Anket Ölüm düşüncesi sizde ilk neyi çağrıştırıyor?

Ölüm düşüncesi sizde ilk neyi çağrıştırıyor?

• Ankete Katılan
    164

Aynen benim duygularımı yansıtmışsın.Her dediğine katılıyorum.

ölüm deyince annemin babamın kardeşlerimin aşkımın arkamdan ağladıkları sahne aklıma geliyo çookkkk üzülüyorum onları üzeceğim diye
ama onlarınkine de ben çok üzülürüm ayyyy dayanamam heralde bende ölürüm

ilk sevdiklerim artık onlarsız olmak ve onları üzmek ben bazen dua ediyorum bütün sevdiklerimden önce ölüyüm diye ama 1 süre sonra onların nekadar üzülüceğini düşününce hepsiyle aynı anda ölmeyi isterim çünkü ne onları okadar üzmek nede okadar üzülmek isterim.

Değeri geç anlaşılmış şeyler
Pişmanlıklar
Keşkeler
Ahlar vahlar

önce babamı hatırlıyorum ona kavusmak isterdim özledimm...
sonra kabir azabı hazırlıklı değilim ne namaz ne başka bişi korkuyorum

Boşa geçirdiğim zamanları..
yani namaz kılmadan,oruç tutmadığım,boş boş oturup zamanın geçmesini beklediğim zamanları

ölüm bana babamı yatagında ölü olarak gördüğüm o günü ve topragın altına girmeyi çağrıştırıyor.korkuyorum.toprak soğuk olur ya kendimi o kapalı daracık alana koyamıyorum.böcekler var acaba ölümde bağırıyosun çağırıyosun seni kimse duymuyor mu?düşünsenize ben ölmedim diye bağırıyosunuz ve sizi kimse duymuyor.aslında dünyalık düşünüyoruz.ölmekte korkunc veremeyeceğimiz hesaplarla allahın karsısına cıkmakta benim iiçin çok korkunc..allahım hiç kimseye kabir azabı vermesin amin....

korku, işlediğim günahlar
kabirin içinde toprağın altında yalnız karanlık kalmak
düşünsenize dünyada yaşadığınız her şey boş hiçbir değeri yok. yani kötülük yapsak küssek kırsak değmiyor hiçbirşeye. sonu kara toprak.
cenazeye katılmışsınızdır mutlaka.
peki defin işlemi nasıl oluyor izlediniz mi ben ilk kez yazın seyrettim ve etkisinde kaldım baya. 2-3 metrelik bir kefene sarılıp toprağın üzerine yatırılıyor ve üzerine bilmem ne kadar ağırlığında toprak atılıyor.daracık bir alandasın.
yaşarken dünyalara sığamazken orada 1 metreden az yere sığmak zorunda kalıyorsun.:çok üzgünüm:

Ölüm düşüncesi bana ailemden ayrı kalma acısını sezdiriyor.
Onların acısını göreceğime onlardan önce ölmek istiyorumsenağlama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…