- 5 Eylül 2011
- 2.169
- 4.234
- 333
- Konu Sahibi everytime_night
-
Konuşup sınırlandır her gün olmaz ds hafta da bir gün. Kızınıda anlıyorum çok bunalıyorlar benimki de aynıEvet bende sevmiyorum eşimle oturiyim sohbet edelim film izleyelim kızla bişiler yapalım o kadar yıprandımki geçen sene
Canım zaten oyalamaya çalışıyorum yani oyun kuruyoruz ama onlar kızımdan önce iniyor kim kime gitcekse iniyolar kızım illa üzülüyor hatta yine bir akşam gitmedik bende haftasonu gitcem arkadaşıma ama x gelmesin gibi bir hırs yaptı bunun yanlış olsuğunu ona anlattım tamam diyor ikna oluyor ama sonra yarın bana okulda anlatıp durcaklar ne yaptıklarını diyor karşı taraf sürekli bi kıskandırma özendirme çabasında ama çocuk bunlar daha anlam veremiyorumCanim arkadaşlarini degistiremez misin .ya da kızınin akşamları evinizde zevk alacagi etkinlikler yapmaya çalışın.kızınizin akli orda kalmasin
Merhaba hanımlar evet dert değil ama benim için bir sorun.Kızım anaokulundan 2 arkadaşı ile aynı okulda aynı serviste bu sene 2. sınıfa geçtiler. Ayrıca anneleri ile bizde arkadaşız.Yapı olarak fazla içli dışlı olmayı sevmiyorum.Başlarda diyalogumuz güzeldi kızlar geçen sene öğlenciydi arada görüşüyorduk.Ama bir zaman sonra haftada 2-3 gün görüşülmeye başlandı. Kızlar servisten bir akşam bende bi akşam diğer arkadaşta iniyor sonra diğerinde ve bu böyle sürüyordu. Biz gitmediğimiz zaman kızım ağlıyor hatta çok ağlıyor üzülüyordu. Öyleki diğer kızlar görüşünce ertesi gün serviste kızıma nispet yapıp biz dün gece oynadık sen yokdun tarzında konuşuyorlarmış. Onlar daha küçük 6-7 yaşındalar ama bildiğin birbirlerini kıskandırıyorlar. Yada biz gitmediysek ertesi gün kızımı aralarına almıyorlarmış. Ayrıca eşim vardiyalı çalışmıyor. Eve gelme saati belli arkadaşların eşleri vardiyalı çalışıyor. Geçen sene mesela eşimin gelceği saate yakın arkadaşlar arardı işte bizde insinler sende gel oturalım.Adam eve gelecek aç. Yani belli bi düzen var evde ama kızım üzülmesin diye bazen idare ettim. Neyse oturmaya giderdim kabul edip eşim evde ben orda aklım evde kalırdı çünkü alışık değiliz. Gece biraz oturup kalkmak isterdim kızım ağlar diğer arkadaşıyla birlikte kalkalım diye. Arkadaşların eşi gececi 12 de işten çıkcaklar diye gece ,12 de kalktıklarını biliyorum .Hatta bir kaç kere çok saçma birşey oldu geç oldu diye yolumun üstü diye geçerken eve bırakmak istedim arkadaşı ve sonra evine gittiğimiz arkadaş bende geliyim nasıl olsa eşim yok bırakırız sonra sen beni bırakırsın tarzında saçma sapan olay oldu .Zaten bi yerden kalkarken illa evine gittiğimz arkadaşta gelir sanki ben servisçi gibi onu bırak bunu bırak evde koca bekler. Ben teklif etmesem bile önden çocuklar çıkar gecenin 12 snde onlar ikisi gitcek bizde gidelim diye ağlayınca annleride gayet rahat bizde gelelim oluyorlar. Ve annleride çocuklar gibi yani mesela ben gitmedim çağrılan yere sonraki görüşmemizde sanki ben orda yokmuşum gibi başbaşa sohbet etmeler .Bana bakmadan konuşmalar. Hiçbirini sorun etmiyorum .Ama şimdi tekrar dönem başlıyor ve bu sene sabahçılar yine biliyorum aynı sorunlar olucak. öğleden sonra sende inelim bende inelim sorunları .Kızım gitmediğimz zaman üzülücek ağlıcak .Kızımla kaç kere konuştum gidemeyiz diye ama tamam diyor sonra ağlıyor üzülüyor. Ayrıca part time olarak çalışıyorum .Eşim evdeyken ben işteyim .O işteykn ben evdeyim. Böyle olunca herşeyim planlı ve eşimle çok görüşemediğimiz için sorun oluyor. Geçen sene o kadar zorlandımki her tarafa yetişmek yordu .Sizden fikir istiyorum yani aynı sorunları yaşamak istemiyorum. Sizden fikir bekliyorum tavrınız ne olurdu çocugunuza karşı .Apartmanda arkadaşı yok arkadaşlarını çok seviyor ve onun üzülmesini kırılmasını istemiyorum .Fikirleriniz benim için önemli. Yazım hatası olduysa affola.
