• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ölüyorum yalnızlıktan

Ama biliyorum ki sabretmekten başka çarem yok. Belki de zor bir durumda olduğumu düşünüyorum . Allah daha büyük acılar vermesin. Tek duam bu. Çünkü babamı kaybettim, abimi şehit ettiler.. O acıları da bilirim. Hiç geri dönüşümü yoktur. Allah yine başımdan eksik etmesin anneciğimi ve ablacığımı. Oğlum sağlıklı,neşeli, eşimde çalışıyor , çalışkan biri.. Sadece biz uygun değiliz onunla. O da belki normal biri, iyi biri o kadar da kötü değil tabiki. Ama aynı gözle bakmıyoruz dünyaya. Tek çarem sabredip beklemek. Önüme gelen her şeyi kabul etmek. Allah' a dua etmek. Bilirim yüce Allah'ım bana bir kapı açar. Hani resmen eşim kışkırtmak için elinden geleni yapsa da sabredicem. Bazen kavgalarımızda ağzmı açmıyorum. Üstüme üstüme geliyor.

Peki eşiniz size bu şekilde davranırken, bağırırken, hırpalarken siz ne yapıyorsunuz? suskun musunuz yoksa sizin de sesiniz çıkıyor mu?
inanın çok üzüldüm böyle olmasına. tamamen farklı karakterde, farklı düşüncede insanlarsınız ve anlaşmanında mümkün değil gibi görünüyor. eşiniz sabaha kadar bağırmış kızmış sanırım, oğlunuzda büyük ölçüde etkileniyordur bu durumdan ve hırçın bir çocuk mu bilmiyorum ama büyük ihtimal böyle bir çocuk olacak. evliliğinizi gözden geçirmenizde fayda var, seviyorsanız bile bir süre sonra sevgi filan da kalmayacak sanırım.

keşke taşınmasaydınız eltiniz taşınsaydı memnun değilse bu devirde kira vermek zor.. benimde arkadaşım yok oturduğum çevrede ve eşim haftanın 7 günü çalışıyor mecburi hep oğlumla evdeyim arada çarşıya pazara gidiyoruz oturduğum yer yazlık belde onedenle çoğunlukla emekli kesim var bir tane bile kafa dengi arkadaşım yok dediğiniz gibi kk ye bakıyorum sıkılınca...

şu an sanırım siz manik -depresifin depresif dönemini yaşıyorsunuz öyle hissettim..

Arkadasim, durumun icin gercekten cok uzuldum. Ama bence senin sorunun arkadassizligin otesinde esinle. bu arada benim de hic arkadasim yok.
Ben evlendim ve esimle yurtdisina ciktik. Ben calisiyorum, mimarim. Benim de esimden baska kimsem yok, cocugum da yok.
Ben calistigim icin avantajliyim, arkadasim olmasa da calisiyorum, sosyal bir ortam icindeyim, insan goruyorum ama esim benim en iyi arkadasim.
Yuzumu azcik asik gorsun hemen telaslanir, beni guldurmek icin herseyi yapar. Disari cikarir, alisverise goturur,kiyafet alir, iskambil oynariz vs.
Ama beni mutlu etmek icin cabasi okadar cok ki. E ben daha neyliyim arkadasi.
Esinin ilgisizligi, vurdumduymazligi cok kotu. Benim esim de Turkiyedeyken arkadaslariyla bulusur. Hatta adina da "balta muhabbeti" der :60:
Erkek erkege cikar. Ama benden adeta izin ister, o yokken ne yapacagimi, sikilmadan nasil vakit gecirecegimi ayarlayip oyle gider, obur turlu ici rahat etmez.
Ertesi gunu de dun seni yanliz biraktim, sikilmissindir, hadi senle sunu yapalim, buraya gidelim der.
Belki ben sansli azinliktayim ama olmasi gereken bu cnm. Esini karsina alip konussan ciddi ciddi, faydasi olurmu bilmiyoum, sonucta zorla yaptiramazsin, icinden gelmesi gerekir.
Evlenerek hayatlarimizi birlestiriyoruz kocalarimizla. Benim bir hayatim var diyip kafasina gore takilamaz, sende takilamazsin. Artik evliyiz, ciftiz, onceki hayatimizi yasayacaksak neden evlendik.
Camasirlarini yikayip, utulerini yapip, yemek pisirip, cocuk dogurmak icinmi. Belki bunu anlatmaya calisabilirsin. Zaten biraz insafi varsa anlayis gosterir.
Evlenerek yeni hayatlar, yeni yasam tarzlari kuruyoruz. Evli adamin bekar arkadaslariyla cok sik gorusmesi, onlarla takilmasi da dogru degil, arada sirada olur ama, evli adamin bekar kankasi olmamali.
Evli arkadaslarinizla ailecek gorusmeniz daha dogru. Atiyorum gene erkekler baliga cikar, onlar baliktayken esleri de birinde toplanir, sonra baliktan donup hanimlarini alip giderler falan. Hani illada erkek erkege olacaksa boyle olur. Ayrica kadinlarin gidememesi falan diye de bisey kabul etmiyorum. Kocam yaninda ben varken heryere gidebilirsin der.
Canakkale cok guzel biryer, hatta 1 ay sonra oraya tatile gitmeyi dusunuyoruz. Iznimiz var.
Okumus kulturlu bir kadin oldugun belli, kurslara gidebilirsin, parttime yada evden calisabilirsin. Maddi gucunuz varsa kucuk bir dukkan acabilirsin carsida, butik,bijuteri, parfumeri falan. Ya da bir okulun karsisinda kirtasiye. Aklima baska birsey gelmiyor. Esinle bunu cozmenizi ve bir an once mutlu olmani temenni ediyorum. :71:
Cok uzattim kusura bakmayin.

sızı cok ıyı anlıyorum bende sızınle aynı durum ıcındeyım sız benden daha şanslısınzı bı konudacalısabılme ımkanınız var benım o da yok...

