- 6 Ocak 2014
- 186
- 87
-
- Konu Sahibi pamuksekeripembesi
Çeyiz derken işte kullanılacak şeylerden bahsediyorum ben de. Yemek takımıdır tenceresir nevresim havludur. Bunlar bahsettiğim.Çeyiz derken ne mesela? Ben hiç çeyiz dizmedim saçma geliyor bana. Sadece kullanacağım şeyleri aldım. Almaya da devam ediyorum. Baza altında sandıkta biseyler bekletmek bana çok boş geliyor. Kullanmayacağınız hiç biseyi almayın bence .
Kalitesine göre değişir ama minimum fiyat isterseniz 6 7 bin yeterli bana göre hatta az zorlarsan daha da aşağısıÇeyiz derken işte kullanılacak şeylerden bahsediyorum ben de. Yemek takımıdır tenceresir nevresim havludur. Bunlar bahsettiğim.
Benim 22 bin tuttu tabi bizde bohca falanda var bunun kinasi nisani falan annem gilin aldigi altinlar haric 22 binKızlar merhaba, benim bir derdim var... Ben bir yıldır çalışıyorum ve aileme de yardımcı oluyorum bir yandan kira falan veriyorum. Aynı zamanda bir erkek arkadaşım var ve evlilik düşünüyor. Benim daha önce hiçbir çeyiz hazırlığım olmadı. Ortalama çeyiz fiyatlarını sizlerden öğrenmek isterim. Teşekkürler şimdiden
Kına, nişan düşünmüyorum. Bitek aile arasında isteme ve düğün. Düğün de erkek tarafının zatenBenim 22 bin tuttu tabi bizde bohca falanda var bunun kinasi nisani falan annem gilin aldigi altinlar haric 22 bin
Eksiksiz olsun demez tüm ayrıntıya takılmazsan yeterli bence.Şöyle evde aile arasında bi söz ve çeyiz 20 bin yeterli olur mu acaba?
Mümkün değil :)Kalitesine göre değişir ama minimum fiyat isterseniz 6 7 bin yeterli bana göre hatta az zorlarsan daha da aşağısı
Kendim 5bine çözdüm neresi mümkün değil. Tabi marka takıntınız yoksa :)Mümkün değil :)
Marka takıntım yok ama kız tarafına çok bi şey düşmüyo demek ki sizin orda. Bulaşık makinesi ankastre set ve küçük ev aletlerine(tost makinesi, mutfak robotu blender set vs. Kahve makinesi) bunlara ancak verdim 5-6 bin. Ki her şeyim tam olsun marka olsun demedim. Sadece kullanacağım şeyleri aldımKendim 5bine çözdüm neresi mümkün değil. Tabi marka takıntınız yoksa :)
Ben adet falan bilmiyorum. Herşeyi çalışıp eşimle beraber aldık yani kız tarafı oğlan tarafı meselesini bilmiyorum. Ayrıca beyaz eşyaları dahil etmedim ki sadece ev gereçlerini kast ettim :)Marka takıntım yok ama kız tarafına çok bi şey düşmüyo demek ki sizin orda. Bulaşık makinesi ankastre set ve küçük ev aletlerine(tost makinesi, mutfak robotu blender set vs. Kahve makinesi) bunlara ancak verdim 5-6 bin. Ki her şeyim tam olsun marka olsun demedim. Sadece kullanacağım şeyleri aldım
Marka takıntım yok ama kız tarafına çok bi şey düşmüyo demek ki sizin orda. Bulaşık makinesi ankastre set ve küçük ev aletlerine(tost makinesi, mutfak robotu blender set vs. Kahve makinesi) bunlara ancak verdim 5-6 bin. Ki her şeyim tam olsun marka olsun demedim. Sadece kullanacağım şeyleri aldım
Keşke en başta birileri bana söyleseydi dediklerim:
- Koltuklar yere yakın olmasın ki süpürge, vileda altına girsin, yoksa koltuğu çeke çeke temizlemek gerekiyor.
- Çarşaf kalitesi çok önemli, tamamen pamuk olmalı, kaliteli olmalı. Çarşafta ucuza kaçmayın.
- Vitrin denilen şey ve içine konulanlar çok gereksiz, fiyat olarak az tutmuyor (en azından benimki az tutmadı), salonda boşa yer kaplıyor.
- Tabura yemek yapmayacaksanız, 40 kişilik misafir ağırlamayacaksanız çeşit çeşit tencere gereksiz. Kaliteli çelik tencere her işi görür, hem de sağlıklıdır. Karaca ve Emsan markalarını önermem, haklarında tencere konusunda çok şikayet var.
- Hevesle aldığınız birçok şey zamanla göze batacak, az ve öz alın. Gerçekten kullanacağınızı bildiğiniz şeyleri alın. Cezve seti mesela gereksiz değil mi? 4 tane cezveyi kim ne yapsın? Yoğurt mayalama makinesi gerçekten gerekli mi? Çelik tencerede yoğurt sanki mayalanmıyor mu?
Liste uzar gider. Fiyat konusu sizin alacaklarınıza göre değişir. Şöyle bir göz gezdirirseniz nette aşağı yukarı bir hesap çıkarabilirsiniz.
30 bin çıktı benim. (mutfak gereçleri, buzdolabı,bulaşık makinası, yatak odası, ev tekstili)Kızlar merhaba, benim bir derdim var... Ben bir yıldır çalışıyorum ve aileme de yardımcı oluyorum bir yandan kira falan veriyorum. Aynı zamanda bir erkek arkadaşım var ve evlilik düşünüyor. Benim daha önce hiçbir çeyiz hazırlığım olmadı. Ortalama çeyiz fiyatlarını sizlerden öğrenmek isterim. Teşekkürler şimdiden