Önümüzdeki sene evlenmeyi düşünüyoruz ama benim çok borcum var

Önümüzdeki sene evlenmeyi düşünüyorum dediğine göre bir yıl borç ödemek için makul bir süre. Baba evindesiniz planlı bir harcama düzeniyle borcunuz evlenene kadar biter zaten. Ama müstakbel eşiniz de haberi olsun bu borçtan.

Daha evlenmeden kendi kazandığınız paranın nereye gideceğinden ona ne ?
Ayrıca aile evındeymıssınız aylık 30-35 verseniz zaten bitirir evlenirsiniz
paranın nereye gideceğinden ona ne derken?

1 sene sonra birdenbire gökten zembille mi düğün inecek? ya da ev eşyası, daha bunlar nişanlı da değiller ki nişanı kız tarafı yapar, en basiti...bohça mohça (yapılması şart değil de yapılıyor ya malum)

1 sene sonra evlenmeyi düşünüyorum demek 1 sene boyunca alışveriş, hazırlık, ev dizmek, kıyafet, takı o bu demek...

bu kız hiç bir katkı yapmayacak mı tüm bunlara? ya da ne diyecek 1 sene boyunca ?

belki sevgilisi "kız da çalışıyor, o da kendi üstüne düşeni yapar" diye düşünüyor?

hani 1 senede ben anca bu borcu kapatırım, ama düğüne, eve, eşyaya bir katkı yapamam, nişan yapamam vs. desin madem (babası onu da ödemeyi kabul etmiyorsa tabi). anlaşıyorlarsa ne ala.

değilse belki erkek diyecek o zaman borcunu öde, 1 sene daha bekleyelim?

İçinden çıkılmayan durum ne, 1 senede o borcu ödeyin kapatın işte.
1 sene borç ödersem eve çöp alamam diyor kısaca, diyemese de....

Alla Alla çok ilginç ya eskiden KK'da çeyiz listeleri, tavsiyeler, şunu al bunu almalar, balayı önerileri, nişan organizasyonu fikirleri filan havalarda uçuşurdu.
ne oldu hanımlar ?
herkes kendi düğününe misafir olarak mı gidiyor artık?

Ya arkadaşlar bu ne şekil bi çifte standart ne şekil bi ayrımcılıktır yapmayın ya. Ne demek sebebini anlatma, ona ne senin parandan borcundan falan. Bu arkadaş aile evinde 60 bin alıp parasını idare edemediği için borçlara girmiş. Ortada 2 sorun var; birisi evet bu kadının gerçekten 2 sene dolar endeksli oldugunu da düşünürsek nerdeyse tüm parasını vereceği kadar borcu var, daha da önemlisi parasını idare etmeyi bilmiyor. Bunları erkek yapsa demediğimiz kalmaz ama burada verilen tavsiyeleri görünce ben utandım açıkçası.

erkek olsa bilmem ne kadar borcu olsa yıkılırdı ortalık
tamam kadınlar gelinliğini, tek taşını kendi alıp kendi evlensin demiyoruz da
bu kadar da değil yani ha.

dolar artmazsa 400/12 33 bin lira filan yapıyor 1 senede biter yani, kalan para da 27 bin, asgari ücretten fazla biraz bütçe yönetmeyi öğrense insanlar o parayla neler yapıyor, bir taraftan bakınca.
dolar artarsa başka tabi.

sonuçta bi borç var dimi ödenmesi gereken ? Baba evindeyken ödeyip kapanmamış sorumluluk yok baba toplamış . Adama karşı sorumluluğu varsa babasına karşı da olmalı evlenirken borç bırakıp gidemez anca düğünde takılanı verir toplu kapatır madem

Öde borcunu. Aylık 60bin kazanıyorsan 20 20 dolara çevirip ödeyeceksin, başka şansın mı var. Gelecek yıl evlenecekseniz daha vaktin var. Düşüneceğine Tut bir ucundan

Ben 1 senede bitirecegini düşünmüyorum. 60 bin alıp, ailesiyle yaşayan insan bu kadar borç yapıyorsa 27binle ki dolar artmazsa gecinemiyor demektir. Zaten seneye evlenecek olan birisi hiçbir şey almasa ufak ev eşyası çeyiz dediğimiz şeylerini almayacak mı? Hadi düğünü, mobilyayı aileler yaptı desek, gerçekten küçük ev aletleri, tekstil vs de mi yapmayacak? Yok her şeyi aileler yapacak konumdaysa kızın borcunu affetsinler madem boşuna bu konuşmaları yapmamış olur sevgilisiyle

şu dediğinizi bi erkek yapsa
eski borcunu düğün altınıyla kapatsa adama demedik laf bırakmazsınız...(üstelik de borç ev araba borcu değil, hemen burada emin ol bak kumar mı oynuyor filan denirdi!)
ben bu çifte standarda karşıyım arkadaş. erkek daha fazla maddi yük altına girebilir, ona birşey demiyorum.

