- 12 Mayıs 2013
- 2.216
- 2.253
-
- Konu Sahibi 1511amorfati111
herkesin hayatında hatırlamak istemediği,hatalar yaptığı tabiri caizse karanlık bi dönem vardır. ama baksana bişeyleri düzeltmeye, taşın altına elini koymaya başlamış. hani erkek gibi erkek deriz ya. tüm yükü sırtına alır karşısındakilere haklıysa boyun eğmez, benim gözümde böyle bi enişte canlandı. ama şunu yapabilirsin nişanlılık süresini uzun tut, tanıyın birbirinizi.
Biri lütfen Özet geçsin.
İçim şişti.
ÇHerkes kendine göre, kendi doğrularına göre yorum yapacaktır. Ben de şöyle düşünüyorum.
1. Aynı iş yerinde mesleki statü sorun olur. Eğer biriniz iş değiştirecekseniz bir nebze bu yükten kurtulabilirsiniz.
2. çocuğun ailesinin durumu, ev ev üstünde yaşamaları, kalabalık olmaları ve kendi içinde kavgacı bir aile olmaları beni çok düşündürürdü. Yenge madem neden elalemin evine gelin gelmeyi kabul etmiş de şimdi dağdan gelip bağdakini kovuyor. Abi denen adam madem kazancın yetmiyor ayrı ev tutamıyorsun evlenmeyecektin ya da karın olacak kadını çalıştıracaktın.
3. erken yaşta baba kaybını takip eden bir dizi sorunlu aileden sonra bu çocuğun da psikolojisinin derinlerinde arızalar bulunduğunu ama henüz yeteri kadar tanımadıklarından dolayı ortaya çıkmadığını veya baskıladığını düşünüyorum.
Kısaca ben olsam bu ilişkiyi evliliğe götürmezdim. Ama konu sahibi bakire olmadığı için bu kişiyi joker olarak görüyorsa o başka. Gerçi anlaşıyoruz falan demiş ama bilemiyorum...
ikili olarak sıkıntı yoksa ikiniz de çalışıyorsunuz kendinize bir hayat kurabilirsiniz. Ancak sıkıntılı ailelerin çocuklarının psikolojilerinde illa ki sıkıntı oluyor. Bilinçaltı denen olaydan dolayı. Yine de imkansız denen bir şey yok. Kararlıysan arkasında durmalısın.Ç
geçmişteki yaşadıgım ilişkiden dolayı bu adamı tercih etmedim. zaten en başında bu zihniyetle onunla konuşmaya başlamadım. zamanla tanıdıkça sevdikçe zaten bu sorunu ona nasıl anlatırım beni anlarmı diye cok kıvrandım. jinekolog yardımıyla saklamyı düşündüm, sonrasında karakterime yakıştıramadım gercceği anlatmayı tercih ettim. yani beni boyle kabul ediyor joker olarak onu hiç görmedim... ben ona karşı duygularımdan emin olmadan zaten bu durumu açıklamadım. ikili ilişkimizde sıkıntımız yok ki bizim. onun ailesindeki durumları kafamı bu kadar karıştırdı...
şöyle düşünüyorum;
bir anne oğlu ne halt yemiş olursa olsun, ne kadar kötü olursa olsun ondan vazgeçemez. vicdanı, merhameti el vermez. yani annelik duygusuna ters. sonuçta o çocuğu yetiştiren biziz, yanlışı ile doğrusu ile arkasında durmak, ya da yanlışını düzeltip doğru yolda yürümesi için teşvik etmemiz şart.
anneyiz yahu biz.
diğer meseleye gelince;
siz geçmişte bir hata yapmışsınız hata ya da değil yargısı beni bağlamaz. dürüst olmuş anlatmışsınız adam da temizliği bekarette aramamış. bu durumlar adamı mükemmel, seni kabahatli kılmaz. ve iki meseleyi birbiri ile kıyaslamak son derece anlamsız; bir kere kulvarları farklı.
üstelik bir ilişki de; ben senin yanında durmuştum hatanı kabullenmiştim sıra sende gibi, ya da zaten benim de kabahatim var onun kine laf etmeye ne lüzum var gibi yarıştırmaları uygun bulmuyorum. bir mesele bir ilişkide halledilir ya da halledilmez başka bir meseleyi bağlamamalı o zaman mutsuzluk zinciri oluşturur lüzum değil.
uzun yazılmış bir konuya uzunca bir cevap oldu... umarım faydalanacağınız türden önerilerim olmuştur.
işte iki meseleyi boyle kıyaslamamak için yaşadıklarımı buraya yazdım. belki duygusal düşünüyor gercekleri ayırt edemiyorumdur diye , sizlerinde fıkırlarını almak istedim. içimdeki ikilemi çok güzel özetlediniz.. ama sırf beni böyle kabul ediyor diye bu ilişkiye başlamadım. ben sevgimden emin olduktan sonra bu gerceyi açıkladım. ve anlattıgımda ne diyecegini nasıl karar verecegini de tahmin edemiyordum. ya ayrılacaktı yada devam edicekti..bunu söylemeden bilemicektim. anlayış gösterdi ama illaki beni inciten bir iki lafı olur diye düşünmüştüm. aksine beni çok iyi özetleyip bu konuyu neden dert etmicegini çok güzel açıkladı. ve konu kapandı... yani aramızda bu kadar güzel bir iletişim varken. acaba aileyi bu kadar dert etmemelimiyim bunu anlamak amacım..