• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ortak ev belası

Suleymanin Hurremi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Merhaba
Eşimin evlenmeden önce ailesi ile ortak aldığı bir ev var. Bu ev başka bir ilde bir kaç ay sonra o ile taşınacağız. İçerisindeki kiracımız kontrat bitmeden kafasına göre çıkma kararı vermiş bize de çıkmadan 10 gün içerisinde söyledi. Tabi haklı olarak hakkımızı aradık vs. En son kiracı ile tartıştık param yok vs dedi ve eşim parasını alamazsa mahkemeye vermeyi düşünüyor. Detaya çok girmeyeceğim konu uzamasın diye.
Aşağı komşu aradı kiracı isterseniz var burada biri diye. Ama bizim bi kaç ay sonra geleceğimizi biliyor ona rağmen böyle saçma sapan bişey söyledi. Eşimde dur bi sorayım dedi ailesini aradı hemen onlar verin kiraya dediler. Sorun şu biz nerede oturacağız??? Hali hazırda 2.5 senedir kiradayız. Zaten eşim evlenmeden önce kirayı kendi almış şuan ailesi alıyor öyle anlaşmışlar beni bağlamıyor bu kısmı ama her ay cebimizden kira parası vermek zorluyor. Kiracılık zor bu evden ve binadan çekmediğim kalmadı. Ev sahibim gıcık biri bir daha kiracı olmak istemiyorum tapulu evimiz varken. Zaten diğer kardeşleri de babasının evinde oturuyor kendi evleri olduğu halde biz hiç birinden kira istemiyoruz yada burada neden oturuyorsunuz bizim de hakkımız var demiyoruz ama eşimin ailesi eşimin evini sahiplenmiş lafa gelince o ev sizin diyorlar ama mesele para olunca iş başka oluyor.
Kayınpederim evi sat parasını gönder biz buradan ev alalım dedi. Biz kirada duracakmışız onlar evleri eski diye yeni ev alıp oturacaklarmış. Eşimin bekar kardeşleri gayet iyi para kazanıyor ve hali hazırda daireleri de var onlar kiracısını çıkarmıyor ama biz ev satacakmışız onlar kirada durmasın diye. Güleyim mi ağlayayım mı bilmiyorum.
Neyse bu kiracı meselesi bir haftadır sürekli telefon trafiğine sebep oldu. En son evimizde huzur kalmadı her kafadan bir ses çıkıyor eşim kardeşleri karışınca meseleye sinirlendi ben satıyorum evi parasınızı alın çıkın ortak iş olmuyor dedi. Kayınvalidemin bi küfür beddua etmediği kaldı. Söylendi duygu sömürüsü falan adam u dönüşü yaptı yok anne ne ev satması demez mi telefonu kapatırken! Ben şok.
Bu sabah yine konusu oldu ben artık ilgilenmiyorum al evini atarmısın satarmısın bilmem ama ben kiraya gitmem ya o evi sat yada yeni ev al bıktım ben dedim. Oda şuan satıp yenisini alamayız. E o zaman o ev için herhangi bir lafı bırak imada bulunanı istemiyorum kovarım dedim. Konuyu bir daha da bana açma ara sahipleriyle konuş dedim ama içim içimi yiyor sinirden. Diğer evlatlarını bu kadar düşünüp de benim eşimi kapı dışarı etmeleri çok zoruma gidiyor. Yakın bi zamanda bana gelecekler. Geldiklerinde söylemeyi düşünüyorum benden kira isterseniz sizde durduğunuz yerden bize kira vereceksiniz diye.
Böyle şeylere çok fazla karışmaktan haz etmiyorum ama salarsam da eşimin aile zaafını kullanıyorlar. Örnek vereyim annesinin iki evindeki küçük ev aletlerini mutfak şefine kadar diyeyim almış ki daha benim evimde öyle cihazlar mevcut değil. Keza kıyafet yada maddi yardım ediyor. Kardeşinin çocuklarına almadığı yok. Evlenince biraz kısıtladım borç ödüyoruz olmaz diye ama her fırsatta yinede bişeyler alıyo para veriyor. işte diğerleri kendi üzerine ev alırken eşimin evine ortak olmuşlar eşim en küçük çocuk diye hala hesap sorarlar parasını ne yaptı gibilerinden mesela telefon aldık parasını söylemiyoruz yada tatile gittik parasını söylemiyo çekiniyo sanki onlar kazanıyor bize veriyor gibi salak tavırlar içerisinde eşim. Ben artık kaz gibi yolunmasından rahatsızlık duyduğum için ve daha benim evimin eksikleri varken eşimi kullanmalarını istemiyorum. O ev içinde duruyorsak eşimde onların oturduğu evde ortak biz onlara bir imada bulunmuyoruz karışmıyoruz onlarında bize karışmasını istemiyorum. Kimsenin malında parasında değilim zaten asıl maksadım sattırıp ortaklığı bozmak ama eşim tam anlamda ikna olmadığı için en azından korumacı olmaya çalışıyorum.
Kiraya mı gitmek mantıklı yoksa o eve taşınıp bi kaç sene sonra yeni bir ev almak mı daha mantıklı bilemiyorum.

