• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okulun açılmasıyla başlayacak olan kabusum

Çocuğunuza aşıladıgınız davranışın farkında mısınız? :(
Arkadaşların arasında kabul görmek istersen, kendi hayatından, aile düzeninden ve kişiliğinden taviz verebilirsin.

Bu yaşta masum gibi görünebilir ama ilerisi için bu çok tehlikeli olur...
Daha fazla taviz vermeyin.
Oturun anlatın, bizim yaşantımız bu şekilde.
Her akşam yemeğini ailecek hep birlikte yiyeceğiz.
Baban ve ben seni,
Ve babanla ben birbirimizi özlüyoruz.
Arkadaşlarınla vakit geçirmek kadar aile ile de vakit geçirmek önemli...
ağlasın zırlasın.
İleride hep birlikte aglayacagınıza şimdi biraz ağlar biter.
Biz de çocuk olduk, her istediğimiz olmadı, bu yüzden de ölmedik.
İnşaşlah kolay geçer bu evre de çok yıpranmazsınız.

Çocuğunuza aşıladıgınız davranışın farkında mısınız? :KK43:
Arkadaşların arasında kabul görmek istersen, kendi hayatından, aile düzeninden ve kişiliğinden taviz verebilirsin.

Bu yaşta masum gibi görünebilir ama ilerisi için bu çok tehlikeli olur...
Daha fazla taviz vermeyin.
Oturun anlatın, bizim yaşantımız bu şekilde.
Her akşam yemeğini ailecek hep birlikte yiyeceğiz.
Baban ve ben seni,
Ve babanla ben birbirimizi özlüyoruz.
Arkadaşlarınla vakit geçirmek kadar aile ile de vakit geçirmek önemli...
ağlasın zırlasın.
İleride hep birlikte aglayacagınıza şimdi biraz ağlar biter.
Biz de çocuk olduk, her istediğimiz olmadı, bu yüzden de ölmedik.
İnşaşlah kolay geçer bu evre de çok yıpranmazsınız.
Geçen senede çok konuştuk babasıyla anlamadı küçüktü ama bu yaz görüşmedik sınır koydum araya ama kızımda büyüdü anlar diye düşünüyorum artık

Ne kadar sinir bozucu bir durum sizi cok iyi anliyorum bir kac sene önce bizdede vardi benzer durumlar cocuklar sınır koymayı bilmiyor ama sizin olayda annelerde bilmiyor heralde hic sevmem böyle seyeri ve cok fazla programim aksiyor bu tür durumlarda insanlar islerini nasil yetistiriyor ve her daim evleri nasil müsait oluyor bilemiyorum:KK43:
Zaten anneler seviyor gece yarılarına kadar görüşmeyi yani bu kadar sık görüşmek niye hiçmi eşle vakit geçirmek istemez insan çocuklar bile birşeyi tutturunca olmaz demiyorlar eşim hastaydı arkadaşn kızı tıttrdu ağladı çok arkadaş sadece ağlama kızım falan diyor yani bende babası hasta xin sonra gelin dedim sürekli bir gezme havasındalar

cocgunuza insanlarla iyi gecinmesi icin onlarin istediklerini yapmaliyizi ogretiyorsunuz. sizin aile olarak kural ve sinirlarinizi bilmesi gerek. ailelerle gorusup cocuklarin bu tutumlarinin degismesini rica edin. onlar da cocuklariyla konussunlar; belki kendi tutumlarinin da yanlis oldugunu farkederler.

Zaten anneler seviyor gece yarılarına kadar görüşmeyi yani bu kadar sık görüşmek niye hiçmi eşle vakit geçirmek istemez insan çocuklar bile birşeyi tutturunca olmaz demiyorlar eşim hastaydı arkadaşn kızı tıttrdu ağladı çok arkadaş sadece ağlama kızım falan diyor yani bende babası hasta xin sonra gelin dedim sürekli bir gezme havasındalar
Bence bu insanlardan yavastan uzaklasin kafaniz rahat eder