Canım bu yaz bile görüşmedim onlar kursa gitmiş beraber sabah kahvaltıya çağırıyorlardı öğleden sonra kızlar gelcek akşama kadar, otururuz diyorlar hayır insan hiçmi evinde vakit geçirmek istemez hiçmi yalnızlık istemezFazla muhabbet tez ayrılık ayrıca...ne öyle haftada 2,3 gün görüşme....kizinizla konuşup mecbur ikna edin..hatta babasıyla konuşun...onlar da mecbur bırakir zamanla
Çocuğunuzun daha sağlıklı velileri olan başka çocuklarla arkadaş olmaya ihtiyacı var.
Zaten başka arkadaşlarıda var tabi sınıfta ama bu hep anaokulunda da birlikte olmalarından kaynaklanıyor sanırım okul başka semtte yani bizim mevkiden sadece 3ü gidiyor o okula servisle bu böyle gitmez zaten ilk hafta tavrımı belli edicemGece 12 dd misafirlik mi? Cocuklar icin dogru mu bu ya? Isterse tatil degil ne olursa olsun. Benim cocuklarim 8 de yatakta olnali en gec bi yerdeysek 9 dur bu . 10 oldugu cok nadir. Surekli 12 ler normal degil.
Ne zamana kadar bole devam edecek peki? Bence hayir demryi ogren kizina ve insn basta zorlansanda meyvesini yersin. Onlar kusecek diye bu sekilde devam edemez. Aralarina slmazlarsada baska arkadas bulsun kizin baska ogrenci mi yok sinifinda?
Bakın görürsünüz o kadinlar da zamanla bikacak yada aralarına bu kadar sik görüştükleri için kara kedi girecek...Canım bu yaz bile görüşmedim onlar kursa gitmiş beraber sabah kahvaltıya çağırıyorlardı öğleden sonra kızlar gelcek akşama kadar, otururuz diyorlar hayır insan hiçmi evinde vakit geçirmek istemez hiçmi yalnızlık istemez
Benimde okula giden kizim var . Yerinizde olsam h.ici asla gorusmezdim. Yada ayda bir.
H.ici cocuk okulda yoruluyor. Uzerine Uzerine odevleri var. İmkan varsa biraz kitap okumali. 10 en gec 10.30 ta yatmali.
Tek cocuga kural koymak inanin daha kolay. İki cocugum cocugum var . Bir tanesi kucuk oldugu icin zor oluyor.
Veli arkadaslarinla bir gun bulus. Bundan sonra yeni bir duzen kurdugunu. Onlara pek uyym saglayamayacagini , arada bir gorusuruz artik de. Bunu soylemesende olur ama o kadar samimiymissiniz o yuzden dedim.
Cidden istedikleri gibi görüşsünler ama ben bu saçma durumdan kurtulmak istiyorum başta iyi insanlar dedim görüştüm ama baktım herkes kendini düşünüyor sıyrılmaya çalıştım hem kızıma hem kendime kötülük yaptımBakın görürsünüz o kadinlar da zamanla bikacak yada aralarına bu kadar sik görüştükleri için kara kedi girecek...
