• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Haklisin valla doğumda o kadar acı çektim şimdi birini bile hatırlamıyorum göğüs acımıştı derdi bebeğin gaz sancısı derken her yeni gün başlanır sorunla karşılaşınca digerini unutuyorsun ve annelik o bambaşka bı duygu kollarında bebeğine bakarken bu benim mı ben mı doğurdum dieceksin tüm zorluklara rağmen dunyanın en özel duygusu anne olmak:34:
o oy oy Rabbım bir ömür boyu mutlu etsin evladini sana bagislasin ınşallah güzel anne

ben şu son zamanlar kıyafetlerine şekerine bezine bakıp ağlayacak oluyorum sanki yıllardır benim de uzağa gitmiş :(

o oy oy Rabbım bir ömür boyu mutlu etsin evladini sana bagislasin ınşallah güzel anne

ben şu son zamanlar kıyafetlerine şekerine bezine bakıp ağlayacak oluyorum sanki yıllardır benim de uzağa gitmiş :(

Kıyamam sana Rabbim saglikla kucağına versin evladını o zaman bambaşka bir boyutu yaşıyor olacaksın bende sana ve evladına hayırlı güzel ömürler diliyorum tatlım :16::16::16:
Doğumdan sonra bu topuğa yine bekliyoruz seni bı yere kaybolmak yok tamamını :4: :34:

merhaba kızlar bir sorum var sabah 06:00 gibi sütümü sağdım .Oğluşumu bugün sünnet yaptırdık sütümü yanıma aldım ama yaklaşık 70 cc kaldı. Dışarda toplam 6 saat bekleyen sütümü eve gelir gelmez buzdolabına koydum acaba bozulmuşmudur döksem mi?

merhaba kızlar bir sorum var sabah 06:00 gibi sütümü sağdım .Oğluşumu bugün sünnet yaptırdık sütümü yanıma aldım ama yaklaşık 70 cc kaldı. Dışarda toplam 6 saat bekleyen sütümü eve gelir gelmez buzdolabına koydum acaba bozulmuşmudur döksem mi?

:nazar::nazar::nazar: Allah kabul etsin hayırlı uğurlu olsun sünnetiniz bizde 1 ayı tamamlasın diye bekliyoruz fazla geciktirmek istemiyorum bende
Soruna cevap veremicem canım hiçbir bilgim yok seni yanlış yönlendirmek istemem:26:

:nazar::nazar::nazar: Allah kabul etsin hayırlı uğurlu olsun sünnetiniz bizde 1 ayı tamamlasın diye bekliyoruz fazla geciktirmek istemiyorum bende
Soruna cevap veremicem canım hiçbir bilgim yok seni yanlış yönlendirmek istemem:26:

teşekkür ederim canım inşallah sorunsuz bir şekilde iyileşir hamileyken karar vermiştim erken sünnet yaptırmaya ama sünnete aldıklarında ağlayacaktım çok korktum.

Kıyamam sana Rabbim saglikla kucağına versin evladını o zaman bambaşka bir boyutu yaşıyor olacaksın bende sana ve evladına hayırlı güzel ömürler diliyorum tatlım :16::16::16:
Doğumdan sonra bu topuğa yine bekliyoruz seni bı yere kaybolmak yok tamamını :4: :34:

sağol canım amin ınşallah hayırlısıyla gelir de :16:
öğrenecek çok şeyimiz var :16:

Ya kizlar bana bi yardimci olun ben bu alt degistirme olayini dengeleyemedim sanirim. Bugun 14. Gun 3. Paket bez bitmek uzere. Ben mi cok sik degistiriyorum acaba? Ama her emzirmede bakiyorum altina yapmis oluyo bende degistiriyorum. Beklemek mi gerekiyo ? Siz ne yapiyorsunuz kac kere degistiriyorsunuz?

ben beklemiyorum gördüğüm an değiştiryorum. prima pampers yenidoğan kullanıyorum. 54 lük. haftada 1 paket gidiyor.

hangi bezi kullanıyorsun canım . bu kadınların günlük ped olayı gibi sanırım bazisi günde 3kere bazısı 5kere değiştiriyor :9:

Suan prima kullaniyorum ama baslangicta molfix ile baslamistim. Acikcasi prima bize pek ii gelmedi gb. Bizimki cok sik isiyor galiba ya. Ben de her seferinde degistiriyorum. Gunde 15 kere falan degisiyoruz. 3 gunde 50 lik paket bitiyor. Anlamadim bu isi?

