arkadaşlar göğüs ve burun ameliyatı olmaya karar verdim bununla ilgili olarak üç doktorla görüştüm tam içime sinen olmadı. sizlerin yorumlarınıza bakarak görüşmeye gittim. emre bey de dikkatimi çekti çok yorum yazan olmuş ve pek şikayet eden yok, sitesine girip randevu almak için telefon numarası aradım ama onun yerine form buldum onlar aramayı tercih ediyorlar ok güzel fakat orada dikkatimi çeken bir şey gördüm fotoğrafını gönderene estetik burun analizi ve bilgisayarla imaging çalışmasında muayene ücreti alınıyormuş!!!
bu konuda bilgi vermek istedim çünkü sizlerin tecrübeleri sayesinde çok şey öğrendim.
efenim ben grafikerim ve şunu söylemeliyim ki fotoğraf çekip gönderip bu fotoğrafı rötuşlar mısınız nasıl olacağına bakacağım gibi bir şey mümkün değildir. emre bey bunu uyguluyor bir de kimse kusura bakmasın utanmadan para istiyor. sırf bu yüzden, olayı ticarete çevirdiği için görüşmeye gitmemeye karar verdim.
fotoğraflarını bana gönderin size şahane burunlar yaparım :) böyle birşey eminim ki kişinin hoşuna gider çünkü ben kendime ve arkadaşlarıma photshopla makyaj, estekik ne isterseniz yapıyorum insanların pek hoşuna gidiyor. sakın boşu boşuna böyle şeylere para harcamayın.
Merhaba Carmex,
Hotelde zormu olur acaba ben istanbuldaki akrabalari gormyeli epey bir zaman oluyor malesef amcamlar dayimlar vesayre ama cesaret edipte onlarin yaninde kalamiyorum. yeterince dinlenemen ve duzelemem diye yani. Birde utanc var yani ne yalan soyleyim burda:kedi:
yanlış anlaşılma falan yok arkadaşlar adam açık açık yazmış :)
Estetik burun analizi ve bilgisayarla imaging çalışmasından ise 1 muayene ücreti alınmaktadır.
bu aynen sitesinden alınmıştır. doktorunuz olabilir haliyle iyi bir sonuç aldıysanız sonuna kadar söylediği şeye güveniyor olabilirsiniz doğrudur da, ben kesinlikle tecrübesine lafım yok çünkü bu konuda bilgim de yok aklı olan biri olarak tekrar tekrar dile getiririm bunun ticaret olduğu ortadadır. bu bir stüdyoda çekilen vesikalık fotoğrafa rötuş yapmaktan farkı yoktur. bunu bu zamana kadar kimse söylemediyse benim gibi işi bilen çıkmamıştır ya da aklına gelmemiştir.
merak ediorum imaging (photoshop :)) uygulamasını yapıp onu da çıktıısını verip üzerine imzasını hangi doktor atar. kim acaba bunun aynısı yapacağım diyebilir? kimse. asla o kağıdın üzerine imzas atmazlar. aklı olan atmaz en azından. mantık dışı bi davranış olur. bilgisayar ortamında tüm efektleri, kesip biçmeleri yapabileceğiniz bir programdan bahsediyoruz aynısını ben yapıyorum :) fotoğraf çekmeye gerek bile yok daha bugün burun ameliyatı için görüşmeye gittim kadın oturduğu yerden tüm sıkıntımı tek tek söyledi.
bu tip konularda güven her şey güveninizi pekiştirmek için kullanılan bi yöntem para sizin zaman sizin. ben doğru bildiğimi söyledim, bunu kulak arkası etmek tamamen size kalmış.
bu gibi nedenlerle hastanın cebindeki parayı almaktan çekinmeyenler utanmıyorsa ben bunu dile getirmekten asla utanmam. daha önce de dediğim gibi sırf bu nedenle kendisiyle görüşmeye gitmeyeceğim.
Ok şimdi gördüm ben başka yerlerde aradım.
Yalnız görüşme ücretsiz ve ameliyata karar verilirse ikinci görüşmede tasarım yapılıyor ve bir çok doktorda ilk görüşme bedava ve ondan sonraki görüşme ücretli. Tam olarak şimdi bu doktor nerde yanlış yapıyor yani barış çakırda aynı şeyi yapıyor kendinde öyle yazmışın ve sadece bu iki doktor değil bir çok doktorda böyle bir uygulama var ve internetten tasarım yapıp senden para almıyorki öyle olsa tabiki saçma olur. Sen daha çok tasarım kısmına takıldın tabi sırf onun için para almıyordur yani bunun daha fazlası var. Valla benden doktor 1 yada 2 yüz fazla alsın umurumda olmaz yeterki bana güzel ve sağlam bir burun yapsın. Ne doktorlar var sadece ameliyat icin astronomik fiyatlar isteyen yada ilk görüşmede üçret alan yada deminden bir arkadaş dediği gibi heykel ve patentlerle fiyatlara zam üstüne zam yapan asıl onlar utanması gerekiyor buda benim görüşüm.
