- 15 Kasım 2016
- 1.485
- 2.651
- 133
Afedersin bizim insanımız her b.k a burnunu sokmayı seVer çünküHic bir zaman anlamicam. Evli bir çift‘e nedenücüncü kisiler karisir..
Hic bir zaman anlamicam. Evli bir çift‘e neden ücüncü kisiler karisir..
Üzülüyorum.. hayat cok kisa ve güzel iken.. böyle seylerle insanlar mesgul olmasina üzülüyorum..çünkü çocuklarını yatırım yapılmış ve üzerine para harcanmış birer mal olarak görüyorlar.
birey olarak değil.
o kadar emek ve para sarfettim, şimdi niye elin kızı yararlansın etinden sütünden?
Burda cok haklisinizAfedersin bizim insanımız her b.k a burnunu sokmayı seVer çünkü
Biz karadenizliyiz ve ailem köyde yaşıyor.. Saydklarınızdan hiçbirisi bizde yok.. Ailem okumamış oldugu halde .. Doğu, batı, kuzey, güney... Herkesimde var bağnaz insanlar da gerçekten iyi niyetli insanlar da.. genelleme yapmayın lütfen..Aslında doğu batı meselesi değil de ailenin eğitim durumu, kültürü önemli.
Benim eşimin ailesi karadenizli. Herkes karadenizlileri pek sever ama bana aşırı bağnaz, inatçı ve geçimsiz geliyorlar. İçine girmeden de anlaşılmıyor.
Çocukları alkol alır bilirlerdi, evlenince bırakın sen de içme dediler. Millet laf ediyor dediler. Bayramda ilk gün bize gelinsin inatları vardı benim annem babam onlardan on yaş büyük halbuki. Sorsan ama daha gelenekçiler. Böyle saçma sapan baskıları vardı. Bir gün en yakın arkadaşımın bize gelmesine dahi karışmaya kalktılar. Orada parladım. Dedim sustum sustum ama siz benim ailemi gördünğz biliyordunuz. Alkol aldığımı tek gün saklamadım. Bu arkadaşım nikah şahidimdi, düğünde yanımdan ayrılmadı, şimdi ne hakla karışırsınız? Ben gelemem anne baba evinde görmediğim baskıya dedim. Küstüler başta ama mecbur sustular.
Eminim çok düzgün doğulu yada karadenizli aileler vardır. Bu sorunun sebebi memleket değil köylerinden çıkmamaları, eğitim almamaları, akrabadan başka evlilik dahi yapmamışlar başka insanlarla muhattap olmamışlar ondan tek doğru kendilerinde sanıyorlar.
Şimdiki aklım olsa kesinlikle ailesine bakardım. Benzer eğitim ve statüden bir aileyle evlenirdim
Konusmayi düşünmüyorum kojuscak ne biraktilar ki daha ? Tartismak istemiyorum yüzüğü bir şekilde ulastircam alsınlar bu konuda daha fazla birsey soylenmeden kapansin
Zaten genelleme yapmamak gerek diyorum.Biz karadenizliyiz ve ailem köyde yaşıyor.. Saydklarınızdan hiçbirisi bizde yok.. Ailem okumamış oldugu halde .. Doğu, batı, kuzey, güney... Herkesimde var bağnaz insanlar da gerçekten iyi niyetli insanlar da.. genelleme yapmayın lütfen..
Ne yazık ki var öyle insanlar.. yakınen tanıdğım da var.. Kabul ediyorum karadeniz insanı biraz zordur hatta baya zordur ama işte aralarında istisnalar da vardır.. Çok ayıp etmişler size.. Birde karadenizli olmama rağmen O sayılan yemeklerin hiçbirisini sevmemZaten genelleme yapmamak gerek diyorum.
Dediğim gibi olay memleket meselesi değil kendi toplumundan hariç herkese kapalı olmakla alakalı bana göre. Kendilerinden başka kimseyi beğenmiyorlar çünkü tek doğru onlarda. Çünkü eğitim yok.
Evlilikte ilk akşam yemeğine çağırdım, ben egeliyim. Zeytinyağlı enginar, patates graten, mercimek çorbası, etli sote yaptım. Sote hariç el sürmediler. Tadına dahi bakmadılar. Bu cehalet bana göre. Yeniliğe açık değiller. Tamam dene sevmezsen yine yeme. Ama zehir değil ya bir tadına bak. Yok asla. Onlara göre varsa yoksa mısır, kara lahana, beyaz lahana, fasulye. Hatta kayınvalidem benim zeytinyağlı fasulyemi de beğenmez. Tatsız der. Ben de beğenmesen de yer pek güzel eline sağlık derim. Yaptığı her yemeği denedim. Önyargılı olmadım kalp kırmamak için.