Coxuklarin uzulmesine dayanamıyoruz,onlar üzülmesin diye her şeyi yapıyoruz ama malesef bunun onlara zararı dokunuyor.cunku uzulmeyi de öğrenmeleri gerekiyor.
Hayatta onu üzen şeyler mutlaka olacak ,o her zaman sizin kontrolünüzde olmayacak .şimdi onu üzen şeyleri ortadan kaldırabiliyorsunuz ama kontrolünüzde olmadığı yaslarda siz birşey yapamayacaksınız.o da üzülmeye alışkın olmadığından daha çok yıkılacak .bilmem anlatabildim mi.birakin bazen de üzülsün.bu önemli değil kalbini kırmayın yeter

cocgunuza insanlarla iyi gecinmesi icin onlarin istediklerini yapmaliyizi ogretiyorsunuz. sizin aile olarak kural ve sinirlarinizi bilmesi gerek. ailelerle gorusup cocuklarin bu tutumlarinin degismesini rica edin. onlar da cocuklariyla konussunlar; belki kendi tutumlarinin da yanlis oldugunu farkederler.
Ailelerle hiç bu konulara girmek istemiyorum yavaşca kendimi çekiyim diyorum ama tabi kızıma karşı bu tutumlar devam ederse o konuşma illa yapılır. Anlayışlı insan değiller çünkü kızıma bir yanlış davranış yaptı arkadaşı annesini uyardım konuşması için yoo benim çocugum yapmaz dedi bende senden korkmuştur dedim sonra çocuga kendim annesinin yanında sordum yaptım bir daha yapmayacağım demeye başladı kabul etti artık yüz göz olmak istemiyorum

Zaten benim sitemimde o ama istenen haftada 2-3 hatta daha fazla görüşmek gitmediğim zamanlarda oldu .Kızlar görüşsün hem ders yaparlar dedik ama gecenin 12 si abartı oldu. Eşleri evde yok diye gayet rahat davranıldı.
Bu şekilde çocuğunuz kendi aile ortamınızda değil başka ailemsi ortamlarda büyüyor. Ayrıca erkenden uyuması gereken zamanlarda uyanık, bu hem okulunu hem fiziksel büyümesini etkileyebilir.Eşinizin evde yalnız kalması konusuna hiç girmiyorum bile... Ayrıca bir araya gelip de etkili ve verimli ders çalışan çocuklar hiç görmedim şuana kadar.

Hem siz diğer velilerden etkileniyorsunuz gördüğüm kadarıyla hem de kızınız, psikolojik olarak. Bu çok yanlış bir durum. Konuşulmaması gereken insanlar ise konuşulmaz. Bu kadar basit. Burada kendinizi eksik görmemeniz gerekir. Saçma sapan insanlar bunlar, anlattığınız kadarıyla.

Kızınız daha küçük o yüzden belki onlarla olmak yerine hergüne birebir farklı bi plan yapıp dikkatini dağıtabilirsiniz. Bugün oraya gitmeyeceğiz çünkü birlikte sinemaya gideceğiz falan gibi yani. Ay bilemedim aklıma da başka bişey gelmedi.

Kızınız daha küçük o yüzden belki onlarla olmak yerine hergüne birebir farklı bi plan yapıp dikkatini dağıtabilirsiniz. Bugün oraya gitmeyeceğiz çünkü birlikte sinemaya gideceğiz falan gibi yani. Ay bilemedim aklıma da başka bişey gelmedi.
Zaten yazı öyle birlikte geçirdik gezdik çarşıya gittik havuza gittik sinema alışveriş ama okul dönemi hemde ders yapıcağı vakit gece geç saate kadar bir yerde durma alt üst olduk

Hem siz diğer velilerden etkileniyorsunuz gördüğüm kadarıyla hem de kızınız, psikolojik olarak. Bu çok yanlış bir durum. Konuşulmaması gereken insanlar ise konuşulmaz. Bu kadar basit. Burada kendinizi eksik görmemeniz gerekir. Saçma sapan insanlar bunlar, anlattığınız kadarıyla.
Evet biraz öyle bendede hata var ama diyorumya baştan iyiydi konuşmalar ölçülü sınırlı ama sonra kantarın topuzu kaçtı

Ne kadar çok taviz vermişsiniz. Üstelik böyle tuhaf insanlar için!
Açıkçası ne onların tavrı, ne kızımın ağlaması umrumda olmazdı. Çocuk bu her şeye ağlar, hayat onların etrafında dönmüyor.
Hiçbir sebep bu şekilde beni istemediğim bir ortamda, hele hele gece yarısı, hele de eşim evde yalnızken tutamaz.
Bence gereksiz yere sorun haline gelmiş bir konu, tavrınızı koyun ve mesele kapansın

Ne kadar çok taviz vermişsiniz. Üstelik böyle tuhaf insanlar için!
Açıkçası ne onların tavrı, ne kızımın ağlaması umrumda olmazdı. Çocuk bu her şeye ağlar, hayat onların etrafında dönmüyor.
Hiçbir sebep bu şekilde beni istemediğim bir ortamda, hele hele gece yarısı, hele de eşim evde yalnızken tutamaz.
Bence gereksiz yere sorun haline gelmiş bir konu, tavrınızı koyun ve mesele kapansın
Evet çok fazla taviz verdim hemde ve gerçekten sorun oldu yani resmen ait olmadığım ortam konuşmalar kızım mutlu ama meğer çok yanlış yapmışım niye kız üzülmesin hay allahım ya nasıl kızıyorum kendime

