twetty nasıl temızlıyorsun burnunu. Extra bır sey yapıyormusun ben tuzlu suyu kullanıyorum ama temızlenıyormu temızlenmıyormu bılmıyorum. Sen tecrubelısın tamponlar cıkınca da tıkanma oluyor mu? Ben tamponların cıkmasını sırf bu yuzden sabırsızlıkla beklıyorum. Bırde bana bıkkınlık geldı o tuzlu suyu uygulamaktan. tamponlar cıkınca da o tuzlu suyu kullanacakmıyım?
terramisin merhem vermişlerdir sana da reçetede cnım kulak çubuğunu al merhemi sür ucuna burnunun içini temizle yavaşça dikişlerin üzerine falan sür zmanla temizlenecektir. tamponlar çıkınca da bi müddet oluyor tıkanıklık canım yine hemen nefes alamıyorsun malesef:26: bu arada benim çok afedersiniz balgamım var öksürüyorum çıkmıyor antibiyotik kar etmiyor sanki beni çok sıkıntıya sokuyor. sende var mı böyle bişey ? okyanus suyunu bi müddet daha kullanıyosun bu arada çünkü tamponlar çıkıncada tıkanıyor burun malesef. Merhemede devam edicez ben kullanmıştım bi sürü kan pıhtısı çıkıyodu
Emre beyle ilgili gerçekten hiç olumsuz bir yorum okumadım,bana göre önemli olan hokka gibi burun yapmaktansa hastasının istediği burnu yapması,buda hasta ile olan iletişimine bağlı..sanrım emre bey bunu başarmış...uzun süredir araştırıyorum,ameliyat korkumu yenersem eğer gideceğim kişi emre ilhan olacak ama ameliyat olma psikolojisini aşmam gerekiyor..
hahaha ay cok guldum. benım yuzumde kare hatta yamuk bır kare. ınsan bu nasıl gececek dıye dusunuyor ınanamıyor ama gun gectıkce belırgın bır sekılde ıyılesme oluyor. Benım burun kenarlarımdakı dıkıs yerlerım cok sızlıyor bıde kasınıyor. Bıde burun sırtımı hıssedıyorum sankı tuhaf bır hıs sızlama desem degıl sankı agırlık oturmus gıbı bır hıs gelıyor bazen. Ust dudagım cok acayıp gulunce ust dıslerım gorunmuyo ve duyduguma gore bazı kısılerde uzun sure boyle kalıyormus.
Kızlar bu arada yuzunuzu neyle nasıl yıkıyorsunuz? ben peceteyı ıslatıp sılıyorum ama pek temızlenıyormus gıbı gelmıyor. Bırde burun kenarlarıma fazla dokunamıyorum temısleyemıyorum sumuklu kızlar gıbı pıs bır goruntum var.
bende kulak cubugu ıle suruyorum ama cok ıcıne sokamıyorum. Balgam bende bu sabah basladı agızdan nefes almaktan bıraz oksurmeye basladım cok hafıf balgam yaptı. Tamponlardan sonra burun gene tıkanıyorsa kulak cubugugla ıcıne sokup temızlenebılırmı teramısın le? yanı tamponlardan dolayı sımdı kulak cubugunu sokamıyorum ama o zaman okyanus suyunu yaptıktan sonta kulak cubugu ıle ıcını temızlesek acılma oluyordur sanırım. Bırde bu tıkanıklık durumu ne kadar devam edıyor?
bende kulak cubugu ıle suruyorum ama cok ıcıne sokamıyorum. Balgam bende bu sabah basladı agızdan nefes almaktan bıraz oksurmeye basladım cok hafıf balgam yaptı. Tamponlardan sonra burun gene tıkanıyorsa kulak cubugugla ıcıne sokup temızlenebılırmı teramısın le? yanı tamponlardan dolayı sımdı kulak cubugunu sokamıyorum ama o zaman okyanus suyunu yaptıktan sonta kulak cubugu ıle ıcını temızlesek acılma oluyordur sanırım. Bırde bu tıkanıklık durumu ne kadar devam edıyor?
