• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ormanda yakalanmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaşlar, bilen eden bu işlerden anlayanlar bi bakabilir mi? Eşim ve bir arkadaşı ormanda kesilmiş halde odunlar görmüşler bir kaç gün boyunca o şekilde durmuş odunlar aynı yerde ağaç yani odun dediğim. Sonra bunlarda odun kesme makinesi götürmüşler keselim biz bunları götürelim diye evlerimiz sobalı bizim o sebeple getirmeyi düşünmüşler. O sırada orman zabıtaları görmüş bunları ve cezai işlem başlatmış. Mahkeme kağıdı geldi 258 meşe ağacı 150 küsür yetişmiş fidan kesmişler diye yazıyor. Eşim biz asla kesmedik diyor. ki, o şekilde kesmek büyük zaman gerektirir. Bu durumda ne olur mahkemede ben eşime büyük bi ceza uygulanır diye korkuyorum ne yapmam lazım? Devlet avukat verir mi bu konuda?
Eşinizin de suçu var. Kaç agaci taşimak istediyse cezasini çekmeli, tabiki başkasinin kesdiklerini InsaAllah eşinizin uzerine yikmazlar. Harami hayatimiza almak bu kadar kolay olmamali. Etrafimizda o kadar potensiyel hirsiz katil varki. Hepsi de kiravatda takim elbisede, şik kiyafetlerde. Otur bir bankda telefonunu koy yanina. Yuzunu de çevir. O zaman goreceksin 1 dakika içinde kaç hirsiz geçiyor yanindan. Ağaç kesmek de oyle birşey. Hirsizliğin farkli bir boyutu. Bir eş olarak uyarmaniz lazim. Yine de siz belki kameralarla o kadar agac kesmedigini ispatlarsiniz. Yoksa çok zor

Aklı selim insanlar evi sobalı olan iki kişinin 258 meşe ve 150 küsur yetişmiş fidan kesmeyeceyini bilir endişe etmeyin. Asıl endişe edilmesi gereken, memlekette aklı selim insan kaldı mı?

Ama gizlice kesip satmis olabilirler diye düsünürler..durum cünkü disardan iyi görünmüyor. Kuyumcunun cami kirilmis olsa sen sonradan gecsen, sende bir küpe aliyim desen calinan bilezikler de üstüne kalir böyle. Cünkü belki baska kisiler de yaninda vardi, bilemezler. Sanslari varsa etrafta bir yerde veya yakin yollarda kamera kayitlari vardi. Kesilmis agiclari birileri götürmüs olmali cünkü

Aklı selim insanlar evi sobalı olan iki kişinin 258 meşe ve 150 küsur yetişmiş fidan kesmeyeceyini bilir endişe etmeyin. Asıl endişe edilmesi gereken, memlekette aklı selim insan kaldı mı?
Aklı selimlikle alakası yok bunun, kolluk kuvvetleri suç üstü yapmış ve yakaladığı kişiler eve mi götürecek, yoksa satacak mı bunu bilemez!
Araştırmadan, endişe etmeyin diye yanlış yönlendirme yapmayın, toplam 400 kadar ağaçtan bahsediliyor! Bu suçun ciddi para cezası ve hapis cezası var!

Aklı selimlikle alakası yok bunun, kolluk kuvvetleri suç üstü yapmış ve yakaladığı kişiler eve mi götürecek, yoksa satacak mı bunu bilemez!
Araştırmadan, endişe etmeyin diye yanlış yönlendirme yapmayın, toplam 400 kadar ağaçtan bahsediliyor! Bu suçun ciddi para cezası ve hapis cezası var!
400 agaç ya allah rızası için söyleyin 400 agaç az mı , geçerken görülüp makineyle yakalanınca bunlar burdaydı denilecek sayımı 400

Hayir o şekilde değil. Odunları kesili halde gören o bölgede çobanlık yapan arkadaşı o demiş böyle böyle bir kaç gündür odunlar duruyo kesilmiş bırakılmış o şekilde sonra alalım şeklinde dunmusler
Eşiniz köylülük kurnazlığı etmis. kesili ağaç goruyor şikayet edelim demiyor alıp götürelim diyor üstelik ağaç kesme makinasıyla. cezadan kurtulacağını sanmıyorum yine de avukata danışsin

