Önümüzdeki sene evlenmeyi düşünüyoruz ama benim çok borcum var

Princess-Bubblegum

Üye
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2023
6
1
6
30
Memurum yaklaşık 60 bin lira maaş alıyorum dolara endeksli şekilde babama 400 bin tl borcum var. Erkek arkadaşım bilmiyor sorunca da yalan söylüyorum geçiştiriyorum. Önümüzdeki sene evlenmeyi düşünüyoruz napacağım bilmiyorum. Her an aklımda bu durum.

Erkek arkadaşına söylememiş olman anlaşılabilir ama evlenme aşamasında olduğun birine söylemek zorundasın söylerken de sana yalan söylemiştim deme durduk yere aklına yalan diye kazıma aile içinde bir mesele olduğu için iş ciddiye binmeden anlatmak istemedim kimse bilmiyor sadece bizim aramızda de bir de tabii ne borcu onu söylersen daha farklı konuşma hazırlarız sana

selam arkadaşım. erkek arkadaşından mı korkuyorsun? hayat senin hayatın. para senin paran. çalışıp kazanıyorsun helal olsun sana. konuya böyle bak. erkeklerden korkma çekinme. kimseyi ilgilendirmez. çat çat söyle. borcum var ödüyorum de. kimse seni yargılayamaz. para dilenmiyorsun sonuçta. lütfen kendini üzme. sen güçlüsün. 60 bin az maaş değil. kimseye böyle kendini ezik gösterme. dürüstçe söyle. sanki o mu bakıyor sana. sen ayaklarının üstünde duruyorsun.

Hiçbir şeyin borcu değil tamamen benim sorumsuzluğum yüzünden yıllardır maaşımdan fazla harcayıp krediler çekip ve kartın asgarisini ödeye ödeye kartopu gibi büyüttüğüm bir borç. En son babam öğrenince o ödedi ben de ona ödeyeceğim.

Yaa çok teşekkür ederim çok iyi geldi. Korkmuyorum ben de böyle düşünüyorum harcadıysam kendi paramı harcadım. Ama bazen maddi konularla ilgili konu açılıyor mesela söylemiyorum ya da yalan söylemek zorunda kalıyorum. Beni tedirgin eden bu.

senin gibiydim. hatta çalışmıyordum. 40 binden fazla borcum vardı ama gelirim yoktu. evlenirken eşime söyledim. bu borç benim borcum, babamdan yetim maaşı alıyorum. çeyiz parası alacağım toplu. borcumu kapatacağım dedim. senden önceydi senden çnce seni asla ilgilendirmez dedim. benle asla para konularını konuşma ve bana paramın hesabını sorma dedim. eşim tamam dedi. konu kapandı. şayet vazır vuzur etseydi basardım tekmeyi.

erkeklere çok yüz verirsen kendini senin efendin sanar. sevgiliyken her şey güzel ama evlenince işler değişiyor. maaş senin maaşın arkadaşım kimseyi ilgilendirmez. bitti. bunun üstünde tartışma bile yapılamaz. konu tartışmaya kapalı. emek verip kazanan da sensin harcayan da.

Ertelemeden her ay babanıza maaşınızı vererek öderseniz evlendiğiniz zamana çok az bir miktar kalır. Yine de erkek arkadaşınız ile bu durumu paylaşın sizin paranız sizin hayatınız olabilir ama hayatımda olan evleneceğim kişinin borcunu bilmek isterdim

Daha evli değilsiniz her şeyi açık açık konuş, kabul etmezse kapı orada biri gider biri gelir boşver canım bu kadar sıkıntı yapmana değmez borcun bitene kadar beklerse seviyordur başkasına giderse veya ayrılırsa hiç sevmemiş demektir. Sen kendi hayatını şekillendir gerisi kendiliğinden seninle birlikte gelir zaten.

Eşimle evlenirken benim de çok olmasa da bir miktar borcum vardı, iyi de maaşım olmasına rağmen kalkamamıştım altından ödüyordum aydan aya. Ben de çekine çekine söyledim haberi olsun diye. O ise senin borcun benim borcum mu olur gel bi otur şöyle diyip kalem kalem hesapladı ve ödeme planı oluşturdu o an içimden tekrar demiştim sana nikahı basayım da gör diye ki ben hiç sevmem kimseden para kabul etmeyi. O hali çok güven vermişti bana yoksa mesele para yemek değill. Yani demem o kii bence tavrını görmeniz için iyi bile olur evlilik düşünüyorsanız. Çünkü cimri adamdan olmazz.

Neden yalan söylüyorsunuz??? Borcunuz olmasıda bence iyi bişey dünyanın her türlü hali var borcunuzu araba yada ev olarak değerlendirdiyseniz ilerde hak talep edemez

Daha evlenmeden kendi kazandığınız paranın nereye gideceğinden ona ne ?
Ayrıca aile evındeymıssınız aylık 30-35 verseniz zaten bitirir evlenirsiniz

Suan bekarsin borcunu mu sorguluyor? Babamdan borc aldiysan vereceksin. Adami durumu iyise evladi icin almasa daha iyi olur ama alirsa da laf etmeye kimsenin hakki yok. Bu durumda soz dusecek en son kisisi sevgilinm bana kalirsa borcun bitsin duzgun sekilde hersey hali hazirda evlen

Borç bitmeden evlenme bence sıkıntıya girersin evlenince hesaplar düşündüğün gibi olmuyor 2 kişi el ele geçindirecekseniz borcsuz bir hayatınız olsun. Evlendikten sonra hiç sana arka çıkacağnı düşünmüyorum banane ödeseydin öyle evlenseydin senin borcun deme ihtimali baya yüksek. Benimde başıma geldi eşimin ailesine borcu vardı evlendi söyledi mecbur kaldık sen düşün ne kadar gerginlik oldu elimizde dardı olsa eywallah ama insanın eli dar sıkışık olunca ödemekte zorlanıyor

Niye yalan söylüyorsun ki ? Benim borcum var hafifleyene kadar bir hazırlık yapamayız de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…