Ölen sevgili unuturlur mu?

Sakuura

Oluruna bırak...
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2012
1.091
321
128
Ankara
Evet sevgiliniz ölse unuturmuydunuz?
Hiç yaşayan var mı aranızda bunu?

Ben yaşamadım bilmiyorum.
Ama nişanlımın sanıyorum lise yıllarındayken çok sevdiği kız ölmüş.
Kanserden hemde.
Uğruna saçlarını kazıtmış.

Biz henüz arkadaşken öğrendim bunu 3 sene önce.
Seviyodum o zamanlarda nişanlımı ona hiç belli etmesemde.
En az 4-5 sene geçmiştir aradan tahmini.
Ama soramadım bile ne zaman oldu bu diye.
Adı ne diyemedim, hatırlıyo musun hala diyemedim, yerine birini koyar mısın diyemedim.
Anlatırken gözleri doldu.
Bende zaten sulu gözün tekiyim ben bile ağladım dinlerken.
Kıza üzüldüm ağladım. Sevdiğim adam üzülüyo diye ağladım. Karşımda ki adam beni değil başkasını seviyo diye ağladım..
Hangisi daha ağır bastı o an hala kestiremiyorum..

Konuyu hiç açmadım ondan sonra.
Hem tekrar onu sevdiğini özlediğini söyleyecek diye korktum, hemde üzülmesini görmeye dayanamazdım.
Bir keresinde bi adam bizi sevgili sanmıştı mesut etsin falan dedi hatta diyemedik bişey.
Yok abi biz kardeş sayılırız! dedik geçiştirdik.
Sonra abi bize aşk maceralarını anlattı.
Sevdiğim adamda adama O kızdan bahsetti.
Öldü dedi. Çok sevmiştim ama öldü dedi.
Şu an aklıma bile gelmiyo çoğu zaman mazide kaldı artık.
Sevdim ama eski bi anı olarak kaldı dedi.

O günden sonra hiç duymadım bunun lafını.
Ne sormaya cesaret ettim ne de hatırlatmaya.
Bilmiyorum hatırlıyo mu hatırlamıyo mu.
İçim içimi kemiriyo resmen.

Acaba benim yanımdayken hatırlıyo mudur.
O olsa nolurdu diye düşünüyo mudur o kadar yoruldum ki düşünmekten..

Bana olan sevgisinden hiç şüphem yok.
Bana olan sevgisi düşkünlüğü, benim için yaptıkları falan bunları üst üste koyduğumda beni sevmediği fikri gelmiyo aklıma hiç.
Zaten yeni nişanlandık ailesini arkadaşlarını herkesi tanıyorum.
Kısmetse yaza düğünümüzde olacak ama ben bu fikri kafamdan atamıyorum:43:

Sana olan sevgisinden şüphen yoksa ölen sevgilisini düşünüp kendini yıpratma canım.. onada sakın bu konuyu hatırlatma..

Allah korusun !

Karşınızdaki insanın ne kadar vefalı biri olduğunu görüyorsunuz değil mi ?

O kızın yerinde sizde olabilirdiniz ve sizi unutması sizce normal bir durum mu olurdu ?

Zor bir durum onun için

Bu konunun üstünde fazla durmayın derim
:34:

Hiç açmadım konuyu zaten sormaya cesaret edemiyorum..
Hem istemediğim bişeyi duyarım diye korkuyorum.
Hemde onu üzmek istemiyorum..

Unutamıyorumda ama her Allah'ın günü aklıma geliyor.
Utanıyorum bunu söylerken ama şu an yaşamayan birinden kıskanıyorum resmen onu..

Aklından cıkarmaya calıs bu konuyu
ne olursa olsun o ınsan yasamıyor sonucta
konusunu acmaya bıle gerek yok bence

zaman bi şekilde alışmayı öğretiyo gidenlerin yokluğuna ama
unutmayı asla...

