- 21 Şubat 2022
- 1.776
- 2.765
- 63
- Konu Sahibi Justalittlebityourheart
-
elbette öyle hiçbir şey sağlığımızdan önemli değil. Psikolojik destek aldınz mı hiç? Orda da düşünebilirdiniz bunu online falan şu an da yine hassas bir dönemden olabilirsinz ya da hassas birisiniz belki. Gerçi ben her zaman imkanı olan herkesin alması gerektiğini savunuyorum, farkında olmadığımız sorunları bile bulup çıkarıyor süreç.Maalesef ben de gitmeden önce, dönenlerde akıl yok o fırsat benim elime geçse asla bırakmazdım derdim. Ama bazen insanlar yoruluyor. Bunu kabullenip ara vermek mental sağlığımız için en doğru karar bence. Ben öyle yaptım. Neyse orası başka bir konu. Belki o yüzden uzaklaştı herkesten benden de. Neyse süreci bakıp göreceğim. Ama o beni arayana kadar pek arayacağımı yada iletişim kuracağımı sanmıyorum
Ben kimseye ücretsiz psikologum gibi davranmıyorum hanımefendi ya offf gerçekten bazen anlamıyorum insanları. Siz arkadaşlarınızla sürekli haha hihi mi yapıyorsunuz? Yeri gelip yaşadığınız derdi anlatmıyor musunuz? Ben türkiyeden ayrıldım ama her arayan bana burdaki sıkıntıları bilmiyorsun neler neler oluyor diye 2 saat telefonda paso dert yandı ben kimseye öyle demedim dinledim. Arkadaşlık bunu gerektirir herhalde her aradığımda dert yanmadım. O da kendi problemlerini, yaşadığı sıkıntıları anlattı. Çünkü o da türkiyede değildi. Ortak paylaşımlarımız vardı bir anda bu oldu. Ben bunu anlayabiliyorum. Zor bir süreçten geçtiğini. Kendim de zor bir süreçten geçiyordum beni aradığında ne diyecektim? Haaa süper ya her şey harika mı evet problemler var canımı sıkıyor diyordum. Yani bazen gelen yorumları öyle anlamıyorum ki, kimsenin sanki eşi dostu arkadaşı yok kimse kimseyle paylaşım yapmıyor vs.Sadece şunu söylemeye geldim. Rica ediyorum işin içinden çıkamadığınız konuları profesyonel insanlarla halletmeye çalışın. Kimse sizin ücretsiz psikoloğunuz olmak zorunda değil. Kimsenin içinde ne yaşadığını bilemezsiniz. Sizi içselleştirmeseydi bu kadar kafasına takmazdı. Derdinizi okumadım bilmiyorum ne yaşadınız ama bazen öyle bir an geliyor ki 10 dakika da bile tüm negatifliği bir insana aktarabiliyoruz. Belki de kendisinin çok daha önemli bir problemi vardı ve siz onu dinlemeden kendi probleminizi ona yığdınız. Böyle düşünün. Kimse uzun soluklu arkadaşlıklarda kolay kolay bu tavra bürünmez.
Evet tabi ki orada da psikiyatriye gittim, ancak ilaçlık bir durum olmadığını söyledi. Sonra psikolog arayışına girdim ama bulamadım. Bir de sadece sigortamın kapsağı şekilde yardım alabilirdim. Şu psikolojik dizilerden sonra bu öneri çok popüler oldu, herkes şimdi bunu öneriyor ama bir terapi seansı olmuş bin lira keşke herkes ama herkes yararlanabilse ama şu dönemde çok zorelbette öyle hiçbir şey sağlığımızdan önemli değil. Psikolojik destek aldınz mı hiç? Orda da düşünebilirdiniz bunu online falan şu an da yine hassas bir dönemden olabilirsinz ya da hassas birisiniz belki. Gerçi ben her zaman imkanı olan herkesin alması gerektiğini savunuyorum, farkında olmadığımız sorunları bile bulup çıkarıyor süreç.
