Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

O mamalari gecen yil kullandik ama esimde senin gibi dusunuyor o yuzden artik doktora gitmiyoruz :)
Soylediklerinde cok haklisin ye dedikce ters tepiyo aynen bizde oluruna biraktik isterse yiyor yemezse zorlamiyoruz
bugunlerde onune bir kaseyle su koyuyorum onunla oynarken yemek yiyor tabi bu kocaman sismis dudakla yemez bi kac gun
aryanin bobreklerindeki tasi okumustum gecmis olsun kuzucuga..ggecsin bi daha gelmesin.
bende balik yagi kullaniyorum .
fazla vitaminin zararlarini okumustum o yuzden icinde vitamin olmayan bi marka benim ki
isim verebiliyormuyuz bilmiyorum bizim balik yaginin adi carlson siz ne kullanmistiniz aryam ?
zincomega idi bizimki. Ama bunun yanında polovit diye de bir vitamin daha kullandırtıyordu.

gözlerim yuvalarından çıktı kız 16 kg ve sen yemeyen bebek mi diyorsun...bizde herşeyi yiyen model var ömer ve 15 kilo kızımı hiç söylemeyeyim...:) anne kısmına yaranılmıyor:KK66:
Kız yok şimdi iyi düzeldi diyorum işte;) çok kilolu değil derken de teeee öncelerden 17 kg olanlar vardı bacım, bizim o kadar değil anlamındaydı. Yoksa iyi yani maşallah. :nazar:

Toplu alıntı yapıp cevaplamayı beceremiyorum, işkence gb tek tek yazıyorummm.:KK47:

Yarına barbunya ısladım, bu kış hiç yemedik. Şöyle hafif hafif yeriz.:kk77:

Bunu uzun zamandır yapmadığını bende farkettim:)

Coştum dimi :D

Se

İnşallah canımm. Yoksa ayvayı yedinnnn:KK17: Öğlen uyumamış mı ki? Bu arada senin bakıcı aynı kişi mi hala?

Öğlen uyumamış sağolsun. Zaten geç kalkmıştı 8:15 gibi. Bakıcımız aynı. Gelecek yıl için kadınla konuştum ama kadın dediğimi de anlamamış iyi mi :) bakalım bi daha konuşucam. Yine tam gün gelsin istiyorum. Yarım gün ev işleri ve ufak tefek yemekler, öğleden sonra da kreşten gelen oğluş ;)

Toplu alıntı yapıp cevaplamayı beceremiyorum, işkence gb tek tek yazıyorummm.:KK47:

Niye beceremiyon canikommm??? Çoklu alıntıya basıp duruyon sonra da ekle diyosun ekliyo :)

Yarına barbunya ısladım, bu kış hiç yemedik. Şöyle hafif hafif yeriz.:kk77:

Ben havuç ve patates yiyemeyince barbunya da aklıma gelmiyo tabi :( haftada iki gün baklagil yemeliyim. Kimse yemiyo diye azıcık kuru fasulye yapıyorum ben de.. Bi dahakine barbunya yada nohut yapayım bari ;)

Coştum dimi :KK70:

Öğlen uyumamış sağolsun. Zaten geç kalkmıştı 8:15 gibi. Bakıcımız aynı. Gelecek yıl için kadınla konuştum ama kadın dediğimi de anlamamış iyi mi :) bakalım bi daha konuşucam. Yine tam gün gelsin istiyorum. Yarım gün ev işleri ve ufak tefek yemekler, öğleden sonra da kreşten gelen oğluş :KK66:

Niye beceremiyon canikommm??? Çoklu alıntıya basıp duruyon sonra da ekle diyosun ekliyo :)

Ben havuç ve patates yiyemeyince barbunya da aklıma gelmiyo tabi :KK43: haftada iki gün baklagil yemeliyim. Kimse yemiyo diye azıcık kuru fasulye yapıyorum ben de.. Bi dahakine barbunya yada nohut yapayım bari :KK66:
İyi bari rahat edersin biraz, iyi kötü yardımı olur kadının.

