ÖNLİSANS 2016'LAR BURADA TOPLANALIM ;)

Cocukla ders calismak cok zor
Bugun uyumasi gereken 10 uykusuna 2 saat gec yatti. Benim program da sarkti haliyle

Rabbim ne kosullarda emek verdigimi goruyor, insallah hayirli bir sekilde aon atamada da olsa yerlesirim.
Çocuk falan olmamasina rağmen bizler bile zorlanıp isyan ediyoruz ya inşallah atanirsin sende cnm

Ben anayasa 1 konu bitirdim sonra bıraktım Tarihten bile çabuk unutalacak şeyler bi kac ay sonra yuklencem inşallah

Merhaba kızlar,
ben daha önce günlük oluşturmuştum ama pek kimse uğramayınca bende tek başıma sıkılıp bıraktım.
Ara ara sizi takip ediyordum bende size katılmaya karar verdim. Ben lisansa hazırlanıyorum ama yine de 1,5 ay sizle çalışabilirim. Benim baya bir eksiğim var. Bir işim var ama kurum değiştirmek istiyorum. O yüzden anca akşamları bir iki saat çalışabiliyorum hafta sonları da oyalanıyorum maalesef ama sınava baya az kaldı. Şimdi sıkı tutup elimden geleni yapmak istiyorum.

Tek sorun ben çok kararsız bir insanım nasıl çalışsam bir türlü karar veremiyorum. Bir dersi bitirip diğerine mi geçsem yoksa her dersi birlikte mi götürsem bilemedim. Önceden çalışmaya başlamıştım ama 2 aydır falan iş yoğunluğundan fırsatım olmadı pek. Son bir kaç gündür tekrar başladım.

Matematiği bitirdim. Geometri ve Mantık kaldı. Türkçeden paragrafa kadar geldim. Genel kültüre yeni başladım. İsemin videolarını izlemeye başladım. Bir de isemin soru bankalarını aldım. Bir de isemin tarih kitabını aldım ama aşırı ayrıntı aklımda kalmıyor çoğu ondan özet çıkarıyorum ama o da aşırı vakit alıyor ama bu sefer aklımda kalıyor. Yine de özet çıkarmaya karar verdim. Özet dediğim de uzun uzun yazmıyorum her şeyi zihin haritası tarzında ama zihin haritası kadar da kısa değil çünkü zihin haritası yapınca sadece bir iki kelime yazınca anlamıyorum sonradan okurken konuyu unutmuş oluyorum. Genel kültürüm neredeyse sıfır önceden sınava hazırlanmıştım ama unutmuşum her şeyi üzerinden 4-5 sene geçince.

Siz nasıl bir yol izliyorsunuz ne durumdasınız?

Merhaba öncelikle hoşgeldin evet baya az kaldı siin sınava bizim bile (önlisans) daha çok olmasına rağmen ben bile bazen yetiştiremicem korkusuna kapıılıyorum herkes farklı şekilde çalışıyor tek tek giden de var hepsini bir arada yürüten de var canım ben mesela hepsini bir arada götürüyorum gün içinde 2 derse çalıştıgımda oluyor hergün bir derse çalıştıgımda oluyor. Bence seninde az kaldığı için hepsini bir arada yürütmen lazım diğer arkadaşlarda fikir verirler zaten sana

Dün 20. yy da osmanlı devletini 1. dünya savaşı vs onları bitirdim konu okadar uzundu ki bide yazarak çalışınca 5-6 saatimi aldı Milli mücadele hazzırlık dönemine geldim tarihten. Video da geri olduğum için bugün bi 3 video bitirip soru çözmeyi düşünüyorum

Bubdan sonra bol deneme cozup cevaplarinin cozumunu incelemeni tavsiye ederim.

Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. Sizin söylediklerinizi harmanlayıp şöyle çalışmaya karar verdim. Konu eksiğim olduğu için konu çalışmam şart sırf soru çözümüyle konu öğrenemem. O yüzden bir hafta içinde tüm derslere bakcam,haftada 2 tane de deneme çözcem. Zaten genel kültürden videolara başladım. Videoları bitirip konuyu bir kere okurum sonra da soru çözerim. Türkçe geometri ve mantığı da kısa sürede bitiririm diye düşünüyorum. Bir de kaç ünite var bir hesaplayacağım kaç haftam kalmış bakıp haftalara bölcem. Bu şekilde haftalık planlarla çalışmaya başlarım. Bugün temizlik günüm az kaldı işim gerçi de temizliği bitirip yemek falan yapar sonra da planımı oluştururum ve çalışmaya başlarım.

Bolum.neydi bu arada ?

Planımı oluşturdum gelecek hafta cumartesiye kadar:
Türkçeden Adlara kadar gelcem.
Geometriyi bitircem.
Mantığı bitircem. Sayısal ve sözel mantık.
Tarihten Osmanlıya kadar çalışcam.
Coğrafyadan iklime kadar gelcem.
Vatandaşlıktan da yasamaya kadar çalışcam.
Bu haftaya çok yüklendim sebebi de haftaya eşimle gezcez. Gelecek haftasonunu telafi amaçlı oldu. İnşallah yetiştirebilirim.

en azından bu planı sarkıtmadan devam edersen yetişir bence

Ramazan yetgin dinleyen arkadaşlar birşey sorucam ya hoca malum tahtayı komple doldurarak yazarak anlatıyor ya hani hepsini yazıyor musunuz siz de ya da önemli dediği veya değişen bilgileri mi yazıyorsunuzzz ? Ben hep yazıyorum ama gına geldiii defter komple kitap gibi oldu ve uzun uzun yazınca daha çok bi zamanı mı alıyor yazmadıklarım dan birşey kaçırırım diye korkuyorum bilemedimmm

Bende başladım o videoları izlemeye. Daha 14. bölüme geldim. Ben hocanın ders notlarını aldım orda tahtada yazdığı her şey var ordan takip ediyorum ben.Böylece zaman kaybı olmuyor. Hatta arada hocanın bahsetmedği şeyler de çıkıyor notlarda. Tavsiye ederim üstelik pahalı da değildi sanki o notlar. Şimdi fiyatını unuttum ama.

Dün çokgenleri bitirdim geometriden. Çembere başladım ama yarıda bıraktım. İslam öncesinin videolarını bitirmiştim ona çalıştım. Bu arada tarihin pusulası soru bankasını almıştım kalakaldım çözerken sorular cidden zor. Kpss cidden çok zorlaşmış eskiden soru bankalarında temel bilgiler olurdu şimdi ise full ayrıntı var. Çok zorlandım cidden. En son 2012 de kpss çalışmıştım unutmuşum her şeyi zaten. Sözelden ciddi anlamda korkmaya başladım ben.

Ben 2014 de çalışıp girdim ona rağmen 1 sene içinde okadar çok değişen bilgi var ki inanılmaz zorlaştı tabi her geçen seene daha zzor 4.kez giriceem bende sınava inşallah son olur diye umut ediyorum. 2010 da bu şekil hazırlanıp girmediğime pişmanım çağdaş ,sözel ve sayısal mantıklar falan yoktu en azından ne güzel ama var işte herşeyde bi hayır nasip.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…