Ormanda yakalanmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tek
Tek tek cevap vermek istiyorum ama inanın öyle yoruldum ki anlatmaktan anlatmaya çalışmaktan. Herkes sizin gibi düşündüğünü olmuş sayarak anlatirsa kim nasıl kendini açıklar bilemedim çok üzücü bir durum..
Birileri o ağaçları niçin kesmiş? Bilemiyorum ama amaç belli götürmek niyetiyledir. Ben kestikten sonra götürecekler ama çok kesildiği için götüremediler diye düşünüyorum bir süre sonra alınırdı sanirim o süre zarfında da bu şekilde oldu bence. Eşim ağaçlar kesilirken göremez çünkü şehrin göbeğinde değil. Çoban arkadaşı kesilmiş halde görmüş bir kaç gün takip etmiş aynı duruyormuş o şekilde. Daha sonra eşime söylemiş ve gidip alalım biz diye düşünmüşler. Onların yaptığı da doğru dgeil tabiki. Ama şunu demek istiyorum evet kesmek de suç kesileni goturmekte. Ama kesen kendileri değil imiş onu belirtmeye çalışıyorum. Lütfen anlayabilir misiniz? Size bildiğimi aktarıyorum başka birsyei değil

Orman muhafızları demişler burda kesen başkaları da var idi onları yakalayamadık. Eşim demiş bunları biz kesmedik o şekilde olmuş sanırım tutanak. Ama eve gelen kağıtta kestikleri dair yazıyor
Neye istinaden kestikleri yazıyor. Bir delil var mı? Kamera görüntüsü? Tanık?
Belli büyüklükteki bir ağacı kesmek için elektrikli testere gibi, balta gibi alet lazım. Sonuçta bir suç işlendiyse suç aleti de olmalı. Böyle bir şey yakaladılar mı?
Benim eşimi ihbar etmiş husumetli olduğumuz bir insan. “Ruhsatsız silahı var” demişler. Geçenlerde evimize polis geldi. Arama yaptı. Evden ve arabamızdan silah çıkmayınca takipsizlik kararı verildi. Yani diyeceğim şudur ki “suçun ispatlanması lazım.”
Devlet avukat verir mis sizce talep üzerine? Kendimiz mi tutmalıyız?
İmkanınız varsa kendiniz avukat tutun. İyi bir avukat insanı ipten alıyor. “Ben kesilmesinin yasak olduğunu bilmiyordum” demek mesela geçerli olmayabilir ama bazı ağaçların kesilmesine müsade varmış. Boyuna, çapına göre. İyi araştırmak lazım.

Hala saçma çoban arkadaşı kesilmiş halde görebiliyor da ı kesilme aşamasında- hani bir günde de kesilmez o kadar ağaç tek kişi değilse- neden görmüyor?
Hafi eşiniz çok iyi niyetli yazık olmasın ağaçlar bari ben yakayım sobada demiş o kadar ağacı(kaç yıl yakacaksa artık) o iyi niyetini görevlileri aramak için kullansaymış ya?
Şahsen ben o kadar kesilmiş ağaç görsem herhalde görevliler kesti derim hadi demedim burda bir bit yeniği var deyip orman işletmesini ararım durum şu diye.
Yani siz ne kadar anlatsanız da yok olay öyle değil siz çok kötü düşünüyorsunuz deyip mantığa uymayan şeyler anlatsanız oturmuyor yani.

Hanımefendi neden zorlukla konuyu saptiriyor kendi aklınızdakini baskılıyorsunuz? Ben nerden bileyim neden görmüyor kesilirken? Ben orada miydim? Ben kendi bildiğimi aktarıyorum. Eşim yazık olmasın ben götüreyim demiyor. Fırsatçılık yapmak istiyor arkadaşı ile. O sebeple görevli aramıyor. 500 ağaç yok kesilen orda 100 ve 120 ağaç vardi kesilmiş inceydi diyor ama kağıtta iki türlü farklı sayılarda ağaç kesilmiş ve kendileri kesmişler şeklinde yaziyor 500 küsür ağaç kesmek mümkün değil neredeyse.. bilemiyorum.. Ben sadece kesmedik halde kesti olarak ceza almasin kesilen ağacı almak için gitti onun cezasını alsın demek istiyorum!!

Benim topladigim kozalaklar Belgrad şehir merkezindeydi. Bu konuya açıklık getirmek istiyorum saygılar

Bu daha fena. Gumruk Kanunu’na gore bu urunlerin ithalati yasak ve ulkeye girisinde karantina uygulamasina tabi. Yolcu beraberinde olsa dahi gumruge beyan edilmeli.

Tabi bir de isin su boyutu var; tum orman urunlerinin ihracati da yasak. Yani siz hem Sirbistan hem de ulkemizde suclusunuz.

