Ben Marquez’i bir turlu sevemedim zatenKolera günlerinde aşk
Vallahi kaç gündür elime alasım gelmediBen Marquez’i bir turlu sevemedim zaten
Aslında severdim. Ama canım çekmedi diyebilirim.Ben bu arada Dan Brown Başlangıç'a ara verip, Nermin Yıldırım'ın 'Unutma Dersleri' adlı romanını bitirdim
Yarın Başlangıç'a devam edeceğim.
merve
Distopya sevmiyor musun?
Stefan zweig basla çok sürükleyici ve kısa hikâyeler.Kızlar bana da bir el atın yaeskiden yemek yer gibi kitap okurdum. Yazdığınız kitapların yarısından fazlasını yıllar önce okumuşum zaten, ama birkaç senedir çok az okuyabiliyorum. İş hayatına başlayınca oldu bu. Sonra işi bıraktım hamilelikti, doğumdu derken küçücük bebekle hiç vaktim olmuyor. Yine de zorlayıp yeniden başlamak istiyorum. Okumak çok değerli bir eylem, bıraktığımda anladım. İnsanın günlük konuşma dilini bile hemen değiştiriyor. Tutunamayanlara dördüncü kez başlayayım dedim, çok sevdiğim bir kitaptan başlarsam hız kazanabilirim belki diye düşündüm onu bile okuyamadım. Ne yapayım ben yahu karikatürden mi başlayayım? Bana yeniden alışkanlık sahibi olmayla ilgili öneride bulunabilir misiniz?
Oğuz atay da beni çok sarıyor. Kendime çok yakın buluyorum. Onun dışında fantastik edebiyatı çok severdim. Yerdeniz serisine başlayayım dedim ama olmuyor. Devamını getiremiyorumStefan zweig basla çok sürükleyici ve kısa hikâyeler.oguz atay zor bence böyle bir dönemde.
Dönem dönem begenilerimiz ruh halimize göre değisebilir. Ben de grange hastasıydim ama son 3 kitabini okumadim artik bu tür bana hitap etmiyor bu dönemde mesela.Oğuz atay da beni çok sarıyor. Kendime çok yakın buluyorum. Onun dışında fantastik edebiyatı çok severdim. Yerdeniz serisine başlayayım dedim ama olmuyor. Devamını getiremiyorum
Grange i ben de çok severdim lisede. Aynı şekilde ben de zaman geçtikçe soğudum. Kurgusu sürükleyiciliği harika ama insan yaş aldıkça daha yoğun birşeyler arıyor. Aylak adam ı hiç sevmediğimi hatırlıyorum. Kadınları çok eziyor gibi gelmişti ama aslında o tip adamları ezerek ironi yapmış da olabilir, anlamamış olabilirim.Dönem dönem begenilerimiz ruh halimize göre değisebilir. Ben de grange hastasıydim ama son 3 kitabini okumadim artik bu tür bana hitap etmiyor bu dönemde mesela.Distopta da severim aslında ama fahrenheiti okumak istemedim. Bu ara biraz zihnim bulanık yusuf atılgan aylak adama başladım mesela.
1984 de henuz okuyamadım puslu kıtalar atlasını okudum çok begenmiştim. Bakalim deniyoruz bir seyler yapmayı.Grange i ben de çok severdim lisede. Aynı şekilde ben de zaman geçtikçe soğudum. Kurgusu sürükleyiciliği harika ama insan yaş aldıkça daha yoğun birşeyler arıyor. Aylak adam ı hiç sevmediğimi hatırlıyorum. Kadınları çok eziyor gibi gelmişti ama aslında o tip adamları ezerek ironi yapmış da olabilir, anlamamış olabilirim.1984 var distopya seviyorsan okumuş olabilirsin gerçi. Cesur yeni dünya çok güzel diyorlar ama ben okumadım.
Bu türlerin dışında eğer okumadıysan şiddetle İhsan Oktay Anar in kitaplarını tavsiye ederim
Hoşgeldin ne yaparsak yazıyoruz içimizden geldiğince. Ben bana motivasyon olsun diye konu açtım. Inanılmaz tembellik ettiğim bir dönemdeyim.Merhabalar. Beni de aranıza alın :)
Stefan Zweig kitaplarına bayılıyorum
Bilinmeyen bir kadının mektubu
Olağanüstü bir gece
Satranç
Geçmişe yolculuk
Bir çöküşün öyküsü
Mecburiyet
Bir kadının yaşamından yirmidört saat
Korku
Ay ışığı sokağı
Yakıcı sır
Hepsini tavsiye edebilirim. Yakında yenilerini sipariş edeceğim :)
Orhan Pamuk anlatımı bana çok sıkıcı geliyor aşırı detaylara iniyor ve okuyamıyorum
En son bitirdiğim kitap Sabahattin Ali - İçimizdeki Şeytan
Şu an okuduğum kitap Robin S. Sharma - Ferrarisini Satan Bilge
İyi yapmışsın bence burdan paylaşım yaparak birbirimizi motive edebilirizHoşgeldin ne yaparsak yazıyoruz içimizden geldiğince. Ben bana motivasyon olsun diye konu açtım. Inanılmaz tembellik ettiğim bir dönemdeyim.
Ben de 3 aylardan dolayı biraz uhrevi okumalara yöneldim canısı.Ben Başlangıç (Dan Brown)'a devam edemediğimden, Kadın Beyni erkek beyni(Dr. serkan karaismailoglu) adlı kitaba başladım çok hızlı ilerliyorum
Tavsiye ederm
Hoşgeldin.Merhabaaa bende bu güzel konuya dair olmak istiyorum❤ Su an okudugum kitap
" bagirmayan anneler" hatice kübra tongar .
Cok güzel bir kitap her anneye tavsiye ederiim. Henüz bitirmedim ama anlayarak idrak ederek ve önemli yerlerin altini cizerek ilerliyorum. Ayni anda tabi mümkün oldukca uygulamaya da calisiyorum. Böylelikle bu kitabin hem kendime hemde yavruma insallah büyük bir faydasi olacak❤ Bu ara okumaskta zorlaniyorum. Yani aslinda baslayana kadar bir zorluk cekiyorum. Telefonda takilmak sosyal medya kullanmak ve bos islerle ugrasmak daha cok zamanimi aliyor ve tembellestiriyor bedenimi ve zihnimi.
Bunun farkindayim ve farkindalik iyiye dogru ilerlemek icin ilk adimdir bence. Insallah kitap okuma aliskanligim bu güzel forum sayesinde yine eski haline dönüsür❤