Sizi yorumlarınızdan biliyorum, güzel bir aileniz olduğu belli. Alınmayın lütfen. Karadenizlilerin içindeki iyiler de çok çevremde. Zaten dışarıya daha iyiler de içine girince zorlaşıyorlar sanırım.Ne yazık ki var öyle insanlar.. yakınen tanıdğım da var.. Kabul ediyorum karadeniz insanı biraz zordur hatta baya zordur ama işte aralarında istisnalar da vardır.. Çok ayıp etmişler size.. Birde karadenizli olmama rağmen O sayılan yemeklerin hiçbirisini sevmem
Az yesin deee kaynananiz işlerine yardımcı birini tutsun ben sinir oldum burda ben kirk yılda bir gittiğimde işlerine yardımcı olayım derim hiç müsade etmezler evlerinde sadece yemekten sonra bulaşık yikamisimdir ona bile makineye ataydın yorulmayaydin deyip bı dünya eline sağlık derler ki benim ailem de kadın erkek ayrımı yoktur babam yemeğimizi hazırlar bu yaşındayım çayımızi yok ben demlerim der getirir temizliği erkek kardeşlerimle yaparız yemeğe bile herkes el atar benim eşim doğulu mesela onlarin ailesi ataerkil bazen küçük şeylere bile tahammül edemem bu kadının işi lafı olduğunda bile çıldırırim ben küçük şeyleri bile cok takmışım o zaman dünyada böyle insanlar varken bence lütfen uzak durunMerhaba herkese. Nişanlıyım ve nişanım uzun sürdü. Şu an şartlar gereği hala evlenemiyoruz. Ama konu bu değil. Dün kayınvalidem ve eltim bize geldiler. Konular açıldı ortalık kızıştı. Kayınvalidem bana temizlik yapacak yemek yapacak misafirim gelecek onu ağırlayacak bir yere giderken benden izin alacak vs dedi. Annemlerin tepesi attı tabiki. Benim kızım kuaföre de gidebilir arkadaşına da bugüne kadar benden izin almamış senden mi alacak kaldı ki kendi evinin temizliğini yapar seninkini kızların yapsın vs dedi. Eltim de inanılmaz çıkışlar yaptı. Evlenince herşey daha da zor olacak daha yeni başlıyor sorumlulukları var tabiki izin alacak dedi. Benim yanıma geldi sonra ben mutfaktaydım birşeyler hazırlıyordum. Kocanla evlendikten sonra çözeceğin sorunları burda annenler neden açıyor bu ne yani dedi sert şekilde. Sona kalktılar ama inanılmaz bir gerginlik vardı. Akşam nişanlımı aradım naber nasılsın diye. Bugün kötü bir olay yaşandı mı dedi. Dedim biliyorsun ki soruyorsun. Senden de dinlemek istiyorum konu ne dedi. Anlattım annesi demiş ki nerdeyse ağlayacaktım. Bombeli öğlen uyanırsa ne olacak, temizlik yapamaz vs dediler çok zoruma gitti diye anlatmış. Dipnot geçeyim onlarla aynı apartmanda oturmamı istiyorlar. Bende senelerdir kiraya çıkarım azıcık aşım ağrımaz başım diyorum. Ama dün kiraya da gitse de bana gelin gelecek gelin dediğin yapar bana hizmet etmedikten sonra niye gelin olmuş vs dedi. Sabahı sabah ettim. Çevrem boşananlarla dolu. Bir hata yapmak istemiyorum. Doğuda küçük bir ilde yaşıyoruz iş imkanı da yok ki çalışayım. Fikriniz nedir? Nişanlım da biliyor böyle bir insan olmadığımı kaldı ki ben özgür bir ailede büyüdüm her zaman fikirlerim soruldu hesap vermedim el bebek gül bebek büyüdüm. Şimdi evlendikten sonra farklı olacak sabah erken kalkıp temizliğimi yapacak düşüncesi ile karşı karşıyayım. Annesi olunca sessiz kaldı yine de hatta bir ara ayak uydurursun bu kadar keskin olmaya ne gerek var dedi. Şu an ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım bilmiyorum... Annesini arayıp neden anlattın diye hesap sormak istedim amacı ne yani? Ama muhatap olmak istemiyorum. Ortalık gerildi herşey söylendi onlarda apar topar kalktı ve annesi eminim herkese zoruma gitti temizlik yapamaz uyanamaz dedi diye anlatmıştır babası da dahil ki beni çok severdi. Nişanlıma da ailesine de karşı tavrım nasıl olmalı?
