ÖNCE SAĞLIĞINIZ! Göğüs sağlığı hakkında

meraba arkadaşlar ben aranızda yeniyim cok ihtiyacım olan bir konuda yardım istiyorum annemin gögsünde kitle vardı bizde göğsünün tamamını aldırdık kötü huylu kanser cıktı. Şimdi de kemoterapi alacak kemo terapi nasıl bir şeydir neler yapılır benim anneme nasıl bakmam gerekir, küçük bir kızım var üç aylık hem ona hem anneme bakabilirmiyim konu hakkında bilgisi olanlar varmı :KK43: lütfen yazın
 
merhaba, buyuk gecmis olsun, kemoterapi kimyasal ile terapi gormek'tir. fakat nsl davranma konusunda fikrim yok..umidsiz olma, destek ol annene, iyi dusun ama herseye de hazirlikli ol yani annenin yaninda olmabilecek kdr guclu olmalisin, bak kizin da varmis, belki cok yorucu olacaktir, moralin desen dusuk olur ama herseye ragmen hem kendini hem anneni ayakta tutabileceksin. sabirli ol arkadasim.. dua et. Allah yardimciniz olsun
 
meraba arkadaşlar ben aranızda yeniyim cok ihtiyacım olan bir konuda yardım istiyorum annemin gögsünde kitle vardı bizde göğsünün tamamını aldırdık kötü huylu kanser cıktı. Şimdi de kemoterapi alacak kemo terapi nasıl bir şeydir neler yapılır benim anneme nasıl bakmam gerekir, küçük bir kızım var üç aylık hem ona hem anneme bakabilirmiyim konu hakkında bilgisi olanlar varmı :KK43: lütfen yazın

canım büyük geçmiş olsun bildiğim kadarıylakanser hücrelerini öldüren kimyasal ama bu arada vücuttaki sağlıklı hücrelerde gidiyor yani bağışıklık sistemi güçlü olmuyor bu bakımdan küçük bir bebek gibi bakılmalı korunmalı ve bağışıklık sistemini güçlendirecek gıdalar almalı diye biliyorum canım. sen yinede araştır.
hayat bizim için sınav, ne zaman nerde olucamız belli değil yüce allahım herkesi değişik şekilde geçiriyor bu sınvdan allahıma asla isyan etmeden şükrederek yaşamayı nasip etsin canım bu hastalıkta en önemli morel bu yüzden morelinizi bozmayın ümitsizliğe kapılmayın neyin nerde olucağı belli olmaz dedim ya hayat sınav inş. annenizde iyi olur bu anneniz için sınavdır sonu iyi olucaktır. yüce allahım kulunun eline iğne batsa sevap yazarmış böyle bir hastalık ağır , elbet yüce allahım şifa verir allahım sabır versin allahımın unutmadığı kullardan olalım inş. bu arada bebğinde varmış canım kendinide ihmal etme sonuçta sende bir annesin
 
arkadaşlar merhaba..şimdiye kadar hiç yaşamadığım bişeyle karşılaştım oyüzden korktum ve siznle paylaşmak istedim,azönce göğüsümden sıvı geldiğini fark ettm.hemde öle durup dururken yani badymin birden ıslandı kokrktum nedeni ne olabilir??bekarım,adetim çok düzenli..
 


Memenin yapısı nasıldır?

Memede salgı yapan hücreler tarafından oluşturulan lobül adı verilen birimler vardır. Lobüllerin birleşmesi ile loblar oluşur. Meme bezi memebaşı çevresinde yeralan 15-20 lobdan meydana gelir. Lobüller birbirlerine süt kanalları ile bağlıdır. Süt kanalları meme başına doğru birleşirler. Meme başının etrafindaki koyu renkli alana ise areola adı verilir.

