Mutfak Püf Noktaları olmuyor olmuyor :(((

YusNes

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2008
2.704
8
bütün yemeklerim çok beğeniliyor herşey tam tadında kıvamın da oluyo ama bu bulgur pilavım olmuyo yapıyorum sanki lapalamış gibi duruyo tane tane olmuyo yok mu pilavına güvenen şöyle yaparsan tam kıvamında olur diyenlerrr:kedi:

Benimki değil ama annemin pilavı tane tane olur.Sordum annecime annem şöyle yapıyormuş;Yemeklik soğanı doğrayıp salça veya küp doğranmış domatesle sıvıyağda ve biraz da tereyağında kavurup üzerine yıkanıp temizlenmiş bulguru koyup biraz daha kavuruyormuş.ıçine bir diş sarımsağı soyup atıyormuş.Bulgurun üzerini geçicek kadar sıcak su ve tuzunu koyup pişmeye bırakıyormuş.5 Dk harlı ateşte sonra 20 dk kısık ateşte pişirip altını kapatıp ağzını açmadan 15 dk dinlenmeye bırakıyormuş.Bir de piştiğini anlamak için bir tahta kaşığın sapını pilav tenceresinin ortasına batırdığında kaşık dik duruyorsa düşmüyorsa pişmiş demekmiş.

saol canım teşekkür ederim inş bende tane tane olann bi pilav yapabilirimm

kesinlikle su ölçünde bir problem vardır...her pirinç ve bulgurun cinsi su ölçüsünü değiştirir...
üzerini bir parmak geçecek kadar su ekle biraz çekince suyunu bakarsın eğer pişmemişse azıcık
eklersin...böylelikle ölçüyü tutturabilirsin.

bulgur pilavının lezzetli ve tane tane olması için bol tereyağ ve sıvıyağla krışım yaparak birde bayağ bulgurunu kavurmanız lazımmm...
suyu fazla ize açık ateşte eğer normal ise kısık ateşte pişiriniz.
birde ister pirin pilavı olsun ister bulgur kavururken tuzunuda ilave edip bu şekil kavurunuz.
kolay gelsinnn:1hug:

Kavururken ben de tuz ilave ederim, daha tane tane oluyor.. Suyunu ekleyince de bir kesme şeker,
pirinç pilavını sade yapıcak isem , pırıltılı pilav olsun diye 2 - 4 damla limon suyu damlatırım.

saolun hanımlar ama denedim canım mesela 1 bardak pirince 2 bardak ekledim bide derlerki bulgura ne kadar su eklersen ekle çeker derler ama ben de öle olmuyo inş bende tutturucamm

bulguru da pirinç gibi kavur bak bakalım nası tane tane oluoo:)

Genelde her bulgur aynı ölçüde su almaz.
Biz bire iki ölçü su ilave ederiz ve duruma göre tekrar su takviyesi yaparız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…