ONUN AİLESİ BENİM GEÇMİŞİMDEKİ HATA.... LÜTFEN KIZLAR DÜŞÜNCELERİNİZE İHTİYACIM VAR

Arkadaşım ben söyleyeyim sen bi düşün bunları..
Evlenene kadar her şey kabul edilir. Geçmişi yüzüne vurmaz bunun için söz de verir yemin de eder. Ama evlilik öyle olmuyor iyi düşün. Davul bile dengi dengine.. Sonra üzülüp geçmişini yüzüme vurdu diye buraya konu açarsın. Keşke insanlar böyle olmasa özünde sözünde bir olsa. Çok üzülürsün arkadaşım. Ben artık şöyle diyorum kimse kimse için değişmesin,fedakarlık da yapmasın,kimse kimse için ailesini filan ezip geçmesin. Sonra yüze vurulunca ciğeri parça parça oluyor ama dönecek bi kapısı olmuyor. Söylediklerim yanlış anlaşılmasın ama ömür boyu dünyanı zindan da edebilir, her kavgada aileni arayıp geçmişini anlatmakla tehdit de edebilir. İyi düşün be güzelim. Herkes kocam değişmez diye evlenir

Sevgilinizin ailesiyle yasamis oldugu sorunun nedeni sevgiliniz oldugunu dusunuyorsunuz anladim ama bence gecmis gecmiste kalmiss.. az cok tanidiysaniz zaten sevgilinize karsi bu konuda suphe beslememelisiniz.. velev ki sevgilinizin ailesi hakkinda gecmiste bir yanlisi oldu ve bunu gizledi ki bence onemli olan size karsi olan davranislari ve saygisidir.. bu noktada bir hatasini gormediyseniz dedigim gibi ona guvenmeyi deneyin ya da biraz daha zamana yayin.. sizi gercekten sevdigine inandiginiz kisileri birakmayin derim :KK66:

herkes niye uzun diye okumaz bende tam tersi kısa olanları okumuyorum uzun olanlar tercihim oluyor :KK70: :KK70: konu dışı ama kusuruma bakmayın....

bence erkek arkadaşınla onun geçmişi hakkında konuş
siz ona geçmişinizi anlatmışsınız ondan da bunu isteyin ki aklınızda ki sorulardan kurtulun

Hayır anlam veremediğim nokta şu herkesin geçmişinde hataları saklamak istediği şeyler vardır.Sizinde var.Belki onunda vardır.Ama bunu size yansıtıyor mu?Kötü bir davranışı var mı?Yok.Belki ailesi sadece seni istemiyordu bunu da bilemezsin.Ne kadar iyi anlaşırlarsa anlaşsınlar tüm aile birlikte yaşarlarsa mutlaka biri kötü olur zaten.Hem bu aileyi sordurtmamış mıydınız siz?Herkes iyi diyordu.Çocuk senin yüzüne vurmamış,senle gelecek için tek başına aile karşısına çıkıyor da sende ki bu düşünceler niye anlayamıyorum.

Okudum hayrina özet veriyorum :)
Şimdi konu sahibinin bir sevdiği var. Aileler tanışmış ancak adamın ailesi bir tuhaf, baba vefat etmiş. Abi, yenge anne hepsi bir arada yaşıyor. Evde yenge lider ve konu sahibinin sevgilisi ile anlasamiyor. Evde istemiyorlar hatta. Ve bu duruma anne de sessiz.

Şimdi konu sahibi ne kadar sevdiği adama güvense de, kendi bir yanlışıni görmemiş olsa da acaba ailesinden annesi bile neden bu kadar sahipsiz bırakıyor. Yoksa gerçekten hatalı olan o mu? Kötü biri mi, rol mu yapıyor diye karmaşık olmuş durumda.

Bu arada konu sahibi geçmişte cinsel birliktelik yaşamış ve bunu söz konusu sevdiğiyle paylasmis. Kendisi çok anlayışla karşılamış ve bu zor zamanlarda bile dile getirmemis.

Konu sahibinin ailesi de haliyle isteksiz ve bitiminden yana..