Bu vesileyle bilgi vermis olayim; ola ki yurtdisina gittiniz ve oradan meyve, sebze gibi ziraai urun getireceksiniz; 3 kg’yi gecince beyan zorunlulugu var ve standart ithalat proseduru uygulanir. Kamu spotu bitti.

Eşiniz ve arkadası ormanda napıyor piknigs mi gitmişte o sıra denk gelmş. Bence hikayenin bası aslında esiniz ve arkadası kesmiş güc yetmeyince daha güçlü motorlar vs almaya donmusler eve o sırada yakalanmıs olabilirler.inşallah sizin anlattığınız gibidir ozaman yeirnde karar verilir ama ne biliyim daha önce kesmiş olan kişilr onlarıda alır giderdi herlade biz keselim millet faydalansın demez

O çoban kardaş kesilmiş ağaçları görmüş te 400 ağacı kesenleri nasıl görememiş?

Kişinin zihni neyse fikri odur. Gayet anlaşılır yazıyor. Siz neye yorarsaniz ona dönüşür cümleler
Aa pardon bizim zihnimizde ormanları kesip katletmek olmadığı için sizin gibi, aklımıza o gelmedi orman orman gezen kocanızınla Anlattığınız senaryoyu da ben yemedim devlet de yemez. Faydalanmaya çalışmışlar bir de milletin malını çalmaya başlamışlar öteki açıdan da bakınca. Parasıyla vergisiyle devletten alan da kerizdi zaten. İyi olmuş inşallah en üst sınırdan ceza neyse verilir ormana el sürenlere

Öncelikle geçmiş olsun.

Benim anlayamadığım bir kaç nokta var.
Eşinizin arkadaşı kesilen 400 ağacı görüyor da kesilirken nasıl görmemiş , duymamış ?
O kadar ağaç sadece baltayla kesilmez , elektrikli testere kullanmışlardır.
400 ağaç baya ses de yapmıştır kesilirken.
Hem eşinizin arkadaşının hem de orman görevlilerin görmemesi duymaması bana ilginç geldi.

İkinci husus da madem eşiniz kesmesiyse neden tutanak da kestiklerini kabul edip imzalamışlar ?

Rahmetli babam dahil ailede birçok insan ormancıydı. Orman kanunları çok keskindir. Nefsi müdafaa vs çok fazla işlemez çünkü karşınızda kendisini savunabilecek, konuşabilen bir canlı yoktur. Ormanları korumak bu nedenle çok önemli.
Eşiniz ağaçları kesmemiş olabilir, ormancılar da belli zamanlarda kesim yaparlar. Kesilen ağaçlar, diğer ağaçların büyümesini engelliyorsa, ormancılar gene ağaç keser ama bu bilinçli bir eylemdir ve o odunları kullanırlar. Kırımlık odun denen yakacağın temini için ormanlar var ve onlarda da yılın belli zamanlarında ormancılar tarafından tespit edilen ağaçlar kesilir sadece ve yerine yenileri dikilir. Köyümüzde ısınma sorunu böyle çözülür ama hiçbir köylü gidip de, kendine ait olmayan ağacı almaz oradan.
Eşiniz kabahatli, kendine ait olmayan odunları almaya kalkmış.
Ege'de yaşarken ev sahibimiz sokakta yüz yıldır var olan kamu malı servi ağaçlarını (evini gölgelediği gerekçesi ile) kesip, apartmanın merkezi ısıtmasında yakmıştı. O gece gidip hem orman müdürlüğü hem de emniyete şikayet ettik. Yüklü bir para cezası ödedi. Keşke hapse girseydi çünkü biz onun zaten yakacak parasını veriyorduk. Ne istedi o ağaçlardan?
Yapmadığı suç isnat edilmez belki ama eşiniz gene de onları almaya kalktığı için suçludur.

Tutanak esas alınır ve ceza kesilir.
258 meşe ağacı 150 küsür yetişmiş fidan
258 meşe ağacı 150 kusur fidan dediginiz ağacın M3 u ve fidan da ağaçlandırma bedelidir.
Avukat tutulsa bile o ağaçların bedelini cezası ile birlikte ödersiniz.Kesim suçlarında avukatin size bir faydasi olmaz

yenGEnC kiz inandin mi? ne isim var Belgrad sehir merkezinde, ay itiraf ettim senin yüzünden çürüycem hapislerde hxgxgxg
Mesajı yazan ben değilim ama ben ciddi ciddi inandım ülke olan belgrdda aldigina,niye inanmayayim ki :)

Bak,kaç sene önce belgradin iki yan komşusunda gezerken kafama fındık düşmüştü, hala saklarım:) çok saçma şeylerden oluşan bir hatıra koleksiyonum var, eğer belgradda anısı olan kozalak görsem kesin onu da saklardim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…