slm herkese uzun zamandır yazmıodum bu aralar çok başıma geldiği için paylaşmak istedim. Ameliyat sonrası dikkat etmeniz gerekenlere yeni bir şey eklemek istiyorum. Burnunuz insanların gözüne o kadar güzel sevimli gelecek ki sizi sevmek istedikleri zaman burnunuza pıt yapmak ya da sıkmak için girişimlerde bulunacaklar. Tehlikeyi farkettiğiniz an kendinizi hemen geri çekinçekemiyorsanız benim dün maruz kaldığım gibi burnunuza ani bir pıt yiyebilirsiniz
Handemelek Burnun kac aylik oldu :))
sevgi kapıdan çıkan sendin sanırım insan bi içeri bakar ya:))) oturuyodum içerde bekleme salonuna bakarsın belki diye baktım ama yok çıktın hemen:) üstünde kırmızı kazak altında koyu renk kot pantolon vardı saçın sarıydı boyunda bayağı uzundu o senmiydin yoksa ben başkasıyla mı karıştırdım.
1sene 5 ay oldu cnm ameliyat olalı :)
Ay canim benim evet o bendim. Saclarim bugun kahverengi oldu. Kız ben iste okadar cok bekledim cunkı emre bey bir arkadasina yardima gitmis bende surekli bagdat caddesinde alisveris yaptim. keske seslenseydin, bir tanismis olurduk. tekrar ne zaman kontrolun? umarım görüsürüz kız, tanımak isterdim seni. yarın yıne emre beyle gorusmem var, bide kan aldircAM. aksam 7 de konusma var.
zaten çok neşeli hareketli bi insansın sanırım. Enerjin yüksek farkettim hemen sen olduğunu:) aslında seslenicektim hatta yanına gelcektim belki başkasıdır diye cesaret edemedim:)) bir ay sonra tekrar kontrolüm var inş karşılaşırız sevgi:) bu arada Emre bey çok yoğun ben ne zaman görsem hep arkadaşlarına da yardıma gidiyo yormasınlar doktorumuzu ya:) o gün kontrol sırasında farkettim yorgundu biraz burdan arkadaşlarına sesleniyorum rahat bırakın Emre beyi:)))Ay canim benim evet o bendim. Saclarim bugun kahverengi oldu. Kız ben iste okadar cok bekledim cunkı emre bey bir arkadasina yardima gitmis bende surekli bagdat caddesinde alisveris yaptim. keske seslenseydin, bir tanismis olurduk. tekrar ne zaman kontrolun? umarım görüsürüz kız, tanımak isterdim seni. yarın yıne emre beyle gorusmem var, bide kan aldircAM. aksam 7 de konusma var.
Atlatmissin Herseyi ne güzeL :)) Burun Formu ne derecede degisior acaba? Burun Sirti Felan inceliyormu gittikce ? Sende nasiLdi? ve akintiLarin kac ay Sürdü?
gzmuygun burda ayrıntılı yazmıştım bunuda oku istersenAmeliyat olacak arkadaşlara benden gelsin:))) Ameliyattan sonra kafanıza takmamanız gereken konularSıkılıyorum zaten uzun uzun yazayım:))
1. Ameliyat olduğunuz gün çok şiş olmayacaksınız ondan sonraki iki gün ise feci:) nerdeyse gözlerim kapanmıştı diyebilirim.
2. Tamponlu halinizle burun ve dudak arası çok açık olacak bu geçici bi şey çünkü bantlarla burnunuz çok yukarı kaldırılıyo ayrıca burun ve dudak arası çok şiş olduğu için hayatınızda görmediğiniz kadar geniş gözükebilir bu durum tamponlar çıkana kadar devam edecek tamponlar çıkarılıp bantlar yapıştırıldığında o fazla boşluk neredeyse ortadan kayboluyo.
3. Yine tamponluyken burnunuz zenci burnu gibi kalın, tombul gözükebilir :)) burun delikleriniz yuvarlak ve gergin olabilir tamponlar çıkarıldığında değişecek. Hatta ben Emre beye burnum biraz yuvarlak olmuş sanki dedim. Dedi ki “hayır burnun yuvarlak falan değil” işte hep tampon yüzünden öyle sanıyo insan:)
4.Tamponlar çıkarıldıktan sonra öyle bi istekte bulunmamıştım ama Emre bey heralde şişliklerimin az olduğunu düşünerek burnumu göstermişti şunu söyliyim sakın ama sakınnn bakmayın:)) tecrübeyle sabittir normal insan görüntüsü olmuyo:) böyle burun sırtının içine su doldurulmuş gibi kalın, alınla dümdüz tövbe estafurullah canavar gibi bişeydikardeşim dehşete kapılmıştı :)
5. Bantlar tamamen açıldığında burnunuzun şekli sonradan çok fazla değişmiyo sadece şişlikler inip zarifleşiyo... Burun sırtı,burun ucu incelmeye başlıyo ama burnun modeli,şekli pek değişmiyo.Benim bir ay bir hafta oldu burun şekli,biçimi, kalkıklığı aynı sadece şişlikleri azaldı.
