Onbinlerce köpeği yediler

Sinir sistemi mi? Niye senin kriterlerin? Benim kriterlerim olsun. Sebzeler, meyveler de çok güzel görünüyor, çok tatlılar. Güzel güzel büyüyorlar, zamanı gelince de düşecekler, solacaklar. Niye onları dalından, kökünden hunharca koparıyorsunuz? Hatta bazen güneşte işkence eder gibi kurutyorsunuz? Ayıp degil mi?

Bak bu da gereksiz duygu sömürüsü işte.

Yagmur ormanları katlediyor, ee yani? Sonuçta kullanılıyor bu agaçlar kagıt için mobilya için şu için bu için... Ama aynı zamanda bu işlerde kullanıldıgı için de kesilenin yerine yenileri dikiliyor, onu hiç demiyorsun ama? Sen kagıt kullanma keyfinden vazgeçtin mi hiç? Şehirde oturma keyfinden vazgeçtin mi? Mobilyalarından vazgeçtin mi? Her gün plastik poşet kullanmaktan vazgeçtin mi? Bunlar da dogayı katlediyor ona bakarsan. Hiçbirinden vazxgeçmiyorsun ama niyeyse... Çok ilginç.

Bazı konularda cehalet mutluluktur. Canlı ameliyat videosu izlemeyiversin herkes dimi? Sonra millet ameliyat olmaya korkar, herkes kaldıramaz. Ya da şehit haberi gelir ama ölenlerin görüntüsü yansımaz hiç çünkü kim bilir ne hale gelmişlerdir, anlıyor musun? Zaten herhalde bu yüzden yıkanmaz da onlar. Herkes ölenlerin görse son halini, kim yollar oglunu askere falan? Böyle konularda cehalet lazım işte. Bu da onlardan birisi sadece. Herkes her şeyi bilmeyiversin. Bilmesi gerekenler yönetici, denetleyici kesimdir.

Hintlilerin bi din mi diyim mezhep mi işte neyse o mezhepte topraktan çıkan bitkiyi yemiyorlar. Ağacın dalından koparıp yemek okay ama topraktan çıkarıp yemek günah. Patates soğan gibi. Çünkü ağaçtan elma koparınca ağaç ölmüyor ama topraktan patatesi çıkarınca o ölüyor.

Ben de hayvanların yenilebileceğini düşünüyorum. Çünkü bende bu sivri dişler varsa ben et yemek için yaratılmışım ve ayrıca bitkilerdeki selülozu sindiremiyoruz insanoğlu olarak. Hayvanlar da diğer hayvanları yiyor ve biz nasıl ki insan olarak gidip bir koyunun boğazını ıssırıp parçalamıyorsak yöntem ve teknolojimizle olabilecek en az acıyı çektirerek kesmeliyiz. Ve hayvanları sadece besin için öldürebiliriz. Öyle kaztüyü yastıkta yatıcam diye ya da kürk giyecem diye hayvanlara o acıyı çektiremeyiz.
B12 vitaminini ancak kırmızı etten alırız. Bir yoga hocam defalarca rahatsızlık yaşadıktan sonra vejateryenliğe veda etti. Çünkü en sağlıklısı bu. Öyle soya falan hikaye her bünye kaldırmaz.

Son paragrafın yine bir mervecik klasiği olmuş. Orada baya dağıtmışsın onu yazmasaydın iyiydi.

Yalnız gece gece uğraştığım şeye bak ya

Bizim kurban bayramlarında da..................

Düzeltme:Mune dine girmeyin demiş yeni gördüm

Bizim kurban bayramlarında da..................

Düzeltme:Mune dine girmeyin demiş yeni gördüm
Evet lütfen dine dayandırılmasın konu, sonuçta insanoğlu her halükarda etçildir, ıyk mıyk diyoruz fakat bizlerde et tüketiyoruz.
Köpek olunca tiksinç buluyoruz ama ineğe hayır demiyoruz, garip bir canlı türü olduğumuzu, ama bize emredilenlere göre et tüketiyoruz diye açıklayamayız, garip kaçar kaçıyor.
Hayvanlara vahşi deniyorda, düşününce insan ırkı daha bir vahşi hiçbir bahane arkasına sığınmadan bunu kabul edelim en azından

Veganlara saygı duyuyorum ama veganların ya da vejetaryenlerin hayat boyu sürdürdükleri duruşu ne yazık ki bu işkencenin önüne geçemiyor. Yani belki ortak olmuyorlar ama engel de olamıyorlar. Dünya çapında bir örgütlenme lazım kimse en azından belli bir süre hayvansal gıda tüketmese şirketler şartlarını düzeltme yoluna giderler...Tabii insanların açlıktan öldüğü bir gezegende hayvan haklarına sıra geleceğini sanmıyorum maalesef.

