Ölse Bir Yudum Su Vermem diyecek duruma geldim

Bu mesajı siz niye ve nasıl biliyorsunuz? Kocanız koşa koşa gelip bak ablam ne yazdı çiçeği solmuş mu dedi yoksa siz mi mesajlarını okuyorsunuz?

Hala ortak iş diyorsunuz, neredeyse gırtlak gırtlağa gelmişsiniz ve eşiniz ablasının eşiyle ortak iş yapıyor. Bu kocayla sizin evliliğiniz gram ilerlemez düzelmez. Ne yaparsa yapsın niye diyemiyorsunuz, abla kardeş demek böyle yuvarlanıp gidiyorlar. Onunla nasıl konuşursun deme hakkınız yok. Sizi mecbur etmediği sürece bırakın ne konuşurlarsa konuşsunlar. Belli ki eşiniz herkese "sen de haklısın" ı oynuyor. Ya bu deveyi güdeceksiniz ya bu diyardan gideceksiniz. Bir noktadan sonra eşiniz ailesine değil size eeh yeter be diyecek.

İş konusunda haklı ama, karısı bacısı birbirini yiyo diye adamlar iş yapmasın mı? Ne münasebet. Ha evet aralarındaki mevzunun bu hale gelmesi konu sahibinin kocasının gevşekliği ama işin ucunda iş mevzusu olunca işi yapanlar kimseye sormaz haklılar da.

öncelikle evet ne yaparsan yap aman konuşursan konuş diyemiyorum benim sorunum bu. Eşim herkese sen haklısın demiyor aksine herkese eşim haklı diyor. Sadece tepki büyük olmalı diye düşünüyorum. İki yanaşmalarına yumuşamamalı. İş konusuna gelince şartlarımı sundum ablası asla karışmayacak her şey noter huzurunda olacak gibi kurallarım oldu

Bu mesajı siz niye ve nasıl biliyorsunuz? Kocanız koşa koşa gelip bak ablam ne yazdı çiçeği solmuş mu dedi yoksa siz mi mesajlarını okuyorsunuz?
bu zamana kadar 3 kere eşimin telefonunda ablası ile mesajları okudum üçünde de kavga etmemizi gerektirecek şeyler çıktı. Benim hakkımda yazdıklarını da gizlice okuyarak gördüm

Adam sizin kök ailesine üye olacağınız günün hayali ile yanıp tutuşuyor siz bunu görmüyorsunuz. Umutları tükenmeye durduğunda yine gelin.
Herkes kök ailesinin üyesi olmasını ister eşinin. Ben de siz de eşiniz de eşim de. Ama bunun olmayacağını eşim biliyor ve hiç de zorlamıyor. Ailesi gibi olmadığım için mutlu olduğunu çok zorlarsam itiraf ediyor. Anne babama saygı duy bayramda seyranda gör gönülleri olsun anne baba de ki söyleyecek lafları olmasın der (demiyorum). Ablalarım ile o ikisi görünce selam ver yeter he baktın onlar vermediler mi sen de verme gibi söyler

Kusura bakıyoruz maalesef ne sebeple olursa olsun anlaşılmaz saçmasapan bir yazı yazmışsınız. Siz beklentinizi değiştirin bence. Eşiniz neden öz annesiyle babasıyla ablasıyla sizin için görüşmesin? Bu beklenti bana çok saçma ve hadsizce geliyor. 1 senedir evlisiniz yahu, doğduğundan beri hayatında olan insanları neden silsin sizin için? Siz eşinizin ailesiyle görüşmek mecburiyetinde değilsiniz. Eşiniz denge kuramamış orada yüzde yüz hatalı ama eşinizin ailesiyle konuşup görüşmesi sizi ilgilendiren bir durum değil. Buna karışıma haddiniz yok. Eşiniz size laf mı taşıyor görüşmüyorsanız hakkınızda söylediklerini nerden biliyorsunuz? Şimdi okudum siz eşinizin telefonunu karıştırıyormuşsunuz. Kendi kendinize olay çıkartmak hoşunuza gidiyor demek ki başka açıklaması yok bu yaptığınız hareketin

Son düzenleme:
Öyle bir şey yok. Çekirdek aile bilincine ulaşamamış, ayrı aile kurduğunu idrak edememiş olan biri eşini kök ailesine monte etme hayalleri kurar. Evet, yorucu, takıntılı, ruh hastası biri olmadığınız için size şükür etmesini anlayabiliyorum, bi zahmet zaten. Siz eşinizin makul sayılabilecek taleplerini (asgari mesafe, meraba meraba tarzı, bayramdan bayrama) kabul etmeme sebebiniz en başta eşinize güvenemediğiniz için. Biliyorsunuz ki elinizi verseniz kolunuz gidecek, biliyorsunuz ki eşiniz aranızdaki o dengeyi koruyamaz. Kriz anında istemediğiniz bir tavırla karşılaşmaktan korkuyorsunuz.

Evliliklerin ilk bir iki senesi zor oluyor. Uzun uzun aciklayarak yazmak lazim ama benim enerjim yok. Sizin terapist pek iyi gelmedi kulagima. Bu hislerinizi simdiye kadar halletmis olmasi gerekirdi.