Konu Sahibi hakkında ne dusunmeliyiz, sevgilisine güvenmeli mi?
:):)

Valla bu romandan bu özet çıkar kusura bakmayın :KK70:

Benim yorumum. Acele etmeden biraz daha tanıman olacaktır. Sonuçta aileden yana şanssız olabilir garibim ne yapsın. .

okudum hepsini.sevgiliniz itelenmişse hep ailesi tarafından senden ilgi görüyorsa sana düşkünlüğü çok değer vermesi bundan olabilir tabi seviyordur bide. :KK51:ama yengenin abı ve kv örgütleyecek kadar sevmemesi istememesi düşündürücü iyi düşünün derim neler neleeer oluyo :KK53:

Usenmedim okudum walla. Siz birbirinizi olduğunuz gibi kabul edeceksiniz tabiki. Ama bir erkegin ailesi tarafından bu kadar dislanmasina da anlam veremedim dogrusu. Sen yine de tetikte ol, bir acigini gorursen gormezden gelme. Sarimsagi gelin etmisler kokusu 40 gun sonra çıkmış bilmem anlatabildim mi

yani her ihtimal var benim korkum geçimsiz biri olması. sanırm daha cok vakit geçirmem gerekiyor. herşeyi hemen olsun istiyor. bişi olmadıgında bunalıma giriyor. ve bi olumsuzlukta karar alıp yarın o değişince eski kararına geri dönüyor. sonrada bu geçişleri benim ve kararlardan etkilenen herkesin de kendisi gibi hemen kabullenmesi bekliyor

herkesin hayatında hatırlamak istemediği,hatalar yaptığı tabiri caizse karanlık bi dönem vardır. ama baksana bişeyleri düzeltmeye, taşın altına elini koymaya başlamış. hani erkek gibi erkek deriz ya. tüm yükü sırtına alır karşısındakilere haklıysa boyun eğmez, benim gözümde böyle bi enişte canlandı. ama şunu yapabilirsin nişanlılık süresini uzun tut, tanıyın birbirinizi.

herkesin hayatında hatırlamak istemediği,hatalar yaptığı tabiri caizse karanlık bi dönem vardır. ama baksana bişeyleri düzeltmeye, taşın altına elini koymaya başlamış. hani erkek gibi erkek deriz ya. tüm yükü sırtına alır karşısındakilere haklıysa boyun eğmez, benim gözümde böyle bi enişte canlandı. ama şunu yapabilirsin nişanlılık süresini uzun tut, tanıyın birbirinizi.

aslında tam tersini düşünüyordum. kimseyle yüz göz olmadan nişandan hemen sonra düğünü yapayım diye. ama nişam süresi herşeyi anlamak için bana fırsat galiba

Biri lütfen Özet geçsin.
İçim şişti.

1. Konuda sevgilisinin ailesi sevgilisini istemiyor ve desteklemiyorlar ve konu sahibini tek basina istemiye gelecek. 2. Konuda ise eskiden birliktelik yasadigini ve sevgilisinin bubu hic problem etmedigini söylüyor. Ve birliktelik konusuyla sevgilisinin ailesinin konusunu kiyaslamasi dogrumu diye soruyor.

Herkes kendine göre, kendi doğrularına göre yorum yapacaktır. Ben de şöyle düşünüyorum.
1. Aynı iş yerinde mesleki statü sorun olur. Eğer biriniz iş değiştirecekseniz bir nebze bu yükten kurtulabilirsiniz.
2. çocuğun ailesinin durumu, ev ev üstünde yaşamaları, kalabalık olmaları ve kendi içinde kavgacı bir aile olmaları beni çok düşündürürdü. Yenge madem neden elalemin evine gelin gelmeyi kabul etmiş de şimdi dağdan gelip bağdakini kovuyor. Abi denen adam madem kazancın yetmiyor ayrı ev tutamıyorsun evlenmeyecektin ya da karın olacak kadını çalıştıracaktın.
3. erken yaşta baba kaybını takip eden bir dizi sorunlu aileden sonra bu çocuğun da psikolojisinin derinlerinde arızalar bulunduğunu ama henüz yeteri kadar tanımadıklarından dolayı ortaya çıkmadığını veya baskıladığını düşünüyorum.
Kısaca ben olsam bu ilişkiyi evliliğe götürmezdim. Ama konu sahibi bakire olmadığı için bu kişiyi joker olarak görüyorsa o başka. Gerçi anlaşıyoruz falan demiş ama bilemiyorum...

Bence sorun sevgilinin ailesinde.
Bizi annede annelik duygusu yoksa suc cocuktami olur?
Her ne yapmis olsa bile bi anne affeder. Egerki bisy yapmis olsaydi.
Demekki bildigin annelik duygusu yok bu kadinda, hic bi alakasi yok sevgilinin davranislariyla. Suclu diyemezsin sevgiline.Abiside baska bi hava.