Kadınlar gün yaparlar o bile onbes gunde bir ayda bir olur bu cocuklar niye heraksam birlikteler ustelik okul zamaninda hangi ara ders calisiyolarki..ok oyun oynarlar cocukdur yaz kış eğlenmek ister ama bu ev ziyaretleri cok sacma, siz olmasanizda bi gun bu işin şeyi çikar:))

Kızını bukadar üzüyorlarsa, bi kerede kes ilişkinizi bari çocuk bikere üzülür.
Ben iki kere aynı hatayı yaptım kimse için aileninizin düzenini bozmayın

Konunuzun başlığı bile ailenizi kızınızın yönettiğini, kararları onun verdiğini gösteriyor. Anne olarak insiyatifi elinize almanın vakti gelmiş de geçiyor.
Sürekli olarak 'çoçuğum üzülmesin' anlayışıyla hareket etmek sizi zorlamıyor mu?
Bu beklenti hem gerçekçi değil hem de uzun vadede çocuğunuzun sosyal-duygusal gelişimine zarar verir.
Kısa vadede bile zarar vermeye başlamış şimdiden. Birilerine bağımlı olarak yaşamayı içselleştirmiş çocuk.
Ben hiç kimseye ‘kızın dün başkasıyla oynamış, benim kızımla oynamamış.’ dedirtmem. Kimseye o cesareti vermem.
Benim gözümde canlandı bahsettiğin kadınlar. Bireysel davranamayan, hep başkalarıyla birlikte olursa birşeyler elde edebilecek, çocuklarını da o şekilde yetiştiren aciz insanlar.
Sen de böyle olmak istiyorsan yola devam. Ama kullanıldığınla kalırsın. Yok rahatsızsan mesafe koyacaksın kızın da alışacak. Bir iki hafta ağlar sonra kendine yeni meşgaleler bulur. Üzülme.

Hiç unutmam ben kreşe giderken arkadaşlarım anneleri falan buluşurdu öbür gün bana nispet yaparlardı. Ay nasıl üzülür kıskanırdım yaş 5 o zaman. Anneme söylerdim bizde gidelim diye ama sizin gibiydi durum evde iş çıkış ve yemek düzeni sabitti evde olmamız gerekirdi. 1-2 çok kıskandım sonra baktım evde mutluyum hiç umurumda olmadılar. Hatta hayatıma müthiş bişey kattığını düşünüyorum kimseyi kıskanmaz oldum o gün bugündür. Evde çok mutluydum. Annem babam ablam hepberaber oynardık. Diyeceğim o ki oyun zamanında onun arkadaşı olun ki muhakak öyledir zaten ama bir süre bu durumu abartın. 1 takar 2 takar sonra umursamaz. Bi de gece 12lere kadar fazla abartı. O yaştaki çocukların düzene ihtiyacı var.
Benim kızım da kreş sonrasında parkta arkadaşlarıyla oynamak isterdi ama ev düzeni sebebiyle gidemezdik. Bu tarz durumlar her evde oluyor yani. Kararlı durmanız yeterli.
Bi de zamane anneleri olarak sürekli çocukları eğlendirme derdindeyiz. Ama insanların yaratıcılığını tetikleyen şey can sıkıntısıdır. Canı sıkılan insan kendini geliştirecek, hoşuna gidecek şeyleri keşfetmeye başlar. Yani sıkılsın çocuklar, bundan korkmayalım.

Canım zaten oyalamaya çalışıyorum yani oyun kuruyoruz ama onlar kızımdan önce iniyor kim kime gitcekse iniyolar kızım illa üzülüyor hatta yine bir akşam gitmedik bende haftasonu gitcem arkadaşıma ama x gelmesin gibi bir hırs yaptı bunun yanlış olsuğunu ona anlattım tamam diyor ikna oluyor ama sonra yarın bana okulda anlatıp durcaklar ne yaptıklarını diyor karşı taraf sürekli bi kıskandırma özendirme çabasında ama çocuk bunlar daha anlam veremiyorum
Öyle annelere böyle çocuklar olur zaten. Bi de en tehlikeli kız arkadaşlık 3’lü olandır. Hep böyle iki kişi bir araya gelir üçüncüyü üzer. Zaman zaman ittifaklar bozulur yenileri kurulur.
Kızınızın yaşadığı üzüntü normal. Üzülerek hayatı öğreniyoruz zaten. Çok duygusal yaklaşıyorsunuz bu konuya. Mantıklı olsanız daha sağlıklı kızınız için.

Back