Oralet Meme Estetiği Ameliyatı

Bir protezin vücuda tam olarak şekil alıp oturması 2 hatta ve hatta 3 yıl sürebiliyor. Ben 2010 Şubat ameliyatlı talihlilerdenim

Ben bile halen daha değişim olduğunu söylüyorum biraz daha sabredeceksiniz sevgili hatunlar :))

1 ayda değişir 6 ayda değişir 1 yılda değişir 2 yılda değişir bünyeye göre 3. yılda bile değişir.

Bu değişimler tamamen olumlu yönde sağı solu altı üstü ödemi her şeyi toparlanıyor.

Ve ben 1 beden kilo verdim bayram öncesi ve bayramda katıldığım üç davette sırtı açık üç farklı kıyafet giydim çamaşır giymeme imkan yoktu, gerek yok diyip gittim hatta bu resimleri de paylaşacağım.

Elbiseler hem cuk oturdu hem de düz durmadı gayet muntazam tam tersi o haliyle bile dikkat çekiyorlardı - iki kıyafette dekolte sıfır buna rağmen -

Ve senin yorumuna katılıyorum omuzlar darsa eğer ölçü fazlasıyla büyük duruyor.

ameliyatlarımızı olalım ankaralı cicisler olarak toplasalım ne dersiniz

Ahh yeni döndüm Ankara'dan cicişler benim yerime de toplanın :))

Biz İstanbul'da yapıyoruz arasıra böyle toplantılar burada yazmasak bile inanın bütün gün estetik konuşmak güzel oluyor. Bu dilden ve halden anlayan arkadaşlarla sohbet hep keyiflidir :))

Evet mach güzel bir konuya değinmiş :) Ki cc den öte önce yöntem bilinmeli misal kas altı 300 cc ameliyat olan birisiyle kas üstü 300 cc olan aynı ölçülere sahip iki kişinin görüntüsü asla ve asla aynı durmaz.

Kasın altında kaldığı için protez uzmanlara göre 50 cc hadi ben hafifleteyim 30 cc daha küçük bir görüntüye sahip olmanız demek olur. Yani 300 cc oleyy büyük oldu diyip 270 cc lik görüntüye kavuşunca yahu bu niye küçük oldu diye yerinmek yersiz olur :)

Bu arada mach geçmiş ve hayırlı uğurlu olsun canım

Ankaracım sana önerim Figen Hanım'a yüksek profilde diretmen olur sebebine gelince cc ne kadar büyük olursa olsun eğer orta veya düşük profil olursa gözünü doyurmuyor yüksek profil hem kesinlikle çok yakışıyor bir kadına :)

Sana dual plan önermiş ki kas altı olmasındansa dual yapması daha iyi olur. Kas altını sevemiyorum bir türlü :) Naçizane benim görüşüm tabiki. Güzel örnekler var bu yöntemle ameliyat olmuş fakat bir kas zarı altı değil hiçbiri :)

Lütfen istediğiniz gibi devam edin ben sayfa sayfa gezip herkese ahkam kesmeyi sevmiyorum bir sorusu olan zaten gelip ya beni bulur veya burada yardımsever kızlardan cevabını bulur :)

Şurada bir yanlış söylenen söz var diyebileceğim bir şey görmedim zaten aksine katılıyor ve üstüne destekleyici yorumlarımla devam ediyorum.

Ameliyatında başarılar dilerim şimdiden bende umar ve dilerim ki sorunsuz şahane bir süreçten geçersin ve buralara koşaradım gelip tecrübeni paylaşırsın.

Heyecanın heyecanımızdır unutma :)

oraletcim epeydir yoktun :)
ben ameliyatımı olalı 18 gün oluyor dual plan 275cc mentor moderate plus profile takıldı.hala kollarımı tam kullanamıyorum.göğüslerimin iç kısımları ve uçları çok hassas ne zmn geçer

Son düzenleme:

Vee uzunum seni hatırladım Barış Çakır meleği daha aramızda :))
Hadi bakalım şimdi sen bu yorumu ne zaman yazmışsın bakayım ona göre sana da önerilerde bulunayım :)) Maksimum 2 hafta veya en iyi ihtimalle 10 gün kadar olmuş ameliyatın, ben bu satırları yazdığımda sen yan yatmaya yavaş yavaş alışmış olacaksın :))