Hepimizin aklına bel altı meseleler gelmiş olsa da 🤪

Sevgili konu sahibi. Konu yakalanmak ise bir şekilde yasak iş yapılmış olduğu net değil mi?
İster hepsini kessinler, ister başkasının kestiğinden eve götürsünler.
Sonuç itibariyle hiç birinin su götürür bi tarafı yok. Yanlış yanlıştır. Hele ki de ağaçlarımızı izinsiz/bilinçsiz kesmenin verdiği zararı oturup şurada anlatamam. Ancak şunu diyebilirim. Dinimizde bir ağacı kesmek zorunda olan kişi iki tane fidan dikmek zorundadır. O kadar önemli bir mese

Aynı olaydan babamın arkadaşı 3 4 ay hapis yattı umarım sizde de bu durum olmaz devlet malına zarar vermek olarak geçiyor diye biliyorum.
Doğru, fazlası var eksiği yok.
İnternette ufak bir araştırma yapınca, "6831 sayılı orman kanunu 14. maddesi gereği ormanlardan her türlü ağaç kesmek kesmek ve koparmak yasak. 3 aydan 5 yıla kadar ağaç kesmenin cezası var. Fidanda ise bu ceza iki kat artırılarak 6 aydan 10 yıla kadar hapis cezası." yazıyor.
Orman Genel Müdürlüğünün sayfasında da idari para cezası ağaç başına alt sınırı 949 TL, üst sınır da 7677 TL yazıyor.

Halihazırda kesilmiş olan odunları almak için neden ağaç kesme makinesi götürmüşler? Elbette kendileri kesmiş gibi görünürler ki zaten ne yaptıkları şüpheli.
Orman hepimizindir. Kim ne hakla ağaçlarımızı yok edip kendine yakacak yapmayı düşünebiliyor?
Kusura bakmayın ama hiç üzülmedim eşinize de arkadaşına da. Umarım adil yargılanırlar.

Doğru, fazlası var eksiği yok.
İnternette ufak bir araştırma yapınca, "6831 sayılı orman kanunu 14. maddesi gereği ormanlardan her türlü ağaç kesmek kesmek ve koparmak yasak. 3 aydan 5 yıla kadar ağaç kesmenin cezası var. Fidanda ise bu ceza iki kat artırılarak 6 aydan 10 yıla kadar hapis cezası." yazıyor.
Orman Genel Müdürlüğünün sayfasında da idari para cezası ağaç başına alt sınırı 949 TL, üst sınır da 7677 TL yazıyor.
Ormanın böyle korunmasına sevindim ama madem asla affedilmeyen suç orman suçu nasıl bütün güzel yerler yanıyor, pesisira otel yapılıyor?
Ben de bunu anlamakta zorlanıyorum

Ormanın böyle korunmasına sevindim ama madem asla affedilmeyen suç orman suçu nasıl bütün güzel yerler yanıyor, pesisira otel yapılıyor?
Çünkü kapitalizm, gölgesini satamadığı ağacı kesiyor.

O degil de basligi görünce oha dedim yani 😐
Ben de aynen yalniz degilsin 😂😂
Demek istediğim kendisi Ben 500 kadar ağaç nasil keseyim diyor kesmedik biz kesili şekilde vardi diyor. Arkadaşı çoban o şekilde odunları hep yerde kesili görmüş bir kaç gün sonra gel götürelim demişler aralarında. O şekilde gorununce de onlar kesmiş oldu yani tamam ben farkındayım asla almamalı idi kendine ait olmayan igne ucu kadar bisey bile alınmaz. Ama kağıt da kendisinin kestiği yazıyor. Kendisi sadece götürmek amaçlı gitmis
Yani esiniz milli dogal mirasimiza ihanet etmek yerine, hirsizlik yapmak amaciyla gitmis (bknz: hirsizlik TDK anlami) diye sucu mu hafiflemis oluyor gozunuzde? Her ne amacla gittiyse, suc isleyecekmis, suc ustu yakalanmis, iyi de olmus.

Her agac basina para cezasi ve hapis cezasi ile yargilanacak. Muhtemelen varsa cocugunuz da babasinin cezalarini odemeye devam edecek.

Her bir toprak karesi buyuk fedakarliklarla kazanilmis ulkemizin dogal milli miraslarina kim el uzatiyorsa, hak ettigi cezayi alsin dilerim ki.

Cunku danisikli dovus var. Soz konusu maddi cikarlar olunca tek gozunu olaya kapatanlar var. Hicbirimiz anlayamiyoruz sadece icimiz yaniyor, cunku siradan vatandasin kontrol edebilecegi bir durum degil bu (vatandaslik gorevini yapip, oy kullanmak haric) Umarim tek bir dalin yanmasina sebep olanlar, yasattiklarini yasamadan bu dunyadan gocmezler.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X