canim oncelikle tamponlarin ciktiktan sonra emre bey icini temizleyecek ve 2 gun cok rahat nefes aliyorsun yani bnde oyle oldu en azindan ama daha sonra tekrar tikaniyorsun ki bi bakmissin yeni kontrol gunun gelmis gene temizliyor emre bey ve gene aciliyor ama ozgul hanima sordum ben bu tikaniklik ve tam rahat nefes alamama yaklasik 2 ay surecekmis cunku bu 2 ay suresince iceride hafif hafif kanamalar ve pihtilasalar devam edecekmis ama tabii biz bunu disaridan gormeyecegiz o nedenle arada nefesimiz tikanacak arada acilacakmis. bu arada tamponlar ciktiktan sonra da teramicyn i kullanabilirsin ama kulak cubugunu maksimum o pamuklu kismi kadar iburun icine sokabilirsin daha ilerilere ilerletmeye calisma . umarim yardimci olabilmisimdir canim
kulak pamuğunu çok sokamazsın şuan tampon olduğu için zaten sadece girişi ve dikişlerin olduğu kısımları temizleyebilirsin.. yüz şişliği çok geriyo beni ya umarım en yakın zamanda düzelir , ağzımı açamıyorum şişlikten
Ayyy kesinlikle haklısın, ben kendimi düşünemiyorum bile acaip bir korku var ameliyatlarla ilgili içimde. Bunun bir hapı falan olsa da heyyyt diyip gitsek girsek ameliyata ne iyi olurdu.
Canım senın 3. gunun mu bugun? Sanırım benden bır gun sonra amelıyat oldun sen. Benım gozumdekı sıslıkler baya ındı. Ama hala mor. yanagımdakı sıslıklerde bıraz ındı. Ben bunu cok su ıcmeme baglıyorum. Emre bey sıslıklerın ınmesı ıcın bol su ıc demıstı 2.5 lıtre ıc dedı. Zaten agzımdan nefes almaktan agzım bogazım kuruyo durmadan su ıctım. Etkısının cok buyuk oldugunu dusunuyorum.
kare yüzüm nihayet düzelmeye başladı kızlarriyileşmeyi görünce nasıl mutlu oluyorum anlatamam ben buz uygulamaya devam ediyorum kremle birlikte morluklarımda epey azaldı pazartesiye kadar baya düzelicem bu gidişle inşallah. Burun deliklerim çok muntazam görünüyor maşallah tek sıkıntım epeyce kalkık görünüyor olması, burun dudak mesafesinin uzunluğu, o da geçer inşallah odzimert pazartesi kaçta gidicen tamponlardan kurtulmaya canım sen ? benim randevum 6 da.. Burnumuzu göstericek mi acaba emre bey bize şeklini şemalini çok merak ediyorum
ben burnumu kendim temizlemeye çalışıyorum bugün gitmiycem, ama ptesi de görüşemiycez sanırım şeker benim randevu altıda ama muhakkak sarkar yine diye düşünüyorum. benim mor kocaman bül vardı göz altlarımda iğne batırsan patlayacak şekilde , bugün sadece yüzeyel morluklar kaldı göz altımda tatlım çok hızlı geçiyor çok seviniyorumtwetty84, bana 3-4 gıbı gel dedıler. Emre bey pazartesı butun gun ordaymıs zaten. Ben bugunde gıdıcem aksam 7 de randevu verdıler. Insallah gorusuruz orda. Insanın kendı gıbı amelıyat olmus bırıyle konusma ıhtıyacı oluyor. Bu arada duzelmeye baslamana cok sevındım. Bende gun gectıkce duzelıyorum. Goz altlarım cok sısmıstı kan toplanmıstı resmen. Indıkce derı buzusmeye basladı. Sımdıde derı soyulmaya basladı ben oyle buzuk buzuk kalacak sandım ama soyuluyor su an. Ama benım gozlerımın altı hala mor. ılk kıpkırmızıydı sımdı morarıyor hatta bazı yerler saradı. Boyle boyle ıyılesıcez heralde