Bandajlardan sonra banyo izni veriyor Barış Bey fakat ben ve diğer arkadaşlarda gördüğüm bir husus şuydu; banyo yapmaktan tedirgin olup ilk gün yapamadık hiçbirimiz Ertesi gün daha bir rahat girdik tabi alelacele ben mesela göğüslerimi bıraksam düşecek sanıyordum öyle bir hissiyat elimden bırakmadım hiç onları :) Tabi geçiyor bu durumlar zamanla.
Sen banyo yapabilirsin bandajların çıkmıştır hatta ve hatta yan yatabilirsin abartmadan yazıyorum üzerine bile yatabilirsin. Üzerine yatmak masaj etkisi yapar öyle yatmaya alışık değilsen bile bir müddet yatıp şekil değiştirmeni öneririm. Masaj verdiyse ihmal etme herkesin sandığının aksine masajlar bir iki ay değil bir iki yıl yapılmalı.

İlk dönemler henüz oturmamış ve bir müddet bandaj etkisine maruz kalmış olduğu için öyle düşünmüş olman çok normal ama 1.aydan itibaren ödemlerin gitmesi ve sonrasında göğüs altı kıvrımının oluşmasıyla birlkite seni tatmin edecek bir görüntüye kavuşacaksın :) Sanki boyuna göre kilon biraz fazla gibi biraz kilo verirsen bunun da çok faydasını görürsün. Ben düz dar bir tişört bile giysem kendimi adnan hocanın tv deki hatunları gibi hissediyorum. Ki rahatsız oluyorum bu durumdan. Son yorumu beğendim eskisine göre 280 cc daha büyüğüm :))

Ben 1.yılımı doldurduğumda Barış Bey'e yeni yıl şerefine bir yazı yazmıştım. Dur hatta bulayım onu da paylaşayım bana şu an gözlerim dolu dolu geçmişi hatırlattın.

31.Ara.2010 tarihinde 13:28 saatinde

Sevgili doktorum Barış Çakır,

Çok değil bundan 1 sene kadar önce sıradan, yorucu ve
yıpratıcı bir Aralık gecesinde 2010 yılına değişik bir giriş
yapmak için her şeyden önce kendim için adımlar atmak için ne
kadar kararlı olduğumu hatırlıyorum..

Sonra dedim burnumu yaptırayım oyalanır biraz kendimle
uğraşmış olurum. O kadar yıkkın ve karanlık bir dünya
sarmıştı ki beni internette üç kelime yazdım ve karşıma
çıktı Op.Dr. Barış Çakır..

Okurken burun değil de göğüs ameliyatı olayım dedim hatta size
mail atarken burun konusunu unutmuştum bile. :)

Bir ameliyat insanı kaç derece değiştirebilir ? Kendimi ele
alırsam 290 (cc) derece :)

Burnumu da yaptınız ama ilk ameliyatımın benim hayatımdaki yeri
apayrı.

2010 da ne yaptıysam kendim için yaptım hani yeni bir sayfa açma
tabiri vardır ya ben eşsiz bir sayfa açtım. Her şeyiyle güzel
bir yıl oldu benim için.

Memorial’de burun kontrolüne geldiğim bir gün bana bir soru
sormuşlardı “Barış Çakır’ı nereden buldunuz?” Yarım bir
A4 kağıda yazmamı istediler. Bu yetmez dedim hakikaten yetmedi 3
sayfa dolu dolu yazdım, şimdi size yazarken zorlandığımı
söyleyebilirim. Sizin başarınızı, size anlatırken cümlelerim
yetersiz geliyor uygun kelime bulmakta zorlanıyorum.

Hikayesini bilmediğiniz, ameliyat ettiğiniz binlerce kişiden
biriyim. Hepimizin ortak paydası
”mutluluk”.

Hayatımı iki döneme ayırdım B.Ç.Ö. – B.Ç.S. ki benim için
bir milattır.

İşte en çokta bu yüzden geride bıraktığım bu güzel yıl
için size binlerce kez teşekkür ediyorum.

Eşinizle, çocuklarınızla, hastalarınızla birlikte; huzurlu,
başarılı, sağlıklı her şeyden önemlisi mutluluk dolu iyi
seneler diliyorum..

Mutlu Hastanız :)
Oralet (tabi nick değil kendi adımı kullandım burada :) )

Ben de sana kilo ver diye bir yorumda bulunmuştum ya onu geri alıyorum madem öyle

Airon ve natrelle arasında fark var bu protez farkınız öncelikle buradan geliyor.

