Olan biten her şeyden çok yoruldum

Çok teşekkür ederim, ohhh dedim ben dee :) bir süre sonra sıkılırım belki ama şu an yeniden doğmuş gibiyim, beni hala rüyalarımda rahatsız etseler de..

Aslında çok tekrara düştüm ama
, samimiyetine sonsuz güveniyorum zor dönemden geçtiğine eminim. Ama öncesinde mesela bir yarım saat sohbet ettik ona asla sitem etmedim neden aramadın sormadın asla demedim. Demezdim de çünkü herkesin dönemsel sorunları olduğunu biliyorum.
Ona ek bana deseydi ki ya just dinlemek istemiyorum şu an baya sıkıntım var ona da okey derdim ama yaşadığı süreci tetikleyenin ben olduğumu başlangıç noktasının telefon konuşması olduğunu söylemesi, hikayeyi burdan alması canımı sıktı elimde değil. Suçlamıyorum diyor ama birisi sizi arayıp ben hayatımın en zor dönemini geçirdim ve seninle yaptığım 10 dklık o görüşme bunu tetikledi üstüne alma ama demesi size nasıl hissettirirdi.. bana nedense çok ağır geldi dünden beri de çözemedim valla içimde

Kendi ağzınızla söylüyorsunuz aslında. “Duygusal olarak zayıf halka” bu konuda da bu görülüyor. Şahsen arkadaşım beni arayıp böyle abuk sabuk konuşsa haddini bildirir bir daha da düzgünce özür dilemedikçe aramazdım. Yaptığı şey çok yanlış çünkü. Resmen sizi suçlamış sorumluluğu üzerinize yıkmış. Suçlu hissetme demesi bu durumu değiştirmiyor. Bir ortamda dışlandığınızı anlattınız diye kimse tetiklenmez, tetiklense bile kardeşim dediği insanı zorla da olsa arar. Ya arkadaşınız artık eskisi gibi yakın olmak istemiyor buna da kılıf uyduruyor ya da o da sizin gibi çok çok hassas biri ve abartıyor. Her şeyi dozunda yaşamak lazım bence.

Birini “duygusal olarak zayıf halka” diye etiketlemek bana göre zorbalıktır. Bu benim değil onların karakter özelliğini ortaya serer.

Bunu ben de anlamadım çok çok hassas biri değil aslında evet ikimizin de overthink etme kapasitesi fazla ancak ben kendimin de çok çok hassas olduğunu düşünmüyorum. Ama ben de o samimiyeti alamadım yalan yok bahsettim de zaten. Normalde bana kardeşim canım dostum der telefonu da öyle açarız ancak direkt alo naber diye açınca bile aha galiba bir sorun var diye düşündüm. O beni aramazsa da hiç aramayacağım.

Yukarıda bir kaç örnek yazdım bir sürü konu da açtım bence benim bu sene yaşadıklarıma maruz kalan her insanın canı sıkılırdı çünkü bizimle beraber yaşayan arkadaşlardan birisi terk etti evi..

Kimse kimsenin sesini kötü duydu diye çok etkilenip aramamazlık edemez bence ya, ben de dostum dediklerimin sesinden etkilenirim ama ne yaptığını bilememek rüyalarıma girer yani, madem bu kadar hassas.
Bu tetiklenme, travma olayını artık insanlar sorumluluklarını üzerinden atmak için çok kullanmaya başladı. Bencilliğe kılıf oldu. Bildiğin umursamamış, içinden gelmemiş ve bunu da aslında kendine yakıştıramamış, üzerini daha ulvi bir şeyle kapatmış. Sevgi meselesi mi bilmiyorum ama arkadaşlığınız doğal sınırlarına ulaşmış gibi. Zamanı oluyor bazı ilişkilerin, sonrası öncesi gibi olamıyor. Sıkmayın canınızı, belli ki naif birisiniz bütün duygular durumlar geçecek.

Ben kendime bile güvenmem ya, bu hayatta bu hatayı nasıl yaptım dediğim çok olay yaşadım. Bu yüzden başkalarına da asla tamamen güvenemem.

Ben sizin kadar üzülmezdim, güven durumundan ötürü. Kendisiyle biraz dalga geçtikten sonra da samimiyetimi azaltirdim.

Bana anlatabilirsin cano, malum ben de yurtdisi kiziyim. Ne is yapiyordun? Neden bogazina kadar geldi bu is?
al benden de o kadar.Yurt disinda bizden tamamen farkli bir kültürle ana dilin olmayan bir dille is hayatindaki zorluklarla bogusmak herkesin harci degil.Gercekten cok zorlayici olabiliyor.Burada dogup büyümüs, iyi egitim almis ve iyi islere sahip insanlarin bir cogu seni anlamiyor.Bir kere dil sorunu var , ikinci olarak yabancisin.Önyargi her yerde var.Ben ki kendimi cok hümanist olarak tanimlayabilirim ama benim de farketmeden sahip oldugum önyargilatim var.

Konu sahibi ben de seni anlayabilecegimi düsünüyorum.

Sizi önemsemeyen birini lütfen önemsemeyin. Ne kadar yıllık dostunuz olsa da. Demek ki birbirinizin hayatınızdaki rolleriniz bitmiş. Böyle düşünüp yola devam etmek lazım. Ben ayrıldım vs. O sıra beni hiç aramadı bir kaç kişi biliyordu ilişkimi zaten. O sırada aramadılar bilmelerine rağmen telefon bile açmadılar. Ne zaman toparlandım o zaman aradılar ettiler. Yani yüzlerine vurmadım. Ama içinden bir şey de koptu. Mesafeli bir şekilde konuşursunuz. Artık herkes kendi derdinde. Kimse birinin sıkıntısını dinleyip kendinee yük etmiyor. Ben kendime döndüm. Tüm zor günlerimde tek başıma ayağa kalktığıma göre. İyi günlerimi de kendime armağan ederim. Hı var görüştüğüm konuştuğum kişiler ama yüzeysel. Herkes her şeyi yapabilir kafasındayım.

Bazen çok uzun yıllar emek verdiğimiz ve samimiyetinden şüphe etmediğimiz insanların, hiç beklemediğimiz anlarda değişik tepkileriyle karşılaşabiliyoruz. Sorunsuz uzun seneler geçiriyoruz belki, ama arkadaşlığın sınandığı akut gelişen kritik bir durumda, karşıdaki insanın aslında sandığımız kadar yakınımızda olmadığını farkedebiliyoruz. O an beynimiz bize o kişiyle geçirdiğimiz uzun süreleri hatırlatıyor ve bi şekilde bu arkadaşlık ilişkisini kendi içimizde aklamaya çalışıyoruz. Ama gerçek şu ki, büyük bi ihtimalle bundan daha zor anlarınızda yine benzer bir muameleyle karşılaşabilirsiniz. Sesinizi o denli kötü duymadığını söylediği olayı arkadaşlığınızın ilk senesinde yaşasaydınız, belki onu çok daha erken tanıyacaktınız. Tüm bunlar o kişiyi kötü birisi yapmaz elbette, ama kardeşlik böyle bir şey değil. Siz kendinizi en çaresiz hissettiğiniz anda size bu tepkisiyle kendinizi daha da suçlu hissettiren insanlara karşı vicdan azabı duymayın lütfen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…