tatlım içime su serptin ya çok sağol bu benim 2. tecrübem olmasına rağmen yinede korkuyorum nedense o mesafe öyle kalacak diye benim üst dudağımda ince çok çirkin olurum , özellikle emre beye bu mesafe artmasın dedim. O da senin o mesafen çok dardı biraz artırdık dedi inşallah çok artmamıştır.:26: Ben ilk ameliyatta da bu kadar şişip morardım canım benim kadar kimse yoktur diyorum ya Emre bey bile şaşırdı Ameliyattan çıktıktan hemen son şişip morardım ertesi güne de gözlerim falan kapandı.. Sen memnun musun burnundan şuan canım?tweetycim o burun dudak mesafesini hiç dert etme ben ameliyat sonrası o mesafe için 2 gece uyuyamadım kafaya takmaktan tamponlar çıkınca herşey normal haline dönüyor oyüzden hiç takıpta kendini üzme:) benim de ameliyatım 5 saat sürmüştü ilk ameliyatım olmasına rağmen bana sanki bu morluk ve şişliklerin ameliyat süresiylede ilgisi var gibi geliyordu ama kontrole gittiğimde 6,5 saat sürmüştü bir arkadaşın ameliyatı benim resimlerimi gördü şok geçirdi nası bukadar şiştin diye:) Herşey bünye meselesi sanırım bu ameliyatta
gzmuygun cok tesekkur ederım acıklamaların ıcın. Onumdekı ıkı ay neler olacagı konusunda kafam bıraz daha netlestı. Normale donme surecı bıraz uzun sanırım aslında normal 3 saatlık bır amelıyat gecırdık. Daha dogrusu benımkı tam 3 saattı. Canım yaptıgın acıklamalar ıcımı cok rahatlattı cunku ınsan bu surecte herseyı sorguluyor ve normalmı acaba bu olanlar dıye dusunuyor. Mesela burun sırtımdakı bu tuhaf hıs sendede olmus demekkı normal bır surec gecırıyorum :)
Sen bayagı atlatmıssın canım artık bundan sonrası senın ıcın daha kolaydır. Bugun benım dorduncu gunum. sıslıklerım buyuk olcude ındı. Hergun bıraz daha degısıyor yuzum. Tek sıkıntım nefes ıste ama anladıgım kadarıyla aynı olcude olmasada bıor sekılde uzun vadede bu sorun devam edecek. olsun napalım guzellık ıcın katlanıcaz artık.
benimde en büyük takıntım dudakla burun arasındaki mesafeydi ama Emre bey onu çok iyi ayarlıyo bi sorun olmaz canım bide tamponlar nedeniyle çok açık gözüküyo tamponlar çıkınca o mesafe, kalkıklık ortadan kayboluyo gerçekten...Birde ameliyat sonrası dudak kalınlaştığı için mesafe azalıyo... herkeste oluyomu bilmiyorum ama genelde üst dudak kalınlaşıyoben burnumu kendim temizlemeye çalışıyorum bugün gitmiycem, ama ptesi de görüşemiycez sanırım şeker benim randevu altıda ama muhakkak sarkar yine diye düşünüyorum. benim mor kocaman bül vardı göz altlarımda iğne batırsan patlayacak şekilde , bugün sadece yüzeyel morluklar kaldı göz altımda tatlım çok hızlı geçiyor çok seviniyorumyüzümün şişliği de geçti nerdeyse kendi yüz şeklime yakın oldu sünger bob gibi olmuştum bugün çokça buz koydum ve kremi daha fazla uyguluyorum ben. o soyulan yerler derin değil kremin ta kendisi canım korkmadan soy soyulan yeri ki , tekrar krem sürdüğünde fayda etsin.. ağızdan nefes almaya bile alıştım şu yüzümdeki gerginlik ve kaburga ağrısı geçti ya :26: Hala balgamım var o yüzden balgam söktürücü kullandım kaburgam çok ağrıdığı öksüremedim çok afedersin boğazımda yapışıp kalıyordu ne aşağıya ne yukarıya boğulacak gibi oluyodum.. çok şükür iyileşiyoruz. darısı herkesin başına inşallah:26:
tatlım içime su serptin ya çok sağol bu benim 2. tecrübem olmasına rağmen yinede korkuyorum nedense o mesafe öyle kalacak diye benim üst dudağımda ince çok çirkin olurum , özellikle emre beye bu mesafe artmasın dedim. O da senin o mesafen çok dardı biraz artırdık dedi inşallah çok artmamıştır.:26: Ben ilk ameliyatta da bu kadar şişip morardım canım benim kadar kimse yoktur diyorum ya Emre bey bile şaşırdı Ameliyattan çıktıktan hemen son şişip morardım ertesi güne de gözlerim falan kapandı.. Sen memnun musun burnundan şuan canım?