borcunu ödemesin diyen kim ki? tabi ki ödesin, eş adayına da durumu söylesin. (ama söyleyince alacağı tepkiden korkuyor muhtemelen,)
düğüne çok masraf yapmadan, sade şekilde evlensin madem, kalan parası da birşeyler yapılabilecek bir para - para yönetebilirse
yok erkek tarafının da belki geliri azsa, yapamayacaklarsa 1 sene daha beklesinler...

o dreğil de eş adayıyla bugün, görücü usulü filan tanışmadılarsa o erkek de bilmiyor mu bu kızın nasıl kötü para yönettiğini acaba, ben buna da takıldım.

ben söylemesine karşı değilim ki korkusundan dolayı dedim ona ne senin paran die . Korkulacak şey yok manasında Bu kadar lafı yanlış anladığınız için mi yaptınız

Bu nasıl bi bütçe bilmemezliktir şaştım kaldım. Kazandığınız maaşla borç ödemeyi ve kalanla geçinmeyi öğrenmek için mükemmel zamanlama. Sevgilinize söyleyin böyle böyle diye çünkü evlendikten sonra borcu ortaya çıkan erkekleri bir toprağa gömmediğimiz kaldı. Söyledikten sonra da kendinize planlama yapın ne kadar ödeyeceksiniz ne kadar size kalacak vs diye, borç ne zaman biterse o zaman evlenin çünkü siz bu şekilde yeni kurduğunuz evi de batırırsınız.

Insan bekarken ev alır, araba alır onun borcu ile evlenir bir nebze anlarim. Fakat 60 bin maaş alıp, baba evinde sıfır masrafla yaşarken 400 bin TL borç yapmak??? Ciddi anlamda şuursuz olması gerekiyor

Benım eşim düğünde bana takılana asla karışmadı üstüne mehrimi de kendı ayrıyeten verdi o senin hakkın ne istersen yaparsın dedi . Öyle olması gerekmiyor mu
mihir lafını ancak -kıydırırsa- imam nikahını, orada sorulunca duyan ve bir mihir de belirlemeyen çiftler de var. öyle olması gerekip gerekmemesi dini konuya girer şimdi, o yüzden sizce öyle gerekiyormuş olmuş, ama herkes için doğru tek değil diyelim.
elimizdeki bilgilerle hareket edelim:
şimdi şayet düğünde o kadar altın takılacak olsa ve eşi de "hatun bu senin ne yaparsan yap diyecek olsa" (misal araba filan almayacak olsa)
sizce burada konu açacak kadar sorun olur muydu? yani ortalamaya bakıyorum genelde düğünde altının büyük kısmını damadın babası takar. gelin hanım damadın babasının parasıyla 400-500 /bir seneye ne olursa artık/ borç kapatmış diye bir şey ben hiç duymadım genelde kadın altını saklar ev araba alınırken de verir. olan budur.

kaldı ki altın kadınındır da denilse eskiden bir borç var, adam bilmiyor, altın oraya gidecek bu bir çeşit kandırmaca yani...

altın için mi düğün yapmış deniyor ya, onun gibi bir şey.

Sevgilinizle konuşun anlatın durumu. 1 yıl değil 2 yıl sonra evlenin borç bitmiş olur.
Ancak şunu da söylemeden edemiyeceğim. Biraz sorumluluk almayı öğrenin. Maaşınızın 40.000 nini ayırın borcunuza verin kaalnı ile iade edin. Aile evinde iken biraz sıkın kendinizi ödenir borç ama ben sizi biraz savurgan ve düşüncesiz buldum

Adam bilsin yahu adam nie bilmicek korkmasına ona ne para Senın dedim ben korkulacak kadar ne var anlamında . Bilmiyorum valla dediğiniz gibi herkesin doğrusu değişik olabilir .

Benım eşim düğünde bana takılana asla karışmadı üstüne mehrimi de kendı ayrıyeten verdi o senin hakkın ne istersen yaparsın dedi . Öyle olması gerekmiyor mu
Valla eş ile nasıl anlaşıldığına bağlı. Eşim bana yaptığı bilezikler altınlarla ilgili onlar tamamen senin dedi ancak genel olarak düğünde takılan takıları biz ortak olarak kullandık. Bileziklerimi de ben ortak gözüyle bakıyorum ama tutup şu an bana takılan bilezikle veya düğünde gelen takıyla ben kendi geçmişte olan ve sırf sorumsuzluğumdan iş bilmezliğimden kaynaklanan bir borcu kapatsam eşim de rahatsız olur, eşim bunu yapsa ben zaten anlatmıyorum bile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…