6.Tamponluyken ve bantlı haldeyken ablak ,boş, bön bön bakan bi ifadeniz,bakışlarınız olabilir buda geçici ne çok takmıştım kafaya ben bunu ... Nedenleri sanırım burun sırtı çok kalın olduğu için gözleriniz birbirine yakın gözüküyo birde yüzünüz çok şiş ve mor olduğu için öyle gözükebilir sonra geçiyo buda:))
7.Dikişler alındıktan sonra dikiş izleriniz yarık şeklinde kırmızı gibi olabilir zamanla azalıp kayboluyo morluklar ise çoğu kişide bi kaç günde geçiyo benim 20. günümde geçmişti yüzümdeki şişlikler ise bir ay olmasına rağmen hala var cilt yapısıyla, ameliyatın süresiyle ve kanamayla alakalıymış okuduklarıma göre...
8. Sargılar açıldıktan sonra burun deliğinizin biri uzun biri kısa gözükme ihtimali çok yüksek oda bi iki hafta içinde eşitleniyo nasıl olduğunu anlamadın ama öyle işte:))) eşitlenmese bile bence sorun yok insanlara burnuma alttan bakın demiyoruz tabi kimse pek farketmez:) yine ödemin fazla olduğu taraf baskı yaptığı için burnunuz bi tarafa doğru yamuk durabilir şişlikler geçtikte oda eşitleniyo
9. Üst dudağınız kalınlaşabilir bu sanırım kalıcı çünkü benim üst dudağım önceden inceydi bir aydan fazla oldu hala kalın sanırım burun kaldırıldığı için üst dudakta biraz kalkıyo ama ben memnunum inş inmez:)
10.İyileşme süreci kişiden kişiye değişiyodur tabi ama örneğin burun bir hafta boyunca hiç değişmiyo sonra bir gün içinde ıslak çamaşır gibi hop diye kuruyup çekiyo, daralıyosonra yine aynı şekilde belli bi süre hiç değişmiyo aniden bi günde küçülüyo ilginç...
Tabi bu yazdıklarım benim 40 günlük burun deneyimlerim:))sonrasında neler olcak bende bilmiyorum belki siz hiç şişlik,ödem, morluk gibi sorunlar çekmeden çok rahat atlatırsınız. Yazdıklarım inşallah işinize yarar arkadaşlar gereksiz yere taktım ben bunları siz takmayın.
evet ben eskidim artık :) burun her ay değişiyor aslında gittikçe küçülüyor zarifleşiyor burun ucu küçülüyor burun sırtı inceliyor. Benim 6 ayda şişlerimin çoğu geçti ama 1 sene olduğu zaman bile sabahları kalktığımda burnum hala şiş oluyodu. Yani tam olarak otuması 1 yılı buluyor. akıntının çok uzun sürmediğini hatırlıyorum 1 ayda geçmişti.
diyelimki son görüsme ameliyattan bir gün önce o gün hem görüsmeye hem hastaneye kan aldirmayami gitmek zorundayiz? Ya randevular hepmi böyle gec. Ben karsida bayaa uzakta oturuyorum. ilk defa cok bekliyormuyuz?
evet ben eskidim artık :) burun her ay değişiyor aslında gittikçe küçülüyor zarifleşiyor burun ucu küçülüyor burun sırtı inceliyor. Benim 6 ayda şişlerimin çoğu geçti ama 1 sene olduğu zaman bile sabahları kalktığımda burnum hala şiş oluyodu. Yani tam olarak otuması 1 yılı buluyor. akıntının çok uzun sürmediğini hatırlıyorum 1 ayda geçmişti.
Unutmadan yazayım, orda birkac resmimi cekti emre bey, yahu ben bu kadar cirkin miyim dedim kendi kendime, resmen kaymış bir haldeydim :)) Sonra tasarım yaptık, memnun kaldım sonuctan. bakalım, gerçegi daha güzel olacak diye umut ediyorum.
Kız Hande ben senin ve derya1988 resimlerinizi goturdum, emre beye dedim, aynen boyle burun istiyorum diye ikinizide tanidi hemen. Senin operasyonundan emre bey cok memnun kalmis.
Handemelek resimlerine ameliyat oLmadan da bakmistim Simdi hatirladim aLbümüne bi yokLama yaptim :)) Hatta dedim ne guzeL bi burun felan Emre beyi Secmeme bi örnek burundu. Masallah Cok guzeL oLmus coook begendim :)) Burun Sirti incelior dedin ya icim rahatLadi Yalan yok :)) beni rahatsiz eden akintiLarim hala Cok bende anLamadm(( 4 ay oLdu hala akior azaLma var asLinda ama nezaman kesilceek merak ediorum Emre beyde 1 ay demisti. hmmmm..
uff cok az kaldi benim ameliyatima 3 nisan ameliyatim. en cok yuzum sivilcelencek diye korkuyorum cildim konusunda cok hassasim simdiye kadar yuzumde cikan sivilce sayisi bir elin parmaklarini gecmez. yasim 31. birde anesteziden korkuyorum herkes gibi. ameliyat sonrasi her hafta resim koyucam. urdan hepberaber farki gorelim diye. ilerde ameliyat olacak arkadaslar beni ekleyebilirler. umarim sonuc guzel olur. korkuyorum