Ormanda yakalanmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Isin proseduru şöyle diye biliyorum görevliler geliyor, belli kriterlere göre agaclari seciyorlar, o agaclar kesilebiliyor hatta koyluler kesiyor. Bu durumda ceza yok. Kaçak kesim olmasaydi bu is bu kadar buyumezdi, bir sekilde isaretli agaclarin kesildigi anlasilirdi

Ben bunu burdan öğrendim . Çok kamp insanı değilim ben zaten birde gerçekten doğa yürüyüşünü severim içim acıyor her taraf cer çöp görünce ya bence iyi ki izin vermiyorlar ormanlar talan olurdu

Yani. Serbest ağaçlar olsaydı ozaman ispat ederlerdi. Demekki yasaklı ağaçları almaya gitmişler.

Ya aslında güzel ve çok keyifli bir şey ancak Youtube'da izlemişsinizdir belki ciddi anlamda hazırlıklı gidenler için daha keyifli oluyor. Araba şart bi kere malzemeler ve arkadaş ortamı da varsa oh mis hayatının unulmaz bi anı oluyor. Ben üniversite döneminde gittiğimde konforu falan gram düşünmezdim Bende öyle saatlerce yürürüm doğada çok seviyorum ve maalesef dediğiniz gibi kimse çöpünü toplamıyor zaten her yerde alkol kullananlar kırdıkları şişeleri.. Çok pisler. O yüzden Türkiye'de yasak olmalı evet. Birde otostop çekmiştik biz Allah'ım yürek yedim herhalde diyorum

Ya eminim seven için çok güzeldir . Bende biraz takıntı var belirli şartlar sağlanmazsa tüm vücudum yara oluyor ben hiç doğa insanı değilim ya yürüyüşü severim takılırım ama gece kalamam . Iyi ki diyorum geçmiş dönemlerde yasamamisim ben teknoloji seviyorum arkadaş . Bence bu doğa yürüyüşlerinde görevli olmalı böyle yere birşey atılınca yazacak beş bin cezayı bir kaç kişi habere çıksa millet korkusundan atamaz

Yalnız çok tuhaf o kadar ağacı kesen biri bi günde toptan götüremeyeceğini de bilir. Ekip tutsa dikkat çeker. Sanki amacı götürmek değilmişte yangın çıkaranlar gibi tek derdi kesip gitmekmiş gibi. Nasıl uğraştı o kadar ağacı keserken ve en önemlisi bu zabıtalar niye o sırada hiç görmediler? Neyse inşallah adalet yerini bulur.

Tabi ki öyle çoğu arkadaşım sevmezdi bende sürekli yapamam da ortamı sağlarsak hiç hayırda demem Zaten ceza olmadığından bu denli rahat milletimiz. Niye Norveç, Kanada gibi ülkelerde tek bir çöp olmadığı gibi düzensiz sokağı da yok hepsi bir düzen, disiplin içinde çalışıyor. Halkı bilinçli. Bizde ceza alan haklıymış gibi isyan çıkartıyor

Bilinçli biri o odunları gördüğünde gerekli yerlere şikayet edip bildirmesi gerekiyordu. Ağaç katliamından faydalanması değil. Fırsatçılık yapmaya kalkmışsınız ama başınızda patlamış.

Bu arada ben de konu sahibi ormanda segs yaparken basıldı sanıp geldim eveddd

Ya aslında bir sistem olacak fotoğraf çekip kanitlarsa halktan biri de çöp atanın ödediği paradan ödül olarakalabilecek . Herkes birbirini ifsalar etraf bal dök yala olur . Beni getirseler sistemin başına ülkeyi tertemiz yaparım böyle böyle yeni nesil bilinclenir

Kamera sistemlerimizde az her türlü fakirliğimiz etkiliyor Aslında gönüllülük projeleri oluyor çevre temizliği ile ilgili ama her şehirde aktif değil. Böyle projeler başlatsa belediyeler inanıyorum ki çok katılan olur.

Konuyu okuyunca korktum ya, ormanda kaçak kamp falan da yasak ama yapılıyor ya, 'ne cezası olacak ki' kafasındaydim , kozalak toplamak bile yasaksa kamp yapana neler etmezler tövbe , listemdeki tum ormanları siliyorum şu an:)
Kozalaklar ağaçların tohumu niteliğni taşıdığından, ağaçların doğal devamlılığna zarar verilmiş oluyor. Bu sebeple toplamak yasak yengeç.

Söylemek önemli değil. Ne yazılmış tutanakta. Eşiniz biz kesmedik sadece kesilenleri gördük biraz allım dedik parçalara ayıracaktık sadece diye ifade vermiş bunu yazdırmış mı?
Orman muhafızları demişler burda kesen başkaları da var idi onları yakalayamadık. Eşim demiş bunları biz kesmedik o şekilde olmuş sanırım tutanak. Ama eve gelen kağıtta kestikleri dair yazıyor

Kozalaklar ağaçların tohumu niteliğni taşıdığından, ağaçların doğal devamlılığna zarar verilmiş oluyor. Bu sebeple toplamak yasak yengeç.
Benim topladigim kozalaklar Belgrad şehir merkezindeydi. Bu konuya açıklık getirmek istiyorum saygılar

Hic bir fikrim yok. Eşimin arkadaşı çoban kesili ağaçları görmüş orada bir kaç gün sonra gel götürelim şeklinde anlaşmışlar. Keşke gitmeseydiler. Zabıta da onlar götürmek için parcalarken görmüş. Eve gelen kağıtta o ağaçların hepsinin arkadasi ile birlikte kestikleri şeklinde yazıyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…