Canım inan böyle yaparak sadece kendimizi yıpratıyoruz.. ben nişanlıyım bende gecmişin olmasaymış kimseyle sevgili olmasaymışsın diyordum kıskanıyordum ama yersiz gereksiz.. nişanlın cocuk yaslardaymış zaten cok sevmiş olabilir ama zamanla unutmuş kabullenmiş bu durumu ki seni sevmiş senle evlenmek istiyor senle bir gelecek düşünüyor..

ya da şöyle düşünebilirsin senin nişanlından önce mutlaka sevgilin olmustur o zaman sorsalar deli divane aşıktın çok seviyordun onun için herşeyi yapardın vs. ama nişanlını tanıdığında hepsinin boş olduğunu gercek aşkı sevgiyi bulduğunu anlamışsındır.. bunuda öyle düşün şimdi senle birlikte ve çok mutlu geçmişe değil geleceğe bak canım..

Canım inan böyle yaparak sadece kendimizi yıpratıyoruz.. ben nişanlıyım bende gecmişin olmasaymış kimseyle sevgili olmasaymışsın diyordum kıskanıyordum ama yersiz gereksiz.. nişanlın cocuk yaslardaymış zaten cok sevmiş olabilir ama zamanla unutmuş kabullenmiş bu durumu ki seni sevmiş senle evlenmek istiyor senle bir gelecek düşünüyor..

ya da şöyle düşünebilirsin senin nişanlından önce mutlaka sevgilin olmustur o zaman sorsalar deli divane aşıktın çok seviyordun onun için herşeyi yapardın vs. ama nişanlını tanıdığında hepsinin boş olduğunu gercek aşkı sevgiyi bulduğunu anlamışsındır.. bunuda öyle düşün şimdi senle birlikte ve çok mutlu geçmişe değil geleceğe bak canım..
Sorun aslında burda işte.
Ben hep bir kere sevgilim olsun ilklerim onunla olsun onunla evleneyim diye düşünürdüm.
Bu yüzden gerçekten sevdiğime emin olmadığım kimseyle olmucam dedim hep kendime ve olmadımda..

Ufak tefek tanıma aşamaları falan oldu illaki ama ben ondan başkasını sevmedim aşık olmadım...

pamukannesi demiş ya alışılır ama unutulmaz diye.
İşte ben o unutulmaz düşüncesine saplanmış durumdayım..

Sorun aslında burda işte.
Ben hep bir kere sevgilim olsun ilklerim onunla olsun onunla evleneyim diye düşünürdüm.
Bu yüzden gerçekten sevdiğime emin olmadığım kimseyle olmucam dedim hep kendime ve olmadımda..

Ufak tefek tanıma aşamaları falan oldu illaki ama ben ondan başkasını sevmedim aşık olmadım...

pamukannesi demiş ya alışılır ama unutulmaz diye.
İşte ben o unutulmaz düşüncesine saplanmış durumdayım..

Benimde öyle canım 1-2 sevgilim oldu cocuk yasta 17-18 annem babamın haberi vardı dışarda görüşmez tel.de konuşurduk sadece zaten birkaç ayda bitti.. nişanlımınsa 4 yıllık bir sevgilisi varmış ve nişanlımın yakın arkadaşı ile evlenmiş. bende kız onun arkadaşınla evlenmeseydi evlenirlermiydi hala aklındamı neler yasadılar diye hep düşündüm. gece yastığa kafamı koydum düşündüm sabah kalktım düşündüm ama inan kendine zarar üzme kendinii..ben bu konuya çok fazla takıldım diyorsan nişanlına uygun bir dille sor düşüncelerini öğren canım.. belki kırıcı olur belki üzülür ama seninde kafandaki soru işaretleri gider.. :44:

Son düzenleme:
bence sorma.
elbette aklına geliyordur, sevgilimin dostlarından biri trafik kazasında ölmüş onun bile aklına gelir arada.
yani gelmemesi anormal değil mi? bir de lise insanın en saf duygularla başladığı ilişkilerin olduğu zaman. uğruna saçlarını kazıttı vs diyorsunuz sevmiştir elbet.
ama sizle aynı yerde olduğunu sanmıyorum. nasıl anaokul arkadaşlarınız gözünüzde ayrı bi yerde saf bi yerdedir ama şimdiki dostlarınızı onlardan çok seviyorsunuzdur.
onun gibi bi durum bu.
üstelik öncesinden arkadaşlığınız da varmış yani olan biteni biliyorsunuz daha deşelemeye hiiiç gerek yok bence.
sandığınız anlamda unutamasa bırak evlenmeyi kimseyle çıkamazdı üstüne.
boşu boşuna sorup sıkıntıya sokmayın onu da. yalan söyleyemeyecek hatta üstüne gittiğiniz için suçlayabilir bile sizi. ben olsam suçlardım.
anlayış gösterin, belki sevgisini sonuna kadar yaşamayı öğretmiştir bu ona. sevgilinin kişiliğini bile etkilemiş olabilir ama kötü anlamda değil.
bence en güzel zamanlarınızın keyfine bakın belki adamın şu an aklına bile gelmiyor gayet mutlu hatırlatıp hüzünlendirmeyin.

