Okunmaya Değer...

"Eğer önündeki kapılar bir daha yüzüne kapanacak olursa, hayatının sona ermediğini düşün. Sona eren şey yalnızca hayatlarının birincisidir ve diğeri başlamak üzere sabırsızlanmaktadır. O zaman bir gemiye bin, seni bekleyen bir kent mutlaka vardır."

Amin Maalouf - Tanios Kayası

Keşke hayatımın bazı bölümleri için şunu söleyebilsem:
Bunlar montaj!

İbrahim Tenekeci

"Şimdi tek istediğim nefes alabilmek, ötesinde yok gözüm. Kaçmak da mümkün buradan elbette ama benim istediğim kaçmak değil ki. Ne varmayı arzuladığım bir öte diyar, ne de bir yerlerde bıraktığım kayıp bir cennetim var. Sadece çıkmak istiyorum. Çıkmak da değil, çıkabilmek. Ben o ihtimali seviyorum. seçeneğim olmasını, kapının aralık kalmasını. Durmuşum bir eşikte, ne bir adım geri, ne bir adım ileri, uzatmışım kafamı aralıktan dışarı, sırtımı dönmüşüm o cehennem sıcağına, mutlu mesut, çocuk çocuk soluklanıyorum serinlikten, ötesi gerisi ne gam."

Elif Şafak / Med Cezir

Mesela ben küçükken misafir çocuklarıyla dağıtırdım bütün evi.
Sonra onlar giderdi, ben evi yalnız toplardım.
Şimdi de aynı şey hayatım için geçerli.
Biri geliyor, beraber dağıtıyoruz her şeyi.
Sonra o gidiyor ve topla toplayabilirsen.!!!

Alıntı

Gönül kime söz vermişse, aşk onda muhteşemdir.

Şems-i Tebrizi

Çok içtim. Dur bir şey söyleme. Kapatma lütfen. Kaç gün oldu oldu bilmiyorum, kaç saat oldu bilmiyorum. Uyuyamıyorum anlıyor musun? Annem öldüğündeki gibi, canım acıyor. Aradım, açmıyorsun. Telefonun her çalışında "aç artık" ağrısı beliriyor karnımda. Bir ümit diyorum, biraz da olsa seviyorsa açar diyorum. Açmıyorsun. Biraz da olsa sevmiyor musun? El ele tutuştuk biz, yürüdük, gezdik okul yollarında. Seviştik.. Onu da s*ktir et sarıldık ulan sarıldık, kaburgam göğsüne geçti, bütün sıcaklığını hissettim, gecelerce o sıcaklıkla uyudum ben. Aç lütfen; Ellerim titriyor, kalbim sıkışıyor. Küfretmek istiyorum edemiyorum, ben de şans yok ya açışın küfüre denk gelir biterim.. Zaten bitmiştim değil mi, bak kaçıncı aramam bu, kaçıncı çaldırışım kaçıncı açmayışın, aynı gece içinde bir milyonuncu ölüşüm. Yoksa hayatında biri mi var, doğruyu söyle, öptün mü birini, seviştin mi, siktir et sevişmeyi sarıldın mı? Evet deme, lütfen evet deme ben bu evetle nefes a
lamam. sus, bir şey söyleme. Aç artık, ne olur. Bende ne'n varsa her akşam dokunuyorum onlara, tokan, parfümünün sindiği hırkam. Tokan demiştim, bir kaç saç telin kalmış üzerinde kokladım. Ne kadar eksilmişsin. Aç yoksa, bir daha aramam. Bir daha ararsam, ararım. Yine ararım. Alo..
Açtın sandım, üşüdüm. Bir ses ver içim yansın. Bir ses ver sana donuyorum.Bir ses ver bir şey söyle.Mesajlarıma neden cevap vermiyorsun, tırnakların mı uzun? Ondan yazamıyorsun değil mi. Tamam aç o zaman, çok özledim seni " bi'şey söylicem sadece. Bi'şey söyleyip kapatıcam. Bin şey söylemek istiyorum. Bir kaç defa üst üste seni seviyorum diyeceğim, bir kaç milyon kez susacaksın biliyorum. Alo..

pardon, açtın sandım..

Aşk'mamışsın..

Alıntı

Hani şu senin deli gibi sevdiğin
insan bir gün sana "Seni seviyorum." der de, çıkarsanız,
anlatayım neler olacak. İlk önce sana seni sevdiğini
söyleyecek, senin için uğraşacak,
seni mutlu edecek, sana sarılacak,