Hayvan öldürmeyelim'e cevap bitki yemeyelim.bunları açıkladığıma inanamıyorum..

Ağacın bir dalını suda beklet köklenir toprağa diktiğinde yeni bir ağaç olur. Bitkilerin de tohumları var ekip yenisini alabilirsin.Soğanı mesela ektiğinde bir kaç tane bırakır çiçeklenir tohumlarını alırsın seneye ekersin.
Hayvanlarda bu mümkün mü? kolunu kanadını kesince yenisini oluşturabiliyor musun?

Ağaçla orman arasında milyonlarca fark var.ormanların kesilip tarım arazisi yapılmasını söyledim ben. Buna cevabın yok tabi.
Benim bez çanta kullanıp kullanmadığı nereden biliyorsun? Zararlı kimyasallardan uzak durduğumu biliyor musun?
ben 4 4lük olduğumu iddia etmedim. doğaya zulmü minimuma indirecek şekilde yaşıyorum.

Endüstri amaçlı ağaçlardan haberin yok sanırım.. endüstriyel ürünler bu ağaçlardan yapılıyor tabiki bunları tercih etmeli herkes. mobilyayı yılda bir ya da iki kez kullanıyorsun hayvanlar her gün her dakika işkenceyle yaşayarak ölüyor. ki karşılaştırılması doğru değil...

Herkes her şeyi bilmezse para için sömürülürsün de öldürülürsün de.
Bir askerin nasıl nerede ve kim tarafından şehid edildiğini bilmiyor musun bilmemiz gerekmez mi?
Zaten hayvan zulmünü normal görebilmek adına karşılaştırman saygısızlık.
Hayvan zulmünü görmen için cesedi görmene gerek yok. cesede bakamasan da mezbahaya gidenleri dinleyebilirsin. epey saçmalamışsın.

Örgütlenme olması gerekir tabi, bilinçlenme olsa işkencenin önüne geçilir ama para için kimse bilinçlensin istemezler..
Yine de umudum var. Tolstoy'un söylediği gibi "Mezbahalar oldukça, savaşlar devam edecek."

Madem et yemek için yaratılmışsın neden çiğ yemiyorsun da pişiriyorsun?
O sivri dişlerinle hayvanı avla o zaman sana inanacağım.

selüloz ve b12 meselesi insanoğlunun vejetaryen beslenmeden ete geçmesiyle olmuştur.
Bugünkü şartlarda b12niyi vegan tabletlerden alabilirsin. insanın buna imkanı varken neden zulmü tercih etsin? ayrıca et yiyenlerin çoğunda da b12 eksikliği oluyor.
Birinin bilinçsizce hareket etmesi hayvanları öldürmeye mazeret olamaz.

Ayrıca et kanserin birinci sebeplerindendir.
Archives of Internal Medicine dergisinde yayınlanan bir çalışma fazla kırmızı etin ömrü kısalttığını “kesin olarak” gösterdi. Bu çalışmanın özelliği, et üzerine yapılan en uzun süreli ve en çok katılımcının takip edildiği çalışma olmasıdır. Biliyorsunuz belirli bir yiyeceğin veya ilacın faydalı mı zararlı mı olduğu konusunda yapılan çalışmalarda araştırmaya katılan kişi sayısı ne kadar fazla, süre ne kadar uzun olursa elde edilen bilgi o kadar güvenilir olur. Bu çalışma et tüketiminin sağlık üzerine etkisi ile ilgili olarak dünyada yapılan en büyük çalışmalardan biri olup yaşları 50 ile 71 arasında değişen yarım milyon kişi (545.653 kişi) on yıl boyunca takip edilmiştir. Takip süresinde erkeklerden 47.976 sı kadınların 23.276 sı hayatını kaybetmiştir.SONUÇ: Her gün ortalama olarak küçük bir hamburger büyüklüğünde kırmızı et yiyenlerde kanser ve kalp hastalıklarından ölüm riski et tüketmeyenlere göre %30 daha fazla bulunmuştur. http://www.doktormurat.net/makale/481/kirmizi-eti-tam-kesin

Son düzenleme:

Pişmişi daha lezzetli de ondan.

