Ormanda yakalanmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Biliyorum hepsinin farkındayım. Yanlış olduğunun da farkındayım. Demek istediğim şu kağıtta kendileri kesmiş şeklinde yazıyor. Ama kesili idi zaten diyor bu durumda ne yapabilirim onu demek istiyorum
Telefon sinyalinden falan orada ne kadar süre kaldığı tespit edilir belki. İyi bir avukat tutmaktan başka çareniz yok ki o sizi yönlendirir.
Eşinizin yaptığının yanlış olduğunu zaten biliyorsunuz ,yapması gereken yetkili birilerini arayıp çok sayıda ağaç kesildiğini ihbar etmek olmalıydı.

Bana orman bekçilerinin sazan avı gibi geldi bu hikaye. Burada ağaç kesiliyormuş biz de keselim diyen varsa ensesinden tutup yakalamak için. Cezadan kurtuluş var mı bilmiyorum. Hatta belki kesilmiş ağaçları sonradan farkedip esas suçluyu yakalayamadıkları için nasıl olsa geri gelirler diye düşünülmüş bile olabilirler. Geçmiş olsun.

Konuyu okuyunca korktum ya, ormanda kaçak kamp falan da yasak ama yapılıyor ya, 'ne cezası olacak ki' kafasındaydim , kozalak toplamak bile yasaksa kamp yapana neler etmezler tövbe , listemdeki tum ormanları siliyorum şu an:)
Resmi izinli kamp yerleri dışında yapmak yasaktır tabii ki. Birde ateş yakıyorsanız çok riskli zaten ormanda.

Adaletin olmadığı bir ulkedesiniz yandınız

Her ağaç için belli bir miktar para cezası ve toplamda da hapis cezası alır, hapis cezası belli bir yılın altındaysa denetimli serbestlikten faydalanır.

diyerim ki eşinizin beyanı doğru gerçekten kesik agaçları görmüşler ormandan geçerken neden yetkililere haber vermediler diye sormazlar mı adama ???

Hakim buna inanırmı ki?
Yani kesilmiş bulup almış olsalar belki inandırılabilir ama daha fazla ağaci kesip toplayıp götürme halinde yakalanmışlar,işiniz zor bence.
Kırk yıl düşünsem aklıma gelmez yani,insan demez mi bunları biri kesmiş alacak yada kim kıydı ağaçlara şikayet edelim diye,daha fazlasını kesmeye mi yönelir.
Kaç senede yetişiyor bir ağaç,kaç canlıya yuva oluyor,kac insana temiz hava nefes oluyor. Nasıl bencillik bu anlaşılır gibi değil.

ellerinde köylerinden aldıkları agaç kesme makinesi ile yakalandılarsa imzalamama olasılıkları sizce var mı , jandarmada ses gelmiştir. sayısı verilen kesik agaçlarda olay yerinde vardır.

Konuyu okuyunca korktum ya, ormanda kaçak kamp falan da yasak ama yapılıyor ya, 'ne cezası olacak ki' kafasındaydim , kozalak toplamak bile yasaksa kamp yapana neler etmezler tövbe , listemdeki tum ormanları siliyorum şu an:)
serbest kamp alanları var

Y Yeocachingu Arrietty_ doğanın dönüşüm dengesini bozuyormusuz o sebepten palamut toplayamazmisiz ormanda, öyle söylenmişti o an.
Ormana içinde bir semtte doğduk eşim de ben de. Nişanlıylen bazen elimize patates ucuz sucuk vs alıp çubuklara geçirirdik ormanda. Yerdeki kuru çam iğnelerinden ateş başlatıp yerdik karnımız doyunca kalkar giderdik. Kimseler bir şey demezdi. Sanırım bazı bölgelerde hassasiyet daha fazla.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…