• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Önümüzdeki sene evlenmeyi düşünüyoruz ama benim çok borcum var

Hiçbir şeyin borcu değil tamamen benim sorumsuzluğum yüzünden yıllardır maaşımdan fazla harcayıp krediler çekip ve kartın asgarisini ödeye ödeye kartopu gibi büyüttüğüm bir borç. En son babam öğrenince o ödedi ben de ona ödeyeceğim.
Borç olmasından çok asil bu durum sıkıntı. Karşı tarafın aklında soru işareti kalır bu insan ayağını yorganına göre uzatır mı diye.bence acik olun

Hep de bu kadın milletinin evlenecegi zaman bekarliktan kalan bi borçları olur :) vala tek degilsin onu soylemeye geldim. Herkes müstakbel kocasina ödetiyor evlenecegi zaman sorumsuzluklarinin bedelini. Söyle kurtul.

Hep de bu kadın milletinin evlenecegi zaman bekarliktan kalan bi borçları olur :) vala tek degilsin onu soylemeye geldim. Herkes müstakbel kocasina ödetiyor evlenecegi zaman sorumsuzluklarinin bedelini. Söyle kurtul.
Gecen iş yerinde biri diyordu, arabayı mumkun olduğunca borçlanarak alacakmış ki evlenince kocası ödesin.

Yaa çok teşekkür ederim çok iyi geldi. Korkmuyorum ben de böyle düşünüyorum harcadıysam kendi paramı harcadım. Ama bazen maddi konularla ilgili konu açılıyor mesela söylemiyorum ya da yalan söylemek zorunda kalıyorum. Beni tedirgin eden bu.
Tedirgin olmayin. Neye harcadiniz da bu borc oldu diye soracak diye endise ediyorsunuz belki anladigim bos seylere gitmis para. Ama kime ne ? Sizin paraniz gençliğiniz var harcamissiniz olan olmus babanizda kapatmış sagolsun. Maasinizin yarisini dolara atin her ay 1 sene de kapanir borcunuz. 30 bin ile de gecinmeye calisin biraz sıkarsınız dişinizi.

Memurum yaklaşık 60 bin lira maaş alıyorum dolara endeksli şekilde babama 400 bin tl borcum var. Erkek arkadaşım bilmiyor sorunca da yalan söylüyorum geçiştiriyorum. Önümüzdeki sene evlenmeyi düşünüyoruz napacağım bilmiyorum. Her an aklımda bu durum.
Tam tersi olsaydı "evlenme kızım, şimdi senden borcunu saklayan yarın bir gün neler saklamaz" derdik.
Ben yine aynı şeyi söylüyorum, evlenmeyin.

senin gibiydim. hatta çalışmıyordum. 40 binden fazla borcum vardı ama gelirim yoktu. evlenirken eşime söyledim. bu borç benim borcum, babamdan yetim maaşı alıyorum. çeyiz parası alacağım toplu. borcumu kapatacağım dedim. senden önceydi senden çnce seni asla ilgilendirmez dedim. benle asla para konularını konuşma ve bana paramın hesabını sorma dedim. eşim tamam dedi. konu kapandı. şayet vazır vuzur etseydi basardım tekmeyi.

erkeklere çok yüz verirsen kendini senin efendin sanar. sevgiliyken her şey güzel ama evlenince işler değişiyor. maaş senin maaşın arkadaşım kimseyi ilgilendirmez. bitti. bunun üstünde tartışma bile yapılamaz. konu tartışmaya kapalı. emek verip kazanan da sensin harcayan da.
Agzim acik okudum, kadin erkek hic fark etmez yeni bir yuva kuracakken karsimdaki bana 'sen kimsin nannn' diye bir tepkiyle konussaydi asil tekmeyi basan taraf ben olurdum.
Ne demek sana ne benim paramdan, bunu yapan erkek olsaydi kk olarak topluca adama demedigimizi birakmazdik.

Konu sahibi heleki senin borcun hesabi yapilmicak anlatilmicak bisey degil. Nasil erkeklere diyorsak bence kadinlar da erkeklerin basini yakmamali......

Agzim acik okudum, kadin erkek hic fark etmez yeni bir yuva kuracakken karsimdaki bana 'sen kimsin nannn' diye bir tepkiyle konussaydi asil tekmeyi basan taraf ben olurdum.
Ne demek sana ne benim paramdan, bunu yapan erkek olsaydi kk olarak topluca adama demedigimizi birakmazdik.

Konu sahibi heleki senin borcun hesabi yapilmicak anlatilmicak bisey degil. Nasil erkeklere diyorsak bence kadinlar da erkeklerin basini yakmamali......
Herkes farklı. Para işlerinde kimse kimseye karışamaz. Bu benim fikrim. Eşim saygı duydu. Siz duymasanız da olur 😂

ben çocuklarımı nasıl evlendircem. cidden aklım almıyor. bir borcun var kendi babana, gelirin var kendi gelirin.
adam senin nikahlı kocan değil.
ne korkusu ve neden kendi gerçeklerini saklıyorsun.
ne kadar șeffaf olursan o kadar sağlıklı evlilikler kurarsınız.
bunu ona izah etmek zorundasın.

Kendi kazandığı parayı idare etmeyi bilmeyen kadın da erkek de evlenmemeli. Kendinizi ıslah edene kadar ve borcunuz bitene kadar evlenmeyin. Şimdi babanız sizi bu şekilde adam etmeye çalışıyor belli ki. Yoksa sizin borcunuzu kapamış adam,ihtiyacı bile yoktur belki sizden geri dönecek paraya. Ama siz bu kafayla giderseniz hayatınızın geri kalanını da planlayamazsınız. Kocanız da babanız değil haliyle sizi toplamak zorunda da değil ömür boyu

Back