• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okunmaya Değer...

Kader de ağlarını farklı örünce,
Bazen elde gördüğün yele düşermiş,
"Bana uğramaz" deyip gülüp geçtiğin
Seninle anılır da, dile düşermiş...!

Bedirhan Gökçe

Birisi, kabuk tutmuş yaralarımızı okşamaya başladığında, cırt diye açılıveriyor ve oluk oluk kanama başlıyor yeniden. Birine teslim olduğumuzda ve içimizi döktüğümüzde, bedenimiz ve ruhumuz kan içinde kalıveriyor. O yüzden değil mi, içimizi
tutmalarımız, birine teslim olmaktan korkmalarımız, ortalıkta tedirgin ve gergin dolanmalarımız?
-Anlatsam mı, anlatmasam mı?
- Kararsızlığımız,
-bu sevgi beni acıtır mı?
- Kuşkularımız. Her zaman seni üzecek birileri olacaktır. Tek yapmamız gereken; sevginin bize vadettiklerine güvenmeyi sürdürmek, ama kime ikinci defa güveneceğimizi de iyi seçmek.

[ Gabriel Garcia Marquez / Yüzyıllık Yalnızlık ]

Sen benim herşeyim ol sevdiğim,
Acım ol, kederim ol, hüznüm ol,
Dikiş tutmaz yaram,
Söz dinlemez, lâf anlamaz yanım ol,
Bana mahpus, bana zindan ol,
Yeter ki menzilimde ol....

|Rumi...|

Kaç kere unutmayı denedim seni, kaç kere söküp atmaya çalıştım seni içimden... Yapamadım sevgilim, başaramadım... Gitmeye çalıştığım her yer sana çıktı, kime sığındıysam sen kokuyordu, nereye baksam gözlerin... Kurtulamadım sevgilim senden, nereye dokunsam senden bir şeyler dokundu bana... Bir şeyleri düzeltmeye çalışmıyorum, öyle yoruldum ki inan hiç gücüm yok buna. Yaralarımı sarmış değilim, sırılsıklam kırıklarım, kanıyorun hala. Ne desem, neyi anlatsam, nereden başlasam bilmiyorum. Işte öyle bir çıkmazdayım, Ben, sana geç kalmalar durağındayım,.. Mutlu ol... Benim sana veremediğim, benden beklediğin her şeye sahip ol. Yaşamak güzel, senin mutlu olduğunu bilmek daha güzel. Beni böyle de mutlu edebilirsin, lütfen bunu yap. Beni sevmeye devam et, beni düşün, beni unutma...

Ezginin KILIÇ

Sen gidersen başkent gider,
içim üşür ayaz düşer
İzmir de konak meydanı,
İstanbul da taksim düşer.
Sen gidersen canım gider,
Adın geçer içim titrer.
Şu dağlanmış yüreğime,
Sevda denen akkor düşer.
Sen gidersen herşey gider,
Sesin gider,sesim düşer.
Sen gidersen ey sevgili,
Ben biterim, şiir biter…

Ümit Yaşar Oğuzcan

Bazen birimiz fazla geliriz,
Bazen ikimiz az...

Haydar Ergülen

Dürüst olalım, ne olur.
Senden daha iyilerine layık olduğum falan koca bir palavraydı. Benimse bu güçlü tavrım, umursamazlığım ve gülümseyen yüzüm hepsi yalan…
Ne sen dünyanın en iyilerine layık olan birini bırakacak kadar aptalsın, ne de ben hüznümle seni döndürmeye çalışacak kadar aciz…
Hepsi geçecek, biraz uyumalıyız sadece…
Mutlu düşler…

Ezgin KILIÇ

Dilekler dilendikçe gizlice ayrılıklar bileyen,
Her aşkta söylenmesi zorunlu,
''Sensiz ölürüm'' yalanını vekaleten dilinde taşıyan,
Ve sırasıyla;
''Başımızı koyacak bir evimiz olsun yeter!'' diyerek devam edendi evimi yıkan.
'-acak, -ecek'lerin gelecek zaman eki değil, hayal eki olduklarını,
''Bitti anlıyor musun?'' cümlesinin aslında soru cümlesi olmadığını öğretti bana.
Şimdi sisli bakışlarıma sinmiş gülüşleri silinmez gözümün önünden.
Yetişecek yeri mi vardı, gölgesine gömüldüğümün?
Gören, duyan, bilen varsa;
Ömrümü ömrüne kattığıma söylesin de, bir daha dönmesin.

