• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oralet Meme Estetiği Ameliyatı

Oralet slm, sanirim tatildesin.
Ben bir sey danismak istiyordum, senin yazdiklarini da okudum, ameliyat sonrasi cok cabuk iyilestiginden bahsetmissin, besinci gun ise gideblildim demissin, bana bir hafta oldu ama benim hala beni rahatsiz eden agrilarim oluyor, cevrende boyle bir durumla karsilasan oldu mu, kas zari alti yonteminde?

Agrilardan kastim soyle aslinda, bugun mesela evin icinde dolanirken gogus uclarimda cok fazla yanma batma hissettim, bu durum sirt ustune yakin uzaninca baya azaliyor, ben de oyle yaptim. Sonra aksam ustu yuruyus yapayim dedim disarda, yururken ameliyat yerlerim asagi asagi cekiyordu, cok hizli hareket de edemiyorum hala, arkadaslar sizlere de sorayim, normaldir degil mi bu yasadiklarim?

Uygun bir zamaninda okuman dileklerimle:))
Herkese sevgiler...

Ben bir sey danismak istiyordum, senin yazdiklarini da okudum, ameliyat sonrasi cok cabuk iyilestiginden bahsetmissin, besinci gun ise gideblildim demissin, bana bir hafta oldu ama benim hala beni rahatsiz eden agrilarim oluyor, cevrende boyle bir durumla karsilasan oldu mu, kas zari alti yonteminde?

Agrilardan kastim soyle aslinda, bugun mesela evin icinde dolanirken gogus uclarimda cok fazla yanma batma hissettim, bu durum sirt ustune yakin uzaninca baya azaliyor, ben de oyle yaptim. Sonra aksam ustu yuruyus yapayim dedim disarda, yururken ameliyat yerlerim asagi asagi cekiyordu, cok hizli hareket de edemiyorum hala, arkadaslar sizlere de sorayim, normaldir degil mi bu yasadiklarim?

Herkese sevgiler...

canım mrb geçmiş olsun,bn ameliyat olalı 16 gün oldu hala tam olarak iyileşemedim üzülme yalnız değilsin :) herkes çabuk iyileşemiyor malesef

canım mrb geçmiş olsun,bn ameliyat olalı 16 gün oldu hala tam olarak iyileşemedim üzülme yalnız değilsin :) herkes çabuk iyileşemiyor malesef

Tesekkurler ankara,
Sen kime ve hangi yontemle olmustun?
Bu olayin yontemle oldugu kadar bunyeyle de ilgisi var sanirim. Benim iyilesme surecim bu gibi durumlarda hep gec olmustur zaten...

Bu arada, Sporcu sutyeni ile eski dolgulu sutyenlerdeki gibi doluluk elde edebildiniz mi? Yani kendinizi kiyafetle karsilastirdiginizda eskisi ile ayni mi yoksa daha mi az dolgun (ya da daha mi cok dolgun) gorunuyorsunuz?

Cevaplar icin simdiden tesekkurler...

Tesekkurler ankara,
Sen kime ve hangi yontemle olmustun?
Bu olayin yontemle oldugu kadar bunyeyle de ilgisi var sanirim. Benim iyilesme surecim bu gibi durumlarda hep gec olmustur zaten...

Bu arada, Sporcu sutyeni ile eski dolgulu sutyenlerdeki gibi doluluk elde edebildiniz mi? Yani kendinizi kiyafetle karsilastirdiginizda eskisi ile ayni mi yoksa daha mi az dolgun (ya da daha mi cok dolgun) gorunuyorsunuz?

