• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Önümüzdeki sene evlenmeyi düşünüyoruz ama benim çok borcum var

Benım eşim düğünde bana takılana asla karışmadı üstüne mehrimi de kendı ayrıyeten verdi o senin hakkın ne istersen yaparsın dedi . Öyle olması gerekmiyor mu
Öyle olması gerekir haklısın ama geçmişten kalan borcunu mehri ile ödemek ne kadar etik bilmiyorum. Ayrıca nasılsa artık borcum yok diye gene borç yapma potansiyeli var, üstelik hatasının sorumluluğunu almak yerine yalan söyleyen birisi. Sevgilisi olan biteni öğrense belki evlenmeyecek?

Valla eş ile nasıl anlaşıldığına bağlı. Eşim bana yaptığı bilezikler altınlarla ilgili onlar tamamen senin dedi ancak genel olarak düğünde takılan takıları biz ortak olarak kullandık. Bileziklerimi de ben ortak gözüyle bakıyorum ama tutup şu an bana takılan bilezikle veya düğünde gelen takıyla ben kendi geçmişte olan ve sırf sorumsuzluğumdan iş bilmezliğimden kaynaklanan bir borcu kapatsam eşim de rahatsız olur, eşim bunu yapsa ben zaten anlatmıyorum bile.
Vallah benım eşim hiççç karışmadı şimdi bile arabayı sat parasını getir ablama lazımmış desem ikiletmez getirir bilmeyiz biz öyle para tartışması bacım . Akşam eve arabasız gelip annemlere verdim dese bende karışmam

Insan bekarken ev alır, araba alır onun borcu ile evlenir bir nebze anlarim. Fakat 60 bin maaş alıp, baba evinde sıfır masrafla yaşarken 400 bin TL borç yapmak??? Ciddi anlamda şuursuz olması gerekiyor
Katılıyorum. Hadi ev araba almadın onları geçtim bari bu kadar yüksek meblağ borçlanma. 400 bin demek şu an en azından ayağımızı yerden kessin diyeceğin ikinci el bir araç parası. Zaten genel kanıda çalışan bekar kız çeyizini dizer ailesine yük olmaz.

Ne erkek ne kadın fark etmez benim için ben bu kadar para yönetimi olmayan har vurup harman savuran biriyle evlenmek istemem. Allahtan ne eşim öyle ne de ben.

Öyle olması gerekir haklısın ama geçmişten kalan borcunu mehri ile ödemek ne kadar etik bilmiyorum. Ayrıca nasılsa artık borcum yok diye gene borç yapma potansiyeli var, üstelik hatasının sorumluluğunu almak yerine yalan söyleyen birisi. Sevgilisi olan biteni öğrense belki evlenmeyecek?
İki secenegı var ya söyleyecek ya söyleyecek :) ya oğlan kabul edip susacak yada dediğiniz gibi çekip arkasını gidecek .

Adam bilsin yahu 😀adam nie bilmicek korkmasına ona ne para Senın dedim ben korkulacak kadar ne var anlamında . Bilmiyorum valla dediğiniz gibi herkesin doğrusu değişik olabilir .
Bizim gibi düşünüp bu kadar sorumsuz olduğunu anlar da uzaklaşır veya evlenmekten vazgeçer diye korkuyor söylemiyor. Yoksa neyden korkacak dövecek mi sövecek mi borç kendi borcu kendi sorumsuzluğu. Tüm mesele adam kaçarsa diye.

Katılıyorum. Hadi ev araba almadın onları geçtim bari bu kadar yüksek meblağ borçlanma. 400 bin demek şu an en azından ayağımızı yerden kessin diyeceğin ikinci el bir araç parası. Zaten işin aslında çalışan bekar kız çeyizini dizer ailesine yük olmaz.

Ne erkek ne kadın fark etmez benim için ben bu kadar para yönetimi olmayan har vurup harman savuran biriyle evlenmek istemem. Allahtan ne eşim öyle ne de ben.
Ödemeye niyeti olsa bunu buraya konu yapmaz . 20-20 öder kalan 40 la da ceyızını yavaş yavaş dizer bi sene de neler alınmaz ki borcunu ödese bence babası da merhametli biriki nişanda her türlü destek olur kızına güveni gelir adamın . Millet asgari ücretle yük olmuyor anne babaya planlamasını yapsın ona göre harcasın

selam arkadaşım. erkek arkadaşından mı korkuyorsun? hayat senin hayatın. para senin paran. çalışıp kazanıyorsun helal olsun sana. konuya böyle bak. erkeklerden korkma çekinme. kimseyi ilgilendirmez. çat çat söyle. borcum var ödüyorum de. kimse seni yargılayamaz. para dilenmiyorsun sonuçta. lütfen kendini üzme. sen güçlüsün. 60 bin az maaş değil. kimseye böyle kendini ezik gösterme. dürüstçe söyle. sanki o mu bakıyor sana. sen ayaklarının üstünde duruyorsun.
Valla bana pek ayakları üstünde duruyormuş gibi gelmedi babasının ayaklarından bahsediyorsanız o doğru işte.

