Anket Ölüm düşüncesi sizde ilk neyi çağrıştırıyor?

Ölüm düşüncesi sizde ilk neyi çağrıştırıyor?

• Ankete Katılan
    164
bana da korkuyu çağrıştırıyor.eşimden ayrılıcam diye korkarım ölümden.bir de karnımda yeni varolduğunu öğrendiğim bebeğim için korkardım.

tabiiki ilk önce korku ama bence en cok düsündümüz bosa harcanmis zamanimiz olacak , cünkü o zaman icinde nekadar güzel seyler yapabilirdik kimbilir.....zamanimizi iyi degerlendirmek bizim elimizde kiymetini bilirsek cok daha güzel olur.....

Sevdiğim insanları birdaha göremeyecek olmak hayata doyamamış olmak...Sonrada korku ve işlediğim günahlar:18:

ölüm deyince aklıma o kadar çok şey geliyor ki, hangi birini anlatayım bilemiyorum.Allah'ıma sığınıyorum ve kendim için,ailem ve sevdiklerim için herşeyin hayırlısını diliyorum,ölümünde! bu güzel dünyanın nimetlerini bırakıp gitmek beni çok üzüyor,inş Allah'ım bizi ahirette de boynumuzu yere eğdirmez,bizi utandırmaz.O büyük merhametine ve O'na sığınıyorum..günahlarımızı ve tövbelerimizi affeder inş...

Ölüm her aklına geldiğinde
Ah edip vah edip inleme
Bu halinle Tanrı'yı incitmiş olacaksın.
Ecel kapını çaldığı zaman
Evi telaşe verme
O geldiği zaman sen çoktan gitmiş olacaksın...(Ahmet Kaya'dan paylaşmak istedim)

eskıden korku derdım ama ınsanın en sewdıgı sırtından vurunca ölmenin korkunç birşey deil yaşamanın korkunç birşey oldugunu düşünmeye başladım...

Ölüm.... Araf zamanı artık... Rab'Le kavuşma vakti... tut ki sıkıldım artık dünya hayatından ve mekan değiştiriyorum. beni topraktan yaratan ve kendi ruhundan üfleyen,kan pıhtısına dönüşen varlığımı, tek var olan Rabbıme geri vermek.. yani emanetini benden geri alması... Kavuşuyoruz Allah'Im. Huzuruna güzelliklerle, temizliklerle, iman ile al bizi....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…