Cevaplar icin simdiden tesekkurler...

canım ben hacettepe üni hastanesinde prof dr figen özgüre oldum.göğüs altı kesisiyle dual plan yuvarlak 275 cc.
dual planda kaslar kesildiği altına yerleştirildiği için en ağrılı yöntem diyorlar bunun yanında birde bünye meselesi var,ben çocukluğumdan beri grip bile olsam geç iyileşirim.bu ameliyat ne kdr kolay olsada kaslarımız kesiliyor sonuçta oraya yarım kilo ağırlık kondu bana kolay değil bnm gbi narin bi insanında haliyle iyileşmesi uzun sürüyor malesef :( neyse geç olsunda sorun çıkmasın tek :)
sporcu sütyeniyle kıyafetlerimi giydiğimde eskiden dlgulu sütyenli gezdiğim halimden daha küçük duruyor malesef :( burdaki çoğu insan sütyensiz o görüntüyü elde edebilmek için ameliyat oluyor okdr acıyı göze alıyor doğal olarak.bn üzülüyorum o halimden daha küçük durduğu için ama 5 doktorla görüşmüştüm hepsi 250 civarında olur dedi.doktorumunda aklında 250cc vardı bn ameliyattan önce özellkle yattığıma değsin doğal ama olabilceği kadar büyük istyrm deyince 275 cc takmış.o yüzden bna olabilcek bu demekki deyip çokta kafama takmamaya çalışıyorum eskiden nerdeyse dümdüzdü bnm göğsüm yoktu yani bu haliyle bile bnm için çok güzel yetinebilirim :)

Son düzenleme:
canım ben hacettepe üni hastanesinde prof dr figen özgüre oldum.göğüs altı kesisiyle dual plan yuvarlak 275 cc.
dual planda kaslar kesildiği altına yerleştirildiği için en ağrılı yöntem diyorlar bunun yanında birde bünye meselesi var,ben çocukluğumdan beri grip bile olsam geç iyileşirim.bu ameliyat ne kdr kolay olsada kaslarımız kesiliyor sonuçta oraya yarım kilo ağırlık kondu bana kolay değil bnm gbi narin bi insanında haliyle iyileşmesi uzun sürüyor malesef :( neyse geç olsunda sorun çıkmasın tek :)
sporcu sütyeniyle kıyafetlerimi giydiğimde eskiden dlgulu sütyenli gezdiğim halimden daha küçük duruyor malesef :( burdaki çoğu insan sütyensiz o görüntüyü elde edebilmek için ameliyat oluyor okdr acıyı göze alıyor doğal olarak.bn üzülüyorum o halimden daha küçük durduğu için ama 5 doktorla görüşmüştüm hepsi 250 civarında olur dedi.doktorumunda aklında 250cc vardı bn ameliyattan önce özellkle yattığıma değsin doğal ama olabilceği kadar büyük istyrm deyince 275 cc takmış.o yüzden bna olabilcek bu demekki deyip çokta kafama takmamaya çalışıyorum eskiden nerdeyse dümdüzdü bnm göğsüm yoktu yani bu haliyle bile bnm için çok güzel yetinebilirim :)

ankaracım aynı ölçüyü takmışlar banada 275cc benimde gözüme küçük geliyor ama kıvam almaya başladı şekillendikçe birazdaha büyüdüler inş.dahada büyürler birde gözümüz çabuk alışıyor hep küçük geliyor gözümüze ama bayramda kıyafetimden ötürü normal sütyen kullandım evdeki silikonluları takıyım dedim küçük geldi birtane büyük sütyen vardı telini çıkarttım onu taktım bayya büyük durdu anladımki masajla yumuşadıka göğüs şekillendikçe daha iyi oluyor

Perşembe günü yani ameliyatımın 15.günü kontrolumde Barış Bey göğüslerimin durumunu çok iyi bulduğunu söyledi. Ve artık sporcu sütyenini istediğim taktirde çıkarabileceğimi normal sütyen kullanmaya başlayabileceğimi söyledi. Ama ben en az 15 gün daha kullanmak istiyorum belki daha fazla. Hayatımda ilk kez desteksiz bir çamaşır kullanıyorum. Biraz sefasını sürmek istiyorum bu rahatlığın.
Artık her şey serbest üzerine bile yatabilirsin dedi :))

