bir akrabamın köyünde bulunmustum cok eskıdensüt içiyorsun sanırım ineklere suni tohumlama yapıyorlar. nereden satın alırsan al aynı işkencelerden geçiyorlar. bunu anlatmak istedim
ben şu an köydeyim köyde bile yapıyorlar.bir akrabamın köyünde bulunmustum cok eskıden
hiç öyle bir şey yapmıyorlardı. bır fıkrım yok.
bilmediğim bir şeye bir sey dıyemeyız degıl mı? allah bıldıgı gıbı yapsın onlarıben şu an köydeyim köyde bile yapıyorlar.bilmediğimiz daha ne çok işkence var
işkence etmesek de biz de kurbanları ayağından asıp canlı kesiyoruz sör, uyutmak yerine. :/ne bok yıyorsanız yıyın
ama azıcık usulune göre yapın. işkence, döverek olmaz. kalpsız pislikler.
tamam bızde hayvan etı yıyoruz ama bunlar gibi işkence edıp degıl, usulunce!
o benım bıldıgım yatırılarak kesılmıyor muydu?işkence etmesek de biz de kurbanları ayağından asıp canlı kesiyoruz sör, uyutmak yerine. :/
kan akması gerekiyormuş ya, uyutmak usulüne uygun olmuyor. benim gördüklerim kurban kesim alanlarında tek ayağından asılıyor. bu sene gitme gafletinde bulundum. :///o benım bıldıgım yatırılarak kesılmıyor muydu?
evet dırekt gırtlaga gırıyorlar.. dinimizce uyutularak mı yoksa bu sekılde mı daha uygun bılmıyorum.
ama bıldıgım bişi varsa çinliler cok pisler ve her seyı yıyorlar
hatta ıskencelı bıle oluyor.
çok uzun zamandır görmedım ben. benım bıldıgım gözlerını kapatıp yere yatırıp öyle kesılmesı.kan akması gerekiyormuş ya, uyutmak usulüne uygun olmuyor. benim gördüklerim kurban kesim alanlarında tek ayağından asılıyor. bu sene gitme gafletinde bulundum. :///
tek suni tohumlama değil, örnek verdim sadece..suni tohumlama ile bu canlı köpek derisi yüzmeyi nası bağdaştırdınız anlamadım :S
tek suni tohumlama değil, örnek verdim sadece..
yumurta yiyorsun değil mi? bu "ihtiyacı" karşılamak için binlerce erkek civcivi canlı canlı kaynar suda ya da dumanla öldürüyorlar sırf yumurta yapamayacakları için.kazları sırf yumuşak tüyleri için canlı canlı yoluyorlar. bunları bilmiyor görmüyor olmamız gerçekleşmediği anlamına gelmez.hepsi de insanlık dışı işkence bu yüzden bağdaştırıyorum.
Bu işkence değil mi?işkence etmesek de biz de kurbanları ayağından asıp canlı kesiyoruz sör, uyutmak yerine. :/
biliyorum anlattıklarını tabiki zaten mesleğim gereği aşinayımtek suni tohumlama değil, örnek verdim sadece..
yumurta yiyorsun değil mi? bu "ihtiyacı" karşılamak için binlerce erkek civcivi canlı canlı kaynar suda ya da dumanla öldürüyorlar sırf yumurta yapamayacakları için.kazları sırf yumuşak tüyleri için canlı canlı yoluyorlar. bunları bilmiyor görmüyor olmamız gerçekleşmediği anlamına gelmez.hepsi de insanlık dışı işkence bu yüzden bağdaştırıyorum.
bence işkence. ama konudaki kişiler köpeklerin canlı canlı pişirilmesiyle kurban kesmek bir mi demesin diye yumuşatarak yazdım. kurban kesmeye saldırıyor olmak istemedim şuan. : DBu işkence değil mi?
Anlat anlat.
Burada çinlilere nefret kusmak kolay geliyordu, sanki biz çok farklıymışız gibi. Hayvanı illa tanrılar kan istiyor gibi ilkel bir gerekçeyle kendindeyken(yani burada kullanılan deyimle 'canlı canlı') kesmek çok normal bir şey değilmi bayram adı altında çoluk çocuğun önünde.
Anlat anlat.
Burada çinlilere nefret kusmak kolay geliyordu, sanki biz çok farklıymışız gibi. Hayvanı illa tanrılar kan istiyor gibi ilkel bir gerekçeyle kendindeyken(yani burada kullanılan deyimle 'canlı canlı') kesmek çok normal bir şey değilmi bayram adı altında çoluk çocuğun önünde.
bu tür kampanyaların hiç bir faydasını görmedim.. insanların şu ırktan nefret ediyorum demesinden başka bir şeye sebep olmuyor.
tek başına bir festivali kötülemek işe yaramaz hatta onları meşrulaştırmaya yol açartüm hayvan sömürüsüne karşı çıkmak gerekir
hayvan hakları aktivistin videosu var çoğu soruya cevap veriyor..
Ne kurban kesmek, ne inek ya da tavuk yemek ne de kedi, köpek, ahtapot, örümcek yemek katliam ya da canavarlık falan degildir. Sonuçta insanların büyük çogunlugu bunları yiyor, ne var yani?
Üstteki video da duygu sömürüsü aslında bi nevi. Türcülük denilen şey var ve bu gerekli. İnsanlar kendi türü için diger türleri kullanırlar, bu kadar basit bir şey bu. Balık, sebze, meyve falan da yemeyelim madem, onlar da kim bilir kimin evladı, onlar da canGereksiz duygu sömürüsü bunlar.
Ayrıca bu sözde hayvan hakları savunucularının arasında da epey iki yüzlüler vardır. Kendi evcil hayvanlarına kıyafet falan giydirirler, lüks yaşatırlar ama aç insan görünce kılını kıpırdatmazlar. Bu da türcülük ona bakarsan. Kedisinin köpeginin lüksü,kuaförü, kıyafeti aç, evsiz çocuktan çok daha önemlidir ne de olsa. Sonra da gelmiş türcülük kötü diye masal anlatıyorlar.
Cehalet de gerekli bir şeydir diyordum bir aralar. Bu da onlardan birisi işte. İnsanların çogunun bu konuda cahil olması lazım. Sonuçta o kadar insana et yetiştirmek kolay iş degil, böyle şeylerin oluyor olması anormal degil bu yüzden de. Kesim yapılan yerler konusunda da insanlar cahil oluversinler, böylesi herkes için daha iyi.