Doğuma Hazırlık Organik yikanabilir bebek bezi

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Merhaba, maalesef sandığım kadar ilgi olmadı konuya. Kimsenin haberi yok bundan. Çevremde bahsettigim herkes bana deli gözüyle bakıyor. "Ne gerek var hazır varken onla ugrasacaksin. Yapamazsin hem bebekle uğraş hem bezle" vs vs yorumlarla karsilasiyorum. Kim ne derse desin koydum kafaya :)

Unnado'da kampanya vardi türk markasi olan baybyneo'dan 3 tane sipariş verdim. Elime ulaştı. Görünüş olarak çok güzel,kullananlarda memnun. Umarim bende memnun kalırım.

Benm aldigim bedenli ama, 3,5-10 kilo 1 beden. 10-18 kilo 2 beden. Tanesi 20 tlydi. Kendi sitesinde 35 tl normalde. Bir de sizin bahsettiginiz gibi bedensizler var,çıtçıtlarla ayarlanan,onlardan da bir miktar almam lazım.

Sorunuza gelince; eger aldiginiz üründe "dış kap" yaziyorsa sadece dış gelecektir. Illaki paket içeriği bölümünde detay yazmislardir. Mesela şöyle yaziyodur " 10 dış kap,10 iç bez" böyle yaziyorsa set gelecektir. Benm aldigim set şu şekilde

images

Içteki parca çıtçıtlı çıkıyor. Yani eger bebek çok doldurmamışsa dış kaba geçip kirletmdiyse sabit kalip sadece iç bezi degistirebilirsiniz.

Bende dün aksam Aliexpress'ten 10 tane 5 katli bambu iç bez siparişi verdim. 10 iç bez 30 dolar. Ve de suna dikkat edin. Iç bezin bebege degecek kısmı pamuklu ya da bambu olsun,bezin alt katı naylonumsu kumaş olsun ki bez dolunca dış kaba bulasmasin. Her defasinda dış kabı da değişmek zorunda kalmayin. Öyle olursa en az 25-30 bez olmali ki 2 gün idare edebilesiniz. O da çok maliyetli olur. Sadece içi değişip temizlemek hem daha ekonomik,hemde daha pratik.

Bezler geldiginde istedigim gibi olursa 20 adet daha sipariş vereceğim. Böylece 30 iç bezim olacak. Dış bezi de 10 tane alırsam tuvalete alisana kadar yeter diye düşünüyorum. Bunu da bir blogda okudum. Yazan kişi iç bezi bol alip,5-6 dış bezle 2 sene idare etmiş. Ve 2. Çocuğuna kaldirmis bezleri,çünkü ne cirtlarda,ne de iç bezlerde yipranma olmamis.

Bebegimin dogmasina çok var daha. Doğumdan sonrada tecrübelerimi burda paylasacagim,okuyanlara bir nebze faydasi olur inşallah :)

Canim urunu kullanmissindir artik izlenimlerin neler.. bez yikamak zor mu yeni doganlarda kullanilabiliyor mu. Bizlere de onerirmisin??????

Canim urunu kullanmissindir artik izlenimlerin neler.. bez yikamak zor mu yeni doganlarda kullanilabiliyor mu. Bizlere de onerirmisin??????
Evet başladım kullanmaya. Sezaryenle dogum yaptigim için ilk günler kullanamadim annem değişti bebegin altını hep o yüzden mecburi hazir bez kullandim sleepy marka türk malı :)

Babyneo almistim 3 adet türk malı bu bez. Cok kalın geldi iç bezi. Bebegimin elma kadar totosu karpuz kadar oldu :KK45: aliexpressten ekstra iç bez almistim bambudan, onu kullandim babyneonun içine. Açıkçası babyneoyu pek begenmedim. Ya ben güzel baglayamadim,ya da bezle ilgili problem var sızdırma yapti.

Yurt dışından aldigim bedensiz (0-24 ay) kullanilan bezleri kullaniyorum suan. Sızdırma kesinlikle yok ve babyneo kadar kaba değil. Hazır bezler gibi ince degil onu soyleyeyim totosu biraz büyüyo bezle:dondurma: aldigim bez şu;

0Dk39D.jpg

Çıtçıtlar sayesinde büyüyüp küçülüyor.