Baklagill, yeşil mercimek yemeği? O da olabilir bak;) dün yapmıştım içine erişte ve patates te kattım, ayıla bayıla yedik valla. Tabi sen bunları katamazsın büyük ihtimal:(

Biz en son 1 ay evvel acil doktora gittik, dayısının papağanı Selim'in parmağını kopardı ucundan :KK45: Şimdi gülüyorum da , o zaman panik olmuştum bayağı, kuduz aşısı yaparlar mı kuduz ihtimali var mı diye , o bir iki saati zehir ettim kendime.. O zaman doktor ölçtü boy&kilosunu ve bana kilolu ama obez değil dedi :KK48: Şimdi baktım deftere 16.2 imiş, obez değil de ; ablayla kilo olarak ara bayağı kapanıyor, yakında geçecek kızı :-)

Pembiş , insallah Efecim gece uykusuna bağlar, Selim de uyumadı gündüz, insallah ablayla 21.30 da kapanışı yaparlar sağ salim :))

En
Biz en son 1 ay evvel acil doktora gittik, dayısının papağanı Selim'in parmağını kopardı ucundan :KK45: Şimdi gülüyorum da , o zaman panik olmuştum bayağı, kuduz aşısı yaparlar mı kuduz ihtimali var mı diye , o bir iki saati zehir ettim kendime.. O zaman doktor ölçtü boy&kilosunu ve bana kilolu ama obez değil dedi :KK48: Şimdi baktım deftere 16.2 imiş, obez değil de ; ablayla kilo olarak ara bayağı kapanıyor, yakında geçecek kızı :-)

Pembiş , insallah Efecim gece uykusuna bağlar, Selim de uyumadı gündüz, insallah ablayla 21.30 da kapanışı yaparlar sağ salim :))
Enemmmm! Ne ettin kızz? Hele bu ara, ben saldırıyorum belli şeylere o da benle saldırıyor, çok komik:-) Gel de yeme de.

İyi bari rahat edersin biraz, iyi kötü yardımı olur kadının.

Baklagill, yeşil mercimek yemeği? O da olabilir bak:KK66: dün yapmıştım içine erişte ve patates te kattım, ayıla bayıla yedik valla. Tabi sen bunları katamazsın büyük ihtimal:KK43:

Aynen öyle katamam :( çok severim yeşil mercimek hemeğini oysa...

Gece uykusuna bağladı. Bi ara kalktı 8 gibi ışığı yaktı. Oğlum daha sabah olmadı dedim yanına yattım uyudu ;)

Kızımmmm ne biçim kuş o ya. Jaws mı sanıyo kendini ?!? :D

Aynen öyle katamam :KK43: çok severim yeşil mercimek hemeğini oysa...

Gece uykusuna bağladı. Bi ara kalktı 8 gibi ışığı yaktı. Oğlum daha sabah olmadı dedim yanına yattım uyudu :KK66:

Kızımmmm ne biçim kuş o ya. Jaws mı sanıyo kendini ?!? :KK70:
Sade yaparsın sende bebişim mercimeği??;)

Bravo efeyeee!!! Bizimki hala döğüş çekiş geziyor ortada. Bende genelde aynı taktiği yspıyorum öğlen uyumayınca. Uyuyor o zaman mecburen:)

E yatıyorum artık valla bende. İyi gecelerrr.....

kızlar, benim köfteler genelde kuru oluyor. siz nasıl yapıyorsunuzz?
acaba içine biraz sıvı yağ mı eklemeli ya da sizin yumuşak olması için yaptığınız bi şey var mı?
bi tarifte karbonat eklenince yumuşak olduğunu okudum. biliyor musunuz böyle bi şey? :KK64:

Bir soru daha.. Kurban kıymasiyla köfte yapicam. Birkaç yemeklik yapıp tekrar dondurucuya koysam sıkıntı olur mu? o_O

15 kilo mu nasıl aldırdın kız bu kadar kiloyu aryam, helal.

