Önemliii

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Peki sence cünüplü imam nikahı caiz mi ?

Gusül yalnızca bazı ibadetler için gerekli, dini nikah buna dahil değildir. Yanı gusülsüz nikah olur.

Peki sence cünüplü imam nikahı caiz mi ?

Ben "bana göre diye "yorum yaparım elbette fikrim var ama emin değilim. Bu işler bana göre ile olmuyor o yüzden böyle şeylerde bilene sormak en iyisi. Zaten fetva hatti bunun için var mutlaka bilgi verirler

Ben "bana göre diye "yorum yaparım elbette fikrim var ama emin değilim. Bu işler bana göre ile olmuyor o yüzden böyle şeylerde bilene sormak en iyisi. Zaten fetva hatti bunun için var mutlaka bilgi verirler

tabiki de öyle cnm ama cünüplü gezmek bile haram ken bence kıyılan nikah caiz değildir bunu şimdi bende merak ettim

Islam'da ölçü kuran, hadis ve alimlerin icmasidir. Dini nikah kuranda da hadiste de alimlerin kitaplarında da geçer. Alimler nikah meselesini kendi kitaplarında ayrı bölüm olarak almışlardır. Bilgimiz olmayan meselelerde yorum yapmamak en doğrusu.

Din insanın anlayışına göre degildir. Hangi durumlarda gerekli olduğu bellidir zaten, biraz araştırma yeterlidir.
Arastirmayi siz yapin yalan yanlış bilgilerinizi paylaşmayın lütfen cunup gezmek haram olduğuna göre dini nikahı nasıl kiydiricaksiniz ozaman herkes cenabet cunup gezsin gusülsüz abdestsiz haram olanın neresinde helalligi

Abdest almak güzel bir amel diye alın denir, farz değil ki. Nikahin şartlarına bakabilirsiniz. Şayet abdest ya da gusül şart olsaydı orada zikredilirdi zaten.
Güsül abdesti alınmadan gezmek dahi haram kaldı ki bu imam nikahı .. bence caiz değil kesinlikle

Açık açık gusülsüz dini nikah olur diye bir ayet mi var?
Başlı başına temizliğin imandan olduğunu savunan bir dinde bu konu tartışmaya açık değil sanıyorum.
Gusülsüz dini nikah olur diye kesin bir yargıyla yazan üye de nasıl bir eminliğe sahip ben şok ya, alim hocalar bile böyle konuşmaz. Mantık biraz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…