Ayda 1 cumartesi. Cocugun gonlu olsun diye :) konusun sohbet sirasinda calisiyorum yoruluyorum vs. Kizina da anlat . Anlayabilir, biliyorum xunku benim kizimla yasit. Bir uzulur 2 uzulur alisir kizinda.Hafta sonu eşimle geçirmek istiyorum izinli çünkü ve inanın bi ara kestim bu sfer sen bizi istemiyorsun gibi saçma bi tavır sergilediler part time çalıyorum iştede yoruluyorum evet ama inanın o kadar ısrarcılarki halden bile anlamıyorlar
Evet doğru dediğiniz gönlü olsun ama insanlar öyleki elini ver kolunu kaptır cidden sonu yokAyda 1 cumartesi. Cocugun gonlu olsun diye :) konusun sohbet sirasinda calisiyorum yoruluyorum vs. Kizina da anlat . Anlayabilir, biliyorum xunku benim kizimla yasit. Bir uzulur 2 uzulur alisir kizinda.
Cocuklar duzen ve kural onemli bence.ilerisi icin aliskanlik edinmesi lazim.
İşte taviz tavizi doğuruyor ..en sonunda çocukların isteyecek ,hayal edecek birşeylerı kalmadığında mutsuzluğa sürükleniyorlar .en başından kurallı bir hayat ikinizin de işini kolaylaştırırdı. Benim çocuğum tekken de dünyanın hakimi gibi davranmasına izin vermiyordum ,şuan kardeşi var ,durum hala aynı .sevmiyor muyum, çok seviyorum ,hissettirmiyor muyum ,hissetitriyorum. Yalnız bunları yaparken herşeyi ayağının altına sermiyorum. Mesela oyuncak almaya bayılır ,yıllardır ala ala dükkan açacak kadar oyuncağı birikti .düzenli olarak ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz birlikte ,paylaşmayı da sevdi böylelikle .yalnız benim oyuncak almamam olayı çözmedi.dayı ,amca ,hala ,anneanne ,babaanne ,dedeler her türlü kuralı bozdu .onlarla uygun bir dille konuştum ve biraz ikna oldular gibi .sadece oyuncak değil ,her konuda bu böyle maalesef. Şöyle bir çözüm buldum ,oyuncak istiyorsa parasını kendi biriktirip alıyor ,bu süre oyuncağın fiyatına göre değişiyor ,beklerken sabretmeyi ,biriktirirken de bazı şeylere ulaşmanın emek vermeden olmayacağını anlıyor . Bunun dışında yakın zamanda yardım kumbarasi da yapacağız .evde aktivite eksik olmaz ,dışarda da ..bu sebeple çocuk arkadaşlarım da arkadaşlarım diye diretmiyor. Bir arkadaşı vardı ,ben onunla görüşmesini istemiyordum .annesi çok ilgisiz bir kadın ,çocuğuyla hiç vakit geçirmiyor .ne zaman çocuklarımızı başbaşa bıraksak arkadaşı kızımın gözüne yabancı cisim sokmaya çalışır, özel bölgelerine dokunur ,saçını keser ,kıyafetine yada kendisine zarar verir ,muhakkak birşeyler yapardı yani .annesini kaç kere uyardiysam fayda etmedi .üstüne kızı da ağlayınca ah yavrum vah canım çok mu üzüldün sen diyip kızının suçunu bastirirdi. Bıçak gibi kestim ilişkimi .benim kız da bayiliyordu o arkadaşına ..sadece ilk gün biraz huysuzlandi sonra haklı tepkime karşı gelmedi .daha coookkk şeyler yazardım da okuyanların gözüne yazık .şimdilik bu kadar :) yönetimi ele al kısaca .çocuğun da sen de mutlu ol ..Allah korusun ama sanırım ne kadar ona kıyamasamda taviz vermemeyi kontrolü ele almayı bilmeliyim. Diğer bir arkadaşı hırçındı çok herşeye ağlayan bağıran mutsuz bir çocuktu hatta okulda altına kaçırmalar başladı psikoloğa götürmüş arkadaş ve çocugunuza daha fazla vakit ayırın demiş doktor evde düzen olsun anne baba yemek saati birlikte kitap okuma aktivite gibi