Ismail Kılınçaslan| Zorunlu Yalanlar

Zaman çok şeye gebeydi ve bu doğumdan herkesin beklediği farklı bir şeydi.

Nazan Bekiroğlu

“Dünyada bir tek insana inanmıştım. O kadar inanmıştım ki, bunda aldanmış olmak, bende artık inanmak kudreti bırakmamıştı. Ona kızgın değildim. Ona kızmama, darılmama, onun aleyhinde düşünmeme imkan olmadığını hissediyordum. Ama bir kere kırılmıştım. Hayatta en güvendiğim insana duyduğum bu kırgınlık, adeta bütün insanlara dağılmıştı; çünkü o benim için bütün insanlığın timsaliydi.”

-Kürk Mantolu Madonna-

Sabahattin Ali

Ben hazırdım tamamlamaya, yarım kalmış ne varsa. Ama… Ama… Ne ben gururumu çiğneyebildim, ne sen “Pişmanım” diyebildin. Şimdi bana yüreğinin kapılarını ardına kadar açsan ne çıkar; senin arka bahçeni öğrendim ben.

Kahraman Tazeoğlu

Biten bir aşk için Söylenecek söz şu olmalı: - Güzeldi yine de...

Ahmet Telli

Zaman hiç kendinden götürmüyor sevgilim...
Yaşadıkları hep bizden çaldıkları. Ve benım sana açlığım, hasretim, dokunuşlarım, kokun...

Halis Karabenli

“Geçtiğimiz yollarda kaybettiklerimizin bize en büyük kötülüğü, kendilerini tekrar tekrar hatırlatmalarıdır. Bir kere kaybetmekle kurtulamadığımız şeylerdir. Yoklukları hayatımızdaki varlıkları haline gelir. Hep ama hep hatırlarız. Ne biçim kaybetmektir bu?”

Murathan Mungan

"Vicdan en rahat yastıktır" diyor bir söz.
Varsa...

- Özdemir Asaf

Alışma bana, ne yapacağım belli olmaz..!
Bugün varım yarın birden yok olurum.
Dokunma bana, kapanmamış yaralarla doluyum.
Canımı acıtma, bir yara da sen açma..!
Sevme beni yoğun duygularımda kaybolursun tutuşursun.
İsteme beni, yasaklarla boğuşursun, engellerle doluyum.
Çözmeye çalışma sakın, seninle karışır iyice kördüğüm olurum..
Anlama beni, ben kendimi bilirim, ben böyle mutluyum..
Aşkı yaşatmamı isteme asla, ben aşka yıllardır inanmıyorum..
Güveniyorsan kendine, inandır aşkın varlığına..
Sonucunda öyle bir aşk yaşatırım ki..!
Vazgeçemezsin tutkun olurum.
Yıkabilirsen duvarlarımı, sakın bırakma beni.
Tüm tutkularım ve gücümün arkasında;
Hala minik bir çocuğum.
Büyütemezsen ; Kaybolurum...!

Alıntı

“Artık biz sarılsak bile, üşürüz ki seninle”

Alıntı

"Hayatınızda hiç kimseyi suçsuz olduğunuz halde özür dileyecek kadar çok sevmeyin."

(August Rush)

Gitmene lüzum yoktu,
papatyalarla, ay çiçeklerini ayırmayı
ustam çoban yıldızından öğrendim ben.
...Ama yine de
bahara bir dilim mavi var,
son çeyrek biraz hüzünlü olur,
olsun
tersine akan tren raylarında
çok umuttan gemi yüzdürdüm ben.

Turgut Uyar

Bende çok beğendiğim bir Sonbahar yazısın ekleyecek yer ararken rastladım konunuza acaba parça parça eklersem uygun olurmu :) affınıza sığınarak sordum çünkü bu konu sahibi siz olduğunuza göre izin almam gerektiğini düşündüm...

Back
X