Balık bastan kokar.Sen bilirsin ama kaldiramayacagin yükün altına girme derimKaçarak uzaklaş asla evlenme kendini yakma. Dua et evlenmeden önce yüzlerini ortaya koymuşlar, bunlar daha fragman.
6 yıllık evliyim bir kerede sabah erken kalkmadım 2 tane çocuğum var kendi isim kendime yetiyor. Bende evlenince kaynvalidem bana dedi gorumcemle her hafta sonu benm temizliğimi yapacaksın diye cok temzletmwk istiyosan temizlikçi tutarsın ben sana twmzlkci gelmedim sağlığın bozulur amenna gelir yaparım elin ayağın tutarken bekleme diye bastan söyledim bastan konusun herseyi yoksa cok is çıkarır basina seninMerhaba herkese. Nişanlıyım ve nişanım uzun sürdü. Şu an şartlar gereği hala evlenemiyoruz. Ama konu bu değil. Dün kayınvalidem ve eltim bize geldiler. Konular açıldı ortalık kızıştı. Kayınvalidem bana temizlik yapacak yemek yapacak misafirim gelecek onu ağırlayacak bir yere giderken benden izin alacak vs dedi. Annemlerin tepesi attı tabiki. Benim kızım kuaföre de gidebilir arkadaşına da bugüne kadar benden izin almamış senden mi alacak kaldı ki kendi evinin temizliğini yapar seninkini kızların yapsın vs dedi. Eltim de inanılmaz çıkışlar yaptı. Evlenince herşey daha da zor olacak daha yeni başlıyor sorumlulukları var tabiki izin alacak dedi. Benim yanıma geldi sonra ben mutfaktaydım birşeyler hazırlıyordum. Kocanla evlendikten sonra çözeceğin sorunları burda annenler neden açıyor bu ne yani dedi sert şekilde. Sona kalktılar ama inanılmaz bir gerginlik vardı. Akşam nişanlımı aradım naber nasılsın diye. Bugün kötü bir olay yaşandı mı dedi. Dedim biliyorsun ki soruyorsun. Senden de dinlemek istiyorum konu ne dedi. Anlattım annesi demiş ki nerdeyse ağlayacaktım. Bombeli öğlen uyanırsa ne olacak, temizlik yapamaz vs dediler çok zoruma gitti diye anlatmış. Dipnot geçeyim onlarla aynı apartmanda oturmamı istiyorlar. Bende senelerdir kiraya çıkarım azıcık aşım ağrımaz başım diyorum. Ama dün kiraya da gitse de bana gelin gelecek gelin dediğin yapar bana hizmet etmedikten sonra niye gelin olmuş vs dedi. Sabahı sabah ettim. Çevrem boşananlarla dolu. Bir hata yapmak istemiyorum. Doğuda küçük bir ilde yaşıyoruz iş imkanı da yok ki çalışayım. Fikriniz nedir? Nişanlım da biliyor böyle bir insan olmadığımı kaldı ki ben özgür bir ailede büyüdüm her zaman fikirlerim soruldu hesap vermedim el bebek gül bebek büyüdüm. Şimdi evlendikten sonra farklı olacak sabah erken kalkıp temizliğimi yapacak düşüncesi ile karşı karşıyayım. Annesi olunca sessiz kaldı yine de hatta bir ara ayak uydurursun bu kadar keskin olmaya ne gerek var dedi. Şu an ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım bilmiyorum... Annesini arayıp neden anlattın diye hesap sormak istedim amacı ne yani? Ama muhatap olmak istemiyorum. Ortalık gerildi herşey söylendi onlarda apar topar kalktı ve annesi eminim herkese zoruma gitti temizlik yapamaz uyanamaz dedi diye anlatmıştır babası da dahil ki beni çok severdi. Nişanlıma da ailesine de karşı tavrım nasıl olmalı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?