Yasmin16 cım oğlun kendi kendine yemeyi seviyor mu; bu şekilde belki daha iyi yer
Köfte mesela balık,yemiyorsa balık köftesi..
Bütün yemeklerine tereyağ koy
Çorbasına et suyu kemik suyu koy
Tahıllı ekmek ver
Pirinç unlu muhallebi yatarken
Gerçi sen herşeyi denemişsindir de aklıma geleni yazmak istedim,
Ha bir de tahin helvası:)

O yanaklar zaten taş gibi ağzım sulandı tee burdan :)
Bir soru daha.. Kurban kıymasiyla köfte yapicam. Birkaç yemeklik yapıp tekrar dondurucuya koysam sıkıntı olur mu? o_O
Yok olmaz yapamazsın, çözdürünce ancak pişirip koyabilirsin tekrar.
Mesela ben eti çıkarıyorum yemeklik pişirip ,bi kısmını da buzluğa koyuyorum. Yemek yaparken hop diye içine atıyorsun büyük kolaylık oluyor.
Karbonat köfteyi yumuşak yapar evet ama çok koyma, 1-2 çay kaşığı. Bir de ekmeği bol koy, 1-2 yemek kaşığı da yoğurt ekle. Çok güzel oluyor.

Kızlar bugün tepsiye irmik döktüm ,kerem 1 saat falan oyalandı kepçesiyle kamyonuyla valla süper oldu. O da mutlu ben de.
Tabi sonra cıvıtıp her yere yaydı ,süpürdüm hatta biraz da ona süpürttüm ama olacak o kadar :) değer bence.

Kızlar bu arada aklıma takılan bi konu var
Geceleri kerem bazen uyanıp yanımıza geliyor
Yatağına yolluyorum bazen, bazen de inatla gitmiyor sabaha yataktan her tarafımız tutulmuş kalkıyoruz
Dün gece odamda bi hayalet var anne dedi
Yok öyle birşey bu evde oğlum dedim
Lütfen yanımda yat dedi ben de yattım uyuyunca yatağıma döndüm.
Aklıma takıldı, acaba gerçekten ruhani varlıklar görüyor olabilir mi çocuk saflığıyla ;mesela melekleri? Bizim göremediğimiz varlıkları görüp korkuyor olabilir mi?
Zaten diyoruz ya bebekleri melekler gülümsetir
Hadis var çocukların oyun arkadaşı meleklerdir diye
Eşim de küçükken korkarmış bunlardan,o yüzden keremi yanımıza alalım diyor ben karşı çıkıyorum
Kıyamıyorum bir yandan, bir yandan da yanımızda yatmaya alışmasını da istemiyorum çok kararsız kaldım..
Tam bunları düşünürken karşıma bi yazı çıktı facebookta, çocukların ruhlarla konuşabildiğini ileri sürmüş kadının biri. Euzu besmele çekip yatıyorum şimdi :KK70:

Son düzenleme:
Günaydınlar herkeseeeeee :)

Nfkcım anca pişirip geri koyabilirsin busmsinin dediği gibi. Köfteye ben süt koyuyorum. Bi de galeta unu (kendim yapmıyorum tembellikten hazır alıyorum). Ayrıca köfteye soğan sarımsak dereotu ve maydonoz koyuyorum. Eagleın da dediği gibi kıymadan da kaynaklanıyor olabilir. Ben hep orta yağlı alıyorum.

Busmaicim ben sanmıyorum öyle bişi gördüğüne açıkcası. İzlediği bişilerin etkisinde kalıyordur. Sevdiği bir karakterin gece lambası ile bu iş çözülebilir belki???

Back
X