Oralet Meme Estetiği Ameliyatı

Sevgili Mumucuğum :)

Senin ameliyat sürecin unutmam çok zor. Kızları karıştırmıştım ve sen olmadan görüşmeye gitmem diyen kızı bırakıp senle gitmiştim :)) Ayrılırken farketmiştim bunu da :)) Ne iyi olmuş o gün görüşmemiz şu ana kadar kendimde dahil ameliyat sonrası koltukta altında eşofman üzerinde sadece bandajlar bacak bacak üstüne atıp keyifle oturan kimseyi görmemiştim. Hiç unutmayacağım o hatıraları :)

Poisa'nın ziyaretine gittiğimde Barış Bey (kontrollerden çok hastanede görüyor beni ) sen soğuk kanlısın seni direkt ameliyathaneye almak lazım demişti :)) Neşter uzatırım doktoruma :)
Ameliyat kapısındaki danışma gibi hissediyorum bazen kendimi girmeden önce veya çıkarken sorulan sorulara isabetli cevaplar verebilmek için :)

Ameliyat sonrası neyin ne olduğunu veya neyin ne olmadığını daha iyi anlıyor insan. Bu sayfada ilk resimli fikir verme adımı (son dönemde diyeyim öncesinde belki vardır görmediğimiz) ilk senden çıktı çokta yerinde oldu. Şimdi herkes albüm yapıyor ve ameliyat olacak kişilere hem yazılı hem sözlü fikir edinme şansı doğuyor. Hani derler ya yeni nesil çok şanslı diye, bence şimdi ameliyat olacaklar çok daha şanslı :))

:)))))))

Evet şimdikiler şanslı ben ameliyatı düşündüğüm sıralar çok istemiştim resimleri görmeyi birtek seni görmüştüm. Ben bu işi sağlıkla atlattım karar vermemde payın çok büyük o yüzden yaptıracak olanlar görsünler fikir sahibi olsunlar istedim iyide yaptım diye düşünüyorum. Ancak ameliyat olmuş sadece kıyaslamaya yapmak isteyenlere, yada bi göriyim benim ihtiyacım yok diyenlere, forumda hiç bir yorumu yada topiği olmayanlara kapalı eklemiyorum canım.

Valla toplanalım birgün yaa Türkiye nin dört bir yanından bir araya gelelim:=)

Mutluluğun, mutluluğum oldu. Diğer kızların mutluluğu da seni mutlu ediyordur eminim. Kişileri ayırdığın kıstas gayet güzel, olması gerektiği gibi bu konuda izindeyim :)

Aslında Altın, Poisa, Abcj= 3. aylık kontrollerini aynı döneme denk getirebilseler bizde Kalem, kahvaltılıkgevrek adını sayamadığım diğer kızlar da o gün fırsat yaratıp görüşebilsek güzel olur. Bu konuyu özelden bi görüşelim derim :)) :))

kızlarrr, ben geldiim. .:) amanın oralet de gelmiş.
kızlar dren bantım dustü . barış beyi aradım ameliyattaydı soramdım enfekte olmaz inşaalah.
size bişey sorucam . sol kolumu hareket ettirirken , içerden bişeyin hareket ettiğini hisediyorum sağda böyle bişey yok , hiç bir şey hiisetmiyorum . ama sol neden böyle yaptı bilmiyorum :

Canım hoşgeldin :)

Dren bantların düşsün hiç sorun yok enfeksiyon gibi bir risk kalmamıştır orada rahat ol sen :)

Şu an toparlanma süreci biraz cicilerine izin ver oraya yerleşsinler :))) 15.gün kontrolüne kadar bu durumların tamamı düzene girmiş olacak, benimde sol göğsümde asimetri sorunu vardı Barış Bey onu da toparladığı için sol taraf, sağ tarafa göre bir müddet daha geç iyileşti. Yani iyileşme sürecini geriden izledi. Normal şu an yaşadığın durumlar. Sıkıntı yok hiç ameliyat olmamışsın gibi gelecek emin ol, aksi olursa gel beni bul o kadar da iddialı konuşuyorum :)) İşin esprisi bir yana dayanılamaz ağrı-sızı olmasında bunlar geçiş dönemi ilk haftalar hepimiz acemiliğini yaşadık. Bekledik meyveleri topladık :)
Bir de zaten 15.gün kontrolunde sana masaj verecek Barış Bey, böylelikle protezi sen hareket ettireceksin sağa-sola, içeri-dışarı, yukarı-aşağı. Yani göstediği şekilde :) Bırak yerine alışsın. Her şey güzel sen güzelsin daha ne olsun yahu :)) :13:

sevdim bu fikri..