Natrellenin 280 cc si pırıltının dediği gibi airon un 295 cc sine muadil oluyormuş. Airon çap olarak biraz daha dar oluyor genelde göğüs kafesi dar olan kişilere öneriyor tabi bu markayı kullanan doktorlar.

Şu an ikinizin de ödemleri vs. olduğu için 1.ay kontrolünde zaten doktorlarınız detaylıca size anlatacaktır son durumlarınızı hatta 15.gün kotrolünüzde de anlatırlar :)

Bence gülümseyin artık ilk dönemler anlaşılmıyor ama doktorunuzdan isteyin veya kendiniz yapın öncesi, 1.aylık hali, 6 aylık hali yanyana koyun inanılmaz fark var göğüs arası mesafesi bile daha iyi toparlanıyor ki bu daha çok kas üstü ve kas zarı altı yönteminde rahatça görülebiliyor. Dileyene bu farkı gösteren üçü birarada resmimi gönderebilirim ama bana özelden mail adresi vermeniz gerekecek :)

Rahat ol yahu sorun yok ben zamanında protez markamı yanlış yazmış bir insanım boyunu yanlış yazmışsın ne olacak :))))

Hatta burada merakından dekolteli bluzunu, elbisesini giyip içinden çıkamayınca kesmek zorunda kalan, içine sıkışıp kalan nice insan dolu sen geç bile kalmışsın

Gerçi iyi yapmışsın ben dahil başımızdan sabırsızlığımızdan ne anılar geçti neler :))

Daha sen hiçbirşey görmüş değilsin şu an gördüklerin sadece göreceklerinin teminatı :)

İlk ay oluşan görüntüye hiçbir hatun işte bu son hali diye düşünmemeli. Burada sayfalarca ameliyat olmuş insanlar var hepsi bunu yazar. Değişiyor en basiti; doktorlar aynı memeyi görmek için periyodik aralıklarla çağırmıyorlar, değişimi ve sürecinizi takip ediyorlar izliyorlar. 15 gün ile 1.ay arasında çok fark vardır. En başta ödem atma süreci 1. ayla 6. ay arasında çok fark vardır göğüs altı çizgisinin oluşması ve protezin bir meme gibi görünmeye başlayacağı dönemler. 1.yılla 2.yıl arasında çok fark vardır iyi yapılmış bir operasyon sonrasında etrafınızda maşallah sözleri havada uçuşur ve kimse bu güzelliklere silikon diyemez. Öylesine güzellerdir ki bakmaya kıyamazsın MUMU adlı arkadaşımızın dediği gibi sütyen giymek istemiyorum bu güzellikleri kapamak haksızlık gibi geliyor :))

Senin bandajların henüz çıkmamış öyle sağlam sarılıyor ki o biraz tahammül etmen gerekecek sonrasında derin ve rahat nefes alabileceksin daha senin bu aşaman bitmemiş hımmm :)

Sporcu sütyenini kesintisiz 6 ay takman lazım canım, öyle gece takmayayım hadi bugün sütyensiz takılayım olmaz (ben yapmıştım hatta iki kontrole gittiğimde Barış Bey ısrarla kullanmamı söylemişti : )

6 ay boyunca hep mi sporcu dersen hayır, ama kesinlikle balensiz, dolgusuz çamaşır kullanmalısın ama gece yatarken yine sporcu sütyeni kullan. Bu altı ay şekil açısından önemli hatalı bir sütyen takarsan şeklinde kötü görüntüler oluşacaktır. Bununla ilgili Barış Bey hastalarından gördüğü izlenimleri anlatmıştı ve ben 6 ay sporcu sütyeni kullanılmasını şart koşuyorum demişti. Penti'nin bu tarife uygun çok güzel çamaşırları var. Barış Bey'e muhakkak sor tamam derse bu çamaşırları da kullan ben sporcu sütyenini herkesin aksine çok severek takıyorum. Hatta kışın hep bununla yatarım :)) Hem rahat hem anısı çok yahuu :))

Ben çaktırmamam gerekiyorsa eğer sütyensiz takılıyorum ilerleyen dönemlerinde tavsiye ederim ama 6.ayı devirdikten sonra :)) Tabi sütyen takmak önemli bunu da belirteyim

pırıltıcım uykularını niye kaçırıyorsun be arkadaşım rahat ol bi yeni göğüslerine kavuşmanın mutluluğu seni uykusuz bıraksın yahu :))

