• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Desene kaçınılmaz son tatlılara bende hiç gelemiyorum. Cinsiyet belli oldu mu biraz biraz?
Maşallah, tuvaleti de halletmişsiniz, yazın geceyi de halledersin canım. Ben daha gündüzü bile halledemedim
Cinsiyeti için dr. kız dedi :21:ama tam da emin olamadı.. ileki aylara daha net belli olur İnşaAllah :KK14:

herkese meraba arkadaşlar ara sıra yazıyordum belki hatırlarsınız beni, oğlum 1 hafta sonra 20 ayını bitirecek bazen çok emmek istiyor çok bunalıyorum emzirmeyi bırakmak istiyorum ama sonradan vicdan azabı duyarmıyım diye de endişeliyim.. emzirmek konusunda sabrım tükenmek üzere :KK43: emmek istediği zaman oğlumun kalbini kırmamak için kendimi zor tutuyorum. ne yapmalıyım sizce?

buarada yeniden hamile olanları tebrik ediyorum, sağlıklı doğumlar yaparsınız inşallah..
Canım sen baya emzirmişsin ben 2 yaşına girmeden kestim.. Çünkü emmekten doğru düzgün yemek yemiyordu..
Kestikten sonra iştahı açıldı.. Bence hiiç vicdan azabı duyma..

herkese meraba arkadaşlar ara sıra yazıyordum belki hatırlarsınız beni, oğlum 1 hafta sonra 20 ayını bitirecek bazen çok emmek istiyor çok bunalıyorum emzirmeyi bırakmak istiyorum ama sonradan vicdan azabı duyarmıyım diye de endişeliyim.. emzirmek konusunda sabrım tükenmek üzere :KK43: emmek istediği zaman oğlumun kalbini kırmamak için kendimi zor tutuyorum. ne yapmalıyım sizce?

buarada yeniden hamile olanları tebrik ediyorum, sağlıklı doğumlar yaparsınız inşallah..
Herkesin yapısı farklı. Benim oğluşum çok düşkündü. Yani 2 yaşını geçince rahat uyumaya başladım okadar çok kalkardı vs. Doğum gününe 3 gün kala memeyi kestim. Onun sinyallerine baktım yani. Fakat inanır mısın o 3 gün bile içimde burukluk?!?? Yani manyakça gelebilir ama benim duygularım böyleydi. Ayrıca şurda kalmış dört ay; onun duygusal gelişimi senin sıkılmandan daha önemli
Çünkü bür ömür sürüyor ;) tabi yine söylüyorum ki herkesin kendi bileceği iş ve kendi çocuğu, düşüncesi ;)

valla canım o vicdan azabı her şekilde oluyor malesef.. daha doğrusu memeden kesince
artık senin küçük bebeğin değilmiş, senden kopuyormuş hissi oluyor o kötü.. :KK43:
ben de 22 aylıkken kestim. daha doğrusu azaltayım diye başladım, kızım bıraktı.
hepi topu 3 gün sürdü. zorlanmadan bıraktı diye sevineceğim yerde
ağladım durdum. şu yukarıda bahsettiğim sebeplerden.

kesmek yerine bi şekilde azaltamaz mısın acaba?o_O
emmek isteyince başka şeyle dikkati dağılmıyor mu? oyuncak, yemek, meyve kraker..
eline kemireceği hoşlanacağı bi şeyler versen
mesela topitop, epey oyalıyor

Nfk sultan valla diyetisyenin dediği kadar yedim ve baya da doydum :) tabi millet tatlıları ve börekleri çifter çifter götürürken bi tek yarım dilim börek yedim ama olsun :KK70: işte diyetisyene gidince tartıda rezil olmamak için insan herşeye dikkat ediyor :KK66:
yarım börek miii? helal kız sana!!! :KK52:
bu iradeyle bitirceksin olayı inş..
diyetisyen korkusu da gerçekten çok etkili.