Benimde öyle canım 1-2 sevgilim oldu cocuk yasta 17-18 annem babamın haberi vardı dışarda görüşmez tel.de konuşurduk sadece zaten birkaç ayda bitti.. nişanlımınsa 4 yıllık bir sevgilisi varmış ve nişanlımın yakın arkadaşı ile evlenmiş. bende kız onun arkadaşınla evlenmeseydi evlenirlermiydi hala aklındamı neler yasadılar diye hep düşündüm. gece yastığa kafamı koydum düşündüm sabah kalktım düşündüm ama inan kendine zarar üzme kendinii..ben bu konuya çok fazla takıldım diyorsan nişanlına uygun bir dille sor düşüncelerini öğren canım.. belki kırıcı olur belki üzülür ama seninde kafandaki soru işaretleri gider.. :44:

Şimdi ben bu konuyu açarsam daha ilk cümlemde gözlerimden yaşlar akmaya başlar eminim.
Engel olamıyorum bu konuda kendime.Nişanlım ağlamama çok kızar. Beni ağlarken görünce sinirlenir falan.
O konu açıldığında da ağladığımı görünce sinirle bi laf ederse o büsbütün aklıma takılır diye de korkuyorum.

bence sorma.
elbette aklına geliyordur, sevgilimin dostlarından biri trafik kazasında ölmüş onun bile aklına gelir arada.
yani gelmemesi anormal değil mi? bir de lise insanın en saf duygularla başladığı ilişkilerin olduğu zaman. uğruna saçlarını kazıttı vs diyorsunuz sevmiştir elbet.
ama sizle aynı yerde olduğunu sanmıyorum. nasıl anaokul arkadaşlarınız gözünüzde ayrı bi yerde saf bi yerdedir ama şimdiki dostlarınızı onlardan çok seviyorsunuzdur.
onun gibi bi durum bu.
üstelik öncesinden arkadaşlığınız da varmış yani olan biteni biliyorsunuz daha deşelemeye hiiiç gerek yok bence.
sandığınız anlamda unutamasa bırak evlenmeyi kimseyle çıkamazdı üstüne.
boşu boşuna sorup sıkıntıya sokmayın onu da. yalan söyleyemeyecek hatta üstüne gittiğiniz için suçlayabilir bile sizi. ben olsam suçlardım.
anlayış gösterin, belki sevgisini sonuna kadar yaşamayı öğretmiştir bu ona. sevgilinin kişiliğini bile etkilemiş olabilir ama kötü anlamda değil.
bence en güzel zamanlarınızın keyfine bakın belki adamın şu an aklına bile gelmiyor gayet mutlu hatırlatıp hüzünlendirmeyin.

Soramam zaten adım gibi eminim.
Hem unuttum desede inanmam. Ben unutmazdım çünkü.
Unutması da kötü hem..

Bilemiyorum o kadar karışığım ki şuan.
O kadar çok senaryo ürettim kurguladım ki kafamda anlatamam.
Bazen rüyamda görüyorum unutmadım onu seviyorum hala falan diyo nasıl uyandığımı bilmiyorum.
Saplantı haline geldi bende doktora gitmeyi düşünüyorum böyle devam etmiyo çünkü..
Bu konuyu açmasam bile ufak tefek şeylerden tartışma çıkartıyorum kırıyorum onu.
Sonrada kırdım diye üzülüyorum.