şöyle düşünüyorum;

bir anne oğlu ne halt yemiş olursa olsun, ne kadar kötü olursa olsun ondan vazgeçemez. vicdanı, merhameti el vermez. yani annelik duygusuna ters. sonuçta o çocuğu yetiştiren biziz, yanlışı ile doğrusu ile arkasında durmak, ya da yanlışını düzeltip doğru yolda yürümesi için teşvik etmemiz şart.

anneyiz yahu biz.

diğer meseleye gelince;

siz geçmişte bir hata yapmışsınız hata ya da değil yargısı beni bağlamaz. dürüst olmuş anlatmışsınız adam da temizliği bekarette aramamış. bu durumlar adamı mükemmel, seni kabahatli kılmaz. ve iki meseleyi birbiri ile kıyaslamak son derece anlamsız; bir kere kulvarları farklı.

üstelik bir ilişki de; ben senin yanında durmuştum hatanı kabullenmiştim sıra sende gibi, ya da zaten benim de kabahatim var onun kine laf etmeye ne lüzum var gibi yarıştırmaları uygun bulmuyorum. bir mesele bir ilişkide halledilir ya da halledilmez başka bir meseleyi bağlamamalı o zaman mutsuzluk zinciri oluşturur lüzum değil.

uzun yazılmış bir konuya uzunca bir cevap oldu... umarım faydalanacağınız türden önerilerim olmuştur.

Herkes kendine göre, kendi doğrularına göre yorum yapacaktır. Ben de şöyle düşünüyorum.
1. Aynı iş yerinde mesleki statü sorun olur. Eğer biriniz iş değiştirecekseniz bir nebze bu yükten kurtulabilirsiniz.
2. çocuğun ailesinin durumu, ev ev üstünde yaşamaları, kalabalık olmaları ve kendi içinde kavgacı bir aile olmaları beni çok düşündürürdü. Yenge madem neden elalemin evine gelin gelmeyi kabul etmiş de şimdi dağdan gelip bağdakini kovuyor. Abi denen adam madem kazancın yetmiyor ayrı ev tutamıyorsun evlenmeyecektin ya da karın olacak kadını çalıştıracaktın.
3. erken yaşta baba kaybını takip eden bir dizi sorunlu aileden sonra bu çocuğun da psikolojisinin derinlerinde arızalar bulunduğunu ama henüz yeteri kadar tanımadıklarından dolayı ortaya çıkmadığını veya baskıladığını düşünüyorum.
Kısaca ben olsam bu ilişkiyi evliliğe götürmezdim. Ama konu sahibi bakire olmadığı için bu kişiyi joker olarak görüyorsa o başka. Gerçi anlaşıyoruz falan demiş ama bilemiyorum...
Ç

geçmişteki yaşadıgım ilişkiden dolayı bu adamı tercih etmedim. zaten en başında bu zihniyetle onunla konuşmaya başlamadım. zamanla tanıdıkça sevdikçe zaten bu sorunu ona nasıl anlatırım beni anlarmı diye cok kıvrandım. jinekolog yardımıyla saklamyı düşündüm, sonrasında karakterime yakıştıramadım gercceği anlatmayı tercih ettim. yani beni boyle kabul ediyor joker olarak onu hiç görmedim... ben ona karşı duygularımdan emin olmadan zaten bu durumu açıklamadım. ikili ilişkimizde sıkıntımız yok ki bizim. onun ailesindeki durumları kafamı bu kadar karıştırdı...

Ç

geçmişteki yaşadıgım ilişkiden dolayı bu adamı tercih etmedim. zaten en başında bu zihniyetle onunla konuşmaya başlamadım. zamanla tanıdıkça sevdikçe zaten bu sorunu ona nasıl anlatırım beni anlarmı diye cok kıvrandım. jinekolog yardımıyla saklamyı düşündüm, sonrasında karakterime yakıştıramadım gercceği anlatmayı tercih ettim. yani beni boyle kabul ediyor joker olarak onu hiç görmedim... ben ona karşı duygularımdan emin olmadan zaten bu durumu açıklamadım. ikili ilişkimizde sıkıntımız yok ki bizim. onun ailesindeki durumları kafamı bu kadar karıştırdı...
ikili olarak sıkıntı yoksa ikiniz de çalışıyorsunuz kendinize bir hayat kurabilirsiniz. Ancak sıkıntılı ailelerin çocuklarının psikolojilerinde illa ki sıkıntı oluyor. Bilinçaltı denen olaydan dolayı. Yine de imkansız denen bir şey yok. Kararlıysan arkasında durmalısın.

