Bazı sorularına yanıt vermemişim. O yüzden tekrar alıntıladım. Robot gibi yazmışım çünkü 1 kişinin bile bırakmasına vesile olursam çok sevinirim.
Bu kitabın seminerleri de var. Orada uzman kişiler yine kitaptaki teknikle anlatıyor. Benim bir tanıdığım ona katılıp bıraktı. Kitabı da 14 kez okumuş.
Herhangi bir teknik telkin sunmuyor. Hatta sigara şöyle zararlı böyle kötü demiyor. Diyor ki sigara içen birine hemen insanlar müdahale eder içme zararlı kanser yapar vs diye. Sigara içenler aptal insanlar değil bunların hepsini biliyor zaten. İrade meselesi de değil. Alanında çok başarılı çalışkan disiplinli insanlar var sigara içen. Sigara bir bağımlılık önce bunu kabul etmek gerek. Bağımlı olduğunuz şeyi içtikçe bağımlılığınız artıyor. İrade ile bırakabilirsiniz ama yoksunluk çekersiniz, en ufak üzüntü streste tekrar başa dönebilirsiniz. Ben kitabı okuyup bırakınca bırakmak da değil aslında kitap benim hayatından sigarayı çıkarttı sanki, hiç yoksunluk çekmedim, canım istemedi, keşke içsem demedim, bazı bırakanlar da bu sefer sigara düşmanı oluyor içenlere saldırıyor, ben empati yapıyorum sizi anlıyorum. Hayatınızda en iyikiniz olacak bırakmak.