Olmayan bir dert ürettim kendime

Burası bdv.
Yazıp rahatlamak istedim. Buranın amacı da bu değil mi zaten?
Şu an evli olmadığım bundan sonra evlenmeyeceğim anlamına gelmediğine göre ve dertlerimizi sorunlarımızı secemedigimize göre sizin bu soruyu bana sormanız saçma.
Oturdum düşündüm bu konuyu kafama taktım. Benim gibi düşünen var mı ya da ben neden böyle düşünüyorum diye merak ettim bu konuyu açtım. Başka sorunuz var mi?

Geyik diyorsunuz yani. Sohbet topigi ayri sanirim.3 -4 once ay yasadiklarinizi bu kadar kolay atlatmaniz cok guzel. Milyonda bir yasanacak seyler yasamistiniz çünkü. . Tebrik ederim.

Geyik diyorsunuz yani. Sohbet topigi ayri sanirim.3 -4 once ay yasadiklarinizi bu kadar kolay atlatmaniz cok guzel. Milyonda bir yasanacak seyler yasamistiniz çünkü. . Tebrik ederim.
Buraya konu açmak için çok büyük bir derde gerek yok. Konu oluşturma bölümüne girerseniz görürsünüz. Bugün canınız mı sıkkın belki sebep var belki yok. Yazıp rahatlayın filan birşeyler yazıyor okuyun görün.
Teşekkür ederim.

ben size katılıyorum hatta benim de konum var öyle, annemler beni neden doğurdu, bana mı sordular, ben şimdi dünyadayım ve okumam gerektiği için okudum, çalışmam gerektiği için çalışacağım falan filan... beni asıl rahatsız eden şey ailemin beklenti içine girmesiydi, mesela ben biraz kıt kanaat büyüdüm, çocukken hep ona buna özendim falan, beni diğerlerinden ayrıcalıklı yapacak hiçbir şeyim olmadı hala daha yok, üniversiteyi bile okumak için ben kyk kredi borcuna girdim yoksa ailem onu dahi karşılamıyordu yani. sanki çok matah birşey yapmış da dünyayı önüme sermiş gibi konuşan annem benden saçma sapan beklentiler içine girip iş hayatıma falan karışmaya kalkınca iyice çıldırmıştım. çünkü zaten mecbur olduğum için kendimce çabalıyorum, bana demez mi senin hevesin yok yaşıtların neler yapıyor, evlilikten bahsediyor ama senden bi halt olmaz diye. kudurdum sinirden. ben mi istedim dünyaya gelmeyi, ben mi seçtim sizi, git o özendiğin elalemin annesi ol o zaman umrumda bile değilsin dedim. bu açıdan bakınca sinirleniyorum elbette ama öyle kimse çocuk yapmasın fikrinde falan değilim.

durumu düzgün olan, iyi yetiştirecek olan insanlar en az 2-3 çocuk yapsın isterim. ama durumu kötü olanlar, eğitemeyecek, düzgün yetiştiremeyecek olanlara da Allahın çocuk vermesini istemiyorum mesela. buraya geçen gün biri konu açmış, kocası çalışmasına izin vermiyor, kendisi de çalışmıyor zaten ve hayatı hep en alt seviyeden yaşıyor, hayatında gezmek, tatil vs. hiçbir şey yok ve yorumlarında şey dedi, benim çocuğum da ileride yetinmeyi öğrenecek, yetinmeyi bilecek, marka takıntısı olmasın... ya şimdi bu çok yanlış bir görüş. bu resmen sen zorluk çekiyorsun ve çocuğunu da kendi zorluğuna çekip çocuk yarın öbür gün arkadaşlarında olan şeylere özenince çocuğa "yok" demek ve böyle böyle "yetinmeyi öğreteceğini" sanmak demektir. insan dünyaya çocuk neden getirir? yetinmeyi öğrensin diye mi? çocuğu tatile bile götüremeyeceksin, istediği kıyafeti, oyuncağı alamayacaksın, çocuk hep ona buna özenecek sen çocuğa devamlı "param yok alamam" diyeceksin, yapamam diyeceksin, neymiş yetinmeyi öğrensinmiş. öyleleri çocuk yapmasın işte.

bana gelince, ben şu an çok gencim, evlilik de çocuk da düşünmüyorum. düzgün yetiştirecek olanları sonuna kadar desteklemeye devam ediyorum tabi bir yandan.