Sebebini bilmese de bu huysuzluklarımın çok anlayışlı bana karşı.
Eğer öyle olmasaydı ben bu psikopatlıkla çok yıpratırdım ilişkimizi eminim.
Çok haksızlık ediyorum ona..

Bilmiyorum.
Sadece tahmin yürütüyorum en az 4 sene geçmiş olması lazım.
Bana anlattığında çok üzüldüm ve kötü oldum soramadım adını bile bi arkadaşı laf arasında söyledi öyle öğrendim..

O bunu unutmaya çalıştığı için, hatırlamamak istemediği için söylememiştir.
Yada senin aklında soru işaretleri olmasın, sen üzülme diye.
Ne kadar çok sevdiğini bilemeyiz. Belki o kızdan sonra kimseyi sevemeyeceğini düşünmüştür ve seni bulmuştur o anda.
Anlatabildim mi? Senin aklında bu gibi şeylerin olmaması gerek aslında ama biliyorum ben yaşasam bende senin gibi olurdum. Eminim.
Seninle yaşayarak bunları atlatacak. Eğer gerçekten içini kemiriyorsa bu durum, evlenmeden önce bir konuşma yap. Evlendiğinde tertemiz bir akılla onun eşi ol.
Evlenme yolunun yarısına gelmişsiniz. Nişanlıymışsınız.

Lullaby kesinlikle katılıyorum. Hatırlasa bile onu aşkla sevgiyle değil hüzünle hatırlıyordur mutlaka. Böyle şeyleri düşünüp mutsuz olma. O kadar zaman geçmiş hem huzurunuzu bozma boş yere.Sen de düşünmemeye çalış canım.

Benim sevgilim öleli 2 sene oldu şimdi hayatımda bir başkası var hiç saklamadım ondan geçmişi ne kadar sevdiğimi şunu söyleyim ki ben hala ölen sevgilimi seviyorum hiç aklımdan çıkmıyor bazen bişeyler oluyor keşke yaşasaydı diyorum.
Bu durum çok zor yaşamayan bilemez Allah tan şimdiki sevgilim anlayışlı konuyu hiç açmıyor üzülmemi istemiyor ama hala onu sevdiğimi biliyor bunu anlıyorum. Sana tavsiyem konusu açma ölüm zaten yeteri kadar zor şimdiki anın tadını çıkart sen artık sevgilinin geleceğisin geçmişi açsan da eline bir şey geçmez giden gitmiştir zaten.

öncelikle ALLAH sevgiline sabır versin zor bir durum ALLAH yaşatmasın bir daha AMİN
ama seni sevdiğinden eminsen at aklından böyle düşünceleri canım seni sevmese nişanlanırmıydı hiç
bu arada o kızcağıza da ALLAH rahmet eylesin AMİN

Son düzenleme:
Ölen sevgili unutulur mu?
Hangimiz hayatında vefat eden bir yakınını, akrabasını, arkadaşını unuttu?
Ki sevgili, gencecik yaşta ansızın giden biri...
Sadece buna alışmaya ve artık kabullenmeye başlıyoruz.
Kendinizi bu düşüncelerle hiç yormayın, onun sevgisi kadar siz de vefat eden hanımefendiye haddinden fazla saygı duymaya çalışın.
Zamanında sevdiğiniz erkeği mutlu eden, bir anlamda yollarınızı kesiştiren, sevgilinizi büyüten biri olmuş.
Her acı insanı büyütür ve hamur gibi yoğurur.
Şuan belki en sevdiğiniz özelliklerinden birine o acı sayesinde sahiptir sevdiğiniz, bunları bilemezsiniz.

Kendinizi kıyaslamak, kafanızda bu düşünceleri barındırmak yerine ne kadar şanslı olduğunuzu bir düşünün.
Yakın gelecekte hayatınızı birleştireceksiniz ve böylesine hüzünlü bir olaydan sonra sevgiliniz sizi seçmiş, bir tek size güvenmiş.
Sizden önce vefa ve destek olmak ne demek, en derinlerine kadar öğrenmiş biri var hayatınızda.
Zamanı geldiğinde kendi konuyu açacak, hüznüne ortak olmanızı isteyecektir.
O güne kadar, yani merak ettiğiniz şeylerin cevaplarını bulana kadar mutluluğunuza gölge düşürmeyin.

