Önemliii

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bak son cümleniz çok doğru bencede siz yorum yapmayın. Lütfen kendi vecibelerinizi kendinize saklayın size uyarsak öbür boyu cunup gezecez

Cunup gezmek haram değildir, namazı bu yüzden terk etmek haramdır. Bununla ilgili ebu hureyra kıssası var. Efendimiz bakıyor hureyra kayıp, bir süre sonra yanına geliyor. Efendimiz ona neden bir anda kaybolduğunu sorunca, cunuptum yanında bu şekil dolaşmaktan haya ettim diyor. Efendimiz ona kalıp ilminden faydalanmasının daha hayırlı olduğunu söyler, şayet haram olsaydı efendimiz kalmasının daha hayırlı olduğunu söyler miydi? Tabi burada namazın kazaya düşeceği bir vakit değildi. Aynı şekilde cunup iken savaşa gidip sehit olan hanzalahin kıssasıda var. Haram olsa idi gusül almadan çıkmazdı evden. Cunup iken yapılması haram olan ibadetler var yalnızca. Tabiki ne kadar erken alınırsa o kadar iyidir ama haramdır diyemeyiz.

Bak son cümleniz çok doğru bencede siz yorum yapmayın. Lütfen kendi vecibelerinizi kendinize saklayın size uyarsak öbür boyu cunup gezecez
Orucluyum ve tartışmayı hiç sevmem Allah için cevap yazarken dikkat edelim. Ben bunları buraya bilgi amaçlı yazıyorum kimseyle tartışmak için değil. Araştırın İnşâAllâh hakli oldugumu göreceksiniz.

Yaaa Allah aşkına bi git insanların aklını bulandirma dinle dalgamı geciyorsunuz kimsiin sen dini kendine uyduruyorsun alıntı yapma bidaha sinirlerimi hoplattin ramazan günü

Sizin bilgileriniz doğru ama bizim kilermi yanlış bakin rica ediyorum kendi bilgilerinizi kendinize saklayın yanlış bilginiz sizin olsun

Yaaa Allah aşkına bi git insanların aklını bulandirma dinle dalgamı geciyorsunuz kimsiin sen dini kendine uyduruyorsun alıntı yapma bidaha sinirlerimi hoplattin ramazan günü
Ben burada dinde sabit olan şeyleri yazıyorum ne haddime kendi kafama göre yazmak. Bu dindir ne ben ne başkası kendi kafasına göre birşeyler yazamaz(diyemez). Neyse sizde yazmayın bana lütfen.

Sizin bilgileriniz doğru ama bizim kilermi yanlış bakin rica ediyorum kendi bilgilerinizi kendinize saklayın yanlış bilginiz sizin olsun
Olabilir, kişi yanlış bilebilir. Araştırmak öğrenmek güzeldir. Ben size olan kıssaları dahi yazdım ve delilleri de verebilirim, hangi alim hangi kitabında vs. Siz getirebilir misiniz peki? Hatta gündüz vakti ikimizde delilleri buraya atalım İnşâAllâh.

Güsül abdesti alınmadan gezmek dahi haram kaldı ki bu imam nikahı .. bence caiz değil kesinlikle
Bununla alakalı kıssa var yazdım, bakabilirsiniz. Ayrıca dinde hükümler belli. Biz ilimde derinleşmiş kimseler değiliz bence sence diyelim. Dikkat etmek gerekir. Allah bizleri hakka tabi eylesin.

Bununla alakalı kıssa var yazdım, bakabilirsiniz. Ayrıca dinde hükümler belli. Biz ilimde derinleşmiş kimseler değiliz bence sence diyelim. Dikkat etmek gerekir. Allah bizleri hakka tabi eylesin.
Bacım griye doğru gidiyorum suan bırakalım bence bu konuları seni tanımak güzeldi

Nikah varsa bir daha kıyamaz canım, bazılarının nikah tazeleme dedikleri şey asılsızdır. Dinde böyle birşey yok.
supheleri var nikah olup olmadigini bilmiyorlar. her ihtimale karsi diyerek bir daha kiydirsin ya da kiymak icin hoca arasa, durumu izah etse, gerek var mi yok mu hoca soyler varsa kiyar.

supheleri var nikah olup olmadigini bilmiyorlar. her ihtimale karsi diyerek bir daha kiydirsin ya da kiymak icin hoca arasa, durumu izah etse, gerek var mi yok mu hoca soyler varsa kiyar.
Burada yapılan hata şu, nikahın şartlarını öğrenmeden kıymışlar. Yani sorabilirlerdi bu durumda nikah oluyor mu diye.

Mesela ben hiç ibadet ermiyorum namaz filan kılmıyorum o zaman hiç gusül almayayım.
Kişi helaliyle beraber oldu diye kirlenmez, necis olmaz. Sadece bazı ibadetler kendisine haram olur. Onlarda fotoğrafta,

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…