Neyse.. cicege buluta bakip mutlu olan kiza geri donun. Bu disardan sizin iliskinize karismak isteyenlere izin vermeyin. Tabi bu ruhsal bir izin vermemek olacak. Fiziksel olarak, atilan mesajlari, telefonlari falan susturamayacaksiniz. Ama demek istedigim her soylenen lafi cok ciddiye almamaniz. Kendi esinizden memnunsaniz, ailesini bosverin. Cok gorusmeyin. Size bir laf edildigini duydugunuzda sinirlenmek yerine (sizi ofkelendirmek icin soyluyorlar zaten. Onlari sevindirirsiniz sinirlenip, kocanizla kavga etseniz) umursamayin. Yorum dahi yapmayin. Tepkisizliginize onlar kudursun. Siz yine “neyse “ diyip konuyu degistirin. Yuz yuzd gelmeyin. Kocaniza ailesini kotulemeyin. Siz kotuledikce o onlari savunmak icin hepten araniz acilir. Onlar yokmus gibi davranin. Kendilerini hatirlarmaya calistiklarinda da sallamayin

Böyle sevgi olur mu ya?Daha kendi fikrini söylemeyi beceremeyen biri nasıl aile olur,baba olur ya da size eş olur bilemedimBelli ki bunlar size rahat vermeyecek.Eşiniz de valla çok sevseydi bu saygısız ailesine sınırı çizer bitirirdi.Okurken ben gerildim ya

Nişanda ilk aile tanismasimda bellidir bunlar o ara nisan atsaydiniz keşke

Eşin senin ailene karşı nasıl?
Boşanma konusunu dile getirdin mi hiç, ne diyor?

Ne manyak insanlar var, kabadayı gibi üstüne yürüyorlar gelinin. Gel gel deyip bir tane kafa atsaydınız siz de serenayın kıvanca attığı gibi

Eşin senin ailene karşı nasıl?
Boşanma konusunu dile getirdin mi hiç, ne diyor?
Getirdim eşyalarımı da topladım hatta saçmalama diyor başkası yüzünden ayrılmak nedir can ciğer değilim seni de samimi yapmıyorum dedi. Olay artık cuma günü babasına intikal etti ben dayanamayıp aileme anlattım olanları. babası diyor ki kimin ne olduğunu biliyoruz sen takma onu onun olduğu yerde huzur olmaz. eee takma da nereye takma nereye kadar takma? hatalı diyor kaç gün oldu kızıyla hala konuşmadı herkes herkesin kalitesini biliyormuş ama cezasını kesen yok. eşime göre takıntılı bir insana dönmüşüm hata bendeymiş artık. evet taktım yapıyor ediyor huyu bu denilip geçilsin istemiyorum

Eşin sana ve senin ailene karşı nasıl?

Görümceniz ne iş yapıyor ? Gerçekten bir Eğitim Fakültesinin, Öğretmenlik bölümünden mezun oldunuz mu ? Kendinizi ifade ediş şeklinize bakarak; kendinizi görümcenizden üstün nitelikli görmenize anlam veremedim.Üstün nitelikli olan, siz böyleyseniz; görümceniz nasıl bir kadın diye düşünüyor insan.

Konu metniniz ve cevaplarınızda, noktalama işaretlerini kullanmadığınız için; kim kime ne dedi, niye dedi belirsiz. Virgülün yerini değiştirdikçe; konunuz da değişiyor.

Konunuzu okuyunca, virgülün önemini anlatan klasik örnek geliyor akla. Hangi örnek mi ? Buyrun bakalım :

Oku adam ol, baban gibi eşek olma!
Oku adam ol baban gibi, eşek olma!

Sizce, 2 cümle aynı anlamda mı ?

Siz kendinizi bu şekilde ifade ediyorsanız; eş ailesiyle daha çok tartışma yaşarsınız. Bu şekilde konuşarak, tarafların birbirini doğru anlama şansı yok.

Eşinizi, sizi anladığı için; tebrik etmek lazım. İnşallah doğru anlıyordur.

Siz eşinizle evlisiniz aile ile fazla bir bağ kurmaya gerek yok önceden bende cok takar bşr de adama yerine koyup kavga ederdim son iki yıldır zerre umrumda değiller benim hakkımda ne derse. Desinler kulağımı tıkıyorum çünkü benim muhattabım cidden olamazlar kendimi kanser etmek istemiyorum onlar gibi vasatla İçin .Benn takmaya takmaya eşim savunmayı bıraktı bir de. Ne göreyim bana yoz kondurmaz oldu hemen cevapları yapıştırıyor üstüne benimle dedikodu bile yapıyor bıktım diye bende. Umursamaz değil de dışardan biri olarak konuya dahil oluyorum benn onların gelini değilim reddettim onları yani takmayınca adamlar gerçekleri daha iyi görüyor başta görmedi bende sen bunlara layıksın dedim yanş böyle konuşmalar. İşte aman beş para etmiyorlar insan oğlunun huzursuz olmasını istemez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…