annem 86 kilo başladı. 5 haftada 5 kilo verdi şuan.
ama spor yapamıyor. bugün telefonda konuşurken ses kesildi sonra garip sesler geldi.
anne ne oluyor dedim. elmalı kurabiye yapmıştım geçen orada.
canım benim bi tane ısırmış, bir iki ağzında çevirmiş sonra tükürmüş. bi de ağlamaklı anlattı ki
valla içim cız etti.. çocuk gibi oluyor istediğini yiyemeyince. gözleri doluyor.
herkes yiyor bana bi lokma vermiyorlar diyor. ne dersin şimdi? :KK43:
şeker hastası bi de,
evdekiler desen alman gettolarındaki nazi subayları gibi.:KK62:
çok katı davranıyorlar. bi şey yediğini görünce bin pişman ediyorlar.
oysa yasak bi yiyecek ya eve gelmeyecek, sofraya konmayacak
ya da herkes yiyorsa ona da bir lokma verilecek, göz hakkı denen bi şey var yani :KK12:
valla babamın kardeşlerimin arkasını bulunca sofrada bakakaldığı bi şey varsa
el altından bi lokma veriyorum. o da canım benim çocuk gibi arkasını dönüp hızlı hızlı yutuyor ya:p

netice-i kelam; ipin ucunu kaçırmasak hiç böyle olmayacak ama, salınca fena salıyoruz işte..

Son düzenleme:
Bu arada tuvalet eğitimleriniz nasıl gidiyor? Tamamlayabildiniz mi?
Biz gündüzleri halletik çok şükür. Sadece arada kaçırdığı oluyor.. Ama eğitime kışın başladığım için gece eğitimini henüz veremedim o yüzden yatırırken bez bağlıyorum. Tulumla uyuduğu için gece zor olurdu tuvalete götürmek.. İnşaAllah yaza doğru onuda öğretmek istiyorum.. Sizler neler yaptınız?o_O

Cinsiyeti için dr. kız dedi :21:ama tam da emin olamadı.. ileki aylara daha net belli olur İnşaAllah :KK14:
ne güzel, gündüzü öğrediyse gece de birkaç saat çişini tutuyordur.
hava soğuk ama o birkaç hafta önceki kadar soğuk değil.
bana kalırsa gece yatırırken tulum yerine başka kalın bi şeyler giydir.
gece bir iki kez kaldırmaya başla. hiç çekindiğin gibi olmayacak, bak! :KK66:

minnak kuzun da kızsa, iki kız annesi olacaksın demek. :KK68:
Rabbim hayırlı etsin.

ama spor yapamıyor. bugün telefonda konuşurken ses kesildi sonra garip sesler geldi.
canım benim bi tane ısırmış, bir iki ağzında çevirmiş sonra tükürmüş. bi de ağlamaklı anlattı ki
valla içim cız etti.. çocuk gibi oluyor istediğini yiyemeyince. gözleri doluyor.
şeker hastası bi de,
ya da herkes yiyorsa ona da bir lokma verilecek, göz hakkı denen bi şey var yani :KK12:
el altından bi lokma veriyorum. o da canım benim çocuk gibi arkasını dönüp hızlı hızlı yutuyor ya:p

netice-i kelam; ipin ucunu kaçırmasak hiç böyle olmayacak ama, salınca fena salıyoruz işte..

Kıyamam ben o bilge neneyeeeee. Gerçekten yiyememek ve milletin yemesi kötü. Ama ben bugün pek takmadım açıkcası. Herşey kafada bitiyor. Şeker hastalığı da fena ya :( hap veya iğne kullanıyo mu?? Bizde çok var şeker hastası malesef. İki kişi olsalar evde eve sokulmaz yiyecekler de olmuyo işte. Ama maşallah ona ne güzel kilo vermiş <3