Ayrım yapılmış anladığım kadarıyla siz de haklısınız ama siz karışmayın eşiniz bu durumla ilgilensin eşiniz savunmalı hakkını kalkıp size hayırdır bızım babamızın malı senı ne ılgılendırır derler eşiniz bence bu konuta muhattap olsun siz karışmayın
Muhattap olmak istemiyorum ama salak yerine de koyulmak istemiyorum. Benim eşyalarımın olduğu eve ben benim diyemedikten sonra ne anlamı var ki o zaman onlar da benim evime karışmasınlar..

Eşin cidden enayi ya özür dilerim ama.. Git otur ne kira vereceksin Allah aşkına. Ne çok seviyor bu analar babalar evlat ayırmayı da maaş sömürmeyi de. Nefret ediyorum şu durumdan. O tapu eşinin üstünedir umarım hak talep edemezler. Kiracı filan da sokturma 2.5 aya anca temizler, abonelik alır taşınırsınız. Hayır neyini soruyorsun zaten anlamıyorum ki. Ben sinir oldum eşine valla.

Her şeyi geçtim sen eşinin ailesi ve çocuklarının oturduğu ev için bize kira verin nasıl diyeceksin?çocuğuna ev veren sana haraç mı verecek?
Onlar bize ev vermediler. Eşim kendi parasıyla aldı onlarda para katmışlar. Evin yarısı eşimin.
Onlar bizim evi satıp paramızı isteyip siz kirada durun demesini biliyorlarsa bende söylerim kendimi düşünmek zorundayım.

Ne olursa olsun evlenmeden önce alınmış bir mal. Sizin hakkınız yok ki. Bence böyle konulara kavgalara girmeyin.
Benim evlenmeden önce emek verip aldığım /katkıda bulundugum şey hakkında eşim böyle sert ifadelerde bulunsa ağır konusabilirdim. Ben evlenmeden birikim yapmış - bir şekilde bir yatırım yapmışım aileyle ortak mortak, ona gücüm yetmis. Peki sen ne yapmışsın? Yiyip içip yatmissin.
O zaman benim önceki yatirimlarima karışma hakkını nereden buluyorsun??

Ailesi evi satmak istiyorsa detaylica konuşun, kim ne kadar katkı sağladı alınırken diye. Eşiniz de hakkını alsın - yeni ev alamasaniz bile bir birikimimiz olur. Yarın bir gün ev almak isterseniz pesinatiniz olur en azından

Eşin cidden enayi ya özür dilerim ama.. Git otur ne kira vereceksin Allah aşkına. Ne çok seviyor bu analar babalar evlat ayırmayı da maaş sömürmeyi de. Nefret ediyorum şu durumdan. O tapu eşinin üstünedir umarım hak talep edemezler. Kiracı filan da sokturma 2.5 aya anca temizler, abonelik alır taşınırsınız. Hayır neyini soruyorsun zaten anlamıyorum ki. Ben sinir oldum eşine valla.
Sinirlerim bozuldu kaç gündür. Tapunun yarısı eşimde yarısı kayınvalidemde. Mesele zaten buradan başlıyor kayınvalidemden çok kayınpederim ve görümcem karışıyor işe. Biz onların ne oturduğu eve nede kiraya verdikleri eve karışmıyoruz.

Ortak aldı derken, nasıl ortak mesela? Atıyorum 300 ev 150 150 mi? Evlat arasında eve ortak olan sadece sizin eşiniz mi? Ötekiler babalarının evinde mi oturuyorlar? Ortak evlerinde mi?

Eviniz varken kiraya cikmak mantikli degil tabi. Ama simdi konusursan sen kotu olursun esin arada kalmis olur cunku kendisi hayir diyemiyor. Ailesind karsi yine geri adim atacaktir sen kotu oldugunla kalirsin bi suru kafa şişiren olay, ne gerek var. Sen esinle konus o ailesine gerekeni soylesin tabi soyleyebilirse.