kare yüzüm nihayet düzelmeye başladı kızlarriyileşmeyi görünce nasıl mutlu oluyorum anlatamam ben buz uygulamaya devam ediyorum kremle birlikte morluklarımda epey azaldı pazartesiye kadar baya düzelicem bu gidişle inşallah. Burun deliklerim çok muntazam görünüyor maşallah tek sıkıntım epeyce kalkık görünüyor olması, burun dudak mesafesinin uzunluğu, o da geçer inşallah odzimert pazartesi kaçta gidicen tamponlardan kurtulmaya canım sen ? benim randevum 6 da.. Burnumuzu göstericek mi acaba emre bey bize şeklini şemalini çok merak ediyorum
Canım var zaten.Bana popomdan ıgne yaptılar cesaret verıyıomus. Benım ıcın gerek yoktu aslında ıstemedım ama gene yaptılar. Amelıyattan korkma canım cunku hıcbısey hatırlamıyorsun. Zor kısım amelıyat sonrası. Benı uyandırırlarken burnumun ucu dıkıs yerlerı acayıp sızlıyordu bıde topuklarım cok acıyordu bırde gozlerımı acmak ıstıyorum tam acamıyorum herkesı bulanık goruyorum. Yanı benı uyandırmalarına ıcımden bır kızdım bır kızdım dedım tam ıyı hıssetmeden neden uyandırıyolar benı cunku uyanır uyanmaz bu saydıgım rahatsızlık hıslerını bır anda hıssedıyorsun. Hıc aglamadım ama cok mızmızlandım. Butun aılem basıma toplandı amelıyattan sonra herkesı kovaladım gıdın basımdan dıye herkes basıma toplanınca havasız kalmıs gıbı hıssettım. bırde uyandırırlarken agzıma oksıjen vermek ıcın bısey taktılar onada mızmızlandım yua dedım zaten burnum sargılı bıde agzıma bısey tıkıstırıyolar ıstemedım cıkarttılar. Ilk ıkı saat sureklı mızmızlandım arada uyudum falan. sonra yemek yedırdıler kendıme geldım yurumeye basladım. Bıde mesela cok tıtremedım hıc mıdem bulanmadı aslında bırcok kısıye gore ıyı uyandım.
Neyse canım sakın amelıyattan korkma. Emın ellerde olacaksın. Amelıyat sonrası bıraz sıkıntılı ama mesela hıc agrın olmayacak. Baska amelıyatlar sonrasında hastalar uzun sure agrı cekerler. Burun amelıyatı agrısız gecıyor ama tabı nefes alamamak burun kenarları sızlaması boyle sıkıntılar yanı. Goze alınamayacak seyler degıl. Bır an once yaptır surecı cabuk atlat bence ve hıc korkma.