Pişmişi daha lezzetli de ondan.
aksine çiğ yersen hastalanırsın ondan. süt te kaynatılıyor mesela...

ayrıca bağırsak uzunluğu
etçil hayvanda beden uzunluğunun 3-6 katı
insan ve otçul hayvanda beden uzunluğunun 10-11 katı
pişsin ya da pişmesin etçil eti yer ama bunu çabuk çıkarır insanda hastalığa sebep olur

Son düzenleme:
sen birazdaha yazarsan valla vejateryan olacağım ayoll

kimseye ol ya da olma demem de. ihtiyaç ya da ne var bunda diyenlere cevap olarak yazıyorum herkesin kendi vicdanı tabi ki
senin yönünden baktığımda sana çok hak veriyorum hayatımm.. ben tavukçuyum kırmızı et pek girmez bizim eve dee ama nihayetinde et tüketirimm..

Son paragraf konuyla alakalı ya. Kesim yapılan yerlerin videosunu koymuş, oraları anlatmış falan... ''işte böyle canice kesiliyor hayvanlar nasıl yiyebiliyorsunuz bunları'' gibisinden laf söylemeye çalışmış. O yüzden yazdım onu, herkes bilmeyiversin kesim yapılan yerlerde olup bitenleri diye...

Agacın köklenmesiyle, yeniden büyümesiyle falan ne ilgisi var? Hayvanın bi tarafları büyümezz çünkü onu kestik, pişirdik, yedik, bitti... Yani ondan yeniden bir şeyler büyümesini bekleyen kim ki zaten gelmiş bunu soruyorsun? O yenilenlerin yerine yenileri yetiştiriliyor sürekli olarak. Zaten insanlar yemeseydi bir çok hayvandan çok az sayıda kalmış olacaktı mesela tavuk mesela inek mesele koyun falan. Biz yiyor olmasaydık bunların sayısı şimdikinin milyon katı daha az olacaktı.

Orman arazilerinin kesilip tarım arazisi yapılmasına benim niye cevabım olsun, ben mi kesiyorum ormanlık alanları allasen ya? Ama ille de cevap istiyorsan, sen de şehirde yaşıyorsun ve senin evin için de çok orman kesildi, onu hiç demiyorsun ama? Senin beslenmen için de çok orman kesildi, yakıt ihtiyacın için de, ısınma ihtiyacın için de, evinde su akması için de... Onları hiç demiyorsun ama?

Mobilyayı bi iki kez kullanınca noluyor çok mu masum oluyor? Senin mantıgına göre masum falan olmamalı halbuki. Mobilya daha az kullanılır çünkü hayatında 3-5 defa alırsın ancak, ama hayvan daha çok kesilir çünkü yemegi her gün günde 3 defa yersin. Karşılaştırma yapma o yüzden bu konuda. Ayrıca bu sadece bir örnekti. Oturdugun bina, her gün kullandıgın eşyalar... vs. Bez çanta da sadece bi öörnek, sonçta plastik denen madde elini attıgın her yerde var. Onları da kullanma öyleyse? Dogaya zararlı hepsi de. Çocugun için ne kullandın mesela? Çocuk bezi kullandın dimi? Eskiler gibi aynı bezi tekrar tekrar kullanmak yerine, hazır bezi alıp kullanmıyor musun? Kullanıyorsun tabi ki... Sen de dogayı ve dolayısıyla hayvanları katlediyorsun o zaman. Bunları hiiiiç söylemiyorsun ama.

hayvan yenmemeliye karşı sebze meyve örneğini veren sensin ben de onu soruyorum ne alaka?

hayvanların milyon tane olması onları milyonlarcasını her gün öldürdürüldüğü gerçeğini değiştirmez.
doğada özgür uçabilen tavuk mu daha sağlıklı yoksa sırf sen yiyesin diye bir alana sıkıştırılanlar mı?
kıpırdayamayan, hastalıklı hayvanların çokluğu neyi ifade ediyor??

hayvanlar için tonlarca tarım yapılıyor bunun yerine afrikadaki aç insanları doyururulur. ama yook zengin lüksler daha öncelik, tabi sırf bunun için işkenceye gözünü sımsıkı kapamalı senin yaptığın gibi....

münferit örnekler vererek konuyu dağıtma. sebep sadece doğanın kirlenmesi değil bu dolaylı olur. hayvanlara zulümse direkt yaşamaya hakkı olan bir canı hedef alıyor.

Burada eleştirilmesi gereken nasıl yenildiği niçin yenildiği değil.Et yemek ya da yememek kişisel.

amaç degıl nıyet önemlı
bız kurban kestırdık mı ıhtıyacı olanlara hemen dagıtırız
zevkıne kurban kesmıyoruz sahsen
çınlıler herseyı yıyor
o kopekler boceklerde onları yer ınsallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…