Onlar bize ev vermediler. Eşim kendi parasıyla aldı onlarda para katmışlar. Evin yarısı eşimin.
Onlar bizim evi satıp paramızı isteyip siz kirada durun demesini biliyorlarsa bende söylerim kendimi düşünmek zorundayım.
İyi.ama yarı parasını onlar vermiş sizin paranızı değil kendi haklarına düşen meblayı istiyordurlar..

Ne olursa olsun evlenmeden önce alınmış bir mal. Sizin hakkınız yok ki. Bence böyle konulara kavgalara girmeyin.
Benim evlenmeden önce emek verip aldığım /katkıda bulundugum şey hakkında eşim böyle sert ifadelerde bulunsa ağır konusabilirdim. Ben evlenmeden birikim yapmış - bir şekilde bir yatırım yapmışım aileyle ortak mortak, ona gücüm yetmis. Peki sen ne yapmışsın? Yiyip içip yatmissin.
O zaman benim önceki yatirimlarima karışma hakkını nereden buluyorsun??

Ailesi evi satmak istiyorsa detaylica konuşun, kim ne kadar katkı sağladı alınırken diye. Eşiniz de hakkını alsın - yeni ev alamasaniz bile bir birikimimiz olur. Yarın bir gün ev almak isterseniz pesinatiniz olur en azından
Ben karışmaktan zaten hoşlanmıyorum bu zamana kadar da ne kiraya ne de bişeye karıştım banane dedim ama eşimin hakkının da yok sayılmasına yada bizim içerisinde oturacağımız ev hakkında bu kadar müdahale içinde olmalarını kabullenemiyorum.
Kaldı ki evlenmeden önce oğlumun evi var dedi ben nikahtan sonra öğrendim evin diğer yarısının onun üzerine olduğunu.

İyi.ama yarı parasını onlar vermiş sizin paranızı değil kendi haklarına düşen meblayı istiyordurlar..
Hayır öyle olsa başım gözüm üzerine. Hemen satar çıkarız. Ama onlar bizim payımızı da istiyorlar seni yeni alacağımız yere ortak yapalım ama kira vermeyelim içinde biz duralım diyorlar sizde kiraya gidin diyorlar

Hayır eşimin yarısı.
O zaman eşiniz bu durumu kendi konuşmalı siz yüz göz olmayın. Eğer aıle almış olsaydı başka olurdu durum zira ben çocuklara ev alınsada evlerın tapularını çocuklara verılmesınden yana değilim neler görüp duyuyoruz vefat ettiğinde öiras bölüşülür zaten diğer türlü kötü sonuçlar da çıkıyor. Eşiniz ödediği parayı ya talep edicek ya da konuşup o eve geçin ev varsa kirada oturmak saçma diğerlerine verilen evde oturma lüksü verilmiş

Hayır öyle olsa başım gözüm üzerine. Hemen satar çıkarız. Ama onlar bizim payımızı da istiyorlar seni yeni alacağımız yere ortak yapalım ama kira vermeyelim içinde biz duralım diyorlar sizde kiraya gidin diyorlar
Anladım.. Bence bir yolunu bulup verdikleri meblayı onlara geri ödeyp evi tek tapu yapn ve ortaklıktan kurtulun. Siz bu kadar vermştnz aln verdiğiniz miktar ne istersenz onu yapn deyn

Ortak aldı derken, nasıl ortak mesela? Atıyorum 300 ev 150 150 mi? Evlat arasında eve ortak olan sadece sizin eşiniz mi? Ötekiler babalarının evinde mi oturuyorlar? Ortak evlerinde mi?
Yarı yarıya tam. Annesi ve oğlu almış evi. Ama evde herkes karışıyor. Bu beni asıl sinirlendiren.
Diğerleri her kardeşi kendi üzerine ev almış. Güle güle otursunlar gözüm de yok. Aldıkları evleri kirada babalarının evinde oturuyorlar. Ama bizim tapumuzda da ortaklığı olmadıkları halde konuşuyorlar. Hadi konuşmaları geçtim evi satın bize yollayın diye kayınpederim beni dellendirdi

Eviniz varken kiraya cikmak mantikli degil tabi. Ama simdi konusursan sen kotu olursun esin arada kalmis olur cunku kendisi hayir diyemiyor. Ailesind karsi yine geri adim atacaktir sen kotu oldugunla kalirsin bi suru kafa şişiren olay, ne gerek var. Sen esinle konus o ailesine gerekeni soylesin tabi soyleyebilirse.
Sorun bu söyleyemiyor. Olan bizim cebimize oluyor.

Back
X