şu an hem ödem var hem şekil şemal oturmadı hem önce içerisi iyileşecek sonra bu iyileşme dışına yansıyacak biraz sabır biraz az telaş

Çıkıklık dediğin göğüs altı çizgin oluştukça toparlanacaktır merak etme sen bu iniş senin ödemlerinin inişine bağlı ama ilk ay toparlanır ve farkı görürsün olmadı Naci Bey'e gittiğinde sorarsın o sana gözlemleri neticesinde daha aydınlatıcı bir tarih verecektir :)

Bu duş izni çıksa bile hemen olamıyoruz nedense ben bir gün dayanabilmiştim :)) Kuaförde saç yıkatmak yatış şeklinden dolayı zor geldiği için paşa paşa yıkanmıştım :)

Selam canım ben de tatil gezme bitmez bi pc başına geçip rahat rahat yazarken bulamıyorum kendimi anca böyle resmi tatillerde :)) Senin bandajın çıkmamıştı bir önceki yorumunda onlar çıktığında bir sıkıntın kalmayacak. Ağrı eşiği düşük olan buradaki okuduğum kızlarda olmuştu ama genelde çook çok nadir. Ben Perşembe ameliyat olmuştum Pazar günü iş günü olsa o gün bile gidebilecek durumdaydım ki iş yerinde hiç çaktırmamıştım belim ağrıyor diyip geçiştirmiştim Tabi mevsimlerden kış olmasının etkisi de büyüktü :)

Zor dönemlerini atlatmışsın kuyrukta kalmışsın senin bandajlar ne zaman çıkıyor sahi yarın falan mı ? Kurtul keyfine bak artık sen de :)
Yürümelerin pati pati oluyor o normal ve kısa yürüyüşler iyi gelecektir. Hasta gibi kesinlikle yatma ödemlerinin yerinde saymasından başka bir işine yaramaz. Ödem attırıcı çaylar, meyveler tüketmeni öneririm. Bu yaşadıkların çok normal. Ben işe gittiğimde üzerimde bandajım vardı örümcek denilen kazaklarla kamufle etmiştim yürüyüşün biraz ağır oluyor sana tavsiyem dışarı çıkarken ağır çanta alma ben hatta ilk gün çanta kullanmadan gereken eşyalarımı ceplerime koyarak yola çıkmıştım :) Canım tatlıdır benim ama kendimi hasta tribine sokmadım hiç tam tersi ısrarla yaz gelsin diye geçmişin bütün hırsını alayım diye keyifle attım kendimi sokaklara :) 17 veya 19 günlükken dışarıda kutlamalarda çekilmiş resimlerim de var Hatta mail adresini gönder sana atayım onları duruyordu maillerimde :)) Benim sürecim baştan sona keyif silsilesiydi sana daha alasını diliyorum şimdiden :)))

canım mrb geçmiş olsun,bn ameliyat olalı 16 gün oldu hala tam olarak iyileşemedim üzülme yalnız değilsin :) herkes çabuk iyileşemiyor malesef

Ohho hiç ameliyata girmediğinizi düşünün siz bitirmişsiniz geriye taş çatlasın bir haftanız falan kalmış sonrasında unutur gidersiniz bu günleri :))

Yeterki kendinize iyi bakın bebek gibi bakın :)) Benim mesela canım çok tatlıdır ama metanetliyimdir. Muhtemelen buradan kazanıp çabuk toparlandım :)) Bünye meselesi ki çoğu bitmiş azı kalmış azcık daha dayanın

Ankaracım bence erken kurulmuş cümleler :)

Sporcu sütyeniyle ben kendimden yola çıkıyorum ilk zamanlar bu bana büyük mü demiştim doktoruma şimdi oturmuş haliyle bile kullanıyorum

Şu an ödemlerden orası kaskatı biraz rahatlasın gevşesin bi kendine gelsin bi rahat bırakın göğüslerinizi ayol

Eskisiyle şu anı kıyaslıyorsun çünkü şu an gözünün önündeki örnek bu fakat son net hali bu değil.

Rica ediyorum arkadaşlar kendinizi ilk dönemlerinize bakıp harap etmeyin gördükleriniz son hali değil öyle olsaydı işte bu 3. ay halim bu 1.yıl halim diye çarşaf çarşaf resim paylaşıp yorum yapmazdı kimse.