Borcu olmayan var mi ki? Benimde vardi, esiminde. Evlenmeye karar verirken konustuk bunlari. Cok normal seyler bunlar. Hemen sevgili olunca soylenecek birsey degil ki , tabi is resmilesecekse soylenir.

Bizim gibi düşünüp bu kadar sorumsuz olduğunu anlar da uzaklaşır veya evlenmekten vazgeçer diye korkuyor söylemiyor. Yoksa neyden korkacak dövecek mi sövecek mi borç kendi borcu kendi sorumsuzluğu. Tüm mesele adam kaçarsa diye.
Valla korkmasın zaten kimseden .hata yapmış borçlanmış olabilir dünyanın sonu değil aldığı maaşa bakarsanız at deve de değil silkelensin kendine gelsın ödenir önemli olan hatayı farketmek

Vallah benım eşim hiççç karışmadı şimdi bile arabayı sat parasını getir ablama lazımmış desem ikiletmez getirir bilmeyiz biz öyle para tartışması bacım . Akşam eve arabasız gelip annemlere verdim dese bende karışmam
Bizde asla para tartışması yapmadık sen şu mobilyayı al bunu ben ödeyim falan da olmadı en baştan beri ortak oldu her şey. Evlenme teklifinden sonra ikimizin de maaşlarını ortak görüp eksiklerimizi ihtiyacımızı öyle aldık. Allahtan geçmiş borcu yokmuş eşimin ben tutumlu maaşına göre yaşayan bir insanım o da öyle olsun isterim:(

Konu sahibi Paltonun dediği gibi kendinizce bir planlamaya e sıkı yönetime giderseniz altından kalkarsınız ama ben söylemeniz ve düğünü siz borcu ödeyene kadar ertelemeniz taraftarıyım.
Valla korkmasın zaten kimseden .hata yapmış borçlanmış olabilir dünyanın sonu değil aldığı maaşa bakarsanız at deve de değil silkelensin kendine gelsın ödenir önemli olan hatayı farketmek

Erkek arkadaşına söylememiş olman anlaşılabilir ama evlenme aşamasında olduğun birine söylemek zorundasın söylerken de sana yalan söylemiştim deme durduk yere aklına yalan diye kazıma aile içinde bir mesele olduğu için iş ciddiye binmeden anlatmak istemedim kimse bilmiyor sadece bizim aramızda de bir de tabii ne borcu onu söylersen daha farklı konuşma hazırlarız sana
Haha harikasın ❤

Ya arkadaşlar bu ne şekil bi çifte standart ne şekil bi ayrımcılıktır yapmayın ya. Ne demek sebebini anlatma, ona ne senin parandan borcundan falan. Bu arkadaş aile evinde 60 bin alıp parasını idare edemediği için borçlara girmiş. Ortada 2 sorun var; birisi evet bu kadının gerçekten 2 sene dolar endeksli oldugunu da düşünürsek nerdeyse tüm parasını vereceği kadar borcu var, daha da önemlisi parasını idare etmeyi bilmiyor. Bunları erkek yapsa demediğimiz kalmaz ama burada verilen tavsiyeleri görünce ben utandım açıkçası.

+++
Çifte standart gerçekten. Erkeğin borcu olsa neden bu kadar borcu var ki ayrıl yazarlardı. Kadın olunca çalıştığın senin paran oluyor.
Erkek olsam Türkiye'de asla evlenmem.

Bence söyle askim ben 10 sene önce borcum vardi yani borc da denmez o zamanlar 500Dolar mi ne.. gerek duymadim söylemeye aradan 10 sene gecti esim halen yüzüme vuruyor

:) soyledıgınde nasıl bu kadar savsak olabılırsın dıyebılır. borcuna sadık kalmadıgını senınle evlenırse sorumsuzca davranacagını dusunebılır. onun parassını car cur edecegını de. nasıl 400 k borc yaptın ne aldın neden ayagını yorganına gore uzatmadın dıyebılır. sen de eskı sevgılıme hedıye aldım yok efendım arkadaslarımın yedıgını ıctıgını odedım. yok ıste gelecekte lazım olur dedım ceyızıme aldım dıye anlatamazsın da ayrıca 60 alıyormussun. 400 kapanmayacak borc degıl. sık dısını az alısverıs yapmayıver kapat babanın borcunu? neden 1 sene sonra evlenmeyı dusundugun sevgılıne bu kadar her seyını anlatasın ki_?? o zamana borc morc kalmaz. 300 u hızlıca kapatsan sonraları daha azz verebilirsin.

Back