Ne güzel yazmışsınız diğer suçumda bu işte tek çocuk sıkılıyor aman üzülmesin etmesin oyuncak konusunda bizde çok sınır koymadık ama çok bütçemize uygun olmayan ooyuncakları almadık tabi para biriktirmesi için güzel kumbara aldık teşvik ettik.Güzel fikirleriniz için teşekkür ederimİşte taviz tavizi doğuruyor ..en sonunda çocukların isteyecek ,hayal edecek birşeylerı kalmadığında mutsuzluğa sürükleniyorlar .en başından kurallı bir hayat ikinizin de işini kolaylaştırırdı. Benim çocuğum tekken de dünyanın hakimi gibi davranmasına izin vermiyordum ,şuan kardeşi var ,durum hala aynı .sevmiyor muyum, çok seviyorum ,hissettirmiyor muyum ,hissetitriyorum. Yalnız bunları yaparken herşeyi ayağının altına sermiyorum. Mesela oyuncak almaya bayılır ,yıllardır ala ala dükkan açacak kadar oyuncağı birikti .düzenli olarak ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz birlikte ,paylaşmayı da sevdi böylelikle .yalnız benim oyuncak almamam olayı çözmedi.dayı ,amca ,hala ,anneanne ,babaanne ,dedeler her türlü kuralı bozdu .onlarla uygun bir dille konuştum ve biraz ikna oldular gibi .sadece oyuncak değil ,her konuda bu böyle maalesef. Şöyle bir çözüm buldum ,oyuncak istiyorsa parasını kendi biriktirip alıyor ,bu süre oyuncağın fiyatına göre değişiyor ,beklerken sabretmeyi ,biriktirirken de bazı şeylere ulaşmanın emek vermeden olmayacağını anlıyor . Bunun dışında yakın zamanda yardım kumbarasi da yapacağız .evde aktivite eksik olmaz ,dışarda da ..bu sebeple çocuk arkadaşlarım da arkadaşlarım diye diretmiyor. Bir arkadaşı vardı ,ben onunla görüşmesini istemiyordum .annesi çok ilgisiz bir kadın ,çocuğuyla hiç vakit geçirmiyor .ne zaman çocuklarımızı başbaşa bıraksak arkadaşı kızımın gözüne yabancı cisim sokmaya çalışır, özel bölgelerine dokunur ,saçını keser ,kıyafetine yada kendisine zarar verir ,muhakkak birşeyler yapardı yani .annesini kaç kere uyardiysam fayda etmedi .üstüne kızı da ağlayınca ah yavrum vah canım çok mu üzüldün sen diyip kızının suçunu bastirirdi. Bıçak gibi kestim ilişkimi .benim kız da bayiliyordu o arkadaşına ..sadece ilk gün biraz huysuzlandi sonra haklı tepkime karşı gelmedi .daha coookkk şeyler yazardım da okuyanların gözüne yazık .şimdilik bu kadar :) yönetimi ele al kısaca .çocuğun da sen de mutlu ol ..
Rica ederim ,umarım üstesinden gelirsiniz birlikte ..Ne güzel yazmışsınız diğer suçumda bu işte tek çocuk sıkılıyor aman üzülmesin etmesin oyuncak konusunda bizde çok sınır koymadık ama çok bütçemize uygun olmayan ooyuncakları almadık tabi para biriktirmesi için güzel kumbara aldık teşvik ettik.Güzel fikirleriniz için teşekkür ederim
Evet yani bu insanların kişisel sınırlarının, mesafelerinin, ev düzeni kavramlarının olmaması hoşuma gitmedi. Ev hanımı da olsalar, eşleri evde olmasa da görüşülecek saat var, evde olunacak saat var. Gece 12lerde genç Kızlar gibi takılmak bana doğru gelmedi. Çocukların evde düzen görmeye ihtiyacı varÇocuğunuzun daha sağlıklı velileri olan başka çocuklarla arkadaş olmaya ihtiyacı var.