Ekstra aldığım.iç bezlerde şunlar;

WYZjmq.png

Kullanima gelecek olursak tabii ki kullan at bezler gibi pratik degil. Zorlugu var ama bebegimin sağlığı için deger ugrasmaya. Kakali olan bezleri tuvalette akitiyorum aksamdan soguk su dolu kovada bekletiyorum. Sabah suyunu sıkıp balkona koyuyorum bezleri biriktirip hep beraber atiyorum makinaya. Bebegim henüz 15 günlük, günde 8-10 defa bez değiştiriyorum. 2 günde bir yikaniyor bezleri.

15 tane dış bez,30 tane iç bezim var. Dış bezi o kadar cok almama gerek yokmus aslinda. Çünkü sadece iç bez kirleniyor dış bezi değişmek gerekmiyor. Iç bez,dış bez dedim belki kafa karışıklığı olmuştur. Şöyle oluyor;

81bjAr.jpg

Eski muşamba bez mantiginda yapılmış annelerimizin bize bağladığı. Içine amerikan bezi koyarlardi,bunlarda da özel.bambu bez yapılmış.

Eger yurt dışından alamam derseniz türkiyede bambino mio ve charlie banana var onlari tercih edebilirsiniz. Benim aldığım.beze göre daha pahali ama.

Ben 1 bezi 20 tl'ye aldim. Charlie banana ve bambino mio tanesi 60 tl:KK35:
Iç bezlerin tanesi 10 tl'ydi,türkiyede 20 tl.

Bu arada her bez takım oluyor yani 1 iç,1 dış bez. Ben fazladan iç aldım iyi ki almışım tam yetiyor.

Umarım yazdiklarim faydalı olur. Ben hamileyken çok arastirmistim,her yazılan tecrübe bana ışık tuttu. Karar vermemde ve endiselerimi yenmemde yardimci oldu. Acaba sızdırma yapar mi,kullanışlı olur mu,yapabilir miyim? Gibi sorular vardi kafamda. Cok defa vaz geçip "nasıl yapicaksin? Bi maceraya atiliyorsun,yapamazsan onca verdigin para çöpe gitmiş olacak" dedim kendime. Iyi ki iç sesime kulak vermemisim. Şimdi vicdanim rahat,bebeğimi kimyasallara maruz birakmiyorum.

Islak mendil de kullanmiyorum ben. Kettle da su isitiyorum biraz,küçük bir kap tahsis ettim bunun icin. Pamuk ve suyla temizliyorum altını.

Sağlıklı,mutlu bebisler için iyi ki var bu bezler:KK36:

Bebegini saglikli sihatli buyut insallah canim ilgin icin tesekkur ederim verdigin bilgiler cok aydinlatici oldu:KK19: oturdugum yerin yakinlarinda babyneo marka satis yapan bi magaza varmis yarin esimle bi gidip bezleri canli canli gorucez bakalim Acikcasi yurt disindan alis yapamam bebegimin dogmasina az kaldi. Yurt disindan gelmesi zaman alir. Babyneolari bi denemeyi dusunuyorum. Turkiyedeki diger markalarda oldukca pahali babyneoya gore.
İyice kafaya koydum bu isi insallah yapabilirim

Bebegini saglikli sihatli buyut insallah canim ilgin icin tesekkur ederim verdigin bilgiler cok aydinlatici oldu:KK19: oturdugum yerin yakinlarinda babyneo marka satis yapan bi magaza varmis yarin esimle bi gidip bezleri canli canli gorucez bakalim Acikcasi yurt disindan alis yapamam bebegimin dogmasina az kaldi. Yurt disindan gelmesi zaman alir. Babyneolari bi denemeyi dusunuyorum. Turkiyedeki diger markalarda oldukca pahali babyneoya gore.
İyice kafaya koydum bu isi insallah yapabilirim