şeker hastası bi de,

Aman diyim kızlarr:) benim başımda var bir tane, bende yasak koyanlardanım, ve çok haklı olduğumu düşünüyorum. Annem hem hipertansiyon hem şeker hastası. Birlikte kalıyoruz biliyorsunuz, allahım öldürüyor beni. Benim yiyemeyecrğim kadar tuzlu yiyor. Ben yemekleri tuzsuz yapıyordum onun için, arkamı bi dönüyorum tuzu basıyor. Görüyorum yemeğin üstünde tuzu, birde inkar ediyor. En son tutmuş çaya şeker dolduruyor gizli gizli. Bixim evde arya bile şeker kullanmaz:) bastım tabi bunu mutfakta. Sonrada bi sinirle çayı falan bırakıp gidiyor. 1 hafta konuşmadık bunun üstüne mesela. Annem bile bile intihar yoluna gidiyor resmen. Sonrada bi ton şikayet. Tadımlık belki verilebilir çok etkilemiyorsa ama,bu konuda annem artık beni çıldırttığı için susamadım:D

Buarada pembişim iradene hayranımmm;) inşallah istedin gb olur herşey...

Aryam sağol canımmm. Yazık anneciğine de çok yüklenme yaaaaa. Biliyorum iyiliğini istiyosun ama o da çocuk değil ki canım!! :) bize bile birileri iyiliğimiz için de olsa bişileri dayatsa tahammül edemeyiz; kaldıki onlar kaç yaşlarındalar ;)

Krlebeklersonsuzauçar canım tebrik ederim:) iki kız kardeş olacak sizinkiler ne güzel:)) çok sanşlılar, allah bağışlasınn....
Bir değişiklik olmazsa kız gözüküyor şuanda.. Zaten kızımdaki belirtilerin aynısını yaşadım sadece bunda daha çok kustum..
Bu arada adımı uzun uzun yazmana gerek yok Kelebek yazsan ben üzerime alınırım zaten:KK66::KK70:

Günaydınnn....

Aman pembişim bizimki ciddi ciddi intihar girişiminde. Diyorum ya ben yiyemiyorum onun kullandığı tuzu.

Kelebekcim:) hayırlısı olsun canım. Benim belirtilerim de çok farklı değil ama ilkine göre çok daha yoğun.

Ay bugün nöbetçiyimm:((

Günaydınnn....

Aman pembişim bizimki ciddi ciddi intihar girişiminde. Diyorum ya ben yiyemiyorum onun kullandığı tuzu.

Kelebekcim:) hayırlısı olsun canım. Benim belirtilerim de çok farklı değil ama ilkine göre çok daha yoğun.

Ay bugün nöbetçiyimm:KK43:(
Bi an aklıma nöbetten düşmenin dayanılmaz hafifliği geldi. Kaçıncı haftada oluyodu bu olay??? Kendini çok yorma sakın!!
Canım benim elbet haklısın dediklerinde. Ama yasak tatlı geliyo işte :( başka bir açıdan yanaş ki bir haftalık küslükleriniz olmasın demek istedim sadece :)

günaydın canolar :KK54:

Aman diyim kızlarr:) benim başımda var bir tane, bende yasak koyanlardanım, ve çok haklı olduğumu düşünüyorum. Annem hem hipertansiyon hem şeker hastası. Birlikte kalıyoruz biliyorsunuz, allahım öldürüyor beni. Benim yiyemeyecrğim kadar tuzlu yiyor. Ben yemekleri tuzsuz yapıyordum onun için, arkamı bi dönüyorum tuzu basıyor. Görüyorum yemeğin üstünde tuzu, birde inkar ediyor. En son tutmuş çaya şeker dolduruyor gizli gizli. Bixim evde arya bile şeker kullanmaz:) bastım tabi bunu mutfakta. Sonrada bi sinirle çayı falan bırakıp gidiyor. 1 hafta konuşmadık bunun üstüne mesela. Annem bile bile intihar yoluna gidiyor resmen. Sonrada bi ton şikayet. Tadımlık belki verilebilir çok etkilemiyorsa ama,bu konuda annem artık beni çıldırttığı için susamadım:KK70:
şöyle bi gerçek var ki, aynı evde yaşayan ondan bi nev'i sorumlu olanla dışardaki bir değil.
ben daha rahat davranıyorum yani. babam kardeşlerim haftada bir dr a taşıdıkları için
testiyi kırmadan kızı dövmeyi tercih ediyorlar.. ama ben haline dayanamıyorum işte

