Ortalık karıştı kayınvalidem sağolsun!!

Hic bir zaman anlamicam. Evli bir çift‘e neden ücüncü kisiler karisir..

çünkü çocuklarını yatırım yapılmış ve üzerine para harcanmış birer mal olarak görüyorlar.
birey olarak değil.
o kadar emek ve para sarfettim, şimdi niye elin kızı yararlansın etinden sütünden?

Üzülüyorum.. hayat cok kisa ve güzel iken.. böyle seylerle insanlar mesgul olmasina üzülüyorum..

Biz karadenizliyiz ve ailem köyde yaşıyor.. Saydklarınızdan hiçbirisi bizde yok.. Ailem okumamış oldugu halde .. Doğu, batı, kuzey, güney... Herkesimde var bağnaz insanlar da gerçekten iyi niyetli insanlar da.. genelleme yapmayın lütfen..

Bak güzel kardeşim iki gün sonra sende buraya kaynanam şöyle yaptı kocam böyle yaptı bu evlilik böyle yürür mü diye soran arkadaşlarımızdan olmak istemezsen eğer, ki isteyeceğini sanmam. Kaç, kurtul. Aile cahil. Gelin değil temizlikçi alıyorlar sanırım. Aileler uyuşmazsa zaten olmaz bundan başka bir sebebede gerek yok bana kalırsa. Asla iki insan severse samanlık seyran olur diyenlerden değilim. Asla olmaz. Hayat böyle tatlı sözlerden ibaret değil maalesef çok acımasız...

Konusmayi düşünmüyorum kojuscak ne biraktilar ki daha ? Tartismak istemiyorum yüzüğü bir şekilde ulastircam alsınlar bu konuda daha fazla birsey soylenmeden kapansin

Oh be işte bu. Bravo tebrik ederim seni. Umarım harika nir evlilik yaparsın doğru insanla

Zaten genelleme yapmamak gerek diyorum.
Dediğim gibi olay memleket meselesi değil kendi toplumundan hariç herkese kapalı olmakla alakalı bana göre. Kendilerinden başka kimseyi beğenmiyorlar çünkü tek doğru onlarda. Çünkü eğitim yok.
Evlilikte ilk akşam yemeğine çağırdım, ben egeliyim. Zeytinyağlı enginar, patates graten, mercimek çorbası, etli sote yaptım. Sote hariç el sürmediler. Tadına dahi bakmadılar. Bu cehalet bana göre. Yeniliğe açık değiller. Tamam dene sevmezsen yine yeme. Ama zehir değil ya bir tadına bak. Yok asla. Onlara göre varsa yoksa mısır, kara lahana, beyaz lahana, fasulye. Hatta kayınvalidem benim zeytinyağlı fasulyemi de beğenmez. Tatsız der. Ben de beğenmesen de yer pek güzel eline sağlık derim. Yaptığı her yemeği denedim. Önyargılı olmadım kalp kırmamak için.

Ne yazık ki var öyle insanlar.. yakınen tanıdğım da var.. Kabul ediyorum karadeniz insanı biraz zordur hatta baya zordur ama işte aralarında istisnalar da vardır.. Çok ayıp etmişler size.. Birde karadenizli olmama rağmen O sayılan yemeklerin hiçbirisini sevmem

Sizi yorumlarınızdan biliyorum, güzel bir aileniz olduğu belli. Alınmayın lütfen. Karadenizlilerin içindeki iyiler de çok çevremde. Zaten dışarıya daha iyiler de içine girince zorlaşıyorlar sanırım.
Zorlar ayy.
Hele kayınpederim. Kendi anasıyla babasıyla kardeşleriyle küs. Dünyayla kavgalı. Ben bu kadar aksi bir insan görmedim yeryüzünde. Gencecik adamsın neyin huysuzluğu bu.
Allah kayınvalideme bol sabır versin diyorum ondan. Ben bir hafta zor sabrediyorum.