Yaşınız kaç bilmiyorum ama anladığım kadarıyla küçük. Öncelikle bana da ne bu agresiflik? Evet hanımefendi bazı problemler arkadaşlara anlatılırken minimalize edilir. İnsan bir çok sıkıntısını kendi halletmelidir. Halledemediğiniz ve sürekli insanlara yansıttığınız için de belki benzer sıkıntılar yaşıyorsunuz. Kendisini fark etmeyip devamlı aynı hatayı yapıp sonra da milleti kötü ilan etmemeli insan. Psikologlar sizin kendinizde normalleştirdiğiniz şeylerin insanlardaki yansımasını öğretiyor.Ben kimseye ücretsiz psikologum gibi davranmıyorum hanımefendi ya offf gerçekten bazen anlamıyorum insanları. Siz arkadaşlarınızla sürekli haha hihi mi yapıyorsunuz? Yeri gelip yaşadığınız derdi anlatmıyor musunuz? Ben türkiyeden ayrıldım ama her arayan bana burdaki sıkıntıları bilmiyorsun neler neler oluyor diye 2 saat telefonda paso dert yandı ben kimseye öyle demedim dinledim. Arkadaşlık bunu gerektirir herhalde her aradığımda dert yanmadım. O da kendi problemlerini, yaşadığı sıkıntıları anlattı. Çünkü o da türkiyede değildi. Ortak paylaşımlarımız vardı bir anda bu oldu. Ben bunu anlayabiliyorum. Zor bir süreçten geçtiğini. Kendim de zor bir süreçten geçiyordum beni aradığında ne diyecektim? Haaa süper ya her şey harika mı evet problemler var canımı sıkıyor diyordum. Yani bazen gelen yorumları öyle anlamıyorum ki, kimsenin sanki eşi dostu arkadaşı yok kimse kimseyle paylaşım yapmıyor vs.
Bu sene patladı bu olaylar peşpeşe. Sıkıntı yaşatan bir insanları çıkarttım hayatımdan. Benim çok arkadaşım vardı. Yaş geçtikçe ve hayatta başka bir yere geldikçe daha çekirdek bir arkadaş grubu yaratıyorsunuz kendinize. Belki ben çok hatalı davranıyorum bu süreçte bilmiyorum bir yerde sorun olduğu belliBir de ne hikmetse bir çok arkadaşınızla probleminiz var baktım da şimdi konularınıza bence cidden bir profesyonel yardım alın. Belli ki insan ilişkilerini yönetemiyorsunuz.
“popüler” olduğu için önermiyorum psikoloğu naçizane tavsiyem ben 2017 yılında 1 yıl kadar destek aldım. Gidiş amacın farklıydı ama neler öğrendim neler. Nasıl kendimize krem makyaj malzemeleri alıyoruz özen göstermek iyi hissetmek için bence psikolog da öyle ki dıştan önce içi halletmeli. Saçma şeylere para harcamak yerine önce insan benliğini kazanmak için harcamalı.E
Bu sene patladı bu olaylar peşpeşe. Sıkıntı yaşatan bir insanları çıkarttım hayatımdan. Benim çok arkadaşım vardı. Yaş geçtikçe ve hayatta başka bir yere geldikçe daha çekirdek bir arkadaş grubu yaratıyorsunuz kendinize. Belki ben çok hatalı davranıyorum bu süreçte bilmiyorum bir yerde sorun olduğu belli
Hanımefendi arkadaşım bana derdini anlatıyor, saatlerce ben neden ona anlatmayım ki 50 tane mesajımda yazdım ki yukarda, aramızdaki iletişim bu şekilde ve dünkü arkadaşım değil 11 yıllık arkadaşım bu benim diye. Bakabilirsiniz kaç mesajımda bunun tekrarladım. Konunun başında da yazdım. Siz 11 yıllık arkadaşınızı tanımaz bilmez misiniz? Yani gerçekten bazı yorumlar gerçek dışı geliyor. Kan vahşet anlatmadım. Bu durumlardan çok bunaldığımı anlattım dediğim gibi o da bana anlatıyordu sohbet edip dertleşiyorduk. Siz bana diyorsunuz ki,kimse sizin psikologunuz değil. Elbette farkındayım gittim zaten psikiyatriye anlattım ona başıma gelenleri.Yaşınız kaç bilmiyorum ama anladığım kadarıyla küçük. Öncelikle bana da ne bu agresiflik? Evet hanımefendi bazı problemler arkadaşlara anlatılırken minimalize edilir. İnsan bir çok sıkıntısını kendi halletmelidir. Halledemediğiniz ve sürekli insanlara yansıttığınız için de belki benzer sıkıntılar yaşıyorsunuz. Kendisini fark etmeyip devamlı aynı hatayı yapıp sonra da milleti kötü ilan etmemeli insan. Psikologlar sizin kendinizde normalleştirdiğiniz şeylerin insanlardaki yansımasını öğretiyor.
Bu bilince sahibim teşekkür ederim ben de yardım aldım önceden ve bu sene de danıştım doktora zaten“popüler” olduğu için önermiyorum psikoloğu naçizane tavsiyem ben 2017 yılında 1 yıl kadar destek aldım. Gidiş amacın farklıydı ama neler öğrendim neler. Nasıl kendimize krem makyaj malzemeleri alıyoruz özen göstermek iyi hissetmek için bence psikolog da öyle ki dıştan önce içi halletmeli. Saçma şeylere para harcamak yerine önce insan benliğini kazanmak için harcamalı.