Masaj yapmam gerektiğini söyledi ben hala dokunurken bile fazlasıyla nazik davranıyorum. Yukarı, aşağı, içeri ve dışarı hareket ettirmem gerekiyormuş. Bir de iz için sabah akşam düzenli olarak krem kullanmaya başladım.
Dekolte giyinmeye başladığımı söylememe gerek yok sanırım :))
Havalardan dolayı tercihim V yaka kazaklar :D
Moralim mi bozuldu biri canımı mı sıktı hemmmen alacağım süslü püslü sütyenleri ve yazın giymek istediğim bikinileri düşünüyorum anında ruhumun havası değişiyor.

Özetle mutluyum! :)

Canim kullandigin krem nedir?

Herkese sevgiler...

normal canım benimde öyleydi 2 ay oldu artık halen ağrım var özellikle sol göğsüm.. birden batmalar olmuyormu göğüs ucunda yanmaları halen hissediyorum .. protezi hissediyorum dikişlerimin olduğu yerde uyuşma allahım yaa böyle devam etmez inş .

Ankara cim:)
Valla cevabin icimi rahatlatti.
Aynen benim de bunyem cok narindir, zor iyilesirim agri esigim dusuktur, dis tedavisinde bile cok canim yanar, bu nedenle normal yaptigindan daha cok uyusturucu ile baslar dis doktorum tedaviye.

Ya gercekten ankara, benimkiler de eski dolgulu sutyendekinden daha kucukler su anda sporcu sutyeniyle. Ben de ona uzuluyorum. Bir de alti ay balenli sutyen giyemiyormusuz, napicaz biz bu daha kucuk memelerle?

Ne iyi anlatmissin sen de doktoruna yattigina degecek ama dogal olacak buyuklukte diye. Ciplak baktigimda su anda buyuklukleri aslinda fena degiller, tabi daha sis ve dikler ama buna ragmen sporcu sutyeni ve kiyafetlerle hele yandan minnacik gorunuyorlar. Keske biraz daha buyuk yaptirsa miydim diye dusunmekten alamiyorum kendimi. Aslinda benim boyum ve omuzlarim kaldirirdi ama nedense buyuk istemiyorum diye kendimi sartlandirdim sanirim, aman etraftan da kimse anlamasin durumu falan diye dusundum. Ama senin de dediin gibi, insan ciddi bir ameliyat ve sonraki zor donemi geciriyor, bir de yillarca dumduz yasamisiz, bari bundan sonra soyle kiyafetler tam bir kadinsi dursun istiyor:)
Ama bence de bes doktora sorduguna gore uygun olmustur sana da, Bir sure sonra destekli sutyen de giyebiliriz, belki biraz daha buyutebiliriz, ne dersin?

Kizlar ameliyattan sonra diren takilmayan var mi?

Pirilti merhaba,

İnternette arastirma yaparken bir doktorun diren takmadan yaptigini hatirliyorum ama ismini su an animsayamadim. Hatta bu doktor lokal anestezi ile yapiyordu ameliyati.

Ben diren taktim:)
Hayrola niye sordun?

Kizlar ameliyattan sonra diren takilmayan var mi?

Pirilti merhaba,

İnternette arastirma yaparken bir doktorun diren takmadan yaptigini hatirliyorum ama ismini su an animsayamadim. Hatta bu doktor lokal anestezi ile yapiyordu ameliyati.

Hayrola niye sordun?

Pirilti merhaba,

Hayrola niye sordun?