Khomyuk Çok teşekkür ederim Allah razı olsun sizde öylesiniz Benm babaannem öyle aksi huysuzdur .. Mesela benm babamda babaannemle anlaşamaz çünkü babam ben senin için kmseye yalan söyleyp insanlarn hakkına giremem der babaannem ise tam tersidir.. O kadından babam gibi brisi nasl çkmış merak edyorum Yaşadıklarn soğutmuş seni onlardan.. Boşver bakma sen onlara huzurun daim olsun eşinle yeterki..

Az yesin deee kaynananiz işlerine yardımcı birini tutsun ben sinir oldum burda ben kirk yılda bir gittiğimde işlerine yardımcı olayım derim hiç müsade etmezler evlerinde sadece yemekten sonra bulaşık yikamisimdir ona bile makineye ataydın yorulmayaydin deyip bı dünya eline sağlık derler ki benim ailem de kadın erkek ayrımı yoktur babam yemeğimizi hazırlar bu yaşındayım çayımızi yok ben demlerim der getirir temizliği erkek kardeşlerimle yaparız yemeğe bile herkes el atar benim eşim doğulu mesela onlarin ailesi ataerkil bazen küçük şeylere bile tahammül edemem bu kadının işi lafı olduğunda bile çıldırırim ben küçük şeyleri bile cok takmışım o zaman dünyada böyle insanlar varken bence lütfen uzak durun

Olumlu yorum yapacak bir tane açık kapı bulamadım malesef. Daha içlerine girmemişsin, nişanlınla cicim aylarında bile değilsiniz ki nedir bu ukâlalık. Kv mutfağa gelip “kocanla halledebileceğin mesele, annen niye karışıyor” demeyi biliyor ama kendisi neden müdahele ediyor. Kocasıyla halledecekse sende karışma o zaman.
İki insan evlenir sorumluluğu yüklenir, yeni düzene alışmaya çalışır ne demek “evime gelecek işimi yapacak”. Az yesinde hizmetçi tutsun.
Açıkcası yorum yapan her üye gibi kaçarak uzaklaş diyeceğim. Şimdi bunu yapmazsan evlenince yapabilmek için can atacaksın. Ama evliliğin getirdiği toplumsal baskı yüzünden belki de yapamayacaksın, bir ömür katanmak zorunda kalacaksın. Bir mucize olup eş kişisi değişse bile ilk yılların da kv baskısı ve ona ses etmeyen oğlu yüzünden bunalacaksın. O cesareti şimdi göster derim.

Yanı şu anki hayatınızdan daha rahatsız bir hayata adım atacaksanız evlenmenin bir anlamı yok ki. Daha kötü değil daha mutlu bir hayat için evlenir insan. Karşıdaki kişi veya ailesi önceden bir sinyal vermemiş olur amenna. Ama şimdiden bunları yapabiliyorlarsa evlenmek mantıklı görünmüyor.

ya bi gidin ya. bi gitsin ya. size sizin annenizin yanında resmen hizmetçi olarak gördüklerini söylemişler, yüzsüz yüzsüz bir de nişanlınıza mı şikayet etmişer ya. bu ne yüzsüzlük, bu ne arsızlık artık yok daha neler oha be oha. ayak uydurursun da neymiş afedersiniz, hoşt. az yesinler de temizliklerini yapacak profesyonel işi bu olan bir kişiyi bulsunlar. vay ayılar vay yine delirdim ayaküstü. kendinize ufacık saygınız varsa bırakın ne halleri varsa görsünler. öğlen uyanırsan temizliği kim yapacakmış. sen gelin alma ulan ayı.

6 yıllık evliyim bir kerede sabah erken kalkmadım 2 tane çocuğum var kendi isim kendime yetiyor. Bende evlenince kaynvalidem bana dedi gorumcemle her hafta sonu benm temizliğimi yapacaksın diye cok temzletmwk istiyosan temizlikçi tutarsın ben sana twmzlkci gelmedim sağlığın bozulur amenna gelir yaparım elin ayağın tutarken bekleme diye bastan söyledim bastan konusun herseyi yoksa cok is çıkarır basina senin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…