• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Ölüm düşüncesi sizde ilk neyi çağrıştırıyor?

Ölüm düşüncesi sizde ilk neyi çağrıştırıyor?

• Ankete Katılan
    164
ölüm deyince aklıma en önce annem gelir..bensiz ne yapar ne kadar üzülür, onun üzüntüsüne dayanamamsenağlama onun dışında işlediğimi düşündüğüm günahlar gelir..acaba yaptığım iyi şeyler o günahların önüne geçebilecekmi diye:sm_confused:

boşa harcanmış zamanlar bide işlediğim günahlar............allah yardımcımız olsun kızlar

Hiç biri...
Başka alemde yeni bir yaşam...
Bedenin ölmesi ruhun boyut değiştirmesi....

ölümden korkmak sacma zaten bildegimiz birsey degilki....
ölüm rüyadan uyanmak gib birsey benim icin...
yani gercekler ondan sonra basliyor bence...

Sonsuzluk-merak ; acaba ne olucak o boşlukta o sonsuzlukta...Rabbim beni nasıl karşılayacak...

Günahlarım-sevaplarım ; o kılı bile hiç şaşmadan tartacak olan terazide acaba hangi tarafım daha ağır basacak...

Güllerin Efendisi Hz .Muhammet (s.a.v) i görebilcekmiyim...Bu şerefe nail olacakmıyım.Cennette kendisine komşu olacakmıyım ya rabbim ne olur bunu tüm müslümanlarımıza,yüreği senin aşkınla yanıp tutuşan kullarına nasip eyle...:çok üzgünüm:

Ruhum ; ruhumu nasıl teslim edeceğim...Şeytanın son nefesimde bile imanımı bi bardak suya satmam için yapacağı türlü oyunlara teslim olacakmıyım (Rabbim kimseyi teslim etmesin inşallah,hepimizi imanımızla göçmeyi nasip eylesin )

Cennet-cehennem ; Rabbim beni hangisine layık görecek.Ateşlerde cayır cayır yanacakmıyım yoksa cennet bahçelerinden en güzel yerlerinden birine mi layık olacağım...

Benden evvel ahirete göçmüş olan sevdiklerim ; canım babacığımı görecekmiyim...Bu hayatta doyamadığım babacığıma orda doyabilcekmiyim...Diğer yakınlarıma kavuşakmıyım...

Kabir azabı ; kabir azabımın hafif olup olmayacağı...Rabbim hepimizin kabir azabını hafifletsin inşallah...

Rabbimin karşısına nasıl çıkacağım;nasıl hesap vereceğim sorusunu...:1no2:
KORKU VE ÜMİT..
Rabbim herkese şeb-i aruz tadında yaşatsınson nefesini..:Saruboceq:

tabiki herkes gibi korku önce gelir daha sonra günahlarım ve evladım başta olmak üzere sevdiklerimden ayrılma üzüntüsü.

Allah korusun sevdiklerimi kaybetmek,sonra da günahlarim...Allahim insallah günahlarimizi affeder...
bazen korkarim,bazen korkmam ama ölüm bana hep soguk gelir...
Allahim ölümünde hayirlisini versin..saglikla huzurla sevdiklerimizle kocaman bir ömür yasamayi nasip etsin

korku ama hesap verme korkusu ya veremezsem ya dilim konuşmasza işte o zaman daha çok korkarım ama allah'a sığınırım allah'ın en büyük bağışlayıcı olduğunu beni bağışlamasını ümit eder dua ederdim allah'tan hiç bir zaman ümit kesilmez bunu tekrarlardım.aklımdan bunlar geçiyor.

ölümden korkmuyorum da gerçekten ne zaman biticek merak ediyorum=( bosa harcanmıs zamanlar gelıyor aklıma ve olumu dusundukce yenıden şevk gelıyor hAYATA karsı yapmak ıstedıklerımı sevaplarım yardımlarım dinimize karsı olan sorumluluklarımız ne kadarını yaptım ne kadarını yapamadım kımlerın ahlarını aldım kımlere beddua verdım kımlere hakkımı helal etmıycem kımler bana hakkını helal etmıycek... kul hakkı... işte en çok kokrtugum kul hakkı elımden geldıgınce kul hakkı yememeye calıstım ınsallah da basarmısımdır.. kısacası hayat karnem gelıyor aklıma ne kadar başarılı oldum ve Rabbimin istediği gibi bir kul oldum:Saruboceq:

benimde ilk isledigim gunahlar aklima gelir.olumu sevmesekte her canlinin basina gelecek birgun

önce kocam bebegim sevdigim kişiler vede işledigim günahlar...kısacası korku kaplıyor içimi :(

bana da ilk olarak korku ama daha ağır basan
hisse geride kalanlar eşim çocugum olursa
çocugum onnarı yannız bırakmak onnardan ayrılmak
çocugumu annesiz bırakmak

Back