çok güzel bir yere değindin carmex, güzel bir burun yapsın 1, 2 fazla alsın. işte sorun burada senin iyi olması için vereceğin paranın fazlasını alma peşinde olmaları ve böle yok analiz yok image uygulaması gibi küçük yollarla. bu doktorların görevi en iyisini yapmak bitti. ben kul hatasını kabul edemem böyle bir konuda. hatanı da kabul edeceksin o zaman insanları süründürmeyeceksin.
daha önce ameliyat olmadım operasyon öncesi bir kağıda imza attırıyorlar mı merak ediyorum doğrusu.
elimiz kolumuz bağlı, en fazlasını versem bile sonuçta beni ne bekliyor asla bilemiycem. beğenmediğin bir sonuçla karşılatığında doktor neredeyse hiç sorumluluk kabul etmiyor bu nedenle per perişan olanlar var. uygulama yapılmış bir fotoğraf görüntüsüne aldanarak bıçak altına yatan arkadaşlar varsa gerçekten üzüldüm, eğer sonuç iyi çıktıysa verilmiş sadakaları vardı diycem. çünkü bu bir şans başka bir açıklaması yok.
Sevgili ShebSheb arkadaşım,
Bana göre Emre beyin sitesinde yazan bir cümleyi çok yanlış olarak yorumlayarak gerçekten çok yanlış bir doktorun sayfasına bunları yazıyorsun...Bu işi tamamen ticari olarak ve hastayı müşteri olarak gören doktorlar olabilir ancak ben 2,5 yıl önce emre beye ameliyat olmuş ve mesleğim icabı da hala görüştüğüm ve tanıdığımı düşündüğüm bir insan olarak Emre bey bu sitede ismi geçen doktorlar arasında ticari olarak nitelendirilecek en son doktordur.
Tasarım ve fotoshop olayına takılmışsın bu durum tüm dünyada doktorlar tarafından ameliyat öncesinde yapılan bir işlem.Ancak bu imkan hastaları ikna etmek onlara bir burun taahhüt etmek için değil daha çok ameliyat öncesinde hastaya yapılabileceklerin görsel olarak anlatılması ve ameliyatın planlanması için kullanılıyor.
Dikkat ettiysen bir arkadaşımız Emre bey için tasarımı ancak ameliyat günü aldıktan sonra ayrı bir görüşme ile yaptığını ve yaklaşık 1 saat sürdüğünü yazmış.Ben bunları yaşadım EMre bey 2. görüşmemizde bana yapılabilecekleri ve benim isteklerimin hangilerinin gerçekçi olmadığını bana uzun uzun anlatarak ameliyat planı yapmıştı.Yani sen bu durumu hem yanlış anlıyor hem de çok hafife alıyorsun, yani ortada bir pazarlama stratejisi aracı yok.Yani sana ameliyat satmak için çabalayan bir doktor göremezsin.Bu işi çok ciddiye alan bir hekimdir.
Ayrıca yapılan tasarımı bana bile vermedi ki ben Emre beyle aynı hastanede de çalışmış biriyim.Yani kimseye çıktı falan vermez ve bana bu gördüğünün aynısı olmaz ama planlama açısından bunu yaptık diye uyarılarda da bulundu.
İnternetten tasarım yapıp yollamadığını daha önce de söylemiştim.Ben 2 yıl kontrollere devam eden bir hastası olarak hiç bir kontrolümde ne benden ne de tanıdığım hiç bir hastasından 5 kuruş istediğini duymadım görmedim.Yani bir kere ameliyat olursan Emre bey o burnu tam olarak sahipleni hastasına da çok düşkündür.Arar sorar...merak eder..hatta iş bulur..:) , kaza geçirirse ziyaret eder...aylar sonra burnunu kıran bir erkek hastasının burnunu yine 5 kuruş istemeden düzelttiğini ben biliyorum...
İmzalatılan kağıtlardan bahsetmişsin, ve bu durum sayesinde sorumluluktan kaçıldığını ima etmişsin ..ama bu tamamen eksik bilgin olduğunu gösteriyor..Bende bir sağlık çalışanı olarak şunu söyleyebilirim ki bir hastaya en küçük bir işlem dahi yapılacak olsa o hasta bilgilendirilmeli ve onun bu işlem için rızası alınmalıdır..(imza bu rızayı simgeler) yani doktorunun seni ameliyat etmesine izin vermelisin.Sonuçta seni kesecek...dikecek..Bu belgeler ve imzaların alınması kanuni yükümlülüktür ve sorumluluğu ortadan kaldırmaz....