Şimdi ben bu konuyu açarsam daha ilk cümlemde gözlerimden yaşlar akmaya başlar eminim.
Engel olamıyorum bu konuda kendime.Nişanlım ağlamama çok kızar. Beni ağlarken görünce sinirlenir falan.
O konu açıldığında da ağladığımı görünce sinirle bi laf ederse o büsbütün aklıma takılır diye de korkuyorum.

Soramam zaten adım gibi eminim.
Hem unuttum desede inanmam. Ben unutmazdım çünkü.
Unutması da kötü hem..

Bilemiyorum o kadar karışığım ki şuan.
O kadar çok senaryo ürettim kurguladım ki kafamda anlatamam.
Bazen rüyamda görüyorum unutmadım onu seviyorum hala falan diyo nasıl uyandığımı bilmiyorum.
Saplantı haline geldi bende doktora gitmeyi düşünüyorum böyle devam etmiyo çünkü..
Bu konuyu açmasam bile ufak tefek şeylerden tartışma çıkartıyorum kırıyorum onu.
Sonrada kırdım diye üzülüyorum.

Sebebini bilmese de bu huysuzluklarımın çok anlayışlı bana karşı.
Eğer öyle olmasaydı ben bu psikopatlıkla çok yıpratırdım ilişkimizi eminim.
Çok haksızlık ediyorum ona..

bak sen de farkındasın unutsa da kötü. allah korusun ileride senin başına bişey gelse unutucak mı?
ama dediğim gibi sana olan aşkı daha fazladır eminim.
erkekler böyle ilk aşklarını abartmaya bayılır.
benimki biz ayrıyken lise aşkını anlatmıştı. işte kıza çok aşıkmış. bi gün kar varken kız kaymış uzaktaymış bu onu tutayım derken bu da kaymış birlikte kaymışlar fln bunu anlatıp durdu.
işte ben onu çok sevdiğimi sanıyordum taki seni sevinceye kadar o aşk mıymış ki dedi. ben %100 eminim sevgilin de böyle düşünüyor. biraz bu açıdan bak. sevdi tamam ama artık üstünden vakit geçti ve belki de kız vefat etti diye vefa duygusu ağır basıyor sevgisini vefa duygusyla karıştırıyor. yani düşmanın yarın ölecek dense sen de ondan aslında nefret etmediğini sevdiğini düşünürsün onun gibi. insan psikolojisi ve çok normal! bi süre bunu düşünerek kafandan atmaya çalış sevgilinle daha sık görüş ve bu konuları düşünmemeye çalış. 1 ay bunu dene derim eğer ki hala o bir ay sonunda kafana takılıyorsa o zaman ilişkinizi de yıpratmanın gereği yok uygun bi dille sorabilirsin bence içindekileri dürüstçe anlat suçlamadan sor. ve ben eminim benim dediğim cevapları alıcaksın. bir de bunu dene.

6 sene önce en yakın kız arkadaşımın sevgilisi öldü, lösemiden. Arkadaşım her gün hastanelerde sabahladı,dualar etti Rabbime yalvardı ama bir gün o acı haber geldi hastane odasında öldü. Arkadaşım şuan birisiyle sevgili 2 yıldır ama dertleştiğimizde ölen sevgilisini unutamadığını hıçkıra hıçkıra ağlayarak anlatıyor. O öldü unutamıyorum geri getirmek için her şeyimi verirdim diyor,şuan ki sevgilisini de seviyor değer veriyor ama önceki gibi asla olmuyor diyor.

Asla seni üzmek kırmak istemiyorum ama bunu yaşadığım için söylemek istedim. Asla unutulmaz,insan sadece alışır. Ama bunları düşünerek aklını bulandırma, sonuçta sevgisinden eminsin, seni sevdiğini değer verdiğini biliyorsun,varlığını hissedebiliyorsun her zaman yanında.. Ama ölen sevgilisini unutmasını bekleyemezsin, sen olsan unutabilir miydin? Asla.. Ama geçmişte kalmış,yıllar geçmiş giden de geri gelmiyor nişanlında bunun farkındadır. Kendini üzme, mutluluğunun tadını çıkar..

Back
X