Teşekkür ederim,Rabbim sizin evladinizi da saglikla kucağınıza almayi nasip etsin inşallah:KK19:

Unnado.com'da babyneo bedensizler 40 tl. Babyneo 2 çeşit ürün çıkarmış.
1- bedensizler yani benm yurt disindan.aldiklarima benziyo çıtçıtlı kiloya göre ayarlamali

2- bedenliler;
3,5-10kg için 1 Beden
10-20kg için 2 Beden
Bunlarda 35 tl.
Bedensizi tercih edin bence. Çünkü bunlardan tekrar tekrar almaniz gerekecek çocuk büyüdükçe.

Yurt dışından gelmesi 1-1.5 ayı buluyor ben 6-7 aylık hamileyken sipariş vermiştim

Bedenlilerin ekonomik paketleri var oyuden bedenli olanlari dusunmustum ama bir bakayim tek beden olanlara da

Dun tek beden olanlardan toplamda 5 dış 16 iç olanlardan siparis verdim. Kurutma makinamda var bu kadari yeterli olur diye dusundum yetmezse daha alirim zaten:halay: hadi bakalim gazamız mübarek ola:silah:

Bence komplo teorilerine takılmaya gerek yok. Organik bez kullanıyorduk memnun kalmadık sonra yukarda sıraladığınız yabancı markalardan birisine geçtik oldukça da memnunuz. Üst akıl, dış mihrak, büyük resim vs takılmayın bunlara :)

Evet başladım kullanmaya. Sezaryenle dogum yaptigim için ilk günler kullanamadim annem değişti bebegin altını hep o yüzden mecburi hazir bez kullandim sleepy marka türk malı :)

Babyneo almistim 3 adet türk malı bu bez. Cok kalın geldi iç bezi. Bebegimin elma kadar totosu karpuz kadar oldu :KK45: aliexpressten ekstra iç bez almistim bambudan, onu kullandim babyneonun içine. Açıkçası babyneoyu pek begenmedim. Ya ben güzel baglayamadim,ya da bezle ilgili problem var sızdırma yapti.

Yurt dışından aldigim bedensiz (0-24 ay) kullanilan bezleri kullaniyorum suan. Sızdırma kesinlikle yok ve babyneo kadar kaba değil. Hazır bezler gibi ince degil onu soyleyeyim totosu biraz büyüyo bezle:dondurma: aldigim bez şu;

0Dk39D.jpg

Çıtçıtlar sayesinde büyüyüp küçülüyor.

Ekstra aldığım.iç bezlerde şunlar;

WYZjmq.png

Kullanima gelecek olursak tabii ki kullan at bezler gibi pratik degil. Zorlugu var ama bebegimin sağlığı için deger ugrasmaya. Kakali olan bezleri tuvalette akitiyorum aksamdan soguk su dolu kovada bekletiyorum. Sabah suyunu sıkıp balkona koyuyorum bezleri biriktirip hep beraber atiyorum makinaya. Bebegim henüz 15 günlük, günde 8-10 defa bez değiştiriyorum. 2 günde bir yikaniyor bezleri.

15 tane dış bez,30 tane iç bezim var. Dış bezi o kadar cok almama gerek yokmus aslinda. Çünkü sadece iç bez kirleniyor dış bezi değişmek gerekmiyor. Iç bez,dış bez dedim belki kafa karışıklığı olmuştur. Şöyle oluyor;

81bjAr.jpg

Eski muşamba bez mantiginda yapılmış annelerimizin bize bağladığı. Içine amerikan bezi koyarlardi,bunlarda da özel.bambu bez yapılmış.

Eger yurt dışından alamam derseniz türkiyede bambino mio ve charlie banana var onlari tercih edebilirsiniz. Benim aldığım.beze göre daha pahali ama.

Ben 1 bezi 20 tl'ye aldim. Charlie banana ve bambino mio tanesi 60 tl:KK35:
Iç bezlerin tanesi 10 tl'ydi,türkiyede 20 tl.

Bu arada her bez takım oluyor yani 1 iç,1 dış bez. Ben fazladan iç aldım iyi ki almışım tam yetiyor.

