- 4 Eylül 2011
- 3.244
- 5.427
Haklısın, yemeği sen hazırlayacaksan sana mutlaka öncesinde sormalıydı. O zaman o gün kendisi hazırlasın yemeği ya da dışardan söyleyin. Bi daha yapmaz belkiGünaydınlar hanımlar, benim günlerim de çok hızlı geçiyor. Dün annemi ilk kez tiyatroya götürdüm. Çok hoşuna gitti.
Benim de sinirimi bozan eşim, yani bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum? Annem bizde bir ay oldu geleli, görümcem yemeğe davet edicem diyordu, kendisi de biraz rahatsızdı son zamanlarda. Ben o yüzden gerek yok, uğraşma, zahmet etme dedim. Birkaç gün önce bizi yemeğe değil çaya çağırdı, eşime yemeğe demiş eşim de çaya geliriz zahmet etme demiş. Buraya kadar çok normal. Dönerken eşim bir gün siz de gelin, öğlen gelin diye ısrar etti. Onlar da hergün çocukların kursu falan var dediler, cuma günü boş bir tek dediler. Tam netleşmedi ben sessiz kaldım ama ablasına kıyamayan eşim bana iş çıkartıyor, öğlenden gelince akşama yemek hazırlamam gerekiyor. Akşama kalıyorlar çünkü.
Başlangıcını hiç bilmiyordum şaşırdımBen o kadar derine inmiyorum, daha yüzeysel düşünüyorum. Mesela eşitlik ve feminizm konusuna kafayı taktım. Şimdi feminizm sanayi inkılabından sonra kadınların iş dünyasına girmesiyle ortaya çıkmış. Yani tezi: Artık biz de çalışıyoruz para kazanıyoruz o yüzden erkeklerle eşit haklara sahip olmalıyız. Bu bana saçma geliyor çünkü kapitalist bir yaklaşım. Düşünüyorum biz çalışabildiğimiz için eşit değiliz ki, hepimiz insan olarak dünyaya geldiğimiz için doğuştan eşitiz. Bu sonradan kazanılması gereken bir hak değil. Galiba feminizmi erkekler ortaya atmış kadınlar oyalansın diye. Düşünüyorum düşünüyorum feminizmi savunarak eşit olduğumuzu kabul ettiremeyiz çünkü feminizmin kendisi eşitliğin özüyle alakasız birşey üzerine oturtulmuş. Para kazanıyorum öyleyse varım Bu böyle birşey mi?
O yüzden feminist olmaktan vazgeçtim. İnsan haklarını savunuyorm artık.