Benim eşim iş için şehir dışına çıktı çoğu kez hiç böyle dawranmadım ama onların eşleri gececi olunca sürekli dışarda kalma eve girmeme çabasındalar başta hatalı benim düzenimi bozdum tavır koymadım ama ben normal arkadaşlık sandım gece sende sabah bende akşam başkasında olmaları alışamadım yaniEvet yani bu insanların kişisel sınırlarının, mesafelerinin, ev düzeni kavramlarının olmaması hoşuma gitmedi. Ev hanımı da olsalar, eşleri evde olmasa da görüşülecek saat var, evde olunacak saat var. Gece 12lerde genç Kızlar gibi takılmak bana doğru gelmedi. Çocukların evde düzen görmeye ihtiyacı var
Ne kadar sinir bozucu bir durum sizi cok iyi anliyorum bir kac sene önce bizdede vardi benzer durumlar cocuklar sınır koymayı bilmiyor ama sizin olayda annelerde bilmiyor heralde hic sevmem böyle seyeri ve cok fazla programim aksiyor bu tür durumlarda insanlar islerini nasil yetistiriyor ve her daim evleri nasil müsait oluyor bilemiyorumMerhaba hanımlar evet dert değil ama benim için bir sorun.Kızım anaokulundan 2 arkadaşı ile aynı okulda aynı serviste bu sene 2. sınıfa geçtiler. Ayrıca anneleri ile bizde arkadaşız.Yapı olarak fazla içli dışlı olmayı sevmiyorum.Başlarda diyalogumuz güzeldi kızlar geçen sene öğlenciydi arada görüşüyorduk.Ama bir zaman sonra haftada 2-3 gün görüşülmeye başlandı. Kızlar servisten bir akşam bende bi akşam diğer arkadaşta iniyor sonra diğerinde ve bu böyle sürüyordu. Biz gitmediğimiz zaman kızım ağlıyor hatta çok ağlıyor üzülüyordu. Öyleki diğer kızlar görüşünce ertesi gün serviste kızıma nispet yapıp biz dün gece oynadık sen yokdun tarzında konuşuyorlarmış. Onlar daha küçük 6-7 yaşındalar ama bildiğin birbirlerini kıskandırıyorlar. Yada biz gitmediysek ertesi gün kızımı aralarına almıyorlarmış. Ayrıca eşim vardiyalı çalışmıyor. Eve gelme saati belli arkadaşların eşleri vardiyalı çalışıyor. Geçen sene mesela eşimin gelceği saate yakın arkadaşlar arardı işte bizde insinler sende gel oturalım.Adam eve gelecek aç. Yani belli bi düzen var evde ama kızım üzülmesin diye bazen idare ettim. Neyse oturmaya giderdim kabul edip eşim evde ben orda aklım evde kalırdı çünkü alışık değiliz. Gece biraz oturup kalkmak isterdim kızım ağlar diğer arkadaşıyla birlikte kalkalım diye. Arkadaşların eşi gececi 12 de işten çıkcaklar diye gece ,12 de kalktıklarını biliyorum .Hatta bir kaç kere çok saçma birşey oldu geç oldu diye yolumun üstü diye geçerken eve bırakmak istedim arkadaşı ve sonra evine gittiğimiz arkadaş bende geliyim nasıl olsa eşim yok bırakırız sonra sen beni bırakırsın tarzında saçma sapan olay oldu .Zaten bi yerden kalkarken illa evine gittiğimz arkadaşta gelir sanki ben servisçi gibi onu bırak bunu bırak evde koca bekler. Ben teklif etmesem bile önden çocuklar çıkar gecenin 12 snde onlar ikisi gitcek bizde gidelim diye ağlayınca annleride gayet rahat bizde gelelim oluyorlar. Ve annleride çocuklar gibi yani mesela ben gitmedim çağrılan yere sonraki görüşmemizde sanki ben orda yokmuşum gibi başbaşa sohbet etmeler .Bana bakmadan konuşmalar. Hiçbirini sorun etmiyorum .Ama şimdi tekrar dönem başlıyor ve bu sene sabahçılar yine biliyorum aynı sorunlar olucak. öğleden sonra sende inelim bende inelim sorunları .Kızım gitmediğimz zaman üzülücek ağlıcak .Kızımla kaç kere konuştum gidemeyiz diye ama tamam diyor sonra ağlıyor üzülüyor. Ayrıca part time olarak çalışıyorum .Eşim evdeyken ben işteyim .O işteykn ben evdeyim. Böyle olunca herşeyim planlı ve eşimle çok görüşemediğimiz için sorun oluyor. Geçen sene o kadar zorlandımki her tarafa yetişmek yordu .Sizden fikir istiyorum yani aynı sorunları yaşamak istemiyorum. Sizden fikir bekliyorum tavrınız ne olurdu çocugunuza karşı .Apartmanda arkadaşı yok arkadaşlarını çok seviyor ve onun üzülmesini kırılmasını istemiyorum .Fikirleriniz benim için önemli. Yazım hatası olduysa affola.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?