Umarım yazdiklarim faydalı olur. Ben hamileyken çok arastirmistim,her yazılan tecrübe bana ışık tuttu. Karar vermemde ve endiselerimi yenmemde yardimci oldu. Acaba sızdırma yapar mi,kullanışlı olur mu,yapabilir miyim? Gibi sorular vardi kafamda. Cok defa vaz geçip "nasıl yapicaksin? Bi maceraya atiliyorsun,yapamazsan onca verdigin para çöpe gitmiş olacak" dedim kendime. Iyi ki iç sesime kulak vermemisim. Şimdi vicdanim rahat,bebeğimi kimyasallara maruz birakmiyorum.

Islak mendil de kullanmiyorum ben. Kettle da su isitiyorum biraz,küçük bir kap tahsis ettim bunun icin. Pamuk ve suyla temizliyorum altını.

Sağlıklı,mutlu bebisler için iyi ki var bu bezler:KK36:

ne kadar güzel uğraşıyorsun inan hayran kaldım. ıslak bez konusunda seni örnek alıcam ıslak mendil yerine pamuk ve su mantıklıymış. bebek bezi yıkama ise zor geldi şu an normalde tembel bi insanım bebek gelince ztn işim artıcak bide onu nası yaparım bilmiyorum ama deneye de bilirim:)

Teşekkür ederim,Rabbim sizin evladinizi da saglikla kucağınıza almayi nasip etsin inşallah:KK19:

Unnado.com'da babyneo bedensizler 40 tl. Babyneo 2 çeşit ürün çıkarmış.
1- bedensizler yani benm yurt disindan.aldiklarima benziyo çıtçıtlı kiloya göre ayarlamali

2- bedenliler;
3,5-10kg için 1 Beden
10-20kg için 2 Beden
Bunlarda 35 tl.
Bedensizi tercih edin bence. Çünkü bunlardan tekrar tekrar almaniz gerekecek çocuk büyüdükçe.

Yurt dışından gelmesi 1-1.5 ayı buluyor ben 6-7 aylık hamileyken sipariş vermiştim

Merhaba,
Bebeğin sağlıkla mutlulukla büyür dilerim. Sabrını da takdir ederim. :KK66:
Peki ya deterjan?

ne kadar güzel uğraşıyorsun inan hayran kaldım. ıslak bez konusunda seni örnek alıcam ıslak mendil yerine pamuk ve su mantıklıymış. bebek bezi yıkama ise zor geldi şu an normalde tembel bi insanım bebek gelince ztn işim artıcak bide onu nası yaparım bilmiyorum ama deneye de bilirim:)
En azından bi yerden kurtarmis olursun. O ıslak mendillerde hiç masum değil zira. ben elimi bile silmem :110: inanki tanisaydin benm bunlarla ugrastigima sasardin tembellikte master yapmış biriyimde:halay: bebegim söz konusu olunca işin rengi değişti :KK200:
Merhaba,
Bebeğin sağlıkla mutlulukla büyür dilerim. Sabrını da takdir ederim. :KK66:

Peki ya deterjan?
Çok teşekkür ederim:KK19: kiyafetleini de bezlerini de roxy dalan sabun tozuyla yıkıyorum. Yumuşatıcı vs kullanmiyorum. Yapilan arastirmaya göre 60 derece ısıda mikrop kalmiyormus,bezleri once tuvalette sudan geçiriyorum atiyorum makinaya. 60 derecede 1.5 saat yikaniyor mis gibi çıkıyor.

tebrik ederim bende bu bezlerden kullanmaya çalışıyorum. baby neo aldım banada biraz kaba geldi.üstelik sızıntı yaptı.belkide ben bağlayamadım.sizin kullandığınız bezlerin linkini atarmısınız.Umarım bende sizin gibi bir düzene oturtup devam edebilirim.hazır bezleri kullanmayı hiç mi hiç istemiyorum.