Canım hiçbir zaman diren kullanmayan doktor Tuğrul Turan.
Naci Çelik gerektiği zaman kullanır.
Barış Çakır sanırım her zaman kullanıyor.
Ama diren kullanmaya göre değerlendirme yaparsanız, daha önce söylediğim gibi yanılırsınız.
Sonuçta diren içerde bir kanama varsa, içeride kan birikmesini engeller.

ankaracım aynı ölçüyü takmışlar banada 275cc benimde gözüme küçük geliyor ama kıvam almaya başladı şekillendikçe birazdaha büyüdüler inş.dahada büyürler birde gözümüz çabuk alışıyor hep küçük geliyor gözümüze ama bayramda kıyafetimden ötürü normal sütyen kullandım evdeki silikonluları takıyım dedim küçük geldi birtane büyük sütyen vardı telini çıkarttım onu taktım bayya büyük durdu anladımki masajla yumuşadıka göğüs şekillendikçe daha iyi oluyor

Kabak merhaba,
Senin yazdiklarini okuyunca da mutu oldum inan. Ozellikle de telini cikartip denedigin sutyen iyi durdu demissin, harika bir haber. .
!!!!!

Simdi bir sorum olacakti, alti ay boyunca yasak olan ne? Yani sadece telli sutyen mi takamiyoruz, telsiz ama destekli sutyenler de var mi? Bunlari takabilecek miyiz ilk alti ayda.

Bir de bana da kucuk geliyor goguslerim, ozellikle kiyafetlerle. Sen zamanla buyuduler demissin gercekten buyuyorlar mi, odemleri gittikce daha da kuculduklerini okuyorum, sende oyle olmadilar mi gerceken.... Eger oyleyse harika bir haber. Ve sen amelyat olali ne kadar olmustu?

normal canım benimde öyleydi 2 ay oldu artık halen ağrım var özellikle sol göğsüm.. birden batmalar olmuyormu göğüs ucunda yanmaları halen hissediyorum .. protezi hissediyorum dikişlerimin olduğu yerde uyuşma allahım yaa böyle devam etmez inş .

Evet arkadasim valla bende de sol gogsum daha cok agriyor. birden batmalar oluyor gogus ucumda. Dikislermi de hissediyorum. Ama bana daha yeni bir hafta oldu. Diger arkadaslarin durumlari nedir acaba? Ya da bu guzel memelere ulasinca acilar ikinci plana mi atiliyor acaba. :) Yoksa daha uzun sure mi gerekiyor tamamen gecmesi icin.

Diger bayanlarin yorumlarini dinlemek lazim.

Pirilti merhaba,

Hayrola niye sordun?

Bende ic kanama oldu kan gogsume koluma koltukaltima oturdu da diren kullanmamistik... Sizin nasil oldu diye merak ettim. Bu kanama damneye bagli olarak oluyor bilmiyorum ters b hareket mi yaptim acaba 5 gun sinra oldu bu morariklik

sevindim kabakcım ben daha sütyenle ilgli bişey konuşmadım doktorumla en son 8.günümde görüşmüştük ondada çok yeni olduğundan daha önemli sorularım vardı ağrılarım acılarım sütyen düşüncek halde değildim :) şimdide göğüs uçlarım çok çok hassas ne zmn geçicek çok merak ediyorum :( ve kollarımı ne zmn tamamen kaldırabilcem hala tek başıma banyo yapamıyorum ben

Ankara cim:)
Valla cevabin icimi rahatlatti.
Aynen benim de bunyem cok narindir, zor iyilesirim agri esigim dusuktur, dis tedavisinde bile cok canim yanar, bu nedenle normal yaptigindan daha cok uyusturucu ile baslar dis doktorum tedaviye.

Ya gercekten ankara, benimkiler de eski dolgulu sutyendekinden daha kucukler su anda sporcu sutyeniyle. Ben de ona uzuluyorum. Bir de alti ay balenli sutyen giyemiyormusuz, napicaz biz bu daha kucuk memelerle?