Merhaba arkadaşlar,
burada yeniyim ve göğüs dikleştirme ve büyültme ameliyatı için doktor, yöntem, fiyat araştırıyorum. Ancak şu his kaybı riski beni çok korkutuyor. Uzun zaman önce ameliyat olmuş arkadaşlar, bu sorunu yaşayan var mı? his kaybı riskini en aza indiren hatta sıfırlayan bir yöntem var mı?
sevgiler herkese

merhaba,
uzun zaman oldu sanırım ameliyat olalı, geçmiş olsun yine de. şu anda yara izleri nasıl, çok belirgin mi? ve de his kaybı oldu mu? bildiklerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
sevgiler

merhaba,
burada yeniyim henüz ama sanırım sen bu konuda en bilgili kişisin, biraz pat diye olacak ama resimlerini görebilir miyim? dikleştirme ve büyültme ameliyatı omak istiyorum. yardımcı olursan çok sevinirim.
sevgiler

Merhaba deka :)

Hoşgeldin hepimiz bir zamanlar yeniydik :)

His kaybı genelde meme başı ameliyatlarında karşılaşılan bir olumsuzluk. Diğer ameliyatlarda da kişiler his kaybım der fakat bir aya kalmaz bu şikayetleri de sona erer. Malum ne de olsa bir yer kesiliyor iyileştikten sonra kendini toparlıyor o bölge. Bende his kaybı olmamıştı sadece uyuşuk hissediyordum göğüslerimden birini. Bu da sanıyorum 15.günüme gelmeden bitti. Zaten yaşadıklarımı gün gün bu sayfanın başına yazmıştım. Benim neredeyse 1 yıl oldu his kaybı gibi bir durumum söz konusu değil. Senin yöntemin neydi dersen kas ZARI altı yöntemi meme altı kesisi ile protez yerleştirildi.

Canım arkadaşlık teklifini kabul ettim resimlerimi görebilirsin profilimden. Benim 1 yıl oldu ameliyat olalı (Şubat sonunda dolu dolu bir yıl) :)
Sorularına her zaman yardımcı olurum.
Sevgiler.

Hepinize verdiginiz moral icin tesekkur ediyorum. Endiselenmemi soyluyorsunuz cogunuz ama benim arastirmalrimda durumum biraz normal disi gorunuyor sanki.
Gogus icimde yanma hissi var
Elektriklenme gibi bir his var
Hala duz yatarken kendim kalkamiyorum
Gogus etrafimdaki hava kabarciklari (gorulmuyor ama hissediliyorlar)
Biraz yurumeye calistim bugun nefesim kesildi
5 dk araliklarla sancilarim var
Dokunamiyorum bile goguslerime
İlk gunki kadar sis ve gergin
Ozellikle sag gogus altimda yanma hissi var
Goguslerimin alt tarafini ve ucunu hissetmiyorummm
Kaburgalari da siddetli bir baski ve nefes darligi var
Arabanin kolunu yada ev kapisini zorla aciyorum (((
Dikis yerleri feci kasiniyor
Bunlarin hepsini doktora anlattim evime geldi ve bunlarin normal oldugunu soyledi.
Benim durumumda olmus yada olan kimse varmi aranizda. Yada belirtiler normalmi sizce???5 gun oldu.

İsin kotusu yarin ise gitmek zorundayim ve napcam bilmiyorum! Bana 2 gune kalkarsin ise gidersin dediklerinden izinde almadim. Artik alamamda.... Yarin 5.gun olacak ise gitmedigim.
(((

Napicam ben ya!!!