Suan prima kullaniyorum ama baslangicta molfix ile baslamistim. Acikcasi prima bize pek ii gelmedi gb. Bizimki cok sik isiyor galiba ya. Ben de her seferinde degistiriyorum. Gunde 15 kere falan degisiyoruz. 3 gunde 50 lik paket bitiyor. Anlamadim bu isi?

oooo günde 15 kere bez değiştirilirmi kuzum batarsınız valla:)
cnm her çişinde alma bezini değiştirirken pişik kremini beyaz ince bi tabaka halinde sür poposu hem pişmesin hemde ıslaklıktan rahatsız olmasın...
sonra kakasıyla birlikte yada bez biraz ağırlaşınca alırsın...
ben 4 kere gün içinde gecede duruma göre 2 kere değiştiriyorum...

kızlar bişi diycem...
ben bu gaz olayına fena taktım kuzum geceleri kıvranmasın diye adaçayı,rezene,nane çaylarında boğulcam yakında...
ama bide bebeğe çok sıcak diye çorap giydirmiyodum üstünüde örtmüyodum ama dünden beri çorap giydiriyorum ayaklarınıda örtüyorum bu gece gaz sıkıntımız yarı yarıya indi gibi...
oğlumda erkek oluğu için sanırım çok gydiremiyordum ama kızlar hakikaten sıcak tutulmalı...
gerçi yanaklarımız biraz kabar kabar oldu (çorap giydirmedende vardı)ama dr amcamız çok normal herhangi bişeye gerek yok dedi ...

ve kızıma en çok gaz yapan şeyleri tek tek çözüyorum başta yoğurt,karpuz geliyor...

kızlar bişey sorucam...
benim bugun 9.günüm kanamam tamamen durdu...
ve sol boşluğum ara ara sancı yapıyo sizlerin kanaması nasıl?
benim bugün 18. gün ve epeyce azalmış. ilk başlarda böyle parça parça gelir gibiydi. pıhtılaşmış öbekler gibi. şimdi daha sıvı.
sancım yok benim canım ama o sancı rahimin tekrar toparlanma sancısı olabilir.

Ya kizlar bana bi yardimci olun ben bu alt degistirme olayini dengeleyemedim sanirim. Bugun 14. Gun 3. Paket bez bitmek uzere. Ben mi cok sik degistiriyorum acaba? Ama her emzirmede bakiyorum altina yapmis oluyo bende degistiriyorum. Beklemek mi gerekiyo ? Siz ne yapiyorsunuz kac kere degistiriyorsunuz?
kaka yaptığında değiştiriyorum ben. bir de altını açtığımda, vaktim varsa, hemen geri bezlemiyorum. çünkü tekrar kaka yapabiliyor. kaka yapmadıysa da bez ağırlaşınca değiştiriyorum. geceleri de kaka yapmazsa karışmıyorum. çocuğun uykusunu rahatsız etmeyi doğru bulmuyorum. okuduğum bir kitapta geceleri ancak kaka yaptıysa veya çok çok ıslandıysa bezini değiştirin diyordu. o görüşe uyuyorum.

şöyle yazılanları okudum dc sanırım karnında durmasi daha iyi :26: :9:
:1:
karnımdayken doğsun da kucağım da olsun diyordum, şimdi ben de karnımda mı dursaydı diyorum:9:
insan alışıyor yalnız. bu sıkıntıların hepsi geçici. ilk bir ayın, 40 günün zor olması çok normal.

kızlar bişi diycem...
ben bu gaz olayına fena taktım kuzum geceleri kıvranmasın diye adaçayı,rezene,nane çaylarında boğulcam yakında...
ama bide bebeğe çok sıcak diye çorap giydirmiyodum üstünüde örtmüyodum ama dünden beri çorap giydiriyorum ayaklarınıda örtüyorum bu gece gaz sıkıntımız yarı yarıya indi gibi...
oğlumda erkek oluğu için sanırım çok gydiremiyordum ama kızlar hakikaten sıcak tutulmalı...
gerçi yanaklarımız biraz kabar kabar oldu (çorap giydirmedende vardı)ama dr amcamız çok normal herhangi bişeye gerek yok dedi ...

ve kızıma en çok gaz yapan şeyleri tek tek çözüyorum başta yoğurt,karpuz geliyor...

evet canım yoğurt gaz yapıyormuş.Karpuzu bilmiyordum ayrıca salatalık da gaz yapıyormuş.

Dogumdan sonraki ilk 15gun cig sebze meyve, süt, yogurt, ayrangibi seyler yenemeliyiz gaz yapmamasi icin.

kızlar bişi diycem...

Ben oğlumun çoraplarını ayağından hiç çıkarmıyorum yine de gazlı bizimkisi.Anladığım kadarıyla bebeğe gaz yapmayan yiyecek içecek yok gibi birşey. Ne yiyeceğiz biz

Kızlar gaz sancısına adacayi yağı var diğer adı elma yağı onunla bebeğin karnına masaj yapıyorum tamamen geçirmiyor belki ama biraz rahatlatıyor belki sizin bebeciklerde daha etkili olur bir deneyin isterseniz:34: birde gaz sancısı olan bebekler daha çok emmek istiyor ac oldugundan değil yani acısından bana ebe emzik tavsiye etti normalde emzik vermemek için çok direnmistim ama mecbur kalınca verdim şimdi en azından hırsını emzikten çıkarıyor göğüslerin daha az acıyor birde 2 saatte bir emzirmeye çalışıyorum o zaman ac oldugundan bı göğsümü 20 dk uyumadan emıyor karnida tam doyuyor:emir_bebek:

Fame, elma yağından bugün aldım inşallah işe yarar. Şu gaz işini bitirseydik bir

oooo günde 15 kere bez değiştirilirmi kuzum batarsınız valla:)
cnm her çişinde alma bezini değiştirirken pişik kremini beyaz ince bi tabaka halinde sür poposu hem pişmesin hemde ıslaklıktan rahatsız olmasın...
sonra kakasıyla birlikte yada bez biraz ağırlaşınca alırsın...
ben 4 kere gün içinde gecede duruma göre 2 kere değiştiriyorum...

Valla evet hafta da bir pakete raziyiZ da boyle olunca ben bi yerde yanlis yapiyorum heralde dedim:)) ben her islaklikta her lekede degistiriyodum:))

benim bugün 18. gün ve epeyce azalmış. ilk başlarda böyle parça parça gelir gibiydi. pıhtılaşmış öbekler gibi. şimdi daha sıvı.
sancım yok benim canım ama o sancı rahimin tekrar toparlanma sancısı olabilir.

kaka yaptığında değiştiriyorum ben. bir de altını açtığımda, vaktim varsa, hemen geri bezlemiyorum. çünkü tekrar kaka yapabiliyor. kaka yapmadıysa da bez ağırlaşınca değiştiriyorum. geceleri de kaka yapmazsa karışmıyorum. çocuğun uykusunu rahatsız etmeyi doğru bulmuyorum. okuduğum bir kitapta geceleri ancak kaka yaptıysa veya çok çok ıslandıysa bezini değiştirin diyordu. o görüşe uyuyorum.

:1:
karnımdayken doğsun da kucağım da olsun diyordum, şimdi ben de karnımda mı dursaydı diyorum:9:
insan alışıyor yalnız. bu sıkıntıların hepsi geçici. ilk bir ayın, 40 günün zor olması çok normal.

cnm benim bugun 11. gün ve neredeyse hiç kanamam yok...
cnm sıkılıyor bu duruma dra gitsem diyorum şimdi oramı bıramı ellicekler diye korkuma gitmiyorum...

evet canım yoğurt gaz yapıyormuş.Karpuzu bilmiyordum ayrıca salatalık da gaz yapıyormuş.
bende salatalığı bilmiyordum...:D

Dogumdan sonraki ilk 15gun cig sebze meyve, süt, yogurt, ayrangibi seyler yenemeliyiz gaz yapmamasi icin.
ha bu daha derli toplu olmuş çiğ sebze fln diyince sadece bi çorba ,pilava talim gibi duruyo:)

Ben oğlumun çoraplarını ayağından hiç çıkarmıyorum yine de gazlı bizimkisi.Anladığım kadarıyla bebeğe gaz yapmayan yiyecek içecek yok gibi birşey. Ne yiyeceğiz biz

Fame, elma yağından bugün aldım inşallah işe yarar. Şu gaz işini bitirseydik bir
bende denemek istiyorum bu elme yağını ama ben daha karbonat dahi alamadım, aktara kim gitcek?:)

Valla evet hafta da bir pakete raziyiZ da boyle olunca ben bi yerde yanlis yapiyorum heralde dedim:)) ben her islaklikta her lekede degistiriyodum:))
bide bebeğin cildi o kadar rahatlığa alışırsa sonra en ufak bi geç kaldığında hemencecik pişik olur mazallah...
kızlar bebeğine ateş ölçer alacagim öneriniz ne dir ??

cnm ben öyle ahım şahım bilşey almamıştım, bime gelmişti dijital bi ateş ölçer almıştım ...
RABBİM HİÇ İHTİYAÇ DUYDURTMASIN ATEŞ ÖLÇERE FLN...

Bundan çok kısa bir süre önce hamilelikle ilgili gelişmeleri duyguları paylaşıyorduk evet Temmuz Anneleri sonunda yavrularımıza sağlıkla kavuştuk Rabbimiz ayırmasın:nazar::nazar::nazar:
Doğumda ve sonrasında kendimizle ve bebeğimizle ilgili gelişmeleri, sıkıntı ve mutlulukları bu topikten paylaşmaya devam edelim

Canim iyi dusunmussun bu topigi, sagol. birzamanlar hamilelikteki sorunlarimizi paylasiyorduk simdi ise bebeklerimizin sorunlarini paylasacagiz burda, insaallah sorun olmazda guzel seyleri paylasiriz. Bu arada benim oglumunda gaz problemi var olmayanin cok azdir sanirim. Zannedersem benim sutumde cok gaz var, Benim sutum cok sukur iyi ama ben gunde iki defa mama veriyorum denemek icin ben emzirdigimde gazi daha cok oluyor. :50:

Back
X