Ne iyi anlatmissin sen de doktoruna yattigina degecek ama dogal olacak buyuklukte diye. Ciplak baktigimda su anda buyuklukleri aslinda fena degiller, tabi daha sis ve dikler ama buna ragmen sporcu sutyeni ve kiyafetlerle hele yandan minnacik gorunuyorlar. Keske biraz daha buyuk yaptirsa miydim diye dusunmekten alamiyorum kendimi. Aslinda benim boyum ve omuzlarim kaldirirdi ama nedense buyuk istemiyorum diye kendimi sartlandirdim sanirim, aman etraftan da kimse anlamasin durumu falan diye dusundum. Ama senin de dediin gibi, insan ciddi bir ameliyat ve sonraki zor donemi geciriyor, bir de yillarca dumduz yasamisiz, bari bundan sonra soyle kiyafetler tam bir kadinsi dursun istiyor:)
Ama bence de bes doktora sorduguna gore uygun olmustur sana da, Bir sure sonra destekli sutyen de giyebiliriz, belki biraz daha buyutebiliriz, ne dersin?

uzunum canım bnde ameliyattan sonra çok büyük olurda anlaşılır herkes bana bakar diye çok korkuyordum boşunaymış :) keşke az daha büyük olsaymış ama bu da yeter napalım :)

Son düzenleme:
sevindim kabakcım ben daha sütyenle ilgli bişey konuşmadım doktorumla en son 8.günümde görüşmüştük ondada çok yeni olduğundan daha önemli sorularım vardı ağrılarım acılarım sütyen düşüncek halde değildim :) şimdide göğüs uçlarım çok çok hassas ne zmn geçicek çok merak ediyorum :( ve kollarımı ne zmn tamamen kaldırabilcem hala tek başıma banyo yapamıyorum ben

uzunum canım bnde ameliyattan sonra çok büyük olurda anlaşılır herkes bana bakar diye çok korkuyordum boşunaymış :) keşke az daha büyük olsaymış ama bu da yeter napalım :)

kızlar merhaba benim ameliyatım olalı 15 gün oldu.. ve bu süreci tek başıma geçirdim iki oğlum var.onlar yardımcı oldular,şu an tüm ihtiyaçlarımı kendim karşılayabiliyorum...tek sorunum kollarımı yukarı uzatamıyorum ,350cc yuvarlak kas üstü ,takılmıştı bana öncesindede azda olsa göğsüm vardı...ebatı çok iyi tam istediğim gibi şu an,,, küçülmesinden korkuyorum inşallah küçülmezler ...uyuşukluk ne zaman geçer bilmiyorum yarın kontrolüm var. doktoruma sorucam sizede bilgi veririm ,birde masaj vericekmi merak ediyorum ..eşim şu an yanımda değil 1 ay sonra gelicek o gelmeden iyileşmek istiyorum hiç görmedi tepkisini merak ediyorum yuppppiiiii:9::9::9::9:

Ay ne kadar güzel detaylı yazmışsın canım çok teşekkür ederiiiim :) benim boyum 1.72 kilom da 52 yani zayıfım..evet Sevin Hanım'da yanımızdaydı görüşmede ve gaaayet dolgun duruyordu 250cc :) Valla kanım ısındı kendisine baya, bugün de Naci Bey ile görüşmem var onun düşüncelerini de merak ediyorum özellikle boyut hakkında..

kas zarı altı poisa ve bademin sonuçlarını gördüm ikisi de Barış Bey'in hastaları, açıkçası bayıldımmmmm :) arkadaşlık isteği gönderdim sakıncası yoksa senin resimlerini de görmek isterim :)

Sanırım bu yorumuna cevap yazmamışım neyse yeniden yazayım olmuşsa da duble olsun yahuu :))

Öncelikle rica ederim sayfama renk kattın :)

Benden boylu ve 2 kilo fazlasın. Merak ediyorum sana ne önerdi sevgili doktorum. Bütün arkadaşlık tekliflerini kabul ettim muhtemelen sen görebileceksin şu anda.

Badem ve poisa idoldür burada ikisini ayrı ayrı severim ki burada gerçekten çok güzel dostluklar kurulabilecek özü sözü bir kişiler çok iki isimle kısıtlamak şahsım adına diğerlerine haksızlık olur.

Ben burada ilk yazdığımda bana ne bu ameliyatarın ağrısı ne yöntemlerin doğruluğu ne protezler hakkında bilgi verecek pek kimse yoktu sürecimle olumlu olumsuz herşeyi kendim yaşayarak öğrendim. Sonrasında adım adım günlük tutar gibi yazmaya başladım.