Meme bezi, çeşitli hormonların etkisi altında gelişimini tamamlar. Bu hormonların başlıcaları östrojen ve progesterondur. Salgılanan hormonların etkisi ile süt kanalları ve lobüller büyür ve gelişir. Hormonlar meme üzerinde etki gösterebilmek için hücrede özel yerlere (reseptörlere) bağlanırlar.


Meme Sağlığınız İçin Dört Adım

Aylık Meme Muayenesi
Normalde göğüslerinizin nasıl göründüğünü ve nasıl hissettiğinizi bilin. Her ay meme muayenenizi yapın ve bir değişiklik olduğunda doktorunuza haber verin.

Düzenli Check-up
Düzenli meme muayenesi yaptırmak için her yıl doktorunuza gidin. Mamografide, muayenede görülmeyen değişiklikler fark edilebilir.

Mamografi
Amerikan Kanser Topluluğu, 40 yaşından itibaren her yıl mamografi çektirilmesini önermektedir. Kırk yaşından gençseniz ve ailenizde meme kanseri öyküsü ya da başka sorunlar varsa, mamografi çektirmeye ne zaman başlayacağınızı doktorunuza sorun.

Risk Değerlendirmesi
Doktorunuz meme kanseri riskinizin yüksek olup olmadığını saptayabilir. Meme kanseri risk faktörlerinizi saptayın ve bunları doktorunuza söyleyin:
İleri yaş
Anne, kız kardeş yada kız çocukta meme kanseri olması
İlk adetin 12 yaşından önce görülmesi
İlk çocuğun 30 yaşından sonra doğurulması yada çocuk doğurmamış olma


Kendi Kendine Muayene

Duşta:
Sağ kolunuzu kaldırın. Sol elinizin parmak uçlarıyla sağ göğsünüzün her tarafını yoklayın. Herhangi bir kitle ya da cilt değişikliğini hissedebilmek için elinizi nazik hareketlerle hareket ettirin. Sonra sol kolunuzu kaldırın ve sağ elinizle sol göğsünüzü muayene edin.

Aynanın Önünde:
Kollarınızı iki yana sarkıtın. Göğüslerinizde akıntı, kırışma, çukurlaşma ve cilt dokusunda değişiklik gibi alışılmadık bir durum olup olmadığını inceleyin. Ellerinizi başınızın arkasında kavuşturun ve göğüslerinizin şekilleri ve kenarlarında bir değişiklik olup olmadığını araştırın. Her iki meme ucunuzu yavaşça sıkın ve akıntı olup olmadığına bakın.

Sırtüstü Yatarken:
Sırtüstü yatın, sol omzunuzun altına bir yastık koyun ve sol kolunuzu başınızın altına yerleştirin. Sağ elinizle sol göğsünüze nazik, ancak basınçlı bir şekilde dokunmaya başlayın.

Koltuk altınızdan başlayarak göğsünüzün altına kadar inin, sonra parmaklarınızı biraz yana doğru hareket ettirin ve tekrar yukarıya doğru çıkın. Tüm meme bölgesinin dokunarak incelenmesini tamamlayana dek yukarı ve aşağı şekilde yaptığınız bu hareketleri sürdürün.

Ayakta Dururken:
Kolunuzu duvar gibi sert ve sağlam bir yüzeye dayayın ve aynı yukarı-aşağı hareketlerle göğüs ve koltuk altlarınızı sonra da yalnızca koltuk altlarınızı inceleyin. Kendi kendine yapılan bu muayenenin bir hekimin yapacağı düzenli muayenelerin yerini tutmadığını unutmayın.


TESPİT ETTİĞİNİZ KİTLE VE DEĞİŞİKLİKLERİ HEKİMİNİZE BİLDİRİN


Astrazeneca-alıntı

eline sağlık güzel paylaşım..:enbuyukkk:
 
Nolur beni biri bilgilendirsiin
19 yaşındayım ve göğüslerim sarkık sutyenimi cikardigim andada aşırı canım aciyo ve ağrı yapıyo sizce doktora gitmelimiyim bununla ilgili
 
X