Zaten ilk gittiğim sıralarda bence oda arkadaşımla enerjimiz tutmadı. Rus kendisi. Bir kaç olay anlatmak istiyorum. Ben gider gitmez türk kahvesi getirip getirmediğimi ve yanında cezve olup olmadığını sordu.. ben de elbette getirdim dedim sevindi bu sefer ya dedi diğer türk cezve getirmemiş bilmem ne ben de yorum yapmadım dedim ki, babam hepinize ayrı ayrı kahve çektirdi umarım seversin. Aa dedi baban ne tatlıymış o yapmış baksana sen yapmamışsın, ben dedim ki içimden ne alaka abi? Neyse açıkladım dedim ki elbette beraber yaptık ama o bana başka bir yerden çektirip getirdi benim ricam üzerine.
Olaylara bakış açısı çok değişik ya. Mesela o kahveyi düşünüp getirmişim, daha bir çok hediye.. birisi dedi ki ya kusura bakma ama bu kahve bana çok soft geldi ben böyle türk kahvesi sevmiyorum.. Bilmiyorum siz getirilmiş hediyeye böyle mi davranırsınız? Bana valla çok garip geliyor
Mesela gittim ben, bavulumu boşaltana kadar eşyalarıma baktı oda arkadaşım, başımda bekledi. Tek tek kıyafetlerime baktı. Sonra işte abuk sabuk sorular gelmeye başladı. Neden böyle beyaz tenlisin hiç mi güneşlenmiyorsun? Neden makyaj yapıyorsun ? Ben makyajsız daha güzelim. Bence doğal olmak en güzeli. Neden saçını boyuyorsun?saçta doğalı en güzeli.. sonra mesela makyaj yaparım. Kendisi benden daha önce bir tane daha mı türk tanımış nedir, tüm türk kızları aynı şeyi kullanıyorsunuz dedi. Nude ruj seviyorum ben öfff tüm türk kızları bunu kullanıyor tüm türk kızları saçını bu renge boyuyor. Tabi ki de ilk zamanlar evet hayır ne alaka? Neden böyle bir şeyler soruyorsun diye sabırla konuşuyordum ama zaman içinde maalesef bunu yitirdim.
Dediğim gibi bu makyaj meselesi sürdü bi dönem neden makyaj yapıyorsun bb’n pütürlenmiş. Neden güneş kremi sürüyorsun?
Fotoğraf çekiniriz fotoğraflarda değişik çıkıyorsun daha güzel yada daha çirkin diyememmmm değişik
diye yorumlar yapardı. Sabah kalkarım bıyığın çıkmış bilmem ne ilk önce uyardığın için sağol dedim baktım bu böyle anlamıyor dedim ki nefret ediyorum böyle yorumlardan bir daha yapma, inadıma bıyığımı almıyordum ona ne çünkü?
Kolunda kıl var. Neden pijamayla uyuyorsun? Ya öyle abuk sabuk sorular ki yemin ederim buradaki kaynana konularından hiç farkı yok. Bize temizlik nasıl yapılır öğretmek istemiş çünkü bizim temizlik anlayışımızı bilmiyormuş belki biz pismişiz. Ben de dedim ki, sen o masayı sildiğin bezle her yeri siliyorsun bize göre bu çok pis bir şey ama biz sana ses etmiyoruz. Sen kimsin ki bize bir şey öğretebileceğini düşünüyorsun? Sen benim patronum musun amirim misin kimsin sen dedim.
Neyse ben doldum tabi bu süreçte, sonra ben 3-4 günlüğüne bir tatile gittim geldim. Fotoğraf falan paylaşıyorum, bana dedi ki diğer fotoğraflarına bakmak istiyorum gösteriyorum, diyor ki bu ne biçim pozlar? Neden böyle pozlar veriyorsun.
Allammmmmmm her şeye bi yorum.
Neyse ardından küçük bir sürtüşmemiz oldu. Bilmiyorum platform adı verebiliyor muyuz?
Bir tane dizi/film izleme platformu var ya, harry potter hakkında konuşuyoruz bana diyor ki hayır bu orada yok. Ben de diyorum ki türkiyede var, hayır sen yalan söylüyorsun diyor bana. Ben orada çok sinirlendim dedim ki ya ben böyle bir şey için neden yalan söyleyim? Tamam hadi aç aç da göster dedi, tabi uygulamayı başka ülkede açtığımdan orada da görünmeyince bak işte diyorum sana anlamıyosun sen bilmiyorsun, yalan söylüyorsun yanlış hatırlıyorsun bu film orada olmaz dedi. Ama nasıl sinirli sinirli deli ya. Ben de kardeşime mesaj atıp ss göndermesini istedim o atınca gösterdim bu sefer aşırı bozulup siz bu platformun fakeini kullanıyorsunuz dedi.
Bu olayları ben sadece ilk iki ayda yaşadım senenin geri kalanını bir hayal edin nolurrrrr. Ya sürekli bir problem.
Mesela yüzleşme yaşadığımızdan bahsetmiştim ya, o diğer arkadaşıma dedim ki, siz istiyorsunuz ki herkes sizi olduğu gibi kabullensin ve sizin kurallarınıza uysun ama siz kimseyi olduğu gibi kabul etmek istemiyorsunjz dedim. Mesela diyor ki bizim evde herkes bir bardak yıkar kimse ikinciyi yıkamaz ve yıkamamalı ama sen yıkıyorsun. Sen kendini sacrifice ediyorsun benim arkadaşlık anlayışım bu değil. Ben de dedim ki e benimki de bu. Sizin evde kimse 2. Bardağı yıkamıyorsa bizim evde de yıkanıyor ve kimse kimsenin kusurunu da yüzüne vurmuyor napalım şimdi? Yani neden sizin büyütüldüğünüz şekilde davranmak zorundayım ki?
Ona da söyledim hiç esnek insanlar değiller. Yaşaması çok zor. Her şey kendi istekleri gibi olsun isteniyor. Mesela süs asıyoruz 10 yaşında çocuğa versen asar onu bile eleştiriyorlar o gün dedim ki bir sene boyunca benim psikolojimi bozdunuz benimle kukla gibi oynadınız. Çok özür dilerim dedi. Ama bu neyş değiştirir.. ben üniversite hayatım boyunca evde kaldım, hem de birbirimizi biraz tanıyıp eve çıktık ve çok kalabalık arkadaş grubumuz vardı hiç böyle problemlerle karşılaşmadık.29 yaşındayım sürekli seyahat ettim her yerden arkadaşım var, hiç kimseyle böyle problemler yaşamamıştım. Bu beni şok etti. Çünkü problemler olabilir ama ben problem çözümü konusunda kendime çok güveniyordum. Ve oraya giderken de aklıma bile gelmedi insanlarla problem yaşayabileceğim. Çok büyük hayal kırıklığı.Şimdi deçorap söküğü gibi bir bir en güvendiklerimle de aram açılıyor
dediğim gibi psikiyatriye de gittim. Bunların hepppppsini anlattım ama ben ilaçlık bir durum görmüyorum dedi. Terapi için de şu an bütçem yok olmasını çok isterdim ama olmayınca olmuyor.
Ben de durumlar böyleydi. Şimdi bir daha böyle projelere katılmaya korkuyorum napcam bilmiyorum. Planlarım vardı ama gözüm çok korktu.