Burun topiğinde çok faydalandım KK hatunları bana ellerinden gelen yardımı yaptılar bilgilendim o yüzden iyi kullanıldığı taktirde burası güzel bilgi alınabilecek bir yer :)

Naci Bey natrelle kullanıyor artık bu yüzden kaliteden yana şüphen olmasın en başta ;)

Ben de nagor var memnunum ama natrelleli hatunları da gördüm süreçlerine bizzat tanıklık ettim özelte bir çok protezli hatun gördüm hepsinin sıkıntılarını olumlu yönlerini kıyaslama farkım oldu. Natrelle iyidir. Naci Bey bakalım ne önerecek. Yazdıysan pas geç yazmadıysan bunu da yaz emi :) Boyuttan ziyade yöntemini de merak ediyorum ben. Nihayetinde her yöntemi uygulayan bir cerrah kendisi :)

mrb canım bnde inş yakında memeliler kervanına katılcam hatta karar vereblrsem 2 doktor arasında haftaya ameliyatım var!bnm boyum 156 kilom 45 omuzlarım dar göğüs altı çevrem 68 bnada doktorlar 200-250 arası ddler bazn kafama çok takılıo küçükmü olur diye ama demekki vücuduma böyle uygun

Sevgili Ankara soruyu bana mı sordun yoksa diğer arkadaşımamı bilemedim ama ben de yazayım istedim.

Boy olarak benden kısa ve kilo olarakta zayıfsın omuzların dar e haliyle senin göğüs kafesinin alabileceği ölçü cc olarak doktorlarının dediği bir ebatta olacak.

Fakat bu seni kesinlikle telaşlandırmasın çünkü ben 1,65 boy, 49-50 kg, 34 beden geniş omuzlu bir hatun olarak resimlerimden göreceğin üzre 290 cc ile kaliteli bir görüntüye sahibim :)

Fazlası konulduğunda koltuk altlarına doğru taşan yapay bir görüntü oluşur. Seçtiğin doktorlar haliyle böyle orantısız sırf cc büyük dursun diye biçimsiz bir vücuda kavuşmanı istemezler. O sebeple doktorlarının cc leriyle birlikte bir de yöntemlerini protez markasını kesi bölgesini de sormalısın.

Unutma her doktor aynı sonucu çıkarmaz aynı görüntüyü elde ettirmez. Bir kez olsun temiz olsun :)

Nihayetinde göğüslerinin büyüklüğünden yakınıp küçülttürme ameliyatı olmak isteyenleri de görüyoruz veya tekrar bir operasyondan geçmek isteyenlerin pişmanlıklarını içimiz burkularak okuyoruz.

Odak noktası cc olmamalı. Nihayetinde kendini emanet ediyorsun güvenebileceğin bir doktoru seç bakalım. Her şey gönlünce .. :) :6:

ben mesela bugün Naci Bey ile görüştüm o da 280-330cc arası istediğim herhangi bir boyut olabilecegini soyledi..iki doktor da yaklaşık aynı ölçüleri verdiyse bence kafana çok takma.. demekki vücuduna gerçekten uygun olan boyutlar bunlar:34:

Çok güzel şunu da düşünmek lazım sadece göğüs kafesine sığacak ölçü değil bedenine yakışacak ölçüleri de söylüyorlar.

Kesinlikle vücuda uygun olanlar nihayetinde iki resim görüp bir ameliyattan geçmiş bizler için yorumlamaktan ziyade kafa patlatıp yıllarca bu işin kitabını yolunu yordamını okumuş doktorlarımızın önerileri her zaman ilk dikkate alınması gereken kaynak olmalı.

Sayfalarca topik var fikir alalım, önerileri değerlendirelim ama son aşamada masaya oturup doktorlarımızla olurunu olmazını konuşalım. :))

Back