seni öpecek, sana istediğin herşeyi verecek. Hediyeler alacak, seninle uyuyacak, gezecek, birlikte kahkahalar atacaksınız.
Sonra yemek, sonra resim, herşeyi birlikte yaşayacaksınız.
Ayakların yerden kesilecek,
herkese onu anlatacaksın, hatta
ondan başka hiçbir şeyi konuşmayacaksın . Onun sonsuza dek yanında olacağını düşünüp,
onun için herkesi karşına alacaksın. Hayatını, ondan ibaret gibi anlatacak ve yaşayacaksın.
Gözlerinde kaybolacaksın, ellerini bırakmak istemeyeceksin, üşüdüğünde ona sarılacaksın,
kalbinin atışını hissedeceksin,
kokusunu ciğerlerine kadar ezberleyeceksin . Ne zaman ne yaptığını, mimiklerini, kirpiklerini,
ellerini aklına gelecek ne varsa bir
bir aklına işleyecek hepsinin şekli
şemali. Herşey güzel gidiyor diyeceksin, sonra bir şey olacak. Bir soğukluk girecek araya, bir umursamama, bir takmama. İşte o
zaman yerden kestiği ayaklarınla
çakılacaksın yere. Bir şey olmayacak vücuduna ama kalbin parçalanacak. Öleceksin her gün.
Çünkü o senden sıkılmış olacak. Çünkü o senden bıkmış, artık
başka tatlar arıyor olacak. Çünkü
o, çoktan bir başkasıyla
konuşmaya başlamış, senden
kurtulmanın yolunu arıyor olacak.
Sen ne mi olacaksın? Hayatına giren her insana onun sana
yaptığı bu şerefsizliği ödetmeye
çalışacaksın. Canı yansın isteyeceksin, senin mutluluğunu
duysun, kahrolsun diye dualar
edeceksin. Onsuz mutlu olabileceğini kanıtlamaya
çalışacaksın, nefret ede ede
seveceksin. "Bir gün bana gelirse
asla dönmeyeceğim." yalanına
kendini inandıracak, ama hep gelmesini bekleyeceksin. Sen ne mi olacaksın?

Sen, yaşarken öleceksin....

"İnsanın en büyük hatası sevmek değil,
Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir."

*Paul Auster

“Belki kavga edebiliriz, küs kalabiliriz, birbirimizi üzebiliriz, mutsuz edebiliriz. Ama ne olursa olsun her gece benimle uyu.”

:43::43::43:

Seni duydum, bağıra çağıra susuyordun…
Bilirim gürültülüdür suskunluğun
çığlıkların aksine sessiz, sedasız…
Odamdaydı bir daha sana asla dokunamamak ihtimali…
Soru işaretleriyle boğuştum önce…

Ardından ünlemler önüme dikildi…
Noktalandım!
Saat seni sen geçiyordu…
Zamanın ötesi berisi sendin ve geç kalmamıştık bana kalırsa…

Bana kalmadı…

Özgür Gümüşsoy

Shakespeare'in dediği gibi;

"o kadar geç oldu ki cevabın, ne sorduğumu unuttum."

...

"İçimde çok büyük bir ağlamak var. Bir ağaç altında oturarak hem kendime, hem bütün insanlara, hem börtü böceğe, kurda kuşa ağlamak istiyorum.."

Nazan Bekiroğlu

Kimi insan, geçmişle geçmemişi birbirine karıştırır. "Halbuki geçen iz bırakır, geçmeyen yara''.

K. Tazeoğlu

Ben kırılmaya kalbimden başlamadım. Ellerimi bıraktığın gün parmaklarım kırıldı. Sarılmayı kestin, kaburgam kırıldı. Konuşmayı bıraktık, sesim kırıldı. Öpmedin, nefesim kırıldı. Okşamadın hiç, saçlarım zaten kırıktı. Özlemedin, hasretim kırıldı. Aramadın varlığın kırıldı. Sevmedin demeye dilim varmıyor, sevmişsindir belki az da olsa,söylemedin hiç..
Kalbim kırıldı..

Özcan Bülbül

Göğsümün ortasında bir ağrı..
Biliyorum, sensin..

Özcan Bülbül

Hayatım boyunca kendimle ilgili olarak uzun açıklamalara girmekten kaçındım. Yani duygularımı bütün açıklığıyla uzun uzun anlatmadım kimseye. Bunu yapmak doğru muydu bilemiyorum ama bu böyle sürdü. İstedim ki bana bu kadar yakın olan insanlar birkaç kelimeyle, birkaç cümleyle, bir bakışla, bir nefes alışımla anlasınlar neler olup bittiğini. Çünkü ben böyle anlayabiliyorum. Eğer sahiden birinin yakınında duruyorsam, bu kadarla da olsa farkına varabiliyorum olup bitenlerin. Yakınlarında olmanın hakkını veriyorum ve bunu onlardan da bekliyorum.

Tarık Tufan

Uyku bazı insanlar için lükstür ve vergiye tabidir.Uyuyamıyorum, uyuyabilecek kadar zengin değilim. Unutamayanlar en çok uykusuz kalanlardır; çünkü uyurken özleyemez insan. Unutamıyorum. En çok bir şeyler içerken hatırlar insan, en çok üçüncü dubleden sonra gider o el o telefona; çünkü rakı zaman makinesidir. Hatırlıyorum. En çok yalnızken kendi kendine konuşur insan,yalnızken küfreder, yalnızken ağlar.Yalnızım.

Neyse bak yine çok içtin hayat…

Oğuz Bal

Back