Okumak isterseniz okuyun :)

Benimki daha 4 aylık. Yatılı kalmayı ben de hiç sevmem bu aralar zaten atak dönemi mi diş mi neyse uyumuyor zaten..
Zamanla alışır inşallah çok da içli dışlı değilim kimseyle bebeğim dr olmasın gerek yok gitmesin kimseye ya da inmesin kucağımdan önemli değil beni endişeye sokan çığlık çığlığa ağlaması oluyor. ..
Öyle olunca da ne ben Bi yerde durabiliyorum, ne de benim evime gelen durabiliyor sıkıntı bu.
 
Yanlış yapmıyor. Güvenli bağlanmanın sağlıkla tamamlanması lazım. Her ihtiyacı anında karşılanmalı. 3 yaşa kadar sadece anne istemesi çok normal benim de öyleydi. Ve ben çokca bolca sadece ve önce onla ilgilendim. Şimdiden sonra açılıyor dışarıya. Arkadaş istemesiyle başlıyor bu yavaştan. 2 yaş gibu istediğini ağlayarak yaptırma olaylarına girerler. Orda sizin de sınırlarınızı keşfederler. Öncesinde pek de bi manası yok. Isteseniz de algılayamazlar. Sadece zarar verecek şeylerden uzak tutmak istediğinizde direnmesini engelleyebilirsiniz tutarlı hayır cevaplarınızla.

Ve ne olursa olsun şimdi bağırmayın. Gerçekten çok çok çok küçük. Ben asla bağırmadım diyemem. 2.5 yaştan sonra bir iki kez bağırdım. O kadar korktu ki şimdi sesim az ciddileşse kızacak mısın bana diye dudağı büzülüyor gözleri doluyor. Kendimi bok gibi hissediyorum. Her seferinde hayır şimdi kızmıyorum diyorum durumu açıklıyorum. Safi inar harekerlerinde zıvanadan çıkınca sadece kızıcam şimdi ama diyorum korkuyo tamam kızma kızma diye vazgeçiyo. Bu şekilde durdurmak istemiyorum ama son çare yapıyorum bazen.
 
Bilmiyorum açıkçası bana yanlış geliyor. Güvenli bağlanma konusunda haklı olabilirsiniz ama çocuk sadece sizi istediği zaman sizin kendi karakteriniz kaybolmaya başlıyor.. Ve siz ne kadar kötü yorgun bitkin hissederseniz o 2 katını hissediyor.. Mesela ben yalnızım eşim çok çalışıyor ve bazen birilerinde dursun ve ben gideyim uyuyayım dinleneyim istiyorum çünkü gücüm kalmıyor ama o benden başka hiç kimseyi istemediği için bunu yapamıyorum yapsam da aklım bebeğimde kalıyor ve dinlenemiyorum. Bebeğin başkasında huysuzlanması normal ama 7/24 anneye yapışık olması bence normal değil.. Çünkü bazen benim gerçekten kafamı dinlemeye ihtiyacım oluyor.. Eminim sizin de oluyordur
 
TAbi ki bittik tükendik. Ne ağlamalar ne zorluklar. Ama normal.
 
Anladım ben sizi.

İlla biri gelsin ya da siz bir yere gitmek istiyorursunuz,çocuk da size uyum sağlasın istiyorsunuz.



Olabilir tabii.

Herkesin düşüncesi,hayatı,ailesi farklı.


Hiç bilmiyorum da alışıyordur bebekler belki de…


Allahım hepimizin gönlüne göre versin inşallah.
 
İlla biri gelsin ya da ben bir yere gitmek istediğimden değil mesela bazen çağırıyorlar gitmiyorum ikinci çağırıyorlar tekrar gitmeyince de olmuyor yani bir şekilde ayıp oluyor Benim de burada ailem olmadığı için bir şekilde onlara karışmazsam yapayalnız kalıyorum ve Her gittiğimde Bebeğim böyle sıkıntı çıkardığı için de benim için bir eziyete dönüşüyor Allah hepimizin gönlüne göre versin Amin
 
Herkesin her şeyi var demeniz araba mı ??? Faiz yemek yedirmek haram vs…. İnsanlar borçlanmadan geçinemiyor hanımefendi,borçlanmadan da mal sahibi olunmuyor artık.
Ayrıca bir arabaya sahip olmak herkesin her şeyi olduğu anlamına gelmiyor…
 
Sizin bir bebeğiniz var :) ikinciye de üçüncüye de gitmeyebilirsiniz :) bebeğinizin durumunu açıklayıp evde daha rahat olduğunu söyleyebilirsiniz.Bu durumunuzu anlamayan tepki gösterecek olan insanlardan zaten uzak kalın :)
Bebeğiniz ile dışarı çıkın..yürüyüş yapın.
Onu sese alıştırın.
Sürekli evde kalarak,düşünerek kendinize ekstra bunalım yaratırsınız.
 
Vallahi dün doktor kontrolü vardı. Kucağımda otururken sıra beklerken herşey güzeldi çok da ses vardı sıkıntı yoktu. Ne zaman ki doktorun yanına girdim kucağımdan bıraktım doktor muayene etmeye başladı çığlık çığlığa ağladı yine ne zaman düzelecek bilmem... Sık sık dışarı da çıkamıyorum hava hep yağmur.. İnşallah zamanla düzelir doktor üzerine git bu durumun sıkıntı olan ağlaması değil çığlık atarak ağladığı için korkuyorsun dedi..
 
Doktor muayne ederken ağlamayan bebek olmaz ki
Mesela kaç kere gittiğiniz misafirliğe de ağladı, birkaç kere gittik ve ağlıyor diyorsanız öyle denk geliyordur,o an gazı vardır belki. Siz gidin o ağlasın siz de kucağınıza alın hiç acele etmeyin ağlasın siz sakince okşayın harfif salınımlarla sallayın gazı varsa çıkarır sakinleşir. Çünkü sizi istemesiöiel başka eve gitmeme arasında bağlantı yok ,başka eve gidin yine kucağınıza dursun. Benim kızım 3 yıl boyunca kucağımdan inmedi ama gittim her yere yani gittiğinzi yerde başkası alınca ağlıyorsa vermeyin sizin kucağınızda dursun.
O ağlayınca siz de panik oluyorsunuz sanırım, çığlık atarak da ağlayabilir çok normal , siz aç mı, altı ıslak mı gazı var mı bakın her şey tamamsa kucağınıza sarılın yeter. Ağlar bebekler ,hiç telaşlanmayın.
 
Hepsini söyliyim şöyle
Bi kere bizim eve kalabalık misafir geldi herkes kucağına almıştı ağlamadı ama 3 aylıktı..
Yaklaşık bir ay sonra halasına gittim kalabalıktı eltim kucağına aldı ve etrafa baka baka ağlamaya başladı ben alsam da asla sakinleşmedi. Ve eve gittim evde sustu.
2 gün sonra alışması için tekrar aynı eve gittim bu sefer kalabalık yoktu ama aynı şekilde çığlık çığlığa ağladı. Tekrar eve geldim.
2 hafta sonra falan başladı Bi yere gittim aynı şekil çığlık çığlığa ağladı.
En son da bu doktor olayı işte
 
Çocuk sizden başka kimseyi görmediği için böyle ki babayı bile görmüyor. Hava soğuk farkındayım ama insan görmesi lazım. Yavaş yavaş ayırt etmeye başlayacak. Şuanda çok küçük tabiki onunda etkisi var.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…