplant olcak bosluklara senın ımplantlar ne zaman takılcak? kaç aydır takıyorsun diş telini?

merhaba hanımlar benim de bi sorum olacak yardımcı olursanız çok sevinirim.yaklaşık 10 gün önce diş hekimine gittim diş teli için bana önce hareketli aparey verdi alt ve üst çenemin genişlemesi gerekiyormuş.10 gündür kullanıyorum ve son 3 günden beri ağzım yara içinde kaldı çok rahatsız ediyor doktoru aradım alışırsın normal dedi.bazen ağrıdan duramıyorum özellikle geceleri uyurken dayanamayıp çıkarıyorum böyle bi sorun yaşayan oldu mu ben mi yanlış bişey yapıyorum anlamadım.lütfen yardım?:43:

:))seninki bişey mi sen benimkinin eski haline bak haksızmıyım sence bu dişlerle resim çekilmek istememekte :)))
benm tellerin çıktı :lepi:şuanda içten ön dişlerimde var sadece sabitlemek için oda bi kaç sene kalıyormuş benim 1 senedir var:)kaydirigubbakcemile3

MERHABA, benim dişlerimde de problem var ve bende tel taktırmayı düşünüyorum. Nerede ve ne kadara yaptırdığınızı öğrenebilir miyim?

Bende 2 senedir diş teli kullanıyorum 11 eylülde çıkcak bakalım ama değiyor yanii gerçekten çok farkediyor insan değişimi gördükçe de mutlu oluyor :)

Son düzenleme:
kızlaaaarrr düzelmiş dişlerinizi gördükçe sizler için çok seviniyorumm
benimde tecrübeli arkadaşlara sorularım olcakk cevaplarsanızz sevinirrim:32:
ben hiç anne sütü emmemiş bebekken çok ilaç kullanmış ve uzun süre yalancı emzik kullanmış biriyim(bunlar yüzünden dişler çabuk çürüyo ve çene yapısı az gelşiyo)
diş teli sadece sağlam dişlerin olduğu ağızlara takılıoyo diye duydum benim ön dişler sağlam ama arkada kalan dişler genelde çürük ve dolgulu :14:
öndede şöyle bi problemim var alt dişler iyi üst dişlerdede sol 2. dişim arkada nerdeyse eksik yok gibi görünüyo çünkü üst çenem çok dar o dişim de olması gerektiği yerde olsun istiyorumm :14:
bide 21 yaşındayım sizce benimde sizler gibi güzel dişlerim olur mu doktora gitmye korkuyorum arkadaki dişlere doktorlar tarafından yapılan yorumlar yüzünden :14:
bide ankarada tedavi yaptıran arkadaşlar eğer memnunlarsa doktorlarının adlarını adreslerini verirlerse sevinirim
bide doktorlar bu tedavilerde taksit yapar mııııı
nolurr bana da yardımcı oluuuuuuuuuuuun

ben hiç anne sütü emmemiş bebekken çok ilaç kullanmış ve uzun süre yalancı emzik kullanmış biriyim(bunlar yüzünden dişler çabuk çürüyo ve çene yapısı az gelşiyo)
diş teli sadece sağlam dişlerin olduğu ağızlara takılıoyo diye duydum benim ön dişler sağlam ama arkada kalan dişler genelde çürük ve dolgulu :14:
öndede şöyle bi problemim var alt dişler iyi üst dişlerdede sol 2. dişim arkada nerdeyse eksik yok gibi görünüyo çünkü üst çenem çok dar o dişim de olması gerektiği yerde olsun istiyorumm :14:
bide 21 yaşındayım sizce benimde sizler gibi güzel dişlerim olur mu doktora gitmye korkuyorum arkadaki dişlere doktorlar tarafından yapılan yorumlar yüzünden :14:
bide ankarada tedavi yaptıran arkadaşlar eğer memnunlarsa doktorlarının adlarını adreslerini verirlerse sevinirim
Git bence bi doktora bendede vardı dolgu hiçbişe olmuyo aksine gayet güzel sonuçlar alıyosun çocukken bende çok az emmişim ve çok iğne ilaç kullanmısım sağlam dişlerin oldugu agızlara takılıyo diye bi kural yok bildiğim kadarıyla. Ben Ankara-Tunalıda gittim özele taksit de yapılıyo dentunalı diye bi yer medlab var belki duymuşsundur o binada. :)

Dislerinizin sağlam olmasindan kasıt sallanmamasidir. Ortodontik tedavi gücünü kaldirabilmesidir yani. Onun dışında dolgu yada çürük olmasi tedavinize engel değildir. Hatta bu arada curukleriniz de tedavi edilir. :) geçmiş olsun

Son düzenleme:
kızlarr :)
suskunsevda:)
merveskrc :)
çok teşekkür ederim bana güven ve cesaret verdiniz inşallah yakın zamanda bende başladığım tedavimden bahsetmeye başlarım burdaa :):39:

19 yasindayim benimde dislerim boyle tel taktirmak istiyorum ama kopek dislerinin onunde 4 dis olmasi gerek bende 2 dis var 2 dis eksik oraya dis ekilemez yahutta baska birsey yapilamazmi ama babam cene yapin bozulur daha kotu olur diyor bana yardimci olurmusunuz

Son düzenleme:
19 yasindayim benimde dislerim boyle tel taktirmak istiyorum ama kopek dislerinin onunde 4 dis olmasi gerek bende 2 dis var 2 dis eksik oraya dis ekilemez yahutta baska birsey yapilamazmi ama babam cene yapin bozulur daha kotu olur diyor bana yardimci olurmusunuz

cnm sorunu tam anlamadım ama bilki ortodonti cene yapını bozmaz ortodonti olması gerektigi gibi duzenler ceneni ve eksik dişler için ya köprü tedavisi yada tel ile birlikte ımplant bnm dişlerde yeterli boşluk acılıp ımplant olcak son söz diş hekiminin tabiki bi muane olmanızda fayda var

canım bende de aynı sorun var bende 25 yaşındayım. 1 ay oldu tel taktıralı. benim dr. dişlerimin aralarını kapatıcak köpek dişlerimide törpülicek. yani köpek dişlerimi eksik olan lateral dişlere benzeticek. yaşın genç ertelemeden yaptır. ayrıca 2. yöntemde ön 2 diş birleştiriliyo, diğer dişler arkaya çekilip eksik dişlere implant yapılıyo. hangi yöntemin yapılması gerektiğine dr karar veriyo. Geçmiş olsun.

canım bende ankaradayım 21 yaşımda taktırdım tellerimi ve dediğin gibi dişlerim pek sağlam değildi.3 4 dolgu yaptırdım birde çekim yapıldı. Taktıralı 10 ay oldu ve tedavim bitmek üzere..kesinlikle sanada tavsiye ederim ne kadar geç kalırsan o kadar kötü.Dişlerimin düzeldiğini gördükçe iyiki diyorum çünkü rahat rahat gülmek istiyorum.Ben keçiörende otm de tedavi görüyorum. doktorumdan da memnunum,ismi aktan çelik.bi kısmını peşin ödemek şartıyla bende taksitle ödüyorum ;) aklına takıla sorular varsa özeldende sorabilirsin

kızlaaar 3 ay oldu tel taktıralı ve 2 gündür lastik takıyorum.. Lastik takanlar kaç ay taktığınızı yazabilir misizniz acaba?

$28.o9.2o13.jpg
buda benim disim:(((
2 disim eksik malesef 1.5 2 yıl sürecekmis sonra eksik olan yerlere implant yapılcakmıs
1.ayım bitti bilee :)))

Back