İşte taviz tavizi doğuruyor ..en sonunda çocukların isteyecek ,hayal edecek birşeylerı kalmadığında mutsuzluğa sürükleniyorlar .en başından kurallı bir hayat ikinizin de işini kolaylaştırırdı. Benim çocuğum tekken de dünyanın hakimi gibi davranmasına izin vermiyordum ,şuan kardeşi var ,durum hala aynı .sevmiyor muyum, çok seviyorum ,hissettirmiyor muyum ,hissetitriyorum. Yalnız bunları yaparken herşeyi ayağının altına sermiyorum. Mesela oyuncak almaya bayılır ,yıllardır ala ala dükkan açacak kadar oyuncağı birikti .düzenli olarak ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz birlikte ,paylaşmayı da sevdi böylelikle .yalnız benim oyuncak almamam olayı çözmedi.dayı ,amca ,hala ,anneanne ,babaanne ,dedeler her türlü kuralı bozdu .onlarla uygun bir dille konuştum ve biraz ikna oldular gibi .sadece oyuncak değil ,her konuda bu böyle maalesef. Şöyle bir çözüm buldum ,oyuncak istiyorsa parasını kendi biriktirip alıyor ,bu süre oyuncağın fiyatına göre değişiyor ,beklerken sabretmeyi ,biriktirirken de bazı şeylere ulaşmanın emek vermeden olmayacağını anlıyor . Bunun dışında yakın zamanda yardım kumbarasi da yapacağız .evde aktivite eksik olmaz ,dışarda da ..bu sebeple çocuk arkadaşlarım da arkadaşlarım diye diretmiyor. Bir arkadaşı vardı ,ben onunla görüşmesini istemiyordum .annesi çok ilgisiz bir kadın ,çocuğuyla hiç vakit geçirmiyor .ne zaman çocuklarımızı başbaşa bıraksak arkadaşı kızımın gözüne yabancı cisim sokmaya çalışır, özel bölgelerine dokunur ,saçını keser ,kıyafetine yada kendisine zarar verir ,muhakkak birşeyler yapardı yani .annesini kaç kere uyardiysam fayda etmedi .üstüne kızı da ağlayınca ah yavrum vah canım çok mu üzüldün sen diyip kızının suçunu bastirirdi. Bıçak gibi kestim ilişkimi .benim kız da bayiliyordu o arkadaşına ..sadece ilk gün biraz huysuzlandi sonra haklı tepkime karşı gelmedi .daha coookkk şeyler yazardım da okuyanların gözüne yazık .şimdilik bu kadar :) yönetimi ele al kısaca .çocuğun da sen de mutlu ol ..