Aslında ben ordan değil de kendim alıp faydasını gördüğüm için önermiştim. Dediğiniz gibi ulaşabilmesi zor ancak aylık gelirirnin, varsa tabi, ciddi bir oranını kapsıyor herkesin gücü yetmez. Ama maddi gücünüz varsa kendinize yapabileceğiniz en güzel, en verimli yatırım bence.Evet tabi ki orada da psikiyatriye gittim, ancak ilaçlık bir durum olmadığını söyledi. Sonra psikolog arayışına girdim ama bulamadım. Bir de sadece sigortamın kapsağı şekilde yardım alabilirdim. Şu psikolojik dizilerden sonra bu öneri çok popüler oldu, herkes şimdi bunu öneriyor ama bir terapi seansı olmuş bin lira keşke herkes ama herkes yararlanabilse ama şu dönemde çok zor
Ne söylesem boş gerçekten iyi mücadelelerBu bilince sahibim teşekkür ederim ben de yardım aldım önceden ve bu sene de danıştım doktora zaten
Şunu da söyleyim “bir çok arkadaş” dediğiniz benim bu sene tanıştığım insanlar.Bir de ne hikmetse bir çok arkadaşınızla probleminiz var baktım da şimdi konularınıza bence cidden bir profesyonel yardım alın. Belli ki insan ilişkilerini yönetemiyorsunuz.
Evet biliyorum çok teşekkür ederim. Ama Keşke herkes için ulaşılabilir olsa hastane psikologlarını da denedim bu aradaAslında ben ordan değil de kendim alıp faydasını gördüğüm için önermiştim. Dediğiniz gibi ulaşabilmesi zor ancak aylık gelirirnin, varsa tabi, ciddi bir oranını kapsıyor herkesin gücü yetmez. Ama maddi gücünüz varsa kendinize yapabileceğiniz en güzel, en verimli yatırım bence.
Teşekkür ederimNe söylesem boş gerçekten iyi mücadeleler
Hayır asla böyle bir şey değil. Kendisi de çok zor ve bunalımlı bir dönemden geçiyordu.
Bu tarz yorumlar beni çok incitiyor.
Bu insan benim 1-2 değil 11 senelik arkadaşım, aynı ev paylaştığım beraber yiyip içtiğim, çok zor günler de geçirdiğim bir insan. Ben de dünkü çocuk değilim. Onu da dün tanımıyorum.
Kendisi çok zor durumda olmasa bu olay da onu böyle tetiklemezdi biliyorum. Zaten annem hep der ki akıl bir kıl ipin ucundadır. Yani neyin kimi nasıl etkilediğini bilemeyiz. Ben saygı duyuyorum ona. Ancak kendi adıma da üzülüyorum. Bu olayı her anlatmaya başladığında, just beni o gün aradığında diye başlayacak, inanın birinin hayatında böyle bir iz bırakmak beni çok üzdü.
Ayrıca bu olay rahatsız etti demedi, kötü hissettirdi bu sürece öyle girdim, kötü günler yaşadım ama asla kendini suçlama dedi. Hatta suçlu hissetmeyim diye uzun bir süre beklemiş. Bundan sonra nasıl davranmam gerektiğini düşünüyorum sadace, bu olay iletişimimizi etkileyecek gibi hissediyorum
Şimdi önceki konularını da okudum justcim. Ben sizi biraz kendime benzettim. Kişiler arasi çatışmalar yanlis anlasilmak haksız bulunmak birini kırmak birilerinin bizi sevmemesi reddetmesi dislamasi bizim kabusumuz. Üzüldüğünuz konu herhalde biraz bununla ilgiliymis. Bizim gibi insanları genelde kibar hanım hanimcik bulup severler en kötü biraz ezik bulurlar ama bazen de ortam çok garip ergen bi ortamsa kültür farkı da varsa zorbalık yaparlar siz de buna dayanamamissiniz. Ben de çok üzülürdüm ama aslında çoğu insan bizim kadar üzülmez. Mesela bizim isyerinde aynı sizin eski oda arkadasiniz gibi bir kız var her gün eğlence için biriyle kavga çıkarıp onu şikayet ediyor bir de dalga geçer gibi ya ben çok gecimli iyi huylu biriyim dedi geçenkız bundan eğleniyor yani biz olsak bileklerimizi keseriz.
Şimdi bu yakın dostunuzu da tanımıyorum neden böyle yapmış olabilir neden bu kadar üzülmüş olabilir ne yaşıyordu da sizin anlattıklarınızdan bu kadar kötü etkilendi vs bunları asla bilemeyiz. Ama bana da o da sizin gibi aşırı hassas bir insan gibi geldi. Sizin pek bir suçunuz olmayabilir. Ha siz de bu kadar suçlu hissedip uzulmemelisiniz. Yani genel olarak biraz İngilizce söyleyeceğim "thicken your skin" yani derinizi kalinlastirmak gibi, azıcık hassaslik seviyenizi düşürmeye çalışmanızı biraz gamsız olmanızı öneririm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?