Acil bi sorum var kizlar.. bebegim 10 gunluk. 5. Gun gobegi dustu gobegi dustukten sonra gectim yikanabilir bezlere... bugun fark ettim ki yikanabilir bez taktigim da bebegimin bacaklari morariyor.. bezi acinca geciyor. Bezin bacak kismini bayaca bol birakmama ragmen ozellikle emerken altta kalab bacagi mosmor oluyor. Esim ve annemde bezin bebege agir geldigini soylediler suan yikanabilir bez kullandirmiyolar. Siz boyle bir problem yasadiniz mi

tebrik ederim bende bu bezlerden kullanmaya çalışıyorum. baby neo aldım banada biraz kaba geldi.üstelik sızıntı yaptı.belkide ben bağlayamadım.sizin kullandığınız bezlerin linkini atarmısınız.Umarım bende sizin gibi bir düzene oturtup devam edebilirim.hazır bezleri kullanmayı hiç mi hiç istemiyorum.
Babyneo bizde de sızıntı yaptı ya begenmedim iyi ki fazla almamisim sadece 3 tanesi babyneoydu kullanmiyorum artık onlari.
Özelden atayım linki reklama girmesin simdi
Acil bi sorum var kizlar.. bebegim 10 gunluk. 5. Gun gobegi dustu gobegi dustukten sonra gectim yikanabilir bezlere... bugun fark ettim ki yikanabilir bez taktigim da bebegimin bacaklari morariyor.. bezi acinca geciyor. Bezin bacak kismini bayaca bol birakmama ragmen ozellikle emerken altta kalab bacagi mosmor oluyor. Esim ve annemde bezin bebege agir geldigini soylediler suan yikanabilir bez kullandirmiyolar. Siz boyle bir problem yasadiniz mi
13 gunluktu sanırım basladigimda ya da 15 gunluktu unuttum simdi. Hiç morarma sorunu olmadı. Hazır bezde gevşek bıraktığım halde lastik izleri bacaklarinda çıkıyordu hep ama yikanabilir bezlerde öyle bi sorun olmadı hiç. Sıkma yoksa morarma da olmamasi lazım aslında bilemedim nedenini. Ne kullaniyosunuz bez markası olarak?

Babyneo kullaniyorum. Doktora sordum bez bebege buyuk geliyo damarlarina basi yapiyodur bebek 4.5 kilo olunca basla dedi

Bende aslında bebegimin saglıgı icin almak istiyorum. Yapabilir miyim acaba diyorum onu arıtmak zor ya :KK43:

Babyneo kullaniyorum. Doktora sordum bez bebege buyuk geliyo damarlarina basi yapiyodur bebek 4.5 kilo olunca basla dedi
Hmm bilemiyorum biz hiç öyle bi sorunla karsilasmadik bekleyin madem ilk ay hazır bez kullanın paket bitince başlarsınız

ben de bu bezlerden almak istiyorum ama evim klozetli, kakaları filan nasıl temizlerim diye düşünüyorum.
Klozetin musluğu ile üstüne su fışkırtsaniz üstündeki pislik Aksa,yıkama için ayrı bi kovanız olsa onun içinde yikasaniz olur bence.

Bende aslında bebegimin saglıgı icin almak istiyorum. Yapabilir miyim acaba diyorum onu arıtmak zor ya :KK43:
Önemli olan karar vermek. Hazır bezlerin zararını düşününce arıtma kısmı hiç zor gelmiyo gerçekten.

Ben 5 gun kullandim. Aritmasi yikamasi hic zor degil. Bi kovanin icinde kakalari arittim bide sabunladim. Biriktirecegim kovaya attim hepsini. Aritma islemi yaptigim kovayi klozete bosalttim. Bezlerim birikincede makinaya attim ordanda kurutmaya... gayet kolay oldu altini actiktan sonra kakali bezleri aritmak 2-3 dakikami aldi. Yasadigim problem yuzunden suan hazir bez kullaniyorum ama icim gidiyor. Yikanabilir bezle bebegimin poposu pamuk gibiydi. Hazir bezler kizartiyo hemen. Bi 4 kilo olsun bebegim hemen yikanabilir beze geri baslicam

X