Yani şu sitenin kuralları olmasa terbiye falan dinlemeyip eşine bir sürü laf söyleyeceğim ama...
Ne biçim insan! Boşver arkadaşım sen iste her gün sohbet ederiz burada..

Konuları lütfen içerikleri ile ilgili başlıklara açmaya özen gösterelim.
Bu nedenle konu "Eşi ve eşinin ailesi" başlığına taşındı.

eylülü beklemen gerek yok 2 yaşında çocukları kreşe alıyorlar yazın da açık kreşler öğretmenlik için formasyonu beklemene de gerek yok o kadar çok açık var ki ağustosun sonunda başvur ücretli öğretmenlik yap en az 600-700 alırsın branş için sınıf öğretmenliği yapsan 900ü bulur madem ihtiyacın da yok o parayla da oğlunla gezer tozar alışveriş yapar açılırsın bence de merkeze taşınmalısın

Eşinizle sanattan edebiyattan konuşamadığınız, empati sözünü dahi anlamadığını yazmışsınız ve bu konuyu vurgulamışsınız. Sorun yer yurt değil bence, sizce?

Eşinizle hayat görüşleriniz çok farklı, bunu siz de belli zaman sonra anlamışsınız. Sıkıntıların temel sebebi de bu sanırım.

Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla birkaç öneri sunayım size, umarım faydası olur:

-Eşinize yalnızlığınızdan dem vurup, anlatmayın bunu. Siz bu tür sıkıntıları anlattıkça onun bilinçaltına da bu fikirleri yerleştirip, bu düşüncelerle sizi kırmaya yol açabilecek sözlere söylemesine fırsat veriyorsunuz. Evet, zor günler geçiriyorsunuz ama eşinize sıkıntı verirseniz ve bu uzun süre devam ederse aranız daha da açılır. Nasıl ki siz onun negatif enerjisinden etkilenip uzaklaşıyorsunuz o da sizden bu yönden uzaklaşmaya başlar. Madem evliliğinizi devam ettirmek istiyorsunuz bu soruna fazla takılıp sürekli dile getirmeyin. Eşinizi olduğu gibi kabul edip bekelntilerinizi de azaltmaya çalışın.

-yapmak istediğiniz işleri, takıldığınız arkadaşları sırf eşiniz sorun ediyor ya da onun ailesi mırın kırın ediyor diye bırakmayın. Düşüncelerinize isteklerinize sahip çıkın. bunlar için savaşın. sırf kavga etmemek için eşinizin isteklerini kabul ediyorsunuz ama bu sizin içerlemenizi artırıp, kendinize olan saygınızın azalmasına ve ilişkinizden de soğumanıza neden oluyor. kararlı bir şekilde isteklerinize ve doğru olduğuna inandığınız şeylere tutunun.

-eşinizi hayatınızın odak noktası yapmışsınız gibi. bu yüzden beklentileriniz fazla. eşiniz bu ilişkide sizin kendinizi iyi hissetmenizi sağlayamaz, bu düşünceyi anlamanız gerek önce. sizin kendi içinizdeki sıkıntıları çözmeniz gerek önce. bu salt bir arkadaş bulmakla çözülecek kadar basit birşey değil. belki başlangıç noktası olur ama derinlerde daha farklı sıkıntılarınız var. önemsenmek, değer görmek, sevgi isteği..vs gibi. bunlar üzerinde çalışın. bunları çözmeye çalışın önce.

Allah yardımcınız olsun.

öncelikle psikolojin hiç iyi değil.bu belli.bunun düzelmesi lazım.imkanın varsa psikolojik yardım almalısın.şimdilik çalışamasan da çocuğunla beraber katılabileceğin bir kursa falan başlasan.hem oyalanmış olursun hem de arkadaş edinebilirsin.eşini de sıkmamaya çalış canım.senden uzaklaşmasın.sürekli sorunlarından bahsetme ona.çok sıkıntılı gözükme.tabi bu aslında birazda senin iyi hissetmenle mümkün olur.sen iyi olduğunda ilişkiniz de iyi olur.sana özel mesaj attım

Çanakkaledeyim arkadaşlar. Eğer varsa Çanakkale'li , burada yaşayan :)

canım seni çok ii anlıyorum.ben Ç.kale'liyim ama Edirnede yaşıyorum 1.5 yıldır.bende burda çok yanlızlık çektim evim çarşıya uzak apartmanda da kimseler yok zaten herkes çalışıyor.1 yaşında oğlum var eşim akşamları işten çok geç geliyor Allah razı olsun bensiz hiç bir etknliği yok çıkarsak beraber çıkıyoruz.benimde akşama kadar kimseyle konuşmadığım ağzımı bıçak açmadığı günler oluyordu taki yaz gelene kadar.şimdi oğlumla avm gidiyorum,parka gidiyorum eşim erken geldiğinde onunla çıkıyoruz.kk dan bi arkadaş edinmiştim O da işe başladı :( yani yine hiç arkadaşım yok.insan bi tanecik olsun çok istiyor 1 kahve içmeyi iki dedikodu yapmayı çok istiyor.ama olmayınca olmuyor işte.senin yine beklentilerin var benim oda yok :( orda olsam kesin tanışırdık seninle.ayrıca cennet bi yerde oturuyorsun orda bi kordon gezintisi yapmayı hiç bişey değişmezdim kıymetini bil canım eşine durumu güzelce izah et arkadaşlarıylada çıksın ama önce senin gönlünü hoş etsin bebeğinle sana miss gibi deniz havası aldırsın rica et inş seni kırmaz.herşey gönlünce olsun.

Back