Ayrıca Emre beyin hiç bir hastasından onun ilgisiz sadece para düşünen biri olduğunu duyamazsınn...ara sor istersen..
Yazmiim dedim ama kendimi tutamadım çünkü sadece bir tasarım ücretinden doktorumun bu şekilde itham edilmesine dayanamadım.Şunu da söyliim hemen ben ameliyat olduğumda tasarım için de ücret yoktu.Ama sonrasında insanlar ameliyat olucam diyip emre beyin saattlerini aldıktan (yani ameliyat olacakmış gibi emek verildikten sonra) ameliyat olmayan hastalar olduktan sonra emre bey diğer pl.cerrahlardan görerek bunu başlattı...ikinci görüşme sonuçta bir uzman görüşü..yani bir uzman sana bir proje çiziyo gibi düşün...bu görüşmeye bir ücret konuldu ve bu ücret ameliyat ücretinden düşülüyor...Yani bu ücret aslında sadece bir ameliyat kaporası gibi..sonuçta ayrı bir muayene ücreti değil ...kaldı ki muayene ücreti alsa ne diyebiliriz ki..sonuçta kira veriyor,insan çalıştırıyor,vergi ödüyor...ve bu parayı mesleğini icra ettiği için alıyor ...
Sonuç olarak ShebSheb arkadaşım, sen emre beyi tanımıyorsun, bir kez olsun bile görüşmemişsin, ameliyat olmamışsın, yaklaşımını ,nasıl bir insan olduğunu ve her şeyden önce gözlerinde bu işe duyduğu sevgiyi görmemişsin (onunla görüşenler ne dediğimi anlarlar), sadece bir cümleye ve ameliyat parasından düiülen bir ücrete takılmışsın...Bence yanlış...Çünkü Emre bey yaptığı iyi işlerle bahsedilen bir doktor...bunlara takılıp görüşmezsen de bence yine sen kaybedersin..Sevgiler..
Küçük hesapların adamı değildir Emre bey...Hastası olarak savunurum..Tanıyorum...Böyle saçma sapan şeyler söyletmem doktoruma...Adam revizyonların kralı olmuş...Alacağı muayene ücretini mi hesaplıycak..Ne saçma ya...Para onun için önemli olsaydı çok daha farklı ücretler alırdı..Yaptığı işlere bakın bir de aldığı ücrete...Verdiğim her kuruş hela olsun...Ona ameliyat olup farklı düşünecek kimse olduğunu sanmıyorum...
Emre bey gibi vicdanlı hastasının cebinden gereksiz para çıkmasın diye kalacak yer bile ayarlayan adama söylencek laf mı bu ya ayıp valla..Arkadaşım tanımadan etmeden yazmışda yazmışsın...Hem yanlış anlamışsın, hem konuya vakıf değilsin, hem adamla bırka yüzyüze bıral telefonla maille bile görüşmemişsin, ama yazmaktan çekinmemişsin..Bu kadar insan ameliyat olmuş bu doktora, herkes saf bir sen uyanıksın...Çok komik yaa...Emre beyin üzerine para mevzuundan da gidildiğini gördüm ya...Pesss...Yok karakalem tablo da yapıyor onun da parasını alıyor...Bu ne yaa...Mesnetsiz iddialar..Adam en az ameliyattan evvel 3 görüşme yapıyor ve yaptığı tasarım diğer açıklamaların ve ameliyatın seyrinin hastaya anlatıldğı haritasının çıkarıldığı saatlerin yanında deve de kulak gibi birşey..Ve bu üç görüşmenin sonunda ücret alıyor...Siz özel doktora gidince her muayenede ücret ödendiğini bilmiyor musunuz? Adam hem 5-6 saat vakit ayıracak hem de ücret talep etmeyecek...Siz önce birkaç doktor dolaşın bence...Yapılan tasarımı sadece ücret kapsamında düşünmek de ayrıca bir tartışma konusu olur hani...Avukatlar bile danışma ücrete tabidir diye yazı asar ofislerine...Bunun neresi anormal..Ama bizi uyardığın için de sağol...Neler oluyormuş da haberimiz yokmuş:)))))
Doğru bilgilendirme yapmak lazım diye düşünüyorum...Burası bir paylaşım platformu sonuçta...Yanlışlık olmasın ...