şöyle düşünüyorum;

bir anne oğlu ne halt yemiş olursa olsun, ne kadar kötü olursa olsun ondan vazgeçemez. vicdanı, merhameti el vermez. yani annelik duygusuna ters. sonuçta o çocuğu yetiştiren biziz, yanlışı ile doğrusu ile arkasında durmak, ya da yanlışını düzeltip doğru yolda yürümesi için teşvik etmemiz şart.

anneyiz yahu biz.

diğer meseleye gelince;

siz geçmişte bir hata yapmışsınız hata ya da değil yargısı beni bağlamaz. dürüst olmuş anlatmışsınız adam da temizliği bekarette aramamış. bu durumlar adamı mükemmel, seni kabahatli kılmaz. ve iki meseleyi birbiri ile kıyaslamak son derece anlamsız; bir kere kulvarları farklı.

üstelik bir ilişki de; ben senin yanında durmuştum hatanı kabullenmiştim sıra sende gibi, ya da zaten benim de kabahatim var onun kine laf etmeye ne lüzum var gibi yarıştırmaları uygun bulmuyorum. bir mesele bir ilişkide halledilir ya da halledilmez başka bir meseleyi bağlamamalı o zaman mutsuzluk zinciri oluşturur lüzum değil.

uzun yazılmış bir konuya uzunca bir cevap oldu... umarım faydalanacağınız türden önerilerim olmuştur.

işte iki meseleyi boyle kıyaslamamak için yaşadıklarımı buraya yazdım. belki duygusal düşünüyor gercekleri ayırt edemiyorumdur diye , sizlerinde fıkırlarını almak istedim. içimdeki ikilemi çok güzel özetlediniz.. ama sırf beni böyle kabul ediyor diye bu ilişkiye başlamadım. ben sevgimden emin olduktan sonra bu gerceyi açıkladım. ve anlattıgımda ne diyecegini nasıl karar verecegini de tahmin edemiyordum. ya ayrılacaktı yada devam edicekti..bunu söylemeden bilemicektim. anlayış gösterdi ama illaki beni inciten bir iki lafı olur diye düşünmüştüm. aksine beni çok iyi özetleyip bu konuyu neden dert etmicegini çok güzel açıkladı. ve konu kapandı... yani aramızda bu kadar güzel bir iletişim varken. acaba aileyi bu kadar dert etmemelimiyim bunu anlamak amacım..

işte iki meseleyi boyle kıyaslamamak için yaşadıklarımı buraya yazdım. belki duygusal düşünüyor gercekleri ayırt edemiyorumdur diye , sizlerinde fıkırlarını almak istedim. içimdeki ikilemi çok güzel özetlediniz.. ama sırf beni böyle kabul ediyor diye bu ilişkiye başlamadım. ben sevgimden emin olduktan sonra bu gerceyi açıkladım. ve anlattıgımda ne diyecegini nasıl karar verecegini de tahmin edemiyordum. ya ayrılacaktı yada devam edicekti..bunu söylemeden bilemicektim. anlayış gösterdi ama illaki beni inciten bir iki lafı olur diye düşünmüştüm. aksine beni çok iyi özetleyip bu konuyu neden dert etmicegini çok güzel açıkladı. ve konu kapandı... yani aramızda bu kadar güzel bir iletişim varken. acaba aileyi bu kadar dert etmemelimiyim bunu anlamak amacım..

dediğim gibi abi ile yenge çok mühim değil ama anne bir evladı bu kadar dışlamaz. dışlaması için herhangi büyük bir neden olamaz. evlat her ayıbı ile evlattır.

Valla normalde hic okumam bu kadar uzun yazıları ama Yazım dilin akıcı ve noktalama işaretleri yerinde, öncelikle bunun icin teşekkür ederiz :KK52: konuna gelince tatlım, aileyle Arasında ne olup ne bittiğini anca işler resmiyete döküldükten sonra öğrenebilirsin. Ama ne yazıkki öyle aileler var, bi evladı digerinden üstün tutan ve onun lafıyla diger evladını ezen ana babalar var. Bazı ailelerde biraz maddiyata Önem veriyor, yani eve tabiri caizse ekmek getirmiyorsa veya maddi bi yardım sağlamıyorsa, o Kişiyi parazit olarak görüyor bazı aileler.

X