Bu ameliyatın süreci 1 hafta veya 1 ay değil. Esas rahatça kullanmaya başlama dönemi kiminde 15.gün (ki bana Barış Bey bir erkek dokunabilir artık daha ne diyeyim demişti ) kiminde 1 aydır.

Ameliyat olduğunu ağrını sızını her şeyi unutuyorsun geçip gidiyor hepsi :) Cesaretinden ötürü önce kendini sonra doktoruna minnet duyuyorsun teşekkürler az kalıyor böyle güzel bir duygu :))

Rahat olun biraz sabırlı olun bu aşamada böyle göğüslerim acaba 1.ayda nasıl olacak diye tatlı bir telaş sarsın mesela :)

Değişim güzeldir değişimden korkmayın

Sevgiler..

Ben de kabak gibi yani kabak arkadaşımız gibi tellerini çıkarıp kullandığım çamaşırlarım oldu iyi bir yöntem tavsiye ederim lakin ilk dönem olan bu çamaşırlar şimdi kesinlikle olmuyor zaten dolaptan çooktaan tasfiye oldular

Canim kullandigin krem nedir?

Canım ben scarex kullandım eczaneye sordum piyasada iki iyi jel krem var bu iyi dedi. Evde alıp kullanmadığım bir tüp duruyor kullanmanızı öneririm :)

Ben de pigment sorunu çıkmıştı yani sebebini anlamadığım bir şekilde kesi yerlerim koyulaştı ve kahverengi bir iz yaptı kendi kendine.

Bunu da önclemek için pigent önleyici bir krem önerdi Barış Bey bunu bir süre kullandım sonra bunu da bıraktım. İz sürecini hızlandırıyor fakat ben ihmal ettim aklıma geldikçe sürüyorum ayda bir gibi.

Beni krem konusunda örnek almayın diyorum :)

Kesinlikle katıldığımı belirtmek için yazıyorum :)

Nihayetinde iki üç gün dren ağrısı çekilecek diye doktoru buna göre seçmek yanlış, hastanın ağrısı çok olsun diren takayım diye düşünmüyor doktorlar.

Yola çıktığınızı düşünün ve emniyet kemeri takıyorsunuz bundan daha güvenli bir şey var mı ?

Kaza olmasına gerek yok emniyetli olmak iyidir

Evet yahu ne iyi ettim de geldim dünya kadar yazı birikmiş en başta yazılandan geriye doğru umuyorum atlamadan gelebildim :))))

Senin şimdiye kadar iyileşmen lazımdı muhtemelen ağrı eşiğin düşük bir haftaya kalmaz toparlanırsın hatta maratona bile katılırsın

Göğüs ucu hassasiyeti kiminde 2 kiminde 3 ay kiminde ise 1 ayda bitiyor. Barış Bey'e ameliyat olan eski hastalardan MUMU vardı onda da vardı bu hassasiyet durumu. Yanılmıyorsam Barış Bey bir krem önermişti bu iyi gelmişti.

Sen doktoruna sor bakalım bununla ilgili ne önerecek saten gecelik bile değse aşırı hassas diyordu. Ki bana sorarsan hissiz olmasındansa bırak hassas olsun yahuu :)))

Kollarını zamanla kullanırsın dual planda kol kasları etkileniyor muydu hatırlamıyorum bunu dual olan arkadaşlara da sor bakalım. Etkileniyorsa muhtemelen bir iki haftaya kadar eskisi gibi rahat kullanabilirsin

canım her doktorun farklı yöntemleri var bana 3 ay sporcu sütyeni giy sonra normal sütyene geçersin dedi masajımı ise ameliyattan 1 ay sonraya verdi ameliyat olduğum 2 ay oldu bende senin gibi çok üzüldüüümmm çünkü küçük geldi gözüme kendi kendime dümdüzdüm bluğ çağındaki kız memesi gibi bu ne ..küçük ve dik dedim fotolarımdada görebilirsin ama 1 aydır masaja başladım göğüsüm şekillendikçe daha dolgulu olmaya başladı biraz proteze zaman tanımak gerekiyor tam yerleşmesi için yani tam sonuçlar en geç 6 ay diyorlar sende sanırım 3 ayda başlayabilirsin telli olusada çıkartırsın ben bayramda çıkartıp taktım dikişlerime batmasın diiye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…