Cookkk haklısınız. Ailemizi secemedigimiz gibi yaşayacağımız hayatı da seçemiyoruz. Ben işin maddi kısmına girmedim bile konuyu yazarken. Kendimi bildim bileli hiç maddi sıkıntı yaşamadım. Tabir-i caizse bir dediğim iki olmadı. Şu anda biraz maddi sorunlarım var sadece. Ama farklı konularda çok sıkıntı yaşadım. Manevi anlamda ailemle eşimle cok sorunlarım oldu.
Dediğiniz de haklısınız maddi manevi iyi bir çocuk yetiştirecek olanlar doğursun ama anne baba seçemez ki evlâdı. Cok iyi anne babaların kötü çocukları olduğunu da oluyor ya da tam tersi kötü anne babalarin iyi çocukları da oluyor. Anne baba çok önemli ama yeterli değil. En fazla 15 yaşına kadar müdahale edilebilir. Ondan sonra ne olacak? Hadi siz çok düzgün yetiştirdiniz. Okul ortamı, arkadaş ortamı?

Örneğin küçük çocuklara küfür ogretilmesinden hic mi hic hoşlanmam. Geçen sene yeğenim anaokuluna başlamıştı. Bir baktim küfür ediyor ki anne babası asla öğretmez. Nerden öğrendin dedim okuldan dedi.
E o çocuğun gördüğü öğrendiği şey bir daha aklından çıkmaz ki.

yani artık o kadarına da yapacak birşey yok diye düşünüyorum. o halde kimse çocuk yapmamalı, o zaman da insanlık tükenir. insanlığın tükenip gitmesi benim umrumda mı? şahsen hiç değil çünkü o nesil tükenene kadar ben zaten ölmüş olacağım. :) ben öldükten sonra ne yapayım insanlığı, başka bir aleme geçmiş olucam yani.

siz neden bu konuyu bu kadar derin düşünüyorsunuz ki? sonuçta sizin düşünmenizle çözülecek sorunlar değil bunlar. siz istemezseniz yapmazsınız, isterseniz yaparsınız. sonu yok yani bu konunun.

Evli degilmissiniz şimdi gördüm
Demekki bekar ve çocuksuz olmak yeteri kadar mutlu ve özgür yapmıyor sizi bu düşünceye tutsak etmiş

Çoğalmak yapabildiginin en mükemmelini yapmak en büyük haz inanılmaz birşey kendi kapasiteni görüyorsun çocuk olunca

Ah bu bennn...
Bazı konularda cok derin düşünüyorum
Elimde olmayan şeyler olduğunun farkındayım ama düşünmekten kendimi alamıyorum.

Iste bir çocuğum olsaydi nasil düşünürdüm onu merak ediyorum. Beynim bu şekilde düşünse de annelik içgüdüsünü bastıramıyorum. Elbette ki çocuğun olunca ay nerden yaptım ben bunu ya eskiden ne güzeldi rahattim demem. Onun sevgisi herşeyi bastırabilir farkındayım ama düşüncelerimi yok sayamıyorum.

Sizin sevgiliniz gelmiş, sevgili yapmanız lazım. Kim istiyorsa yapsınlar çocuk çok da şeaapmayın. Kendinizi şımartın çıkın dolaşın, depresyon debelenmeden gitmez
Büyük konuşmak istemiyorum ne konuştuysam başıma geldi ama inanın şu an o kadar uzağım ki aşka. Erkeklerin bana baktığını görünce bogazlayasim geliyor.
Çünkü eşimle ben büyük bir aşkla evlendik. O bile böyle olduysa gerisini düşünmek bile istemiyorum.

anne olunca daha fazla dusunuyorsun
okulu işi evlılıgı buyumesı beslenmesı uykusu dişi gazı aşısı inadı mısafırlıge gıtmek mısafır gelmesı hasta olup dınlenme luksunuz olmaması herseyı...
ama kaynagınız bu oluyor ayrı bı guc enerjı gelıyor

ssankı tum dunyanın ustesınden gelebılırım gıbı degısık bı duygu

dusuncelerın tamamen yalnızlıktan. endıselerın tamamen yasadıgın olumsuzluktan

ınsallah cocugunun babası olmayı hakedecek bı adam karsına cıkar bak ozaman o cocuk ıstegı arzusu nasıl gelıyor
üremek dogamızda var :)

Cok başka bir duygu olsa gerek. Hem maddi manevi yoruyor hem de yine size güç veren o oluyor. :)
Insallah cok sağolun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…