- 27 Ekim 2008
- 5.965
- 2.397
- 723
- Konu Sahibi Pembelii11
-
Örneğinizi anlatsanız ya belki konu sahibine faydası olur?Evet benimde örneğimde bu şekilde konuşuluyor devlette çalışması engel ayrıca borcu ödemeye devam ediyor
Telefon sinyalinden falan orada ne kadar süre kaldığı tespit edilir belki. İyi bir avukat tutmaktan başka çareniz yok ki o sizi yönlendirir.Biliyorum hepsinin farkındayım. Yanlış olduğunun da farkındayım. Demek istediğim şu kağıtta kendileri kesmiş şeklinde yazıyor. Ama kesili idi zaten diyor bu durumda ne yapabilirim onu demek istiyorum
Bana orman bekçilerinin sazan avı gibi geldi bu hikaye. Burada ağaç kesiliyormuş biz de keselim diyen varsa ensesinden tutup yakalamak için. Cezadan kurtuluş var mı bilmiyorum. Hatta belki kesilmiş ağaçları sonradan farkedip esas suçluyu yakalayamadıkları için nasıl olsa geri gelirler diye düşünülmüş bile olabilirler. Geçmiş olsun.Arkadaşlar, bilen eden bu işlerden anlayanlar bi bakabilir mi? Eşim ve bir arkadaşı ormanda kesilmiş halde odunlar görmüşler bir kaç gün boyunca o şekilde durmuş odunlar aynı yerde ağaç yani odun dediğim. Sonra bunlarda odun kesme makinesi götürmüşler keselim biz bunları götürelim diye evlerimiz sobalı bizim o sebeple getirmeyi düşünmüşler. O sırada orman zabıtaları görmüş bunları ve cezai işlem başlatmış. Mahkeme kağıdı geldi 258 meşe ağacı 150 küsür yetişmiş fidan kesmişler diye yazıyor. Eşim biz asla kesmedik diyor. ki, o şekilde kesmek büyük zaman gerektirir. Bu durumda ne olur mahkemede ben eşime büyük bi ceza uygulanır diye korkuyorum ne yapmam lazım? Devlet avukat verir mi bu konuda?
BendeO degil de basligi görünce oha dedim yani
Resmi izinli kamp yerleri dışında yapmak yasaktır tabii ki. Birde ateş yakıyorsanız çok riskli zaten ormanda.Konuyu okuyunca korktum ya, ormanda kaçak kamp falan da yasak ama yapılıyor ya, 'ne cezası olacak ki' kafasındaydim , kozalak toplamak bile yasaksa kamp yapana neler etmezlertövbe , listemdeki tum ormanları siliyorum şu an:)
BSjajajaja direk +18 calisiyor aklimizO degil de basligi görünce oha dedim yani
Adaletin olmadığı bir ulkedesiniz yandınızArkadaşlar, bilen eden bu işlerden anlayanlar bi bakabilir mi? Eşim ve bir arkadaşı ormanda kesilmiş halde odunlar görmüşler bir kaç gün boyunca o şekilde durmuş odunlar aynı yerde ağaç yani odun dediğim. Sonra bunlarda odun kesme makinesi götürmüşler keselim biz bunları götürelim diye evlerimiz sobalı bizim o sebeple getirmeyi düşünmüşler. O sırada orman zabıtaları görmüş bunları ve cezai işlem başlatmış. Mahkeme kağıdı geldi 258 meşe ağacı 150 küsür yetişmiş fidan kesmişler diye yazıyor. Eşim biz asla kesmedik diyor. ki, o şekilde kesmek büyük zaman gerektirir. Bu durumda ne olur mahkemede ben eşime büyük bi ceza uygulanır diye korkuyorum ne yapmam lazım? Devlet avukat verir mi bu konuda?
Bende öyle sanıp binbir heyecanla gelmiştimOrmanda sevisirken yakalandilar sananlara arti bir...
Hayatımızda heyecan eksik demekkiO degil de basligi görünce oha dedim yani
Palamut toplamak dahi yasakAffı olmayan yek suç orman suclaridir. Kpss çalışırken okumuştum.
olmasındaOrman suçlarının affi yok
diyerim ki eşinizin beyanı doğru gerçekten kesik agaçları görmüşler ormandan geçerken neden yetkililere haber vermediler diye sormazlar mı adama ???Arkadaşlar, bilen eden bu işlerden anlayanlar bi bakabilir mi? Eşim ve bir arkadaşı ormanda kesilmiş halde odunlar görmüşler bir kaç gün boyunca o şekilde durmuş odunlar aynı yerde ağaç yani odun dediğim. Sonra bunlarda odun kesme makinesi götürmüşler keselim biz bunları götürelim diye evlerimiz sobalı bizim o sebeple getirmeyi düşünmüşler. O sırada orman zabıtaları görmüş bunları ve cezai işlem başlatmış. Mahkeme kağıdı geldi 258 meşe ağacı 150 küsür yetişmiş fidan kesmişler diye yazıyor. Eşim biz asla kesmedik diyor. ki, o şekilde kesmek büyük zaman gerektirir. Bu durumda ne olur mahkemede ben eşime büyük bi ceza uygulanır diye korkuyorum ne yapmam lazım? Devlet avukat verir mi bu konuda?
Kozalak, dusmus yaprak da mi yasak? Merak ettimY YeocachinguArrietty_ doğanın dönüşüm dengesini bozuyormusuz o sebepten palamut toplayamazmisiz ormanda, öyle söylenmişti o an.
ellerinde köylerinden aldıkları agaç kesme makinesi ile yakalandılarsa imzalamama olasılıkları sizce var mı , jandarmada ses gelmiştir. sayısı verilen kesik agaçlarda olay yerinde vardır.Orman muhafaza memurları suç üstü yaptıklarında tutanak tutmuşlardır ve eşiniz ile arkadaşına okutup imzalamasını istemişlerdir. Eşiniz ve arkadaşı umarım imzalamamış ve tutanağa şerh ( karşı görüş, not) tutturmuşlardır. İmzaladılarsa geçmiş olsun zor kurtulunur. İnzalamadıysa avukat tutup trlefon sinyanyelleri ile orda çok az süre hariç bulunmadıklarını ve kendilerinin kesmediklerini ispata çalışacaklar başka yolu yok
serbest kamp alanları varKonuyu okuyunca korktum ya, ormanda kaçak kamp falan da yasak ama yapılıyor ya, 'ne cezası olacak ki' kafasındaydim , kozalak toplamak bile yasaksa kamp yapana neler etmezlertövbe , listemdeki tum ormanları siliyorum şu an:)
Ormana içinde bir semtte doğduk eşim de ben de. Nişanlıylen bazen elimize patates ucuz sucuk vs alıp çubuklara geçirirdik ormanda. Yerdeki kuru çam iğnelerinden ateş başlatıp yerdik karnımız doyunca kalkar giderdik. Kimseler bir şey demezdi. Sanırım bazı bölgelerde hassasiyet daha fazla.Y YeocachinguArrietty_ doğanın dönüşüm dengesini bozuyormusuz o sebepten palamut toplayamazmisiz ormanda, öyle söylenmişti o an.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?