Deliricem ya!!!

Canım göğüs içi yanma ve elektriklenme hissini şimdiye kadar duymamıştım ama ameliyatının daha yeni olmasına bağlıyorum. Şiş ve gergin olması da normal henüz yumuşamaya başlamamış ama 15.günde biraz daha iyi olacak. Ama protezinden dolayı çok fazla da bir yumuşama olmayacak..
Bahsettiğin hava kabarcıklarını çok kişide duydum hepsinde geçti bu durum panikleme hiç.
Yürürken nefesinin kesilmesi normal çünkü anestezi aldın solunumun da düzene girecek.
Vee kapıyı bile açamamanın nedeni kas altı yöntemiyle ameliyat olman. Bu ameliyatta ertesi gün işe gidecek kadar kimse iyi olmaz. Doktorunun da dediği gibi bu yönteme göre şu an yaşadıkların normal belli bir süreç gerekiyor iş yerinden izin alamaman ayrıca bir gerilme ve strese dönüşmüş senin için. Bu kötü çünkü iyileşmende en önemli faktör moral. Moralin ne kadar iyiyse o kadar çabuk atlatırsın, ne kadar kötü olursa o kadar zorda kalırsın. Kendin için, daha iyi olmak için canını sıkma lütfen. Delirme güzel günlerini de hatırlayacaksın göğüslerinin :) Büyük aşklar zorluklarla başlar :)
Daha ameliyatın çok yeni diliyorum 15.günde daha iyi olursun. Kas altı hasta için en acılı yöntem ama ayaktasın sen bak haftalarca yatanları biliyorum ben. Bir de tabi doktordan doktora da değişir süreçleri. Söylemiş miydin dikkat edemedim sahi doktorun kimdi senin ?

Canım arkadaşlık teklifini kabul ettim resimlerimi görebilirsin profilimden. Benim 1 yıl oldu ameliyat olalı (Şubat sonunda dolu dolu bir yıl) :)
Sorularına her zaman yardımcı olurum.
Sevgiler.

kabul ettiğin için çok teşekkürler oralet. ben göğüs ucundan açılmasını istiyorum, diğer türlü daha çok dikiş izi kalıyor sanırım. bu da his kaybı açısından riskli yöntem senin uzun zaman olmuş, dokununca ya da görüntü de çok belli oluyor mu silikonlar ve ameliyat izleri?

Dikiş izi aslında kişiden kişiye değişiyor ameliyat sonrası izlerin belli belirsiz olduğunu söyleyenide, krem bile kullanmaya gerek kalmadı diyeni de okudum ben :)
Eğer yanılmıyorsam açık tenliler daha rahat atlatıyor bu iz konusunu. Yani izlenimlediğim durum beni yanıltmıyorsa tabi :)

His kaybı açısından ameliyat ne kadar başarılı geçsede hem süt kanalları zarar görüyor -az da olsa.-
Ve his kaybı yaşama riski artıyor his konusunda en dezavantajlı yöntem. Benim 3.aydayken doktorumun çektiği bir video var. Orada bu son soruna cevap olacaktır. Yazılı olmasındansa görsel olmasını tercih ederim :) Herkes yazıp çizer ama önemli olan icraattir değil mi :)
Canım özelden bana bir mail adresi ver yeter.

Canım bende mem ucu kesisini tercih ettim.Ama ben evliyim,iki çocuk dogurdum,dahada çocuk düşünmüyorum.Doktorum emzirmede bir miktar süt kaybı yaşarsın demişti,ama artık çocuk istemedigim için sorun olmaz dedim.His kaybı konusundada kesinlikle his kaybı yaşamayacagımın garantisini verdi doktorum.Tabi his kaybı çok önemli,zaten yapay bir şey geliyor birda hissizlik olursa çok kötü bence.Ama doktorum öyle söylediyse vardır bir bildigi.Ben 14 şubatta ameliyat olucagım,inşallah iyi ,başarılı bir operasyon geçiririm.Sende bir an önce ameliyatını olur kurtulursun bu sıkıntılı dönemden inşallah canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…