Kıyamam ben o bilge neneyeeeee. Gerçekten yiyememek ve milletin yemesi kötü. Ama ben bugün pek takmadım açıkcası. Herşey kafada bitiyor. Şeker hastalığı da fena ya :KK43: hap veya iğne kullanıyo mu?? Bizde çok var şeker hastası malesef. İki kişi olsalar evde eve sokulmaz yiyecekler de olmuyo işte. Ama maşallah ona ne güzel kilo vermiş <3
şeker için ilaç kullanıyor. yüksek tansiyonu da var, başka şeyler de var, başka özel bi hastalığı da var.
var da var yani.. Rabbim şifa versin. annem dayanıklı, olgun bi kadındır. şuan 60 yaşında
ama bu son bir iki senedir davranışlarında bi yumuşama var yani çocuklaşıyor gibi..
normalde biri ona hakkı olmadığı halde insan içinde bi laf söyleyip küçük düşürse mahçup etse
annem yine işin olurundan bakar, hoşgörülü davranmaya çalışır. küstüğünü kavga ettiğini bilmem.
ama şimdi
bi söz söylenince mesela, alınıyor, küsüyüyor.
işte önünden yemek alınınca ağlıyor resmen daha ne diyim.
hepimiz o günleri yaşayacağız, biraz anlayış biraz mantık idare edicez işte..
gün gelecek bizim çocuklarımız da bizden sitem edecek böyle.. :KK43: Rabbim hepimize sağlıklı uzun ömür versin..

Son düzenleme:
Nfk sultan benim kv zaten 60 yaşın miad olduğunu söyler. O yaştan sonra saydığın özellikler başlarmış. Hakkaten de öyle. Kadın bunları dediğinde 55ti ve şimdi dediği herşeyi yapıyor. İnşallah bizi de hoş tutan çocuklarımız olur.

Nfk sultan benim kv zaten 60 yaşın miad olduğunu söyler. O yaştan sonra saydığın özellikler başlarmış. Hakkaten de öyle. Kadın bunları dediğinde 55ti ve şimdi dediği herşeyi yapıyor. İnşallah bizi de hoş tutan çocuklarımız olur.
amiin..

Ay kızlar yarama bastınız ya. 3 yıldır aynı evdeyiz annemle -babanneyle büyüdüğümü ona anne dediğimi yani annemin aslında babannem olduğunu hatırlatırım- 65 i geçkin yaşı. Hakkatten bazen oturup ağlıyorum bazen küsüyorum... Sabretmen çok zorlaşıyor zaman zaman. Çocuklaştı fena halde, aşırı alıngan oldu, yani anlatmakla bitmez. Yaptığı yemeğe bile bişi söylesem sinirleniyor, saçma sapan birşeyler söylüyor vs. Bazen aryanın dediği şeylere oturup ağlıyor, bize trip atıyor:) aynı durumdaki kişi kv olsa çoook kavgalar alınganlıklar çıkardı. Ama tabi bizde günün birinde aynı duruma düşeceğiz, sabretmek lazım:)

Ahhh pembişimm, nöbet olayı 6. Aydan sonra düşüyor diye hatırlıyorum. Ve bana hiç vurmuyor:( okulda halimi bir görsen, tofitaları, şekerleri çantama doldurup sürekli bişi atıyorum ağzıma. Yoksa bulantıdan başımı alamıyorum. Lababo da yakın değil.
Sağol bacım düşündüğün için, bakalım nöbet olayı nasıl sıkıntılı mı bu okulda?

Back
X